Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Άρης είναι πιο «φιλόξενος» από τη Γη!

Ο Άρης φαίνεται να είναι πιο φιλικός για τη ζωή από ό,τι η Γη

Νέα μελέτη αναφέρει ότι έχει σε πολύ μεγαλύτερη έκταση ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής

Θοδωρής Λαΐνας

Επιστημονική ομάδα στην Αυστραλία παρουσίασε μια ανατρεπτική μελέτη στην οποία αναφέρεται ότι ο Άρης όχι μόνο διαθέτει συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής αλλά είναι πιο «φιλόξενος» από ό,τι η Γη, τουλάχιστον σε επίπεδο μικροβιακής ζωής. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα περισσότερα σημεία που μπορούν να υποστηρίξουν την παρουσία ζωής στον κόκκινο πλανήτη βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του.

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού - Ο Παναγιώτης Βλαστός κρατά ομήρους τρεις πολίτες

Μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού καθώς πληροφορίες αναφέρουν απόπειρα απόδρασης έπειτα από προσπάθεια επισκεπτών να περάσουν όπλο στον Παναγιώτη Βλαστό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξέγερση κρατουμένων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στις φυλάκες, ενώ πιθανότατα όμηροι κρατούνται ένας αρχιφύλακας και τρεις πολίτες που βρέθηκαν στο απογευματινό επισκεπτήριο των φυλακών. Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να εμπλέκονται στην απόπειρα απόδρασης και μέλη του αναρχικού χώρου οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί για τρομοκρατία.

Ο Παναγιώτης Βλαστός είναι γνωστός από την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου και παροχή «προστασίας» σε νυχτερινά μαγαζιά. Ο βαρυποινίτης ζητά να απελευθερωθεί συντάσσοντας επιστολή με την οποία απαιτεί και την αποφυλάκιση ορισμένων συγκρατουμένων του με μικρές ποινές.

Πάμε προς σύγκρουση Σαμαρά - Παπαδήμου;

Το μέλλον αυτής της συγκυβέρνησης, παρά τις επιθυμίες ορισμένων, δεν μοιάζει ευοίωνο. Πέραν του χρόνου των εκλογών, το κεντρικό σημείο διαφοροποίησης του Αντώνη Σαμαρά, τόσο με τον κ. Παπαδήμο, όσο και με εσωκομματικά του στελέχη, είναι η θέσπιση νέων σκληρών μέτρων.

ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμος επείγονται να περάσουν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία...
θα αφορούν τόσο την εκτέλεση του ψηφισθέντος προϋπολογισμού, όσο και του νέου μνημονίου που θα υπογραφεί, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕ της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως είναι ευνόητο, επείγεται να περάσουν τώρα τα σκληρά μέτρα, ώστε στη συνέχεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να μπορεί να αρθρώσει φιλολαϊκό πολιτικό λόγο και να εμφανίσει κοινωνικό πρόσωπο,

ΝΔ: Μόνο μικρή παράταση για την κυβέρνηση Παπαδήμου

Επιμένει ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση για να εξαντλήσει την τετραετία

Αρης Ραβανός

Αιτία…πολέμου αποτελεί για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κάθε προσπάθεια μετάθεσης του εκλογικού χρόνου και θα επιχειρήσει να αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών.

Η μόνη παράταση που δίδει ουσιαστικά η ΝΔ, πέραν της 19ης Φεβρουαρίου που εξακολουθεί να τη θεωρεί καταλληλότερη ημερομηνία, είναι δύο ή τριών εβδομάδων και σε κάθε περίπτωση καταληκτικός χρόνος των εκλογών πρέπει να είναι η 4η Μαρτίου.

Φάκελος - βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι

Συναγερμός στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, το μεσημέρι της Δευτέρας,  από φάκελο που περιείχε βόμβα. Το γεγονός ότι η επιστολή δεν είχε όνομα αποστολέα,  κίνησε τις υποψίες της υπαλλήλου που διενήργησε τον τυπικό έλεγχο. 

Άμεσα έσπευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις και εκκένωσαν ολόκληρο το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας. Λίγο μετά πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη από τη γαλλική αστυνομία, που διαπίστωσε ότι πράγματι ο φάκελος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από την επιστολή, βρίσκεται ιταλική τρομοκρατική οργάνωση.

LUCA, ο κοινός μας πρόγονος

Την έκταση του ωκεανού είχε ο υπερ-οργανισμός, πρώτος κοινός πρόγονος όλων των μορφών ζωής του πλανήτη μας

Ζώα και φυτά καταγόμαστε από έναν μεγα-οργανισμό

Michael Marshall, TO BHMA - New Scientist

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από 3 δισεκατομμύρια χρόνια, ζούσε ένας και μοναδικός οργανισμός που ονομαζόταν LUCA. Ηταν τεράστιος: ένας μεγα-οργανισμός που τέτοιος δεν έχει ξαναεμφανιστεί από τότε, γέμιζε τους ωκεανούς του πλανήτη μέχρι να διαιρεθεί σε τρία μέρη και να δώσει γένεση στους προγόνους όλων των οργανισμών που ζουν σήμερα στη Γη.

Αυτή η περίεργη εικόνα προκύπτει από τις προσπάθειες των επιστημόνων να εντοπίσουν τον τελευταίο κοινό πρόγονο όλων των ειδών.

5η Αγωνιστική Α' κατηγορίας ανδρών basket Χαλκιδικής Βορείου Ομίλου

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΧ
              Β' ΟΜΙΛΟΥ (ΒΟΡΡΑΣ)

ΚΛΕΙΣΤΟ  ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  :   ΑΡΝΑΙΑ - ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ   54-71 
 ( ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ :   15-24  /  26-38  ΗΜΙΧΡ.  / 41-56 /  54-71  )

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : ΓΑΤΑ - ΣΧΟΙΝΑΣ
ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ : ( ΝΑΚΟΣ )  ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 13 , ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΦΙΛ. 3 , ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡ. , ΓΡΙΨΙΟΣ ΝΙΚΟΣ 13 ,
ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ  12 (2) , ΚΟΥΓΙΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 11(1) , ΤΣΙΟΥΝΤΟΣ ΑΡΗΣ 14 , ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ ΔΗΜ 3   , ΚΡΟΜΗΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ,
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ , ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ ΑΡ.  , ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  2, ..

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίση ταυτότητας


Η Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι η Ευρώπη δεν προχωρά, πλέον, ενωμένη. Η Αγγλία με στάση και συμπεριφορά αντιευρωπαϊκή, επιβεβαίωσε την δυσφορία της να λειτουργήσει συνθετικά προς όφελος της ΕΕ. Οι ηγέτες-μικρούς βεληνεκούς- Γερμανίας και Γαλλίας, συνωστίζονται σε ρεσιτάλ λαθών και εγωισμών, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη. Η εμμονή σε δημοσιονομική πειθαρχία, μ’ ένα ευρώ αρκετά σκληρό, ενισχύει την ύφεση, μειώνει την ανταγωνιστικότητα και δημιουργεί ελλείμματα, σε χώρες με προβληματική οικονομία, όπως η Ελλάδα μας.

Δεν υπάρχει η ελπίδα και το κουράγιο, για τις χώρες που θέλουν να καλύψουν τα κενά και να προχωρήσουν μπροστά. Οι λαοί δυστυχούν, οι πολίτες είναι εξαγριωμένοι, η επιχειρηματικότητα στο ναδίρ και η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων σε απίστευτα χαμηλά ποσοστά.

Στρατηγικής σημασίας επίσκεψη Α. Σαμαρά στο Ισραήλ


Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και αβέβαιη χρονική περίοδο, κατά την οποία το Ισραήλ εμφανίζεται διατεθειμένο να συζητήσει με την Ελλάδα τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα αποθέματα του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» προς την Ευρώπη, τη χώρα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά από πρόσκληση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και κορυφαίους υπουργούς, και με τα ενεργειακά θέματα να βρίσκονται ασφαλώς στο επίκεντρο της ατζέντας των συνομιλιών.

Καθώς ο γεωστρατηγικός ρόλος του Ισραήλ στη Μεσόγειο αποτελεί εξαιρετικά σημαντική παράμετρο για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, το ταξίδι αυτό του Α. Σαμαρά προσλαμβάνει ξεχωριστή σημασία στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Οι αποφάσεις για την Ελλάδα δεν λαμβάνονται στην Ελλάδα

άρθρο του Νίκου Κονιτόπουλου

Η ατάκα αυτή έχει ιδιαίτερη αξία αφού ανήκει στον επικεφαλής του Economist, και όχι σε κάποιον ''ακραίο'' πολιτικό ή συνταγματολόγο.

Πρόκειται για τον John Peet ο οποίος από την Αθήνα όπου διεξάγεται το συνέδριο του Economist έβαλε θέμα ''νομιμοποίησης'' της ελληνικής και της ιταλικής κυβέρνησης, καθώς και οι δύο έχουν τεχνοκράτες για Πρωθυπουργούς.

'' Αυτό από μόνο του δεν είναι αντιδημοκρατικό, αλλά εγείρει ερωτήματα αναφορικά με το κατά πόσο οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται από το εσωτερικό ή επηρεάζονται από το εξωτερικό'' ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές μιας «κυβέρνησης με ικανότητες»;

 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», αποφάνθηκε χθες με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ζητώντας να εγκαταλείψουν τα κόμματα τη συμφωνία για διενέργεια πρόωρων εκλογών και να πάμε έτσι ως το τέλος της τετραετίας.

Η ιδέα δεν θα ήταν κακή, αν πίστευε κανείς πως πληρούται η προϋπόθεση που θέτει αμέσως μετά ο κ. Στεφανόπουλος, περιγράφοντας τι ακριβώς χρειάζεται η χώρα.

Όπως έγραψε, η χώρα χρειάζεται «μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει».

Τελέστηκε το τρίτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου


Η παρακαταθήκη που άφησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος βρίσκεται στο ιστορικό διάγγελμα της 7ης Απριλίου 2004 όταν κάλεσε τον κυπριακό Ελληνισμό να προασπισθεί την Κυπριακή Δημοκρατία λέγοντας όχι στην κατάλυσή της, είπε ο Καθηγητής Βαγγέλης Κουφουδάκης.

Σε επιμνημόσυνο λόγο του στο τρίτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Κουφουδάκης ανέφερε ότι ''στις 7 Απριλίου 2004 με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού της, ο Τάσσος Παπαδόπουλος κάλεσε τον κυπριακό λαό να μην υποθηκεύσει το μέλλον του στον τουρκικό επεκτατισμό, κάλεσε το λαό να υπερασπιστεί το δίκαιο, την ιστορία και την αξιοπρέπειά του''.

Η επιστροφή των Μάπετ

Του Ακη Καπράνου

Η νέα ταινία του «Muppet Show» σαρώνει στην Αμερική κι εμείς ρίχνουμε μια ματιά στο φαινόμενο που δεν λέει να κοπάσει.  Οταν το «Muppet Show» έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη βρετανική τηλεόραση το 1976, οι παραγωγοί ανέτρεξαν σε φίλους και γνωστούς στη showbiz, μπας και πείσουν κανένα «μεγάλο» όνομα να εμφανιστεί στην εκπομπή. Μέσα σε λίγους μήνες η κατάσταση είχε αντιστραφεί πλήρως.

Δείτε τα βίντεο

Πρέπει να ήμουν επτά χρόνων (μπορεί και μικρότερος) όταν πρωτάκουσα τη φωνή του Σαρλ Αζναβούρ. Ή τα σαρωτικά τύμπανα του Μπάντι Ριτς. Στην ίδια ηλικία πρωτοείδα τον Ρούντολφ Νουρέγεφ να αψηφά τη βαρύτητα,

Κίνημα υφυπουργών για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Προτάσσουν την αναγκαιότητα μίας σειράς κινήσεων που θα έχουν άμεση επίπτωση στο πολιτικό σύστημα

Κωβαίος Αγγελος

Κίνηση, με πολιτικά χαρακτηριστικά και συγκεριμένες προτάσεις για πρωτοβουλίες αμέσου προτεραιότητας, εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής από πέντε υφυπουργούς, έναν αναπληρωτή υπουργό και έναν πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου.

Εν αναμονή πρωτοβουλιών του προέδρου του ΠαΣοΚ για την επόμενη ημέρα στο κόμμα και εν μέσω έντονων διεργασιών σε πολλά επίπεδα, τα μέλη της κυβέρνησης προτάσσουν την αναγκαιότητα μίας σειράς κινήσεων που θα έχουν άμεση επίπτωση στο πολιτικό σύστημα.