Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

«Χτίζουμε το συνασπισμό που θα αλλάξει την Ελλάδα”


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική την οποία ασκεί στον οικονομικό τομέα, ασκεί ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι με το Μνημόνιο η χώρα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην ύφεση, στα λουκέτα και την απελπισία.

«Δεν χρειάζεται να κουραστούμε για να πείσουμε κανέναν ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι αδιέξοδη, αυτό το ξέρουμε όλοι πια. Εκείνο που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε για την εναλλακτική μας πολιτική και να μετατρέψουμε την οργή σε ελπίδα», τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Ο αρχηγός της ΝΔ επισημαίνει ότι «ως αντιπολίτευση έχουμε ένα καθήκον να δώσουμε πολιτική διέξοδο σ΄αυτή τη συσσωρευμένη πίεση, να δώσουμε στην κοινωνία χειροπιαστή και ρεαλιστική προοπτική και να δει ο κόσμος ότι υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο οδηγεί αυτό το Μνημόνιο».

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Σινούκ


Επιμνημόσυνη δέηση στα θύματα του μοιραίου Σινούκ που έπεσε στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 στο Πόρτο Κουφό τέλεσε ο Δήμος Τορώνης. Το ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Σιγγιτικού κόλπου, οκτώ ναυτικά μίλια πριν προσγειωθεί στο Αγιον Ορος και στο οποίο επέβαιναν ο μακαριστός πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρος και τα μέλη της συνοδείας του.

Θρήνησε ο ελληνισμός και η ορθοδοξία τον αναπάντεχο χαμό του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρου και άλλων 16 ατόμων, που βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ κατέπεσε και συνετρίβη το Σάββατο  11 Σεπτεμβρίου 2004 στη θαλάσσια περιοχή της χερσονήσου Σιθωνίας.

Παπούτσι vs Παπανδρέου


Συντονιστής της ακροδεξιάς οργάνωσης "Πατριωτικό Μέτωπο" είναι ο δράστης της επίθεσης με παπούτσι κατά του Γιώργου Παπανδρέου έξω από την ΔΕΘ όπως πρώτο αποκάλυψε το INSIDER. Πρόκειται για τον γιατρό Στέργιο Πρεπεβέζη.
Η οργάνωση του, στην οποία είναι συντονιστής στην Θεσσαλονίκη, από την ιστοσελίδα της καλούσε εδώ και μέρες τον λαό της πόλης να εκφράσει την αντίδραση του κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού πετώντας παπούτσια! Το επιβεβαίωσε άλλωστε ο κ. Πρεπεβέζης σε συνέντευξη του μετά το συμβάν.
Σε Δελτίο Τύπου από τις 4 Σεπτεμβρίου, η οργάνωση καλεί τους "κατοίκους των πολυκατοικιών στις λεωφόρους Βασιλίσσης Όλγας και την Εγνατίας της Θεσσαλονίκης, να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό του ΔΝΤ από τα μπαλκόνια τους, με τα «παλιά τους τα παπούτσια», κατά την διαδρομή του από το αεροδρόμιο στη ΔΕΘ".

Τραγωδία στο Λιτόχωρο


Νεκρή εντοπίστηκε γύρω στις 10.30 το πρωί η 38χρονη γυναίκα που τα ξημερώματα της Κυριακής παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, στο Λιτόχωρο Πιερίας, την ώρα που μαζί με τον 40χρονο σύζυγό της επιχειρούσαν να διασχίσουν με το αυτοκίνητό τους γέφυρα του ποταμού Ενιππέα.

Ο 40χρονος, στρατιωτικός στο επάγγελμα, εντοπίστηκε σώος γύρω στις 7.30 το πρωί, σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο που είχε παρασυρθεί το αυτοκίνητό του. Νοσηλεύεται προληπτικά στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι δύο επιβάτες βγήκαν από το όχημά τους σπάζοντας τα τζάμια του και  ο 40χρονος κατάφερε μετά να γαντζωθεί πάνω σε βράχο του ποταμού.

Αφιερωμένο στους Υποψηφίους του Νομού Πιερίας


«Πάμε ΔΕΘ Σηκώστε τις μπάρες» ήταν των σύνθημα των πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα σύνθημα, το οποίο σήμερα, έγινε  πράξη. Το κίνημα κατά των διοδίων γιγαντώνεται!

Σήμερα, χιλιάδες πολίτες από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης ή ιδεολογίας, αψήφησαν το υψηλό κόστος της μετακίνησης, το πολύωρο ταξίδι, αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ανηφόρισαν προς τη συμπρωτεύουσα και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «Τέλος στο χαράτσι των διοδίων! Δεν πληρώνουμε!»

Ο Λαός της ΠΙΕΡΙΑΣ  αγωνίζεται για ένα δίκαιο αίτημα .

Πενήντα χρόνια ΕΛΔΥΚ


Η Κυπριακή Πολιτεία περιβάλλει με θαυμασμό την ΕΛΔΥΚ, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Κ. Παπακώστας.

Πενήντα χρόνια παρουσίας στην Κύπρο συμπλήρωσε η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), πολλοί άνδρες της οποίας έπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι κατά την τουρκική εισβολή του 1974 υπερασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για τα 50χρονα της ΕΛΔΥΚ πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση, στην οποία μίλησαν ο επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, ο δημοσιογράφος Κορνήλιος Χατζηκώστας, ο διοικητής του 4ου ΛΤΦ της ΕΛΔΥΚ το 1974, συνταγματάρχης εν αποστρατεία Λούης Ιωαννίδης και ο ακαδημαϊκός Κώστας Μαυρίδης.