Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πεδίο μάχης η Φρανκφούρτη


«Όχι» στη λιτότητα λένε χιλιάδες πολίτες


Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από το νέο κτήριο της ΕΚΤ - Νέα μεγάλη πορεία σε εξέλιξη αυτή την ώρα - Ντράγκι: Άδικη η κριτική κατά της ΕΚΤ - Πρώτο θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ οι συμπλοκές

Με «βομβαρδισμένο» τοπίο μοιάζει η Φρανκφούρτη από το πρωί της Τετάρτης μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία έξω από το νέο κτήριο της ΕΚΤ, του οποίου τα εγκαίνια ήταν προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα. 

Ευρωπαίοι τουρίστες νεκροί σε επίθεση σε μουσείο της Τυνησίας

Έντρομοι τουρίστες και επισκέπτες του μουσείου τρέχουν να γλιτώσουν   (Φωτογραφία:  Associated Press)

«Δείχνει» το Ισλαμικό Κράτος η ΕΕ

Τύνιδα, Τυνησία

Τουλάχιστον 17 τουρίστες, ένας Τυνήσιος πολίτης και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε εμβληματικό μουσείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κτίριο του Κοινοβουλίου στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ ακολούθησε δίωρο θρίλερ ομηρίας που έληξε με το θάνατο δύο ενόπλων σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Ιταλοί, Γερμανοί, Ισπανοί και Πολωνοί τουρίστες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών,

Έκδοση γραμματοσήμου για την ΕΟΚΑ


Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

  Στις 2 Απριλίου τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα κυκλοφορήσουν ένα αναμνηστικό φύλλο (μπλοκ - φεγιέ) με γραμματόσημο αξίας 2 ευρώ, για να τιμήσουν την 60ρίδα από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου.

     Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των ταχυδρομείων «Την 1η Απριλίου 2015, συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, που οδήγησε τελικά στην ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

     Για τέσσερα χρόνια ο κυπριακός λαός, με πρωτοπόρο τη νεολαία του, η οποία προβάλλεται στην τιμητική αυτή έκδοση του σχετικού γραμματοσήμου,