Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο

Έκτακτα μέτρα έλαβε από χθες η Τροχαία για την έξοδο του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, που συνδυάζεται με τις ευρωεκλογές. Το μεγαλύτερο μέρος της αστυνομικής δύναμης της Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στις βασικές εξόδους της πόλης, ενώ ήδη από χθες βράδυ παρατηρήθηκαν τα πρώτα προβλήματα στο δρόμο προς τη Χαλκιδική.

“Περιπολικά θα κινούνται διαρκώς στο εθνικό δίκτυο και τροχονόμοι θα βρίσκονται σε καίριες διασταυρώσεις στις εξόδους της πόλης, ενώ θα επεμβαίνουν σε περιπτώσεις που παρατηρείται μποτιλιάρισμα”, τόνισε στη “Μ” ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης ταξίαρχος Κωνσταντίνος Μπλετσογιάννης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται από χθες το μεσημέρι, το κύριο βάρος δίνεται στην έξοδο προς τη Χαλκιδική και ειδικά στην εθνική Νέων Μουδανιών και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας. Παράλληλα μέτρα λήφθηκαν στην έξοδο προς Σέρρες και Καβάλα στο Δερβένι, στην παλιά εθνική προς Βέροια, στη Χαλκηδόνα, αλλά και στην παλιά εθνική προς Καβάλα.

Από χθες εφαρμόστηκε η απαγόρευση στην κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα από τις 3 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών από τη Θέρμη έως το Λάκκωμα και στην παλιά εθνική Καβάλας από το Μόδι μέχρι τον Στρυμόνα. Παρόμοιες απαγορεύσεις και μέτρα θα ισχύσουν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στα ρεύματα εισόδου της πόλης, για την επιστροφή εκδρομέων και ψηφοφόρων στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Μακεδονία

Κηδεύτηκε ο αστυνομικός της ομάδας "Δέλτα"



Το τελευταίο αντίο στον 30χρονο αστυνομικό της ομάδας Δ Σπύρο Θεοδώρου, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη πατρίδα του τη Κόνιτσα, συγγενείς αλλά και συνάδελφοι. Ο άτυχος αστυνομικός, που έδινε μάχη για 2 μήνες, μετά τα πυρά που δέχτηκε από άγνωστο κακοποιό στην Κυψέλη, υπέκυψε το πρωί της Παρασκευής από πολυοργανική ανεπάρκεια. Οι συνάδελφοί του 30χρονου πρώην ειδικού φρουρού ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Κόνιτσα για να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός εσωτερικών και ο Συνασπισμός.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία του Αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ένας άριστος Αξιωματικός ο Σπύρος Θεοδώρου συγκαταλέγεται από χθες μεταξύ των ηρώων, των ηρώων εκείνων που έχουν δώσει ότι πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος, τη ζωή του για ιδανικά. Ο Σπύρος έδωσε τη ζωή του για το ιδανικό της ευταξίας, της ευνομίας για την ύπαρξη κλίματος ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία.

Καταγόμενος από μία ταπεινή οικογένεια και προερχόμενος από αυτή την ακριτική και ηρωική περιοχή σχεδόν για μια δεκαετία έδινε τη μάχη κατά του εγκλήματος και των εγκληματιών. Αυτή τη μάχη του υποσχόμαστε να τη συνεχίσουμε δυναμικά με σύνεση γιατί το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Σε αυτή τη προσπάθεια εκείνο που θέλουμε είναι να έχουμε σύμμαχο όλη την ελληνική κοινωνία, όλους εκείνους οι οποίοι αγαπούν τη τάξη, αγαπούν το νόμο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους, στους συγγενείς όλους και να πω ότι με πολύ σεβασμό αντιμετωπίζουμε αυτή την οικογένεια, η οποία εκτός του ότι ανέθρεψε ένα τόσο σεμνό και καλό παλικάρι, όλο αυτό το διάστημα των δύο μηνών που στάθηκε δίπλα του με αξιοπρέπεια χωρίς ύβρεις ούτε καν εναντίον εκείνων οι οποίοι ήταν αιτία του θανάτου του. Πραγματικά μας εντυπωσίασε. Θερμά συλλυπητήρια."

Πηγή: ΕΡΤ

Πώς θα μοιραστούν οι έδρες στα κόμματα στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου



* Το σύστημα εκλογής των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι αμιγώς αναλογικό.

* Κόμμα ή συνασπισμός συνεργαζομένων κομμάτων που δεν συγκέντρωσε ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων τουλάχιστον ίσο με το τρία τοις εκατό (3%) του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε ολόκληρη την επικράτεια τα κόμματα και οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων δεν δικαιούται έδρα μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ποιος είναι ο μηχανισμός κατανομής των εδρών στις ευρωεκλογές

* Αθροίζεται το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων τα οποία έλαβαν σε ολόκληρη την επικράτεια τα κόμματα που μετέχουν στις εκλογές.

* Ο αριθμός που προκύπτει διαιρείται με τον αριθμό των εδρών της Ελλάδας στην Ευρωβουλή, δηλαδή με το 22.

* Το αριθμός που προκύπτει από αυτή τη διαίρεση, χωρίς το κλάσμα, αποτελεί το εκλογικό μέτρο της πρώτης κατανομής.

* Με το εκλογικό μέτρο της πρώτης κατανομής διαιρείται το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε κάθε κόμμα, με την εκλογική του δηλαδή, δύναμη.

* Κάθε κόμμα παίρνει τόσες έδρες, όσες φορές το εκλογικό μέτρο «χωράει» στην εκλογική του δύναμη, στο σύνολο δηλαδή των έγκυρων ψήφων του έλαβε.

Στη δεύτερη κατανομή

* Αθροίζεται το σύνολο των μετά από πρώτη κατανομή αχρησιμοποίητων υπολοίπων της εκλογικής δύναμης όλων των συνδυασμών.

* Το άθροισμα που προκύπτει διαιρείται διά του αριθμού των αδιαθέτων μετά την πρώτη κατανομή εδρών, αυξημένου κατά ένα.

* Το πηλίκο που προκύπτει από τη διαίρεση χωρίς τι κλάσμα, αποτελεί το εκλογικό μέτρο της δεύτερης κατανομής.

* Με το εκλογικό μέτρο της δεύτερης κατανομής διαιρείται το αχρησιμοποίητο υπόλοιπο της εκλογικής δύναμης κάθε συνδυασμού.

* Κάθε συνδυασμός παίρνει τόσες έδρες, όσες φορές το εκλογικό μέτρο «χωράει» στην αχρησιμοποίητη από την πρώτη κατανομή, εκλογική του δύναμη.

Μετά τη δεύτερη κατανομή

* Οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες μετά και τη δεύτερη κατανομή παραχωρούνται ανά μία και μέχρις εξαντλήσεώς τους, στους συνδυασμούς που έχουν το μεγαλύτερο κατά σειρά, μετά την πρώτη κατανομή, αχρησιμοποίητο υπόλοιπο εκλογικής δύναμης και αρχή γίνεται από τους συνδυασμούς οι οποίοι δεν χρησιμοποίησαν το υπόλοιπο αυτό για κατάληψη έδρας στη δεύτερη κατανομή.

Πηγή: StudioA-Blog

Αφιέρωνεται στον κ. Φίλιππο Δραγούμη, υποψήφιο των Οικολόγων Πράσινων



κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Ο Φίλιππος Δραγούμης έγραψε στο blog του:

Μείνετε, και ψηφίστε την Κυριακή 7/6, και μιλήστε και σε φίλους σας για την ανάγκη αυτή.

Η αδελφή του, Ναταλία Δραγούμη, δήλωσε στο Πρώτο Θέμα σε σχετική ερώτηση:

Εσείς κ.Ναταλία Δραγούμη θα πάτε παραλία ή θα ψηφίσετε;

"Το τριήμερο των εκλογών είμαι καλεσμένη στην Τζια και δεν θα πάω να ψηφίσω αν και ψηφίζω στην Αθήνα.

Αν ήθελα να ψηφίσω δεν θα πήγαινα στην Τζια".


Τ' ακούς κύριε Φίλιππε; Ούτε την αδελφή σου μπόρεσες να πείσεις να σας ψηφίσει. Δεν παρατάς την πολιτική να πας για ψάρεμα;

Κατερίνα Παπαδοπούλου - Μήλο μου κόκκινο

Αφέθηκε ελεύθερος με όρους ο Δημοτικός υπάλληλος - ληστής του Δημοτικού πάρκιγκ της Κατερίνης

Ο υπάλληλος του δημοτικού πάρκινγκ, της πλατείας Δημαρχείου, που είχε καταγγείλει ότι άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν και αφαίρεσαν χρήματα από το ταμείο, ενώ ομολόγησε πως ο ληστής ήταν ο ίδιος, σήμερα αφού του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και μετά και την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία.

Να υπενθυμίσουμε το ιστορικό:

Σύμφωνα με την αστυνομία και το κατηγορητήριο, ο συμβασιούχος υπάλληλος τον δήμου Κατερίνης, περίπου δύο ώρες πριν αναλάβει βάρδια, λίγο μετά τις τέσσερις τα χαράματα της Δευτέρας, πήγε μαζί με έναν 21χρονο φίλο του να ληστέψουν το ταμείο του υπόγειου δημοτικού πάρκιγκ, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Ο συμβασιούχος με έναν πυροσβεστήρα έσπασε το παράθυρο του φυλακίου, ενώ ο φίλος του με ένα αεροβόλο πιστόλι (απομίμηση αληθινού πιστολιού, τύπου SMITH & WESSON) απείλησε τον δημοτικό υπάλληλο που εκείνη την ώρα εργαζόταν στο πάρκιγκ, απαιτώντας να τους παραδώσει τις εισπράξεις.

Πηγή: Κράχτης

Όταν ο Πάγκαλος δεν ξυπνάει καλά...