Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

God save the…Troika!


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σας θυμίζω, αντί άλλης εισαγωγής για να μην σας προβληματίζει ο τίτλος της σημερινής μου blog-άποψης, το κλασικό  «God save the King/ God save the Queen» δηλαδή το γνωστό σλόγκαν που βεβαιώνει ότι «Ο Θεός σώζει – προστατεύει και έχει καλά - τον Βασιλιά ή την Βασίλισσα»

Διάβασα χτες σε εφημερίδες και blogs την είδηση:

«Νόμο για την απαγόρευση της πώλησης δημόσιας γης θα φέρει εντός των επόμενων ημερών ο Πρωθυπουργός, όπως προανήγγειλε κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση. 

Αντιδράσεις για την κατάργηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον Πολύγυρο

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: ”Οι Δήμοι ΔΕΝ υπόκεινται σε Φ.Π.Α.!…”


Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει δήθεν χρέη για μη καταβολή Φ.Π.Α. έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όσοι ισχυρίζονται ότι ο Δ.Θ. έχει χρέη από το 1996 οφειλόμενα στην μη καταβολή Φ.Π.Α. για παροχή υπηρεσιών (Σχολές χορού, ζωγραφικής κ.λ.π.) ασφαλώς αγνοούν τον Ν.2859/2000 ο οποίος στο άρθρο 3, παρ. 2 ορίζει ότι οι Δήμοι ΔΕΝ υπόκεινται σε Φ.Π.Α.!…

Συγκεκριμένα ο παραπάνω Νόμος ορίζει ότι: «Το ελληνικό Δημόσιο, οι δήμοι, οι κοινότητες και τα άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου δε θεωρούνται υποκείμενοι στο φόρο για τις πράξεις παράδοσης αγαθών και παροχής υπηρεσιών που ενεργούν κατά την εκπλήρωση της αποστολής τους, ακόμη και αν εισπράττουν τέλη, δικαιώματα ή εισφορές.»