Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Μάθημα με πεντόβολο, ίγγυα και τριόδι


Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης

Tης Στελίνας Μαργαριτίδου
smargaritidou@gmail.com

Οι μαθητές της Δ’ τάξης του 82ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κοιτούν με ενδιαφέρον το “τριόδι” και αναγνωρίζουν τον τρόπο που παίζεται σήμερα η τρίλιζα. Αμέσως μετά, ο Φέρσνερ Πέτερ, που έχει ειδικευθεί στις ξυλοκατασκευές παιχνιδιών, και η σύζυγός του, εκπαιδευτικός Έφη Κορέσογλου, τους δείχνουν την ξύλινη σβούρα ή καλύτερα πολλούς διαφορετικούς τύπους του παιχνιδιού που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαία Αθήνα - αλλά μέχρι και σήμερα.

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των Δημητρίων, οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων, κυρίως αυτών που οι εκπαιδευτικοί τους ενδιαφέρθηκαν να κλείσουν το σχετικό ραντεβού, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά έξι από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια που παίζονταν στην αρχαιότητα.

Με θέα τον πλανήτη γη


Απίστευτες εικόνες από τον Διαστημικό Σταθμό

Στην εικόνα (του άρθρου) που παρέχεται από την NASA δείχνει τμήματα της Ευρώπης και της Αφρικής που αναγνωρίζονται πολύ εύκολα σε αυτήν την νυχτερινή εικόνα που τράβηξε ένα μέλος του πληρώματος της Expedition 25 που βρίσκεται πάνω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο οποίος πετά 220 μίλια πάνω από την Γη, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010.

Η θέα "κοιτάζει" προς τα βόρεια πάνω από την Σικελία και την "μπότα" της Ιταλίας, με την Μεσόγειο Θάλασσα να αποτελεί το περισσότερο από το ορατό νερό σε αυτήν την άποψη και την Αδριατική Θάλασσα στο κέντρο δεξιά. Η Τυνησία είναι εν μέρει ορατή στα αριστερά. Μέρος ενός σταθμευμένου Ρωσικού αεροσκάφους και άλλα εξαρτήματα του ISS βρίσκονται μπροστά.

Του αρέσει να τρομπάρει και ψηφίζει τον Μπουτάρη

Μπουτάρης vs Άνθιμος

Τρίτωσε το Κύτταρο!


Το τρίτο μας τεύχος είναι γεγονός!

Έχει ποικίλο περιεχόμενο, όπως:

•    Φωτογραφικό υλικό και μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό του 1932
•    Αναμνήσεις και ιστορικά στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν
•    Προβληματισμοί της σύγχρονης κοινωνίας μας
•    Αναφορές και εκδρομές στην ιδιαίτερα όμορφη ορεινή ενδοχώρα

Θα το βρείτε σε πολλά, κεντρικά σημεία στην Ιερισσό. Επίσης μπορείτε να το διαβάσετε και στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kyttaro.eu. Για να κατεβάσετε το τρίτο τεύχος πατήστε τον ακόλουθο δεσμό:
http://www.kyttaro.eu/uploads/media/kyttaro03.pdf

Ομιλία του Βαρσάμη Γιοβανούδα, υπ. Δημάρχου Σιθωνίας, αύριο στη Νικήτη



ΣΙΘΩΝΙΑ ο τόπος μας
Βαρσάμης Γιοβανούδας
Υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Βαρσάμης Γιοβανούδας θα μιλήσει στις 31 Οκτωβρίου 2010 ημέρα Κυριακή και ώρα 18:30 στην Νικήτη σε ανοιχτή συγκέντρωση μπροστά στο καφενείο Μάντσιος.
Από το γραφείο τύπου

Ομιλίες του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, για σήμερα και αύριο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ
Υποψήφιου Δημάρχου Πολυγύρου
κ. Αστέριου Ζωγράφου

Σήμερα Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 ο υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος θα μιλήσει στις 19:30 στο Γαλαρινό και στις 20:30 στο Βάβδο.

Αύριο Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 θα μιλήσει στις 18:30 στον Ταξιάρχη και στις 19:30 στην Παλαιόχωρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σκάνδαλο κατασκοπείας συγκλονίζει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με ελληνικό γυναικείο "άρωμα"

Μεγάλο κατασκοπευτικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Τουρκία με την εμπλοκή 49 ατόμων εκ των οποίων οι 45 είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί. Πιο συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου η τουρκική Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση για την σύλληψη στελεχών μίας ομάδας αξιωματικών οι οποίοι χρησιμοποιώντας γυναίκες συνοδούς εκβίαζε υψηλόβαθμα στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και κρατικών υπηρεσιών. Οι συγκεκριμένες γυναίκες λειτουργούσαν ως σύνδεσμοί μεταξύ των υπόπτων και της ξένης υπηρεσίας που ελάμβανε τα έγγραφα.

Σύμφωνα δε με νεότερες πληροφορίες της εφημερίδας Star η τουρκική αστυνομία αναζητεί τα ίχνη "Ελληνίδας κατασκόπου", η οποία σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές "μετέφερε τα εν λόγω στοιχεία στην Ελλάδα".

Μια ώρα πίσω τα ρολόγια


Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής, αφού λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Δηλαδή στις 04.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών μας θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03.00.

Ο συνδυασμός που κρίθηκε εκπρόθεσμος κατά 13 δευτερόλεπτα θα συμμετάσχει τελικά στις εκλογές


Αναιρέθηκε η απόφαση που ακύρωνε τη συμμετοχή του
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης, με ψήφους 3-0, έκανε αποδεκτή την αίτηση αναίρεσης του υποψηφίου δημάρχου Σπάρτης και επικεφαλής του συνδυασμού «Σπάρτη Νέα Εποχή", Κώστα Φούρκα, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η πρώτη απόφαση περί μη ανακήρυξης του συνδυασμού.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο συνδυασμός του κ. Φούρκα θα συμμετάσχει, κανονικά, στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές της Σπάρτης.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Σπάρτης, ο συνδυασμός του νυν νομάρχη Λακωνίας Κώστα Φούρκα

Ο Κώστας Μπογδάνος σήμερα στον Ταξιάρχη


Πολύγυρος, 30 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στo πλαίσιο των συναντήσεων του με τους Δημότες του νέου Δήμου Πολυγύρου, θα βρίσκεται  σήμερα Σάββατο 30/10 στις 19:00 το απόγευμα στον Ταξιάρχη, στην πλατεία του χωριού.

Από το Γραφείο Τύπου

Πρόγραμμα υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Πάνα Απόστολου, για την Κυριακή 31 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαλκιδική, 30 Οκτωβρίου 2010

Θέμα : Πρόγραμμα υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Πάνα Απόστολου για την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθούν :

Στις 17.00 τον Αγ. Παύλο
Στις 17.30 τη Ν. Γωνιά
Στις 18.00 το Λάκκωμα

Στις 19.00 ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης θα πραγματοποιήσει ομιλία στη κεντρική πλατεία της Καλλικράτειας.

Ο Δημοσθένης Βεργής στον Κορυδαλλό


Σε κελλί των φυλακών  Κορυδαλλού βρίσκεται ο Πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης μετά από καταγγελίες για απάτη και πλαστογραφία.


Ο Δημοσθένης Βεργής συνελήφθη  και μετά έγινε η προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων  γιατί  δεν είχε πάει να απολογηθεί στον ανακριτή για τις εις βάρος του καταγγελίες.

Την ώρα λοιπόν που ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων έμπαινε στα κρατητήρια είπε στους αστυνομικούς πως αισθάνθηκε δυσφορία και οξύτατο πόνο στο στήθος και αμέσως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ο Πιπερόπουλος στη nea-TV Χανίων


Προσκεκλημένος της δημοσιογράφου κ Μαρίας Βούλγαρη στην εκπομπή της με τίτλο Υπάρχει...
λόγος" σήμερα Σάββατο στις 3:30 μμ στη nea-TV Χανίων θα είναι ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος με θέμα "Νευρώσεις-οι Ψυχοσωματικές διαταραχές" (η εκπομπή θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 12:15 το μεσημέρι.

Εντυπωσιακή υπήρξε η προσέλευση των Χανιωτών στην χθεσινοβραδυνή διάλεξη του Καθηγητή
Πιπερόπουλου με τον ίδιο τίτλο στα πλαίσια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Χανιωτών.

Περισσότερα από 350 άτομα άκουσαν τη δίωρη διάλεξη του κ Πιπερόπουλου.

Πρόγραμμα της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη και του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Ευθυμίου


Οι προγραμματισμένες επισκέψεις της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη και του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Ευθυμίου για το προσεχές διάστημα έχουν ως εξής:

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010, 19.00 το απόγευμα ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010, 12.00 το μεσημέρι ΝΕΟΧΩΡΙ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010, 19.00 το απόγευμα ΑΡΝΑΙΑ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, 12.00 το μεσημέρι ΣΤΑΝΟΣ

Για τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και στις 19.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους ετεροδημότες της Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο
A.D. IMPERIAL PALACE (Α.ΝΤ. ΙΜΠΕΡΙΑΛ ΠΑΛΑΣ)

Αντιγονιδών 13 Θεσσαλονίκη,  Τηλ. 2310508300

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, οι εκλογές λύτρωση για την κυβέρνηση


Οι πραγματικοί λόγοι που οδηγούν στις εκλογές

Σοφία Βούλτεψη

Ο χρόνος έχει πλέον αρχίσει να μετρά αντίστροφα.  Δέκα μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, το τελευταίο που δείχνει να απασχολεί την λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, που πλέον αποτελεί τον μεγάλο χαμένο της οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι δηλώσεις περί πρόωρων εκλογών (μέχρι στιγμής έμμεσες, πλην όμως σαφείς) προδιαγράφουν ένα αβέβαιο πολιτικό σκηνικό που θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά στις 15 Νοεμβρίου, επομένη του δεύτερου και τελευταίου γύρου των περιφερειακών εκλογών.

sms από Ανδρέα Παπαγιάννη


Σήμερα Αναγνώστης μας έλαβε τα δυο παρακάτω sms από τον κύριο Ανδρέα Παπαγιάννη,στην μια περίπτωση μας λέει πως είναι υποψήφιος Δήμαρχος Νέων Μουδανιών,και στην Δεύτερη περίπτωση μας λέει πως απλά είναι υποψήφιος Δήμαρχος.
Τα συμπεράσματα δικά σας.....
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ