Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ισχυρή χιονόπτωση στον νομό Χαλκιδικής

Ισχυρή χιονόπτωση στο νομό Χαλκιδικής σημειώνεται από νωρίς το πρωί, με τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας να βρίσκεται επί ποδός και να παρεμβαίνει -μεταξύ άλλων- στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η έντονη χιονόπτωση πλήττει τις περιοχές από τη Γαλάτιστα μέχρι και το βόρειο τμήμα του νομού, αλλά και τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

"Χιονίζει σε όλο το νομό. Όλα είναι άσπρα" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Στα λευκά τα χιονοδρομικά - Υπό το μηδέν ο υδράργυρος

Παγετός στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με θερμοκρασίες υπό του μηδενός στις πόλεις. «Ντύθηκαν» στα λευκά τα χιονοδρομικά.

Χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής, καθώς το χιόνι έχει φτάσει στα 30 εκατοστά στο Σέλι, στα 40 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊκακτσαλάν, στα 50 εκατοστά στο Πισοδέρι της Φλώρινας, αλλά και στα 80 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Σε λειτουργία για χιονοδρομία βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Πισοδερίου και της Βασιλίτσας, καθώς και το baby στο Χ.Κ.Φαλακρού.

Σε λειτουργία για βόλτα οι εναέριοι στα χιονοδρομικά κέντρα του Περτουλίου και του Ελατοχωρίου.