Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

κλικ για μεγέθυνση
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΣΧΙΔΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ


Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο
Ολύνθου
στο πλαίσιο  της δράστης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την
προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, από τις 10.00
π.μ.
έως τις 12.00 μ.μ. από την αρχαιολόγο της ΙΣΤ΄ Ε.Π.Κ.Α. κ. Τ.
Πρωτοψάλτη.


Είσοδος ελεύθερη

Δείτε το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων:

Διώκουν πιανίστα στην Τουρκία γιατί πρόσβαλε το Ισλάμ

Την ώρα που στην Ελλάδα, πολλοί «ενθαρρύνουν» όλους όσους λοιδορούν την Ορθοδοξία...

Ο Τούρκος πιανίστας Fazil Say (στη φωτογραφία) κατηγορείται για υποκίνηση μίσους και προσβολή των αξιών των μουσουλμάνων. Και όλα αυτά γιατί έγραψε διάφορα προσβλητικά για τους μουσουλμάνους στα social media.

Κινδυνεύει όμως με φυλάκιση 18 μηνών. Και μπορεί η δίκη του να αναβλήθηκε για τις 18 Φεβρουαρίου, αλλά η αίτησή του για απαλλαγή από τις κατηγορίες, απορρίφθηκε.

Τι έγραψε τον περασμένο Απρίλιο:

Οι νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Ιερισσού στο Φανάρι


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Με εγκαρδιότητα και θέρμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχθηκε την Τρίτη, στο Ιερό Κέντρο του Οικουμενικού Θρόνου τους νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητο, προκειμένου να λάβουν την ευχή και την ευλογία του στο ξεκίνημα της ποιμαντορίας και της διακονίας τους στις δύο ιστορικές επαρχίες οι οποίες κοσμούν το Συνταγμάτιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

«Βροχή» από πεφταστέρια το Σαββατοκύριακο

Θεαματικές «βροχές» διαττόντων έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου

Όπως κάθε χρόνο στην αρχή του φθινοπώρου, θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό μια ακόμη βροχή διαττόντων αστέρων, οι Ωριωνίδες, που φέτος αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου και έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου.

Οι αστρονόμοι της NASA περιμένουν περίπου 20 έως 25 πεφταστέρια ανά ώρα και επειδή το φεγγάρι δεν βρίσκεται κοντά σε πανσέληνο, το φως του δεν θα εμποδίζει την παρατήρηση, στο μέτρο βέβαια που δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.

Οι Ωριωνίδες φαίνεται να προέρχονται από μια περιοχή πάνω από το πολύ λαμπρό άστρο Μπετελγκέζ στον αστερισμό του Ωρίωνα, από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους.

Τα εκατόχρονα από την απελευθέρωση γιόρτασε η Ι.Μ. Κίτρους


Στις 16 Οκτωβρίου 2012 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια ακριβώς από την απελευθέρωση της Κατερίνης από τον Τουρκικό ζυγό. Με αφορμή αυτή τη σημαντική επέτειο, η Ι. Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης, προέβη σε σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τον Καθεδρικό Ι. Ναό της Θείας Αναλήψεως, στον οποίο είχε ψαλεί και η δοξολογία της απελευθέρωσης 100 χρόνια πριν.

Έτσι το περασμένο Σάββατο 13 Οκτωβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Οδηγήτριας από την Ι. Μονή Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω, από τους Σεβ. Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ και Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο.

Εν συνεχεία εψάλει Δοξολογία επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος και Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων.

3η Καστανογιορτή στον Π. Παντελεήμονα Πιερίας


 Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ανατολικού Ολύμπου (ΚΠΕ) σας καλεί στην 3η Καστανογιορτή που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας την Κυριακή 21/10/2012.

 Η Καστανογιορτή διοργανώνεται από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα και τον Σύλλογο κατοίκων Παλαιού Παντελεήμονα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος (κάστανου) και η επαφή της τοπικής κοινωνίας με τις χρήσεις και τις ιδιότητες του.

Παραγωγή βενζίνης από… φρέσκο αέρα

Πρωτοποριακή μέθοδος

Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν τον αέρα σε βενζίνη.

Το επίτευγμα ίσως μελλοντικά αποδειχτεί ορόσημο για τη μαζική παραγωγή καθαρής ενέργειας και αποτελέσει απάντηση, τόσο στην ενεργειακή κρίση, όσο και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος με «αέρια του θερμοκηπίου», εφόσον όμως στην πορεία ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια.

Η μικρή βρετανική εταιρία με την εύγλωττη ονομασία Air Fuel Synthesis -δηλαδή «σύνθεση καυσίμων από αέρα»-, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιndependent», χρησιμοποιεί μια επαναστατική τεχνολογία και έχει καταφέρει να παράγει πέντε λίτρα βενζίνης από τον Αύγουστο, όταν έθεσε σε λειτουργία μια μικρή μονάδα που παράγει καύσιμα από διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς του αέρα.

Συλλαλητήρια - Μήνυμα στη σύνοδο κορυφής

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Με επεισόδια που κράτησαν ως αργά το απόγευμα, στη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών στην εκ μέρους κάποιων διαδηλωτών εκτόξευση μολότοφ, πραγματοποιήθηκαν τα χθεσινά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, που είχαν οργανώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ανήμερα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, υπήρξαν τρεις τραυματισμοί, ενώ ένας άνδρας 66 ετών που ήταν παρών στη διαδήλωση, έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία ανακοίνωνε 103 προσαγωγές και επτά συλλήψεις.