Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σεισμός στον Δήμο Αριστοτέλη

κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση

Σεισμός μεγέθους 3,5 ρίχτερ έγινε στο Ανατολικό τμήμα του ορεινού όγκου του Χολομώντα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός από τους κατοίκους της περιοχής.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τι μεθόδευαν Αμερικανοί και Γάλλοι για το Σκοπιανό


Wikileaks αποκαλύψεις και για την Ελλάδα


του Μάκη Πολλάτου

Τρόπους ώστε να πειθαναγκάσουν την ελληνική πλευρά να αποσύρει την απαίτηση να αλλάξουν τα διαβατήρια των πολιτών της FYROM (προκειμένου να αντικατασταθεί ο χαρακτηρισμός της υπηκοότητας των Σκοπιανών σαν «Μακεδόνων» από άλλο επίθετο) εξέταζαν στα τέλη του 2009 Αμερικανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι.

Σε ένα από τα διαβαθμισμένα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που αποκαλύφθηκαν από την ιστοσελίδα wikileaks, γίνεται αναφορά στις συναντήσεις που είχε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Φίλιπ Γκόρντον με ανώτατα στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης.

Μπουτάρης και με τη «βούλα» του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης


Ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τα τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, ο συνδυασμός του Γιάννη Μπουτάρη συγκεντρώνει ποσοστό 50,18% και 52 191 ψήφους και ο συνδυασμός Κώστα Γκιουλέκα 49,82% και 51 882 ψήφους. Η διαφορά μεταξύ των δύο συνδυασμών είναι 309 ψήφοι.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτά και τη σταυροδοσία που ανακοινώθηκε, εκλέγονται:

Α’ Διαμέρισμα: Χρυσίδου Ελένη 1899,Αβραμίδης Στάθης 1551, Καπόν Χασδάϊ 1432,Δημαρέλος Γεώργιος 1201, Πέγκας Σπυρίδων 111, από την παράταξη Μπουτάρη και Αηδονόπουλος Χαράλαμπος 3839 και Γάκης Βασίλειος 3741, από την παράταξη Γκιουλέκα.

Β’ Διαμέρισμα: Ρουμελιώτου Κυβέλη 931,Κιοσέογλου Ελευθέριος 887, Ελευθεριάδης Χρήστος- Κωνσταντίνος 785 και Σερβαστιάδης Θεμιστοκλής 558, από την παράταξη Μπουτάρη και Γιαταγάνα Χρυσούλα- Μαρία 1838 από την πλευρά Γκιουλέκα.

Διαρροές από το πρωθυπουργικό γραφείο δείχνει το WikiLeaks - 1758 έγγραφα για Ελλάδα & South Stream


Συνολικά 1758 "καυτά" έγγραφα για τις ελληνοτουρκικές και ελληνοσκοπιανές σχέσεις έρχονται τις επόμενες ώρες στην δημοσιότητα από το Wikileaks αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. Ένα από αυτά με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2009, αναφέρεται στη "νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε από τις εκλογές στην Ελλάδα, η οποία θα επιδείκνυε μεγαλύτερη ευελιξία και θα λυνόταν το Σκοπιανό"! Περίπου 1250 έγγραφα αφορούν την Κύπρο. Όλα θα έρθουν στην δημοσιότητα τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν το περιεχόμενο της απόρρητης αλληλογραφίας Παπανδρέου-Ερντογάν, γιατί σε ένα από αυτά τηλεγραφήματα αναφέρεται σε φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Επειδή η διαρροή έχει γίνει στην Αθήνα, σίγουρα θα έπρεπε να ανθεωρηθεί το πλέγμα ασφαλείας του πρωθυπουργικού γραφείου. Στις επόμενες ώρες θα έχουμε νεότερα.

Τα αποκαλυπτικά κείμενα του Αλή Μπιράντ

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλή Μπιράντ

Ειδικού Συνεργάτη

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εντυπώσεις που αποκόμισε από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλή Μπιράντ, τις οποίες δημοσίευσε σε συνέχειες στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα «Posta».

Πρόκειται για απόψεις αρκετά τεκμηριωμένες, τις οποίες αξίζει να συνοψίσουμε:

«Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, η Τουρκία έφθασε στο χείλος του γκρεμού. Παρ’ όλο ότι δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματά της αναγκάστηκε να αλλάξει στάση για να μην πέσει στο γκρεμό. Βέβαια, τα προβλήματα δεν  επιλύθηκαν ακόμα. Εάν η Άγκυρα επαναλάβει την ίδια στάση θα ξεσπάσει θύελλα.

Θολό το τοπίο για το μέλλον των ΤΕΙ


ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΟΪΝΑ

Εξι «αγκάθια» εμποδίζουν την ανάπτυξη των ΤΕΙ, τα οποία τίθενται σε δεύτερη και τρίτη... μοίρα με τις προωθούμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Η υποχρηματοδότηση, το «πάγωμα» των μεταπτυχιακών, η αναγνώριση των κολεγίων, η έλλειψη προσωπικού, τα εκκρεμή επαγγελματικά δικαιώματα σε 20 ειδικότητες, καθώς και το ανεκπλήρωτο χρόνιο αίτημα της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης οδηγούν στην υποβάθμιση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, τα οποία αγωνίζονται για να μετεξελιχθούν σε πανεπιστήμια.

Την εικόνα αυτή σκιαγραφούν οι διοικήσεις των ΤΕΙ υποστηρίζοντας ότι με την εισβολή των κολεγίων στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας ουσιαστικά οι νέοι, με την ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, ωθούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Εκφράζουν, δε, τον έντονο προβληματισμό τους διότι το κείμενο διαβούλευσης για την ανώτατη εκπαίδευση δεν απαντά με ειλικρίνεια στην «κοινωνική απαίτηση της θεσμικής ολοκλήρωσης των ΤΕΙ ως ακαδημαϊκών ιδρυμάτων».

Τώρα που δεν θα πάρουμε δώρο Χριστουγέννων είδαν το φως το αληθινό;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όλο και πιο συχνά και από διαφορετικές πλευρές, ακούμε τον τελευταίο καιρό από πολιτικούς διάφορες εκφράσεις του τύπου «δεν πάει άλλο», «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», «κάνουμε αυτά που έπρεπε να γίνουν από καιρό».

Σωστά, αλλά από όσο γνωρίζουμε, κανείς μα κανείς δεν ήλθε από τον Άρη. Εδώ κατοικούσαν όλοι, εδώ εκλέγονται με βάση το πελατειακό σύστημα, αυτήν την χώρα κυβερνούσαν,  όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση ή συγκυβερνούσαν, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Στη συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή», ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως το «Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής» (το μνημόνιο δηλαδή, όπως και ο ίδιος λέει επαναφέροντάς μας στην σκληρή πραγματικότητα) «δεν είναι απλώς η απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση του δανείου των 110 δις που σώζουν τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Φανταστικοί Διάλογοι – 3 -


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι αυτονόητο, φυσικά, ότι δεν υπήρξα αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας και στους σημερινούς διαλόγους νούμερο «3»,( όπως δεν ήμουνα στους προηγούμενους διαλόγους «1» και «2») αλλά καθώς εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε πλούσια φαντασία έτσι απλά και χωρίς κακή πρόθεση επέτρεψα ξανά στον εαυτό μου την «πολυτέλεια» να κρυφακούσω στην…φαντασία μου!...

*******************************

Μπαίνει στο ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ της γειτονιάς ο Γεράσιμος, παλιός και τακτικός πελάτης, πιάνει στα χέρια του μια τσιπούρα από την  κάσα που γράφει «τσιπούρες…αλανιάρες» φέρνει την ουρά της κοντά στη μύτη του και την…οσφρήζεται!

Γκιουλέκας-Μπουτάρης: πάνε για ενστάσεις


ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ

Τη Δευτέρα τελικά θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο των εκλογικών αποτελεσμάτων για το δήμο Θεσσαλονίκης, που αναμενόταν χτες, ωστόσο τα επιτελεία Γκιουλέκα και Μπουτάρη έχουν εξετάσει ήδη «τα ευρήματα» που εντόπισαν κατά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και είναι έτοιμα για τις επόμενες κινήσεις τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συνεργεία που είχε ο συνδυασμός του κ. Γκιουλέκα στο άνοιγμα των σάκων με τα ψηφοδέλτια στα δικαστήρια εντόπισαν 500 - 700 ανυπόγραφα από δικαστικούς αντιπροσώπους και πολλά άκυρα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι, μόλις ανοίξει η προθεσμία των ενστάσεων, θα ζητηθεί η ακύρωση των ανυπόγραφων που είχαν θεωρηθεί έγκυρα.