Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Παπαφλέσσας (1788-1825) – Ο Λεωνίδας της Επανάστασης του 1821

«Θα πολεμήσω τον Ιμπραήμ και θα πεθάνω ή θα νικήσω…». Παπαφλέσσας

Ο Παπαφλέσσας ήταν κληρικός, πολιτικός, φλογερός κι ενθουσιώδης αγωνιστής, ήρωας αλλά και πρωτεργάτης της Eλληνικής Επανάστασης του 1821. Γεννήθηκε στην Πολιανή Μεσσηνίας το 1788 και ήταν το 28ο παιδί του Δημητρίου Φλέσσα και της Κωνσταντίνας Ανδροναίου, δευτέρας συζύγου του Δημητρίου. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γεώργιος Φλέσσας.

Φοίτησε στη Σχολή Δημητσάνας, και μόνασε στο μοναστήρι της Παναγιάς της Βελανιδιάς, στην Καλαμάτα. Όταν χειροτονήθηκε ιερομόναχος έλαβε το εκκλησιαστικό όνομα Γρηγόριος (Γρηγόριος Φλέσσας, παπάς=Γρηγόριος Παπαφλέσσας). Εξαιτίας του χαρακτήρα του και επειδή ήρθε σε σύγκρουση με τους Τούρκους, εγκατέλειψε την Πελοπόννησο, απειλώντας (σύμφωνα με τα απομνημονεύματα Φωτάκου) «Βρε κερατάδες Τούρκοι να πάτε πίσω εις τον αφέντην σας τον κερατά, να του ειπείτε ότι εγώ φεύγω δια την Πόλιν, και δεν θα γυρίσω πίσω απλούς καλόγηρος. Ή δεσπότης θα έλθω, ή πασάς».

Παγκόσμιο ρεκόρ Κιλτίδη: σε 2 χρόνια 4 κόμματα!

Τώρα ποιος την πιάνει τη Νέα Δημοκρατία! Με αυτή τη μεταγραφή του Κιλτίδη, πάει φουλ για αυτοδυναμία!!!
Σε γυρολόγο της πολιτικής ζωής έχει καταντήσει ο τέως βουλευτής της ΝΔ, της ΔΗ.ΣΥ, του ΛΑΟΣ και τώρα ξανά της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης.

Μετά τις τσάρκες που έκανε στα κόμματα... της δεξιάς, ο πολιτευτής Κιλτίδης είπε να επιστρέψει στο μητρικό κόμμα, μόλις έμαθε για το προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά.

Ετσι βγήκε την Κυριακή πουρνό, πουρνό στο Mega και είπε άνετος κι ωραίος ότι θα πάει στη Νέα Δημοκρατία και αν του προτείνουν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ή στη Θεσσαλονίκη ή στο Κιλκίς.

Ήθελε να κάνει σεξ με… πρόβατο!

Δεν έχει προηγούμενο η σπαρταριστή υπόθεση που αποκαλύφθηκε στη Ρόδο, με πρωταγωνιστή έναν Τυνήσιο ο οποίος εισέβαλε σε μαντρί με πρόβατα και απείλησε με μαχαίρι τον κτηνοτρόφο! Όπως ομολόγησε μετά την περιπετειώδη σύλληψή του, σκοπός του ήταν να έχει σεξουαλική επαφή με ένα… πρόβατο!

Το απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν ο λαθρομετανάστης έγινε αντιληπτός από τον κτηνοτρόφο μέσα στο ποιμνιοστάσιό του. Παρά τις εκκλήσεις του να φύγει, ο αλλοδαπός του επιτέθηκε και προσπάθησε να τον χτυπήσει με ένα ξύλο, ενώ έσπασε το παρμπρίζ ενός παλιού φορτηγού που ήταν σταθμευμένο έξω από τη στάνη.

Η μάχη της Κρήτης – Χρονικό

“Οι Κρητικοί όταν βρίσκονται μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα έχουν πάνω τους κάτι το μυθώδες . Φαντάζουν σαν τους μυθικούς ήρωες . Είναι τόσο περήφανοι την τραγική ώρα του θανάτου, που όποιος τους δεί , είναι αδύνατο να μήν τους θαυμάσει . Πολλές φορές όταν επρόκειτο να γίνουν εκτελέσεις , άφηνα το γραφείο μου και έβγαινα στο μπαλκόνι , μόνο και μόνο για να τους θαυμάσω . Σε κανένα άλλο λαό δεν είδα τέτοια περιφρόνηση προς το θάνατο και τόση αγάπη για την ελευθερία”
ΑΝΤΡΕ: διοικητής του “Φρουρίου Κρήτης”

————————————
Ήταν υπέροχο το θέαμα να βλέπει κανείς χωρικούς όλων των ηλικιών να ζητούν όπλα και μόνον όπλα. Το ηθικόν των Κρητών είναι αδύνατο να περιγραφτεί . Όταν ολόκληρος η ιστορία έλθει εις φώς θα συγκαταλεχθεί μεταξύ των ευγενέστερων παραδειγμάτων της Ιστορίας.
Ταξίαρχος Σωλσμπουργκ Τζόουν: του Επιτελείου του Στρατηγού Φρεϋμπουργκ .
————————————

Η Μάχη της Κρήτης

Η νήσος Κρήτη έχει ιδιαίτερη στρατηγική αξία, διότι βρισκόμενη στο μέσο της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, ελέγχει τις αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες από ανατολικά προς δυτικά και από βόρεια προς νότια ή και αντίστροφα, αποτελώντας ιδανική βάση αεροναυτικών επιχειρήσεων προς κάθε κατεύθυνση.

Απόρροια της αξίας αυτής, ήταν να βρεθεί η Κρήτη από τις αρχές του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο των Βρετανών, όσο και των Γερμανών.1 Η χρησιμότητα της Κρήτης, ως βάση για την προστασία των θαλάσσιων επικοινωνιών στο Αιγαίο από βρετανικές επιθέσεις με προέλευση την Αλεξάνδρεια και ιδιαίτερα για την προστασία των μεταφορών πετρελαίου από την Κωστάντζα μέσω των Στενών στην Ιταλία, έπεισε το Χίτλερ να δώσει την συγκατάθεση του για ανάληψη από τον Γερμανικό στρατό της επιχείρησης αυτής.

Αναταραχή στο ΛΑ.Ο.Σ. - Αυτόνομη κάθοδος με αποχωρήσεις στις εκλογές (Video)

Πρόεδρος και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια...

Στο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη

Εμφάνισε γυναικολογικό πρόβλημα

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο διακομίστηκε από τις φύλακες Κορυδαλλού όπου κρατείται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη, καθώς εμφάνισε γυναικολογικό πρόβλημα.

Σε επιστολή της που κοινοποίησε μέσω του συνηγόρου της στα Μέσα Ενημέρωσης, χαρακτηρίζει άδικη την προφυλάκισή της και υποστηρίζει ότι κατασκευάστηκε η δημόσια εικόνα της ώστε να ανταποκρίνεται σε μια τραγική ηρωίδα κοινωνικοπολιτικής σαπουνόπερας.

Διαβάστε πιο κάτω την ανακοίνωση

Υπάρχουν στιγμές για μια γυναίκα, για μια μάνα που τα όρια της ψυχικής ηθικής, σωματικής της συντριβής επικίνδυνα στενεύουν.

Εκπληκτική επιστολή οπαδού του Γιώργου Καρατζαφέρη

Πρόεδρε του ΛΑ.Ο.Σ. έπιασε ... άλατα το πλυντήριο του κόμματος!

Συναγωνιστή Γ.Καρατζαφέρη θα στα πω ΩΜΑ, όπως στάπα και δεν άκουσες όταν είχες περάσει απο την Αράχωβα πρόσφατα. Μην προσδοκάς ν`ακούσεις καλούδια, απ ενα βλάχο αμόρφωτο όπως του λόγου μου. Ξέρεις που την πάτησες Γιώργη; Είσαι ψυχοπονιάρης κι όποιος σου κλαίγεται του αδειάζεις την καρδιά σου.
Αυτό έκανες όταν ΟΛΟΙ τσούζαμε για τη ζημιά που σούκανε η σουρλουλού που τα φτιασίδια της και τα χαϊμαλιά της με τους υπηρέτες και τους γυμναστές της κοστίζουν όσο τα 300 γιδοπρόβατα που πήρα προίκα απ την Αγλαϊα μου,

Έφυγε από τον ΛΑΟΣ ο Θανάσης Πλεύρης και προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΙΛΤΙΔΗ

«Πιστεύω ότι ο ΛΑΟΣ θα έπρεπε να είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά», τόνισε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης ανακοινώνοντας τηνα ποχώρησή του από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «το ζητούμενο είναι μία κυβερνηση η οποία εγγυάτα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και όχι εάν θα εκλεγώ βουλευτής».

Έτοιμος να προσχωρήσει και ο Κώστας Κιλτίδης στη ΝΔ

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης

Η Επανάσταση στη Χαλκιδική και η καταστροφή της Κασσάνδρας

Προτομή του Εμμανουήλ Παπά στη γενέτειρά του

Δεκαετίες πριν από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, κατά το δεύτερο μισό του 14ου αιώνα, οι Τούρκοι είχαν ήδη επιβληθεί στη Μακεδονία. Ο Ελληνικός πληθυσμός της δεινοπάθησε κάτω από τον οθωμανικό ζυγό. Εφαρμόστηκαν σε βάρος του σκληρά μέτρα όπως το παιδομάζωμα, οι βίαιοι εξισλαμισμοί και η εξοντωτική φορολογία.

Συμπαγείς πληθυσμοί Τουρκομάνων εποίκων (Γιουρούκοι) τρομοκρατούσαν τους χριστιανούς με βιαιοπραγίες και ληστρικές επιδρομές. Παρόλα αυτά ο ελληνισμός της Μακεδονίας επιβίωσε και άρχισε να ανακάμπτει οικονομικά και πολιτιστικά. Παράλληλα ο πόθος για ελευθερία παρέμεινε άσβεστος.

Κατά τις παραμονές της Ελληνικής Επανάστασης πολυάριθμοι Μακεδόνες είχαν μυηθεί στη Φιλική Εταιρεία. Στις 22 Φεβρουαρίου 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ηγέτης της Εταιρείας, διέβη τον ποταμό Προύθο, σηματοδοτώντας την έναρξη της Επανάστασης στη Μολδοβλαχία. Το Έθνος είχε ανάγκη από εμπνευσμένους ηγέτες.

Από την Αυγή: "Οι αντάρτες του Πόντου καταπιέζαν και σκότωναν αλλόθρησκους συμπολίτες τους."

Και ο Γιάννης Πασσαλίδης της ΕΔΑ, καταπίεζε και σκότωνε Τούρκους;;; Έλεος ρε συντρόφια...

Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων

Του Νάσου Θεοδωρίδη*

Οι επετειακές κραυγές που συνήθως ακούγονται και γράφονται κάθε άνοιξη για το ζήτημα της όντως απεχθούς και μαζικής εξόντωσης των Ποντίων επιτάσσουν μια ψύχραιμη προσέγγιση και αποτίμηση του ιστορικού αυτού ζητήματος. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.

Η επιχειρηματολογία της εθνικιστικής μερίδας των Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες και να διαδίδει πολλά ψεύδη.