Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα του Πάνου Καμμένου στο facebook


Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται, θα παραμείνω συνεπής :
-με τον όρκο μου στο Σύνταγμα και τους πολίτες
-με την καρδιά μου στις αρχές και αξίες που υπηρέτησα και θα υπηρετώ
-με την ψυχή μου στην Πατρίδα μου την Ελλάδα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ
-για την εμπιστοσύνη τους τούς χιλιάδες πολίτες που με στήριξαν, και που με τα μηνύματα τους συνεχίζουν να με στηρίζουν, να με ενθαρρύνουν και να μου δίνουν δύναμη και ισχύ
-τον Αρχηγό και τους συναδέλφους μου στη Νέα Δημοκρατία για την αγάπη, την κατανόηση και την συντροφικότητά τους
-τους υπαλλήλους της νέας τάξης πραγμάτων για τις άνανδρες απειλές και επιθέσεις τους, που με κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένο.

Ο αγώνας συνεχίζεται.............

Μαρία Δουράκη - Άσπρα πουλιά

Η ομιλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη βουλή

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου


Χρήστος Μπόκας

255 υπέρ - 38 κατά

Με την ευρεία πλειοψηφία των 255 ψήφων εμπιστοσύνης ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Αναλυτικά, την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου εξέφρασαν τα μέλη των Κ.Ο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλσα Παπαδημητρίου, Μιλένα Αποστολάκη και Σωτήρης Χατζηγάκης, Γιώργος Λιάνης.

Να σημειωθεί ότι από την ΝΔ καταψήφισε ο κ. Παναγιώτης Καμμένος ο οποίος διεγράφη τελικά από την ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν οι κ.κ. Χρήστος Κατσούρας και Τσετίν Μάνταζι.

Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Πάνος Καμμένος


Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τίθεται ο Βουλευτής και μέλος του κόμματος κ. Πάνος Καμμένος».

Ο βουλευτής Χρήστος Κατσούρας, του ΠΑΣΟΚ, καταψηφίζει τη μεταβατική κυβέρνηση

Πριν λίγη ώρα από το βήμα της βουλής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Κατσούρας, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για τη μεταβατική κυβέρνηση


Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Σαμαρά
στη Βουλή


Προγραμματικές δηλώσεις νέου Πρωθυπουργού, κ. Λουκά Παπαδήμου

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική και «ειδικού σκοπού». Αλλά αυτό δεν μειώνει τη σημασία της, ούτε το ρόλο της.

Δεν είναι συγκυβέρνηση. Δεν προέκυψε επειδή τα πολιτικά κόμματα συμφώνησαν σε μια πολιτική κι ύστερα ήλθαν να μοιράσουν ρόλους και υπουργεία. Ούτε θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου.

Πρόσκληση Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Χαλκιδικής, σε συνέντευξη τύπου

κλικ για μεγέθυνση

Η ομιλία του Αργύρη Λαφαζάνη, για τη μεταβατική κυβέρνηση, στη βουλή

«Δεν ψηφίζω κυβέρνηση με συμμετοχή ΛΑΟΣ»


Δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος σήμερα από το βήμα της Βουλής.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο βουλευτής Ξάνθης επεσήμανε πως «δεν μπορώ να συμπλεύσω χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους» , προσθέτοντας ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Λούκα Παπαδήμο για τις ικανότητες του.

Ο βουλευτής είπε ότι στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου «η μειονότητα είδε έναν ειλικρινή πολιτικό» και αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που προωθήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη μειονότητα.

Μπερλουσκόνι: Φεύγοντας πήρε...ένα βάζο κι ένα ξίφος

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Σάββατο έγινε από ομάδα ειδικών "καθαρισμός" όλων των δεδομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών των συνεργατών του Μπερλουσκόνι

Όλα τα προσωπικά του αντικείμενα καθώς επίσης ένα ξίφος από το Καζακστάν, ένα πολύτιμο κινέζικό βάζο και τρεις φωτογραφίες πήρε χθες από την έδρα της προεδρίας της κυβέρνησης, το Παλάτσο Κίτζι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της αριστερής ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Το ξίφος τού το είχε προσφέρει ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ενώ το κινεζικό βάζο της δυναστείας των Μινγκ, είναι το δώρο μιας κινεζικής αντιπροσωπείας που τον επισκέφθηκε πρόσφατα.

Προγραμματικές δηλώσεις χωρίς… πρόγραμμα


Πέπλος μυστηρίου, άδηλο το μέλλον


Χωρίς να έχουμε αντιληφθεί τι ακριβώς θα κάνει η νέα κυβέρνηση, ποια ακριβώς είναι η αποστολή της, ποιες είναι οι υποχρεώσεις της, πώς θα επιτύχει την εκταμίευση της έκτης δόσης, ποιος είναι ο χρόνος ζωής της, ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η τεχνοκρατική αντίληψη που έχει επικρατήσει, δείχνει να περιορίζει το έργο της στην διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων με βάση τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου και το «κούρεμα» που έφθασε ήδη στο 50%.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής,

Μέγαρο Μαξίμου. Ο Δημήτριος Μάξιμος ήταν ευεργέτης;


γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά τις ακόλουθες φράσεις: «Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου…» ή «αρνήθηκε πρόταση από του Μαξίμου…», «…Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου» και άλλα πολλά και δικαιολογημένα θα απορείτε για το ποιος, τέλος πάντων, ήταν αυτός ο Μάξιμος. Από τις πιο ευφάνταστες απαντήσεις που έχω ακούσει ήταν ότι επρόκειτο για ένα Ρωμαίο Αυτοκράτορα ή για κάποιο μέλος της Βασιλικής οικογένειας (μιας κει βρίσκεται κοντά στα πρώτα ανάκτορα) ή για οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει ο νους. Το Μαξίμου είναι η βασικότερη λέξη στο σύγχρονο πολιτικό λεξιλόγιο (αφού, από το 1982, στεγάζει τα γραφεία του εκάστοτε πρωθυπουργού της Ελλάδος) αλλά, ακούσια ή εκούσια, το καλύπτει πέπλο ιστορικής και πολιτικής ασάφειας.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν τίποτα άλλο από την ιδιόκτητη κατοικία του Δημητρίου Μαξίμου (1873 – 1955).

Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας!


Xωρίς ρεύμα βρίσκεται από τις οκτώ το πρωί το υπουργείο Υγείας, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Στουρνάρη, αφού συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατέβασαν τους διακόπτες, κόβοντας την παροχή.

Με αυτόν τον τρόπο η ΓΕΝΟΠ θέλει να διαμαρτυρηθεί για το χαράτσι και την απειλή διακοπής του ρεύματος στους πολίτες τη στιγμή που το κράτος χρωστάει απίστευτα ποσά.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για τα χρέη του υπουργείου που φτάνουν τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι τεράστια πρόκληση να επιβάλλει το Δημόσιο στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

«Ο Γιώργος και ο Αντώνης πιστεύω να ξαναγίνουν φίλοι»

Φίλοι και συμφοιτητές τη δεκαετία του '70 στο Αμχερστ της Μασαχουσέτης: Ορθιοι ο Φ. Τσιάρας και ο Α. Σαμαράς, καθιστοί ο Γ. Παπανδρέου με τον Σ. Μανουηλίδη.
ΦΙΛΙΠ ΤΣΙΑΡΑΣ (Εικαστικός, συμφοιτητής των Παπανδρέου-Σαμαρά)

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ giannis@enet

Εζησε μαζί τους τα «τρελά» φοιτητικά χρόνια σε μια Αμερική που αμφισβητούσε, έβραζε για τον πόλεμο στο Βιετνάμ αλλά και διασκέδαζε με «sex, drugs and rock 'n' roll».

Μοιράστηκε και με τους δύο προσωπικές εμπειρίες, τους άκουσε να μιλάνε για την πατρίδα τους, την Ελλάδα, και το πολιτικό μέλλον τους, τους είδε να αντιμετωπίζουν δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις στο πλαίσιο της κολεγιακής τους ζωής.