Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Βαρθολομαίος: Θα διεκδικήσουμε την περιουσία του Πατριαρχείου


του ανταποκριτή μας Α. Κούρκουλα

«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις εκκλησίες του Γαλατά και ό,τι άλλο παρανόμως μας αφαιρέθηκε», επανέλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στην ομογένεια από το ναό των Ταξιαρχών στη Στένη, μετά την εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής που θα διεκδικήσει την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων της μειονότητας.

«Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερον από αυτά που μας ανήκουν», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και αναφέρθηκε σε πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δικαίωσαν επανειλημμένα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και Ιδρύματα της ομογένειας.

Η Συνέντευξη τύπου του Σταύρου Καλαφάτη στην Κατερίνη


Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε  απόψε στην Κατερίνη ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής :

"Για τη Νέα Δημοκρατία οι εκλογές της προηγούμενης Κυριακής αποτέλεσαν μια πολύ σημαντική επιτυχία. Προερχόμενη η Νέα Δημοκρατία από μία επώδυνη εκλογική μάχη πριν από ένα χρόνο στις εθνικές εκλογές, κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να μειώσει από 10.5% ποσοστιαίες μονάδες σε κάτω από 2% τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Κατάφερε να προηγείται σε έξι από τις δεκατρείς περιφέρειες. Κατάφερε να βρίσκεται μπροστά σε 33 νομούς από έξι που προηγούνταν πριν από ένα χρόνο και κατάφερε βεβαίως να δώσει και μία αποστομωτική απάντηση σε εκείνους που έλεγαν ότι η Νέα Δημοκρατία μετά από τις εθνικές εκλογές του 2009 θα περιχαρακωθεί".

Τα τελικά αποτελέσματα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

κλικ για μεγέθυνση

Το video του Ράδιο Αρβύλα για τον Γιάννη Μπουτάρη

Οι εκλογές είχαν μήνυμα και για τη Νέα Δημοκρατία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Υπάρχει μήνυμα για τη Νέα Δημοκρατία; Έστειλε μήνυμα και στη Νέα Δημοκρατία ο κόσμος σ’ αυτόν τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών;

Προεκλογικά, η Νέα Δημοκρατία ζητούσε από τον λαό να στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό και στο επιτελείο του ότι αρμενίζουν στραβά.

Το μήνυμα εστάλη, παρά τις προσωπικές εκβιαστικές προσπάθειες του κ. Παπανδρέου. Αλλά, παρά την σαφή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα σε σχέση με τις εκλογές του 2009, αυτό είχε περισσότερους του ενός αποδέκτες.

Εκτουρκισμός… περιουσίας


ΑΙΤΗΜΑ ΓΚΙΟΥΛ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ειδικού Συνεργάτη

Ο εκτουρκισμός της ακίνητης περιουσίας των Ελληνοκυπρίων αποφασίσθηκε σε  έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην Άγκυρα υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Γκιουλ , με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, αρμοδίων υπουργών , διοικητών Τραπεζών από τουρκικής πλευράς και του κ. Έρογλου και των «υπουργών» του ψευδοκράτους.

Ο κ. Γκιουλ ζήτησε από τις Τράπεζες να προχωρήσουν στις απαιτούμενες πιστώσεις ώστε η Επιτροπή Αποζημιώσεων Ακινήτων να προβεί σε όλα τις «νόμιμες ενέργειες»  για την επίλυση του σημαντικού ζητήματος της ακίνητης περιουσίας των Ελληνοκυπρίων που βρίσκεται στα κατεχόμενα!

Δημήτρης Σαραβάκος: Ο Τατούλης είναι επικίνδυνος για την Πελοπόννησο


Πριν από λίγη ώρα τελείωσε επισήμως ο Τατούλης. Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Σαραβάκος, επικεφαλής του συνεργαζόμενου συνδιασμού "Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου", με μια αιχμηρή δήλωση ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον συνδυασμό του Τατούλη. Ο λόγος; Από την στιγμή που αποφάσισε να συμπαραταχθεί με τον πρώην υπουργό, έβρισκε παντού κλειστές πόρτες. Ο Τατούλης δεν απαντούσε ούτε στο τηλέφωνο.

Στις εκλογές δε της Κυριακής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, έδωσε σύμφωνα με τον Σαραβάκο, «γραμμή» να υπονομευτούν όλοι οι υποψήφιοι της παράταξης του πρώην νομάρχη Αργολίδας. «Ο Τατούλης είναι επικίνδυνος για την Πελοπόννησο» δήλωσε στο parapolitika.gr ο Δημήτρης Σαραβάκος. Όπως, είναι λογικό η συγκεκριμένη εξέλιξη, αποτελεί ταφόπλακα για τον Τατούλη, αφού εκτός των άλλων έρχεται να επιβεβαιώσει, το πώς συμπεριφέρεται στους συνεργάτες του.

ΑΞΙΖΕΙ: Ο Σαραβάκος δεν πρόκειται να κάνει δήλωση στήριξης του Δράκου.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΡΑΒΑΚΟΥ

Ο Δήμαρχος Αρναίας, Λάζαρος Λαζάρου, στο Super TV

Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης στο κόμμα της Ντόρας

Οι πρώτοι δύο βουλευτές στο κόμμα της Ντόρας


Δύο βουλευτές ανακοίνωσαν την Τρίτη την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο κόμμα, την ίδρυση του οποίου αναμένεται να ανακοινώσει η Ντόρα Μπακογιάννη στις 21 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Κώστα Κιλτίδη, οι οποίοι μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ALTER επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.

«Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω» δήλωσε ο βουλευτής Χανίων Χρ.Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προσδιόρισε πως το νέο κόμμα τοποθετείται «στον ευρύτατο χώρο της Κεντροδεξιάς, χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια που επιχειρεί να περιορίσει την νέα ΝΔ ο κ. Σαμαράς». 

Ντελίριο ενθουσιασμού αλβανών για την απελευθέρωση της βίζας


Στα Τίρανα τοποθετήθηκαν πινακίδες ευρωπαϊκών πρωτευουσών

Με εκδηλώσεις χαράς και ικανοποίησης υποδέχθηκαν οι πολίτες της Αλβανίας την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την κατάργηση των αδειών εισόδου στη ζώνη Σένγκεν για τους ίδιους και τους πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Η υπερβολή των Αλβανών και η πρόθεση του Μπερίσα να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα, μετέτρεψαν τα Τίρανα σε «τσίρκο». Τοποθετήθηκαν παντού πινακίδες ευρωπαϊκών πρωτευουσών, στα φανάρια τοποθετήθηκαν πινακίδες όπου το πράσινο κάνει το «ο» στο EUROPA, σε κάποια σημεία γράφονται οι αποστάσεις ευρωπαϊκών πόλεων, χωρίς να λείπουν και τα παρατράγουδα όπως στο Δυρράχιο όπου τα βεγγαλικά προκάλεσαν φωτιά στο δημαρχιακό μέγαρο.

Αυξάνονται τα θύματα από την πτώση του λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στην Αλβανία


Ελαφρά τραυματισμένοι δύο Έλληνες πολίτες, δεν διέφυγε τον κίνδυνο ο Βορειοηπειρώτης Πέτρος Βαγγέλης

Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έπεσε σε χαράδρα κοντά στο χωριό Ziaj της Επαρχίας  Φράταρι  Νομού Μαλακάστρας .

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο από Τίρανα προς Αθήνα, το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες στις 8.00 το απόγευμα (9.00 ελληνική).  Η ολισθηρότητα λόγο βροχής και ο κακός δρόμος είναι οι πιθανότερες αιτίες της  πτώσης του λεωφορείου  σε χαράδρα 100 μέτρων.

Δείξε μου το δωμάτιό σου ...


Της Νατάσσας Πιπεροπούλου-Κωνσταντάρα, διδάκτορος Ψυχολογίας

Η διαμάχη ανάμεσα στους ειδικούς για το ρόλο που παίζουν η κληρονομικότητα και το περιβάλλον στην τελική μορφοποίηση της προσωπικότητάς μας είναι πανάρχαια.  Σε ότι αφορά την κληρονομικότητα, οι νέοι που διάλεξαν να αγαπηθούν και να φέρουν στον κόσμο ένα ή δύο παιδιά έχουν ελάχιστες έως μηδενικές επιλογές και τρόπους παρέμβασης στα δεδομένα της Φύσης. Αυτή η διαπίστωση ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά με τις αλματώδεις εξελίξεις στην γενετική εφόσον δεν υπάρξουν αυστηροί ηθικοί έλεγχοι μπορεί τα δεδομένα να…αλλάξουν!

Με το περιβάλλον τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς μπορεί να “παίξουμε “ με κάποιες παρεμβάσεις στη διαδικασία της εξελικτικής πορείας του παιδιού μας προς την ωρίμανση. Μέσα σε αυτές τις παρεμβάσεις μια σημαντική θέση έχει και η διαμόρφωση του παιδικού δωματίου.