Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η Κύπρος τίμησε την 53η επέτειο της Ανεξαρτησίας

«Δύναμη, κουράγιο, πείσμα», το μύνημα του Προέδρου

Λευκωσία: Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 53η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου και πλήθους κόσμου.

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιούμενος από τον υπουργό Άμυνας, Φώτη Φωτίου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση.

Για πρώτη φορά, η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα, λόγω της οικονομικής περισυλλογής που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Κασιδιάρης - Καταθέτει ο Παναγιώταρος

Πηγή: fosphotos/Σπύρος Δαρδαμάνης
ΜΑΡΑΘΩΝΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πάνω από πέντε ώρες κράτησε η απολογία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αρνήθηκε, όπως αναμενόταν τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο βουλευτής, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, επέμεινε ότι η δίωξη είναι πολιτική, ενώ αρνήθηκε τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η Τουρκία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 5.000.000 ευρώ σε δύο Έλληνες

Με σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρεώνει την Τουρκία να καταβάλει αποζημίωση 5.000.000 ευρώ για υλική βλάβη, στους Έλληνες υπηκόους Ιωάννη και Ευάγγελο Φωκά που ζουν στην Κατερίνη, στους οποίους οι τουρκικές αρχές είχαν απαγορεύσει, λόγω της ιθαγένειάς τους και την αρχή της αμοιβαιότητας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, να κληρονομήσουν την ακίνητη περιουσία της αδελφής τους στην Τουρκία.

Με προγενέστερη απόφασή του το Δικαστήριο, στις 29 Σεπτεμβρίου 2009, εκδικάζοντας την σχετική υπόθεση (Φωκάς κατά Τουρκίας) είχε καταδικάσει τελεσίδικα την Τουρκία, για παραβίαση του δικαιώματος προστασίας της περιουσίας.

Η Χρυσή Αυγή συγκαλεί έκτακτη Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε από τη Βουλή την αίθουσα της γερουσίας προκειμένου την Πέμπτη να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική της Ομάδα και να ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι αύριο Τετάρτη θα έχει αποφασιστεί από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα αν ο γενικός γραμματέας της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος θα προφυλακιστεί οπότε δεν θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του ως αρχηγός κόμματος. Σήμερα εξάλλου θα κριθεί και η προφυλάκιση ή μη και των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου, Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς.

Εντωμεταξύ από τις έως τώρα πληροφορίες η Ελένη Ζαρούλια είναι αυτή που έχει αναλάβει άτυπα την ηγεσία του κόμματος ακολουθώντας πιστά της εντολές του συζύγου της του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Λύνοντας τον Κώδικα του Διοσκουρίδη


ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΓΝΩΣΙΑΣ

Εξαιτίας της αναγνώρισης της μακραίωνης φαρμακευτικής τους δράσης, ορισμένα βότανα κάλλιστα θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν και να αξιοποιηθούν εμπορικά χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αντιπυρετικές, γυναικολογικές και καταπραϋντικές δράσεις τους

Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ (a.stergiou@eleftherotypia.net)

Ελάχιστο χρόνο είχε στη διάθεσή του ο φοιτητής στη βιβλιοθήκη της μονής, ώσπου να αρχίσουν να τον αναζητούν. Είχε ψάξει ήδη τα αρχεία της Βιέννης, της Βενετίας και της Νάπολης, είχε δει το έγγραφο του Λονδίνου και τώρα ήταν η σειρά της Μεγίστης Λαύρας, στο Αγιον Ορος.

Υποψήφιος για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλ. Τσίπρας


Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ το θέμα είχε συζητηθεί στις αρχές του καλοκαιριού με τους συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα να το εντάσσουν σε μία ευρύτερη προσπάθεια να χτιστεί το προφίλ ενός ευρωπαϊκού ηγέτη που ξεφεύγει από τον απομονωτισμό ενός μικρού κόμματος της Αριστεράς.

 Υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που θα του δώσει μετέπειτα τη δυνατότητα να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το θέμα αναμένεται να συμπεριληφθεί στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει από σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ και οι συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδος Χάνες Σβόμποντα αποκτούν και συμβολικό χαρακτήρα.

Σκουρλέτης: «Φιλοχρυσαυγίτικες οι απόψεις Κρανιδιώτη. Να τον αποπέμψει ο Σαμαράς»

Για μείζον πολιτικό ζήτημα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κόντρα ξεκίνησε από μια ανάρτηση του Φ. Κρανιδιώτη στο facebook που χαρακτηρίζει «σκυλολόι» το ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση αποπομπή του Φαήλου Κρανδιώτη, στενού συμβούλου του πρωθυπουργού και στελέχους της ΝΔ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις «φιλοχρυσαυγίτικες εμφυλιοπολεμικές», που «εγείρουν μείζον πολιτικό θέμα».

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης επανέρχεται σήμερα στο θέμα, που προκάλεσε μία ανάρτηση του κ. Κρανδιώτη στο facebook και χαρακτηρίζει ένοχη τη σιωπή εκ μέρους της κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ έβαλαν «λουκέτο»: Στάση πληρωμών στο δημόσιο


«Η Αμερική κλείνει» γράφει το CNN

- Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν συμφωνούν για τον προϋπολογισμό- Εντολή για διακοπή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από τον Λευκό Οίκο- Τι έγραψε ο Ομπάμα στο Twitter - Στον αέρα 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι και πολλές υπηρεσίες

Σε υποχεωτική αργία θα βρεθεί σε λίγες ώρες το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος, γεγονός που θα πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους, εξαιτίας της αποτυχίας του Κονγκρέσου να συμφωνήσει για την έγκριση του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια, περισσότεροι από 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι να βρίσκονται στον αέρα και ομοσπονδιακές υπηρεσίες να κινδυνεύουν να κλείσουν.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την διαγραφή του Παύλου Σαράκη



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά από τα μητρώα μελών του κόμματος, ο κ. Παύλος Σαράκης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος».