Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

30χρονος μουσουλμάνος κατάσκοπος περιωπής συνελήφθη στην Σαμοθράκη


ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

«Δούλευα για την Τουρκία», είπε στους αστυνομικούς όταν τον πρόδωσε όλο το ψηφιακό υλικό του

Δρούσε κατά σύστημα κι επαγγελματικά

Για κατασκοπικά παιχνίδια της Τουρκίας και άλλων ξένων χωρών σε ελληνικό έδαφος, μιλούν οι αρχές…

Πρόκειται για …κελεπούρι, αφού ο ίδιος μίλησε και για συνεργάτες του, ενώ με την εμφάνιση δικηγόρων ενός χριστιανού κι ενός μουσουλμάνου από την Ξάνθη, σφράγισε το στόμα του…

«ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» στη Σαμοθράκη, αφού φωτογράφισε όλα τα νησιά Βορ. Αιγαίου, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Αη-Στράτη. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι με το υλικό ανά χείρας που τον καίει ουσιαστικά, δεν μπορούσε παρά να παραδεχθεί την πράξη του, να αποκαλύψει συνεργάτες κι εντολοδόχους. Οι αστυνομικές αρχές ήταν στα ίχνη του 30χρονου οικογενειάρχη από το Μ. Δέρειο που διέμενε στην Μάκρη, τον παρακολουθούσαν κι επεδίωκαν να τον πιάσουν επ’ αυτοφώρω.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για μια σοβαρότατη υπόθεση που έχει βάθος και θα οδηγήσει και σε άλλους δρόμους, ενώ θα λύσει γρίφους που υπήρχαν στην περιοχή. Ο αστυνομικός διευθυντής Έβρου Ιωακείμ Τσουκνάβης που ρωτήθηκε σχετικά απλά επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας ότι αντιμετωπίζει κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα που επισείουν καθείρξεις, αλλά η απαγγελία των όποιων κατηγοριών θα γίνει με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Για το εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα της σύλληψης ενός Τούρκου κατασκόπου σε ελληνικό έδαφος πρωτογράφηκε χθες στο taxalia.blogspot.com και ήταν πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα «Αυριανή της Μακεδονίας – Θράκης». Η διερεύνηση της υπόθεσης έδειξε ότι πρόκειται για μια σύνθετη υπόθεση που θα βγάλει λαυράκι, ενώ ο συλληφθείς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει γιατί είχε στην κατοχή του όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό από σημεία στρατηγικής αξίας, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υποδομές, δρόμους, υδραγωγεία κλπ.

Από τον πανικό του με την σύλληψή του, συνεργάστηκε με τις αρχές, λέγοντας ότι αναλάμβανε αποστολές έναντι αμοιβής που κυμαινόταν αναλόγως με το υλικό που παρέδιδε. Την υπεράσπισή του έχουν αναλάβει δύο δικηγόροι Ξάνθης, ένας χριστιανός κι ένας μουσουλμάνος, οι οποίοι του ετοιμάζουν ήδη απολογητικό υπόμνημα και του έχουν πει να μη πει τίποτα παραπάνω.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αμειβόταν με σοβαρό ποσό σε ευρώ σε κάθε του ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να τραβούσε εκατοντάδες φωτογραφίες. Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι η όλη υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς στοχεύει στη συλλογή πολύ ειδικών και λεπτομερών πληροφοριών και εικόνων, οι οποίες δεν μπορούν να απεικονιστούν από κανέναν από τους υπάρχοντες δορυφόρους, καθώς η λήψη των φωτογραφιών γίνεται από το επίπεδο του εδάφους αποτυπώνοντας στρατηγικά την περιοχή της Θράκης κι ευαίσθητων νησιών για να υπάρχει εικόνα σε σχέδιο δολιοφθοράς κάτω από συγκεκριμένη στρατηγική.

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ανακρίνεται ήδη στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οι εκτιμήσεις είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό άτομο που φωτογράφιζε από τα δεκάδες που συλλαμβάνονται κατά μήκος του Έβρου στην διάρκεια της χρονιάς, Τούρκους, Βούλγαρους, ή Φιλανδούς και οι οποίοι καταδικάζονται σε φυλακίσεις κι απελαύνονται, αλλά για διαφορετικού μεγέθους κατάσκοπο που δρούσε στην περιοχή. Υπάρχει επίσης βάσιμη υποψία ότι ήταν μέρος ενός κυκλώματος ανθρώπων που υπολογίζονται στα 100, οι οποίοι συστηματικά εργαζόταν για την Τουρκία με υποδείξεις και πρόγραμμα γνωστών κέντρων αποσταθεροποίησης της ευαίσθητης Θράκης.

Η χαρακτηριστική του φράση «δούλευα για την μητέρα πατρίδα μου την Τουρκία», τα λέει όλα. Αν αυτό το υλικό προωθείτο και σε άλλες ξένες χώρες που είχαν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι άγνωστο.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Πηγή: Χρόνος

Παλαιότερη ανάρτηση: Εδώ

Νίκη πρόκρισης πήρε ο ΠΑΟΚ στο Όσλο


Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που ζητούσε ο Φερνάντο Σάντος,
αφού πέρασε νικηφόρα από το “Ούλεβαλ”, με 2-1 κόντρα στη Βαλερένγκα.
Τα γκολ του “δικεφάλου πέτυχαν οι Λίνο και Μουσλίμοβιτς (ο οποίος τραυματίστηκε
και εκφράζονται φόβοι για αρκετά μεγάλη ζημιά), ενώ για τους Νορβηγούς μείωσε ο Στόρμπεκ.

Η Βαλερένγκα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κλείνοντας τους χώρους και πιέζοντας για να βγει με αξιώσεις απέναντι στον Χαλκιά. Έτσι έδειξε ότι είναι μία ομάδα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Όμως, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα. Στο 9ο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Πέρκινς, αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρο των Σουηδών. Στο 23' σειρά πήρε ο Φωτάκης, ο οποίος έπιασε ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Πέρκινς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 31ο λεπτό. Ο Λίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ. Όμως, ο “δικέφαλος” δεν σταμάτησε εκεί.
Ο Μουσλίμοβιτς στο 38' έκανε μία πανέμορφη ενέργεια, πριν πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα
και κάνει το 2-0. Ωστόσο, ο Βόσνιος δεν μπόρεσε να χαρεί το γκολ που πέτυχε, αφού έπεσε
κάτω κρατώντας το γόνατό του. Αμέσως έγινε αλλαγή και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να είναι κάτι σοβαρό.

Ο Αναστασάκος που πήρε τη θέση του παραλίγο να κάνει το 3-0 στο 41', αλλά αντ' αυτού,
εκείνοι που έφτασαν στο γκολ ήταν οι παίκτες της Βαλερένγκα.
Στο 43' ο Στόρμπεκ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας και μείωσε για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η δυνατή βροχή δεν άφησε τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν παιχνίδι,κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να περάσει το 45λεπτο χωρίς επί της ουσίας να απειληθούν οι δύο τερματοφύλακες.
Την επόμενη Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ καλείται να υπερασπιστεί το σκορ στην Τούμπα, ώστε να προκριθεί στη φάση των πλέι οφ.

ΣΚΟΡΕΡ: 43' Στόρμπεκ - 31' Λίνο, 38' Μουσλίμοβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζάιτς - Τσιρίλο

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Πέρκινς, Στόρμπεκ, Νούρι, Χάγκεν (59΄ Σάινχ), Φουεμαγιόρ, Άντρεσεν,
Χέσταντ, Ζάιτς, Μόα (75΄ Μπέρε), Λέιχ (46΄ Φελάχ), Σέτερενς
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς
(64΄ Φιλομένο), Σορλέν (86΄ Μαλεζάς), Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς (40΄ Αναστασάκος)

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δήλωση Γιάννη Μαγκριώτη σχετικά με την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ


Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 30/07/2009

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης, σχετικά με την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για έλλειψη τεχνογνωσίας, όσον αφορά την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, μόλις χθες κατηγόρησε δημοσίως ο επικεφαλής της Αττικό Μετρο, κ. Γιαννής, τον επικεφαλής της διεύθυνσης της Αττικό Μετρό στην Θεσσαλονίκη, κ. Γαλούση.

Τη δημόσια αυτή δήλωση έκανε ο κ. Γιαννής, γιατί ο επίσης εκλεκτός του κ. Σουφλιά, κ. Γαλούσης, με πρόσφατη επιστολή του προς την ηγεσία της Αττικό Μετρό και την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο Τύπο τις προηγούμενες ημέρες, επεσήμανε τις μεγάλες καθυστερήσεις και τα μεγάλα προβλήματα στην κατασκευή της πρώτης γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Σήμερα, στην απάντησή του, ο κ. Σουφλιάς, στις απολύτως τεκμηριωμένες δικές μου παρατηρήσεις, χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία.

Αφήνουμε την κρίση και την αξιολόγηση αυτών των δηλώσεων, των κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων, στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ξέρουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην κατασκευή του Μετρό και την έλλειψη σχεδιασμού για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο κ. Σουφλιάς και η ΝΔ, το 2012 δεν θα είναι στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και σήμερα εύκολα επαναλαμβάνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ότι τότε θα παραδοθεί η πρώτη γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Από τώρα ετοιμάζει για τους διαδόχους του στη ΝΔ την κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί οι μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν ήδη υπάρξει και η έλλειψη πόρων για τη χρηματοδότηση, μόνο με μια άλλη πολιτική, μιας άλλης κυβέρνησης, μπορούν να περιοριστούν δραστικά. Εάν βεβαίως συνεχιστεί η σημερινή πολιτική αυτής της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις θα ξεπεράσουν και το 2015!

Όσον αφορά την περίφημη ολοκλήρωση της Εγνατίας, προσκαλώ τον κ. Σουφλιά, παρότι ξέρω ότι του χαλάω τις διακοπές αυτή την περίοδο, να επισκεφθούμε μαζί την περιοχή, για να του δείξω τη γέφυρα στο Περιστέρι, την γέφυρα στον Άραχθο και τη σήραγγα στην Τύρια - και οι τρεις είναι περιοχές της Ηπείρου - για να δούμε κατά πόσον έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Το έργο της Εγνατίας, το έχουμε πει πολλές φορές, είναι το πιο μεγάλο δημόσιο έργο της χώρας. Το υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και το είχε μεγάλη ανάγκη η χώρα και ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του, όπως και οι ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην κατασκευή των κάθετων αξόνων, δυστυχώς, ούτε προσφέρονται για την προπαγάνδα της κυβέρνησης, ούτε φυσικά για την ανάπτυξη της περιοχής.

Θυμίζω ακόμη στον κ. Σουφλιά, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η Εγνατία κατασκευάζεται με δάνεια της εταιρίας Εγνατία ΑΕ, με υποθήκη τα μελλοντικά διόδια της Εγνατίας.

Αυτή την επιλογή, όπως και την αντίστοιχη που έκαναν για την κατασκευή των επεκτάσεων του Μετρό στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη- αθροιστικά, 3 δις ευρώ κόστισαν μέχρι τώρα- την έκαναν για να μην εμφανιστούν αυτές οι δαπάνες στο εκρηκτικό δημόσιο έλλειμμα και χρέος.

Όμως, πρέπει να μας πει, πώς θα συντηρείται η Εγνατία τα επόμενα χρόνια, όταν οι εισπράξεις από τα διόδια της Εγνατίας τουλάχιστον για 20 χρόνια θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή του δανείου;

Πρέπει, επίσης, να μας πει, πώς θα πληρώσει η Αττικό Μετρό τα περίπου 2 δις ευρώ του δικού της δανείου;

Μήπως σκέπτεται να προχωρήσει σε δραματικές αυξήσεις του εισιτηρίου του Μετρό; Κάτι που ανακοίνωσε προχθές ο κ. Στυλιανίδης για τον ΟΣΕ, δηλαδή αυξήσεις 100% στα εισιτήρια;

Πηγή: metro.thessalonikis

Απάντηση ΥΠΕΧΩΔΕ σε Μαγκριώτη


Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 30/07/2009

Από το γραφείο τύπου και δημοσίων σχέσεων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ως συνήθως, ο κ. Μαγκριώτης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, ψεύδεται και για ακόμα μια φορά για το Μετρό Θεσσαλονίκης. Ξεχνάει ο κ. Μαγκριώτης ότι το όνειρο δεκαετιών των Θεσσαλονικέων δεν κατάφερε ούτε καν να το ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ εμείς με λίγα λόγια και πολύ δουλειά το κάνουμε πραγματικότητα.

Από τον Μάρτιο του 2004, το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης αποτέλεσε την πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ και καταφέραμε να το μελετήσουμε, να το δημοπρατήσουμε και να το κατασκευάζουμε με ταχύτατους ρυθμούς. Το έργο αυτό αποτελεί κορυφαία επιτυχία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός δυστυχώς από τον κ. Μαγκριώτη.

Σήμερα, η κατασκευή τόσο των σηράγγων από τους δύο υπερσύγχρονους Μετροπόντικες, όσο και των 13 Σταθμών του Μετρό, προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πολύ γρηγορότερους από εκείνους της κατασκευής του Μετρό της Αθήνας και μάλιστα στα ιδιαίτερα δυσμενή εδάφη της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα, στο βασικό έργο του Μετρό της Αθήνας, δεν είχε καν ξεκινήσει η λειτουργία των 2 Μηχανημάτων Διάνοιξης Σηράγγων, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι δύο Μετροπόντικες που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο έχουν ήδη κατασκευάσει 2.400 μέτρα σήραγγας.

Σήμερα, όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν στις πρώτες φάσεις κατασκευής ενός μεγάλου έργου Μετρό, όπως οι αρχαιολογικές ανασκαφές, οι καταλήψεις/απαλλοτριώσεις των χώρων και η οριστικοποίηση των μελετών, έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και οι εργασίες εντατικοποιούνται με γεωμετρική πρόοδο σε όλα τα μέτωπα του έργου, ώστε το Μετρό να παραδοθεί στο τέλος του 2012. Πρέπει επιτέλους ο κ. Μαγκριώτης να μάθει και να καταλάβει ότι τα μεγάλα έργα δεν είναι απλοϊκή αριθμητική και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίζει ένα τόσο μεγάλο έργο με τόση μικρότητα.

Εξακολουθεί ο κ. Μαγκριώτης να κινδυνολογεί με προφανείς ανακρίβειες για τη χρηματοδότηση του Μετρό Θεσσαλονίκης, όταν είναι προ πολλού επισήμως γνωστό ότι έχει εξασφαλιστεί το σύνολο της χρηματοδότησης, τόσο για το βασικό έργο, όσο και για την επέκταση προς την Καλαμαριά από Κοινοτικούς πόρους (Γ' ΚΠΣ, ΕΣΠΑ) και δάνεια με ευνοϊκούς όρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με την τεχνογνωσία του Μετρό και τους συμφέρει να εμφανίζουν ότι υπάρχουν προβλήματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης για

τους δικούς τους λόγους, απαντά η πρόοδος κατασκευής του μεγαλύτερου έργου που κατασκευάζεται σήμερα στην Ελλάδα, την οποία οι πολίτες βλέπουν καθημερινά στα εργοτάξια με τα μάτια τους.

Ο κ. Μαγκριώτης, όπως και άλλοι, παριστάνουν τον προφήτη κακών μαντάτων, άλλα συνεχώς πέφτουν έξω. Και η Εγνατία Οδός ολοκληρώθηκε και το Μετρό προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά δημοπρατήθηκε και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε διεθνές αεροδρόμιο με την κατασκευή του διαδρόμου προσαπογειώσεων και την κατασκευή των αναγκαίων κτιρίων και η ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού με την κατασκευή των δυσκολότερων τμημάτων στον Μαλιακό, τα Τέμπη και τον Πλαταμώνα προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Σήμερα υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα Δημοσίων Έργων που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα και κανείς δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν το βλέπει.

Πηγή: metro.thessalonikis

Ξεκίνησε την προετοιμασία η ΝΙΚΗ Πολυγύρου



Έναρξη προετοιμασίας για τη ΝΙΚΗ και τον κ. Υφαντίδη είχαμε σήμερα, 30/7/09, με 19 παίκτες στη διάθεση του προπονητή και 5 δικαιολογημένα απόντες οι οποίοι θα ενταχθούν στην ομάδα τη Δευτέρα.

Η Διοίκηση ανακοίνωση στους παίκτες το στόχο της ομάδας που είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική κατάταξη και συγχρόνως η δημιουργία μιας καλής νεανικής ομάδας η οποία θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα προσφέρει θέαμα στους φίλους της.

Ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Β. Καμπάνης ευχήθηκε στον προπονητή και στους παίχτες " ...υγεία, καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο στη νέα αγωνιστική περίοδο".

Σκηνοθέτησε τη ληστεία του διανομέας πρατηρίου τσιγάρων στη Χαλκιδική

Σκηνοθετημένη από τον ίδιο αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά η ληστεία που είχε καταγγελθεί τστις 21 Ιουλίου από 27χρονο διανομέα πρατηρίου τσιγάρων.

Ο 27χρονος που είναι και γαμπρός του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, είχε καταγγείλει ότι τέσσερα άτομα του έκλεισαν το δρόμο ενώ βρισκόταν σταματημένος σε φωτεινό σηματοδότη στην Πορταριά Χαλκιδικής και με τη βία τον είχαν αναγκάσει να τους ακολουθήσει στην περιοχή των μεταλλείων της Βάβδου.

Εκεί τον είχαν δέσει και φιμώσει, ενώ όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος είχαν πυροβολήσει για εκφοβισμό κατά του αυτοκινήτου του. Ο 27χρονος είχε βρεθεί τότε μετά από τηλεφώνημα που υποτίθεται ότι είχαν κάνει οι δράστες στον πεθερό του, δίνοντας του κατευθύνσεις για το πού πρέπει να αναζητήσει το γαμπρό του.

Όπως αποδείχθηκε, ο 27χρονος μαζί με έναν 44χρονο γνωστό του είχαν σκηνοθετήσει τη ληστεία, προκειμένου να ιδιοποιηθούν το ποσό των 25.000 ευρώ που αποτελούσαν τις εισπράξεις της ημέρας εκείνης.

Στο σπίτι του 44χρονου συνεργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του ποσού αυτού (περίπου 11.500 ευρώ) καθώς και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε.

Πηγή: Newsblog.gr

Ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο ο Δήμαρχος


ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Βεργίνας ο δήμαρχος τα τσιγάρα τα άναβε ένα πίσω από το άλλο στην διάρκεια 1 ώρας κάπνισε 10 τσιγάρα και με μανία...

ΔΗΜΑΡΧΕ άραγε καπνίζουν και οι υπάλληλοι μέσα στο δημαρχείο

Πηγή: laikoyra

Συνέντευξη Τύπου Γ. Μαγκριώτη για το Μετρό


Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Παπαστεργίου, μεταξύ άλλων τόνισε:

Ειδικότερα ο κ. Μαγκριώτης αναφερόμενος στα μεγάλα ανοιχτά προβλήματα της πόλης τόνισε:

1. ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η τελευταία δημόσια αντιπαράθεση των στελεχών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., που η ίδια η κυβέρνηση όρισε, αποκαλύπτει δυστυχώς τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατασκευή του και για τα οποία κυρίως υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση.

Έχει σπαταληθεί το 52% του συμβατικού χρόνου κατασκευής της γραμμής των 9,6 χιλ. και οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί δεν ξεπερνούν το 9% του συνολικού έργου.

Χάθηκαν τουλάχιστον 100 εκ. από το Γ ΚΠΣ και δεν υπάρχουν οι διασφαλισμένοι πόροι για την ολοκλήρωση της πρώτης γραμμής.

Κανείς δεν ξέρει που εναποθέτουν τα μπάζα, που βγάζουν από την διάνοιξη των σηράγγων.

Σημειώνω, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, με δημόσια δήλωσή της έχει διευκρινίσει, πως δεν υπάρχει αδειοδότηση για καμία περιοχή του νομού.

Η πόλη επιβαρύνεται κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά, ένα στα τρία μαγαζιά στον άξονα της Εγνατίας έχει κλείσει και πολλές θέσεις απασχόλησης έχουν χαθεί.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε τα δύο χρόνια καθυστέρησης, που ήδη υπάρχουν θα γίνουν πολύ περισσότερα.

Τουλάχιστον η κυβέρνηση ας δώσει λύση στο θέμα της εποπτείας της κατασκευής του έργου, γιατί η σημερινή διεύθυνση από την Αθήνα δημιουργεί τα μεγάλα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, αλλά και υποτιμά το επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της πόλης, το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στην κατασκευή του πιο μεγάλου έργου της χώρας, την κατασκευή της Εγνατίας Οδού.

Πηγή: Metro Thessalonikis

Νέα Γρίπη: αφιερωμένη εξαιρετικά από γουρούνια για γουρούνια


Από την Οργουελική "Φάρμα των Ζώων" στο "Babe το γουρουνάκι" και τώρα στη "γρίπη των χοίρων" βγαίνει μόνο ένα συμπέρασμα: Μόνο οι άνθρωποι ψέυδονται μέσα από την πανδημία της βλακείας τους. Οι αριθμοί ποτέ:

3.000.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από κοινή γρίπη ή πνευμονία.
2.000.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από ελονοσία
3.000.000 παιδιά πεθαίνουν παγκοσμίως από παιδικές ασθένειες (ιλαρά, ανεμοβλογιά κλπ)

Δηλαδή ασθένειες που το κόστος θεραπείας ή πρόληψης δεν υπερβαίνει το...ένα euro.
Σε αυτό το σημείο κυβερνήσεις, δημοσιογράφοι και φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Πριν από λίγα χρόνια, έσκασε μύτη η "γρίπη των πουλερικών". Ξαφνικά, κυβερνήσεις, δημοσιογράφοι και φαρμακευτικές σπέρνουν τον όλεθρο: ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

Ποια η αλήθεια όμως; Η γρίπη αυτή χτύπησε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 80'. Έκτοτε συνολικά έχουν καταγραφεί λιγότεροι από 200 θάνατοι παγκοσμίως.

(Αριθμητική πρώτης δημοτικου)

200 άνθρωποι νεκροί μέχρι σήμερα από τη γρίπη των πουλερικών. Δηλαδή 20 μόλις θάνατοι ετησίως. Χα!

Φυσικά, πίσω από αυτό κρυβόταν ο κος Ράμσφελντ, κολλητός του ζάβλακα Μπους και μεγαλομέτοχος των εταιρειών Roche και της Gilead Sciences. Εταιρείες που έχουν την πατέντα του παντελώς άχρηστου Tamiflu.

ΟΚ. Αλλά η γρίπη των χοίρων;
9 στους 10 γιατρούς επιβεβαιώνουν ότι ΔΕΝ είναι "ιδιαίτερα επιθετική".
Στα 7 από τα 10 κρούσματα υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ ίαση.
10 στις 10 ιάσιμες περιπτώσεις, η θεραπεία έχει βασιστεί στις συμβατικές θεραπείες για την κοινή γρίπη.
Το 100% των θανάτων από τη νέα γρίπη έχει προκληθεί από εξέλιξη της γρίπης σε μηνιγγίτιδα ή πνευμονία. Ασθένειες ιάσιμες ΚΑΙ οι δύο.

Και το κυριότερο:
8 στους 10 γιατρούς επιβεβαιώνουν ότι ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ (ως φυσική αντίσταση).

Αφήστε επιτέλους τη λογική να μιλήσει και στείλτε κυβερνήσεις, δημοσιογράφους και εταιρείες ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

Πηγή: 'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΣ

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πολυγύρου


Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει αύριο Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009 στις 12.00 μ.μ. ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης, ενημερώνοντας για το πρόβλημα των καθιζήσεων του οδοστρώματος στις Έξι Βρύσες και τον τρόπο αντιμετώπισής του.

Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.

Ο Ναός- Αρχαίο Μνημείο της Στρατονίκης, ο Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τα φουρνέλα της “ΑΚΤΩΡ”


Επικίνδυνες ρωγμές στο Ναό- Αρχαίο Μνημείο του Αγίου Νικολάου Στρατονίκης

H ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Στρατονίκης. Τα θεμέλιά του εδράζονται στο κοίτασμα χρυσούχου αρσενοπυρίτη, μολύβδου, αργύρου και ψευδαργύρου «Μαύρες Πέτρες» των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Η εξόρυξη του κοιτάσματος κάτω από τον οικισμό και κάτω από το Ναό ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2000 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με μια διακοπή 32 μόνο μηνών (Ιαν. 2003- Σεπτ. 2005). Η εξόρυξη γίνεται κατά 100% με εκρηκτικές γομώσεις (φουρνέλα).

Στρατονίκη, χειμώνας 2002:

τα ΜΑΤ “ξεπεζεύουν” μπροστά στην εκκλησιά του Αγίου Νικολάου για να προστατεύσουν από τους τρομοκράτες-κατοίκους την TVX που έσκαβε παράνομα κάτω από τα σπίτια του χωριού!

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου δεν είναι ένας οποιοσδήποτε ναός. Ως γνωστόν, στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 1821 έγινε η Επανάσταση της Χαλκιδικής που πνίγηκε στο αίμα από τους Τούρκους και είναι γνωστή στην ιστορική γραφή και στην τοπική μνήμη σαν «χαλασμός». Ακολούθησε κατά διαταγή της Πύλης συστηματική και ολική υπονόμευση, πυρπόληση και καταστροφή των εκκλησιών της Κασσάνδρας (όπως καλούνταν τότε ολόκληρη η χερσόνησος της Χαλκιδικής) από τα προελαύνοντα και σφαγιάζοντα Τουρκικά στρατεύματα.

Από τις 240 περίπου εκκλησίες της χερσονήσου τρεις μόνον γλύτωσαν από την εκθεμελίωση: Η Παναγία της Καλάνδρας, η Γενεσία της Θεοτόκου των Σταγείρων και ο Ναός του Αγίου Νικολάου Στρατονίκης-Ισβόρου.

Ο Ναός – Αρχαίο Μνημείο της Στρατονίκης, που γλύτωσε από τον «χαλασμό» των Τούρκων, μοίρα του έλαχε να κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς σήμερα, 190 χρόνια μετά από τα φουρνέλα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!

Ο Ναός αυτός ιστορικά ανάγεται στο 15ο αιώνα. Με τη σημερινή του μορφή, τα θυρανοίξια του έγιναν το 1813. Ως παλαιότερο του 1830, ο Αρχαιολογικός Νόμος 3028/2002 τον χαρακτηρίζει «αρχαίο μνημείο». Το γεγονός ότι είναι ένας από τους μοναδικούς τρεις επιζήσαντες Ναούς του «χαλασμού» και της υπονόμευσης στη Χαλκιδική, προσδίδει στον Άγιο Νικόλαο της Στρατονίκης μια ειδική ιστορική, αρχαιολογική και συναισθηματική σημασία.

Αρμόδια για την καταγραφή, την προστασία και για κάθε εργασία στο Ναό-Αρχαίο Μνημείο, είναι η 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΕΒΑ). Έφορος της 10ης ΕΒΑ είναι ο κ. Ιωάννης Ταβλάκης. Για οποιαδήποτε αδειοδότηση μεταλλευτικής δραστηριότητας στα πλαίσια των «Μεταλλείων Κασσάνδρας» της ΒΑ Χαλκιδικής, ο Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ταβλάκης παίζει καθοριστικό ρόλο. Και ο κ. Έφορος διαχρονικά έχει δείξει «ειδική αντιμετώπιση» στις μεταλλευτικές εταιρείες (TVX και ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητας της Υπηρεσίας του, «αγνοώντας» επιλεκτικά για χάρη τους τις αρχαιότητες που έχει καθήκον να προστατεύει. Όμως ας περιοριστούμε μόνο στην περίπτωση του Αρχαίου Μνημείου – Ναού της Στρατονίκης.

Οι εργασίες εξόρυξης με φουρνέλα του μεταλλείου κάτω από τη Στρατονίκη και το Ναό της που άρχισαν από την TVX το 2000, αδειοδοτήθηκαν δυο χρόνια αργότερα, το 2002. Αν ο Έφορος κ. Ταβλάκης είχε επισημάνει την ύπαρξη του Αρχαίου Μνημείου- Ναού στις εκθέσεις του προς το Υπουργείο Πολιτισμού τις σχετικές με την αδειοδότηση των φουρνέλων, πολύ απλά αυτή δεν θα δινόταν. Όπως δεν θα δινόταν άδεια ούτε το 2005 στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για τη συνέχιση της ίδιας δραστηριότητας. Όμως σε όλα τα σχετικά έγγραφα της 10ης ΕΒΑ, ο Ναός είναι “αόρατος”. Σύμφωνα, για παράδειγμα με το έγγραφο ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Β1/Φ35/81861/4685/18.11.2004 και το επισυναπτόμενο σε αυτό 4661/11.10.2004 της 10ης ΕΒΑ:

«Στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του έργου (Μαύρων Πετρών) δεν έχουν εντοπιστεί αρχαιότητες αρμοδιότητας του ΥΠΠΟ».

Από τις αρχές του 2002 οι δρόμοι του χωριού άρχισαν να σκίζονται ενώ ο Ναός και τα σπίτια του χωριού εμφάνισαν κατακόρυφες ρωγματώσεις οι οποίες διαρκώς επιδεινώνονταν. Aπό τις αρχές του 2002 καταγγέλεται σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες η υπόγεια εξόρυξη με εκρηκτικά ως υπεύθυνη για τις ρωγματώσεις. Όμως όλα αυτά τα χρόνια που διαρκεί η εξόρυξη ο κ. Ταβλάκης δεν «ανακάλυψε» το Ναό έτσι ώστε, έστω και εκ των υστέρων, να απαγορευθεί κάθε δραστηριότητα γύρω και κάτω από αυτόν και να αποκατασταθούν οι ζημίες που είχε υποστεί.

Τον Ιανουάριο του 2009, με επιστολή τους προς το Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) επεσήμαναν στη Δημοτική Αρχή ότι απαιτείται άμεσα μια πλήρης, μακροχρόνια και ενδελεχής έρευνα για τα αίτια των φαινομένων που παρουσιάζονται στη Στρατονίκη, από τα οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί η υπόγεια εξόρυξη. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας των μελετών που απαιτούνται είναι το κόστος τους που προϋπολογίστηκε στα 1.200.000 ευρώ.

Στις αρχές Ιουνίου 2009, όταν είχε γίνει πλέον φανερό ότι οι ζημίες στο Ναό είχαν καταστεί επικίνδυνες, η Νομαρχία Χαλκιδικής ανέλαβε να τις επιδιορθώσει – χωρίς να έχουν διερευνηθεί τα αίτιά τους και με την εκμετάλλευση στο υπέδαφος του οικισμού από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να συνεχίζεται εντατικά. Και επειδή ο Ναός δεν αναφερόταν πουθενά από τον αρμόδιο Έφορο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ως «ειδικής σημασίας αρχαίο μνημείο», ο Νομάρχης ανέθεσε την επισκευή του σε ένα τοπικό εργολάβο, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες.

Ο εργολάβος πήρε πέντε-έξι αλλοδαπούς εργάτες για να κόψουν και να μπαλώσουν με μπετόν τα ξύλινα υποστηλώματα της στέγης και του γυναικωνίτη του Ναού. Να ξηλώσουν τους «παλιούς» ρωγματωμένους σοβάδες και να σοβαντίσουν τη λιθοδομή για να εξαφανισθούν οι επικίνδυνες ρωγμές της. Να ξηλώσουν το ρωγματωμένο από «αρχαία» χειροποιητα πλακάκια δάπεδο και να το σκεπάσουν με μάρμαρα πολυτελη. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του εφημέριου της Στρατονίκης σε κατοίκους, κατά την κατασκευή των υποστυλωμάτων θεμελίωσης βρέθηκαν οστά τα οποία θάφτηκαν από το νέο δάπεδο του Ναού.

Αφού ο Ναός δεν θεωρούνταν Αρχαίο Μνημείο, οι εργασίες ξεκίνησαν χωρίς την ειδική έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού που ορίζει ο Ν. 3028/2002, αλλά και χωρίς τη σχετική άδεια της Πολεοδομίας που είναι απαραίτητη εφόσον οι επισκευές περιλαμβάνουν και επέμβαση στα υποστηλώματα του Ναού. Τα ανωτέρω καταγγέλθηκαν εγγράφως από τον πολιτικό μηχανικό και Δημοτικό Σύμβουλο Τόλη Παπαγεωργίου στην Αστυνομία, το Δήμαρχο Σταγείρων-Ακάνθου και το Μητροπολίτη.

Η 10η ΕΒΑ απούσα. Κι όταν ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε στη 10η ΕΒΑ την εκτέλεση εργασιών στο Ναό, ενημερώθηκε από υπάλληλο της Εφορείας ότι «η 10η ΕΒΑ δεν έχει καμία αρμοδιότητα διότι ο Ναός είναι νεότερος του 1830»! Όμως αμέσως μετά, για να καλύψει την ευθύνη της για την «εξαφάνιση» του μνημείου, η 10η ΕΒΑ έσπευσε να αποστείλει έγγραφο στον εφημέριο του Ναού και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας, στο οποίο για πρωτη φορά ομολογείται επίσημα ότι «ο Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Στρατονίκης φέρει χρονολογία 1813 και υπάγεται στις διατάξεις του Ν. 3028/2002»!

Κατόπιν αυτού, ο κ. Παπαγεωργίου απέστειλε «ΑΝΑΦΟΡΑ – ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ» (αρχείο word, 69 KB) προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά, όπου επισημαίνονται οι βαρύτατες παραλείψεις της 10ης ΕΒΑ και ειδικά του Εφόρου της κ. Ταβλάκη στην προστασία του Αρχαίου Μνημείου. Κατέθεσε επίσης σχετική μήνυση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής κατά της 10ης ΕΒΑ και κατά παντός υπευθύνου.

Παρά τις καταγγελίες και τη μήνυση, οι εργασίες «επισκευής» του Ναού συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Το ίδιο και τα φουρνέλα στα θεμέλιά του.

Πηγή: Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Η επανάσταση της Χαλκιδικής διήρκεσε από τον Μάιο του 1821 έως και τον Οκτώβριο του 1821.

Θεσσαλονίκη: Συνεργασία με το Sani Festival


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επεκτείνει τη δραστηριότητά του στη Χαλκιδική και εγκαινιάζει τη συνεργασία με το Sani Festival, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα με τίτλο «Music on Film vs. Film on Music», που πραγματοποιείται από σήμερα και έως τις 2 Αυγούστου, στο Sani Resort.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα προβληθούν στο Cine Orfeas του Sani Resort οι ταινίες «Λόλα» του Ζακ Ντεμί, «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» του Ζακ Ντεμί και «Η Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, τη μουσική επένδυση των οποίων συνέθεσε ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Μισέλ Λεγκράν.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Τραμπολίνο στην πλατεία Έξι Βρύσεων από τον Αριστοτέλη Πολυγύρου

κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Ληστεία ανηλίκων στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης


Βόλτα τρόμου για τέσσερις ανήλικους στη Θεσσαλονίκη, που έπεσαν θύματα άγνωστων ληστών στη Νέα Παραλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πλησίασαν τους τέσσερις ανήλικους που έκαναν βόλτα με τα ποδήλατά τους στο πλακόστρωτο, και με την απειλή μαχαιριού τους ανάγκασαν να τους παραδώσουν δύο κινητά τηλέφωνα και όσα χρήματα είχαν επάνω τους.

Στη συνέχεια οι τέσσερις δράστες, νεαρής ηλικίας, επιβιβάστηκαν στα ποδήλατά των παιδιών κι εξαφανίστηκαν. Να σημειωθεί ότι οι ληστείες ανηλίκων στη Νέα Παραλία έχουν γίνει συχνό φανόμενο τους τελευταίους μήνες, ειδικά τις βραδυνές ώρες.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Γιατί δεν αστυνομεύεται η Νέα Παραλία;

Πρώτα πρώτα καταστρέφουν το νέο πάρκο, είναι μουτζουρωμένο με σπρέι...

Δεύτερον, κλέβουν τα αντίγραφα των μουσικών οργάνων που είναι τοποθετημένα εκεί...

Τρίτον, γίνονται ληστείες και μάλιστα σε ανήλικους...

Δεν φτάνει το κύμα των διαρρήξεων που έχει φουντώσει και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα, δεν θα τολμούν να κυκλοφορούν στον δρόμο τα παιδιά δηλαδή;

Δεν είπαμε να αστυνομεύσουν το Επταπύργιο, την παραλία της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να την αστυνομεύσουν με 2 περιπολικά και 2 συμβατικά αυτοκίνητα;

Μέχρι που θα φτάσει η χοντροπετσιά και η αδιαφορία τους;

Πλάνη των Αριστερών κομμάτων για την λαθρομετανάστευση.. ομολογεί η Παπαρήγα!


"ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ"....


Η Γραμματέας του του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της γιά την λαθρομετανάστευση, μεταξύ άλλων είπε και τα εξης ακριβως:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κινδυνεύουν να πέσουν θύματα ενός κακώς εννοούμενου διεθνισμού, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε χώρα υποδοχής μεγάλου αριθμού εξαθλιωμένων οικονομικών, κατά κύριο λόγο, μεταναστών. Επειδή, όμως, το λογαριασμό τον πληρώνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι με ολοένα πιο περιορισμένα, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τα δύο κόμματα της Αριστεράς κινδυνεύουν να συγκρουστούν με ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνικής και εκλογικής τους βάσης"

Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων πιστέυουμε ότι όλοι συμφωνούν στις ορθοτομημένες πολιτκές αναλύσεις του ΚΚΕ

Πηγή: Politiko Safari

Τα ποτάμια του Κάμπου «κολυμπάνε» στο τυρόγαλο

Το τυρόγαλο μπορεί να μην είναι τοξικό, ωστόσο είναι ρυπογόνο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού που καταστρέφει τα πάντα στο... πέρασμά του

Ασπρο από τα λύματα των τυροκομείων είναι το νερό στον Πηνειό και τον Ληθαίο, ενώ αφόρητη είναι και η δυσοσμία. Ανυπολόγιστες οι συνέπειες για το οικοσύστημα

Σε...«τυροποτάμια» μετατρέπονται για άλλο ένα καλοκαίρι ο Πηνειός κι ο Ληθαίος στα Τρίκαλα. Οι αρχές αγνοούν τις καταγγελίες οικολογικών οργανώσεων για τεράστιες ποσότητες τυρόγαλου που πέφτουν από τα τυροκομεία και τις λιγοστές φορές που επιβάλλουν πρόστιμα, αυτά πληρώνονται, αλλά οι παραβάτες συνεχίζουν τη ρύπανση.

Το τυρόγαλο μπορεί να μην είναι τοξικό, ωστόσο είναι ρυπογόνο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού που καταστρέφει τα πάντα στο... πέρασμά του

Αυτή τη φορά το τυρόγαλο επιπλέει στο νερό στη γέφυρα του Αγίου Κωνσταντίνου, κοντά στις παλιές φυλακές Τρικάλων. Από το σημείο περνάει ο Ληθαίος ποταμός, που στη συνέχεια διαρρέει την πόλη. Το νερό έχει ασπρίσει, η δυσοσμία είναι αφόρητη, η οικολογική καταστροφή εμφανής.

«Κάποιος ασυνείδητος τυροκόμος έχει συνδέσει παράνομα το δίκτυο της μονάδας του με αυτό των ομβρίων υδάτων και διοχετεύει εκεί το τυρόγαλο. Το ακόμη πιο εξωφρενικό στην υπόθεση είναι ότι ο δήμος έχει προμηθευτεί μηχάνημα που εντοπίζει τις παράνομες συνδέσεις, αλλά δεν το χρησιμοποιεί» δήλωσε στο «Εθνος» ο Μπάμπης Μουργελάς, από την οργάνωση «Φίλοι της Γης» στα Τρίκαλα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους και, παρά το ότι έχουν προκληθεί αντιδράσεις μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο ασυνείδητος συνεχίζει ανενόχλητος τη...δουλειά του. Ρίχνει δηλαδή το τυρόγαλο στο ποτάμι, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το οικοσύστημα.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή και στη Λάρισα, όπου τα περίπου 60 τυροκομεία ρίχνουν 700 τόνους τυρόγαλο στο νερό.

Νεκρά ψάρια
Το νερό είναι κάτασπρο, η δυσοσμία έντονη και η ρύπανση ανεξέλεγκτη, γιατί μπορεί μεν το τυρόγαλο να μην είναι τοξικό, ωστόσο είναι ρυπογόνο, καθώς έχει πολύ υψηλό οργανικό φορτίο και δεν διαλύεται στο νερό. Οταν πέσει στο νερό, νεκρώνει κάθε ίχνος ζωής, τα ψάρια εκβράζονται νεκρά, ενώ πολύ δύσκολα διαλύεται ή απορροφάται.

Η νομαρχία Λάρισας στέλνει κατά καιρούς το μήνυμα «ούτε ένα λίτρο τυρόγαλο στο ποτάμι», επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα, αλλά οι τυροκόμοι συνεχίζουν απρόσκοπτα τη ρύπανση. Υπάρχουν μάλιστα κάποιες μέρες -κυρίως όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές- που η μπόχα στον Πηνειό, στον Τιταρήσιο και στον Ληθαίο είναι ανυπόφορη και τα νερά κάτασπρα.

Οι εδικοί επισημαίνουν ότι το τυρόγαλο περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού και καταστρέφει τα πάντα στο... πέρασμά του, ενώ εκτιμάται ότι η ετήσια παραγωγή του μόνο για τη Λάρισα υπερβαίνει τους 70.000 τόνους.

Τα περισσότερα τυροκομεία έχουν συμβάσεις με ειδική μονάδα επεξεργασίας τυρόγαλου που λειτουργεί στην Καρδίτσα. Το 75% της ποσότητας επιστρέφει στη φύση ως νερό για άρδευση, ενώ από το υπόλοιπο παρασκευάζονται προϊόντα λακτόζης, αφού ο σχετικός υδατάνθρακας παραμένει στο τυρόγαλο και μετά την επεξεργασία του γάλακτος για την παρασκευή του τυριού.

Μια παρόμοια -αλλά μικρότερης δυναμικότητας- μονάδα εγκατέστησε τυροκόμος στην επιχείρησή του στη Λάρισα και υποστηρίζει ότι επεξεργάζεται σχεδόν 36 τόνους τυρόγαλο την ημέρα, κάνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα απόσβεση των χρημάτων της επένδυσης.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Πηγή: Έθνος

Απίστευτο υβρεολόγιο κατά πολιτικών του αντιπάλων, του Περιφερειάρχη του ΛΑ.Ο.Σ. Κρήτης

Στο φιλικό blog Ixnos, διαβάσαμε απίστευτα κείμενα υβρεολογίου υπογεγραμμένα από τους Υπεύθυνους του ΛΑ.Ο.Σ. Κρήτης.

Αρνούμαστε να αναδημοσιεύσουμε αυτά τα χυδαία κείμενα, οι εκφράσεις των οποίων ωχριούν μπροστά σε διαλόγους της πλατείας Βαρδαρίου...

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στο Ixnos

Αυτός ο υπόκοσμος, σχεδιάζει να κυβερνήσει μαζί με τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία;

Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι οχετός...

Αν μπείτε στο link που έχει το Ixnos, το υβρεολόγιο συνοδεύεται με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου...

Ασφαλτοστρώσεις στο «Λούκι» Πολυγύρου


Δημοπρατείται στις 18 Αυγούστου 2009 το έργο ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΟΥΚΙ. Η παρέμβαση αφορά την κρασπέδωση και ασφαλτόστρωση διανοιγμένων δημοτικών δρόμων σε πέντε διαφορετικές θέσεις. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι έξι μήνες και ο προϋπολογισμός του αγγίζει τις 280.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του θα γίνει από το πρόγραμμα «Θησέας» και ιδίους πόρους.

«Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις και διαμορφώσεις δρόμων στο Δήμο μας, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο εσωτερικό οδικό δίκτυο. Στο πλαίσιο των έργων της εσωτερικής οδοποιίας, που εκτελεί ο Δήμος Πολυγύρου, έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί εκατοντάδες μέτρα δρόμων στην πρωτεύουσα και τα Τοπικά Διαμερίσματα, ανακουφίζοντας πολλούς κατοίκους και ιδιαίτερα τους οδηγούς. Η περιοχή Λούκι, που παρουσιάζει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχει ανάγκη από τέτοιες παρεμβάσεις με σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών σε πολλά σημεία της αλλά και την εξάλειψη μιας σειράς προβλημάτων (λάσπη και σκόνη) που προκαλούνταν από τις βροχές τους χειμερινούς και μήνες και τη ζέστη το καλοκαίρι. Πέρα όμως από την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών το έργο αυτό θα αναβαθμίσει αισθητά και την εικόνα της πόλης στους επισκέπτες της» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Στο μεταξύ χθες δημοπρατήθηκε το έργο Ασφαλτοστρώσεις στο Παλαιόκαστρο. Το συνολικό μήκος των τμημάτων που θα ασφαλτοστρωθούν ξεπερνά τα 450 μέτρα. Εργασίες που αφορούν χωματουργικά, οδοστρωσία και ασφαλτικά θα γίνουν κοντά στην εκκλησία του χωριού αλλά και σε άλλα σημεία του οικισμού. Η διάρκεια της κατασκευής του έργου είναι έξι μήνες και ο προϋπολογισμός του αγγίζει τις 100.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση της παρέμβασης θα γίνει από δημοτικούς πόρους.

Πηγή: Δήμος Πολυγύρου

Ενώνουν δυνάμεις Yahoo και Microsoft κατά της Google


Δεκαετή συμφωνία γιγάντων για την Microsoft και την Yahoo. Ύστερα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να τερματίσουν την κυριαρχία της Google στις μηχανές αναζήτησης του Ίντερνετ.

Έτσι, η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft θα ενισχύσει το σάιτ της Yahoo, ενδυναμώνοντας τη θέση του απέναντι στην ανταγωνίστρια μηχανή αναζήτησης Google. Η Yahoo, τα πρώτα χρόνια, θα διατηρήσει το 88% των κερδών από τις διαφημίσεις που θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις του διαδικτύου ενώ θα έχει το δικαίωμα να πουλά διαφημίσεις σε ορισμένα σάιτς της Microsoft.

«Μέσω της συμφωνίας με τη Yahoo, θα έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες στην αναζήτηση, θα προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα στους διαφημιζομένους και εναλλακτική επιλογή στους καταναλωτές, στους οποίους κυριαρχεί τώρα μια και μόνο εταιρία», επισήμανε ο επικεφαλής της Microsoft Στιβ Μπάλμερ.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στη Yahoo, θα πρέπει μάλλον να αρχίσουν να προετοιμάζονται για περικοπές θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Κάποια άτομα θα μεταφερθούν στην Microsoft, ωστόσο κάποια άλλα πιστεύεται ότι θα απολυθούν.

Τα τελευταία χρόνια η Yahoo μάχεται για να παρουσιάσει κέρδη. «Αυτή η συμφωνία μας οδηγεί σε μια νέα εποχή εφευρετικότητας και ανάπτυξης για το Διαδίκτυο», επισήμανε η Κάρολ Μπαρτζ, επικεφαλής της Yahoo.

Πανίσχυρη η Google

Η Google ελέγχει σχεδόν το 65% της εσωτερικής αγοράς δικτυακής αναζήτησης στις
Ην. Πολιτείες, ενώ η Yahoo έρχεται δεύτερη με μόλις 19,6%. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Μicrosoft με 8,4%. Με τη σύμπραξή τους, οι δύο εταιρείες θα διαθέτουν το 28% της αγοράς.

Πέρυσι, η Microsoft σχεδόν εξαγόρασε τη Yahoo, έναντι 47,5 δισ. δολαρίων, όμως η κίνηση αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή από παρέμβαση του συνιδρυτή της Yahoo και γενικού διευθυντή της Τζέρι Γιάνγκ, ο οποίος αργότερα αντιμετώπισε σοβαρή κριτική για αυτό.

Έκτοτε, η Microsoft είχε αρνηθεί να επαναλάβει την πρόταση εξαγοράς, μολαταύτα ο διάδοχος του Γιανγκ επιβεβαίωσε τον Μάιο πως οι δύο εταιρείες έχουν επαναλάβει τις διαβουλεύσεις για συνεργασία.

Πηγή: Τα Νέα

Μεθυσμένος σκίουρος...