Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αλβανία: Σκάνδαλο οι αποκαλύψεις...

"Σκάνδαλο" χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ των Τιράνων το γεγονός ότι -βάσει των αποκαλύψεων της Γενικής Εισαγγελίας της Αλβανίας- "ανάμεσα στους Αλβανούς μουσουλμάνους που πολεμούν ως εθελοντές στη Συρία στο πλευρό ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων είναι και πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων 'κομάντο' του αλβανικού στρατού που εκπαιδεύτηκαν από το NATO και που υπηρέτησαν σε χώρες, όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ στο πλαίσιο της αλβανικής συμμετοχής στις στρατιωτικές αυτές επιχειρήσεις".

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σημερινός Τύπος, μέχρι στιγμής η Γενική Εισαγγελία, που διεξάγει έρευνα για την υπόθεση συμμετοχής Αλβανών στον πόλεμο στην Συρία, έχει εξακριβώσει ότι τρεις από τους συμμετέχοντες ανήκαν στις ειδικές δυνάμεις του αλβανικού στρατού. Ο ένας έχει σκοτωθεί και άλλοι δύο έχουν επιστρέψει πίσω στην Αλβανία και ανακρίνονται.

Καταργούνται «εκλογικές περιφέρειες» - Αλλαγές με τους σταυρούς

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Επανέρχεται το προ «Καλλικράτη» σύστημα εκλογής δημοτικών συμβούλων, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και η οποία εντάχθηκε στο μεταναστευτικό νόμο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με αυτήν, καταργείται η «τρισταυρία» και η νομή των δήμων σε «εκλογικές περιφέρειες». Έτσι το εκλογικό σώμα θα επιλέξει όποιον υποψήφιο επιθυμεί, από όποιο δημοτικό διαμέρισμα και αν προέρχεται.

Στρατιωτική «παρέλαση» από τους Τούρκους... στο Αιγαίο

Σε δεκαεννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας προέβησαν χτες οι Τούρκοι με μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα. Με αφορμή μία άσκηση που πραγματοποιούσαν στο Αιγαίο σήκωσαν από τις φρεγάτες τους επτά ελικόπτερα τα οποία υποστηρίχτηκαν στις επιχειρήσεις τους από έξι μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα εχθρικά αεροσκάφη και ελικόπτερα αναχαιτίστηκαν από μαχητικά αεροπλάνα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Τουρκία: Τέλος στα τιτιβίσματα στο Twitter

Σταμάτησε από τα μεσάνυχτα η πρόσβαση των Τούρκων στο Τwitter, μετά από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είχε πει κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας «θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Το Τwitter είναι από τα κοινωνικά μέσα μέσω των οποίων διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερτνογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.

Ανδρεία, Αυτοθυσία, Διχασμός & Διχόνοια!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Επέλεξα τα 4 αυτά γνώριμα, και ίσως αναπόσπαστα από την ουσία της φυλής μας, χαρακτηριστικά επειδή επιθυμώ να επισημάνω τη διαχρονική σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας ηγετών και αγωνιστών στους χρόνους της Εθνικής Επανάστασης του 1821 τη στιγμή που εσείς και εγώ όπως και οι απανταχού της γης Έλληνες θα αποτίσουμε την ερχόμενη Τρίτη 25η Μαρτίου 2014 τον πρέποντα φόρο τιμής στους γνωστούς και τους άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής μας Επανάστασης.
    
Το μάθημα της ιστορίας ήταν και παραμένει σαφές: εμείς οι Έλληνες κάθε φορά που κατορθώσαμε να παραμερίσουμε τις εθνικές αδυναμίες του διχασμού και της διχόνοιας μεγαλουργήσαμε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο δείχνοντας πρωτόγνωρες για το ανθρώπινο γένος εκφάνσεις ανδρείας και αυτοθυσίας!

Tι είναι η εαρινή ισημερία και πώς φαίνεται από το Διάστημα



Βαγγέλης Πρατικάκης

Το βόρειο ημισφαίριο γιορτάζει την Πέμπτη την πρώτη ημέρα της άνοιξης, μια ενθαρρυντική αλλαγή που σηματοδοτείται από το εαρινό ηλιοστάσιο στις 18.57 ώρα Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι η η ημέρα διαρκεί πλέον περίπου όσο η νύχτα και θα συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο.

Τι είναι όμως η ισημερία; Η απάντηση είναι πιο εύκολα κατανοητή αν κοιτάξει κανείς τη Γη από το Διάστημα αυτή την ιδιαίτερη ημέρα.