Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Μνήμη της θυσίας του Καπετάν Χάψα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 16 Ιουνίου οι επετειακές εκδηλώσεις για την θυσία του Καπετάν Χάψα και των παλικαριών του στη φονική μάχη των Βασιλικών της 10ης Ιουνίου 1821, καθώς και για το ολοκαύτωμα της Ιερής Μονής της Αγίας Αναστασίας.

Το πρωί εψάλει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, Αρχιερατικό μνημόσυνο χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μιλήτου και Καθηγουμένου της Ι. Μονής της Αγίας Αναστασίας κ.κ. Αποστόλου.

Ο πανηγυρικός λόγος εκφωνήθηκε από τον κ. Αστέριο Γραμμένο, επίλεκτο μέλος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ".

«Κλασικά»... Ελένη Λουκά στο Μέγαρο Μαξίμου!

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε η Ελένη Λουκά για να διαμαρτυρηθεί την ώρα που πραγματοποιείται η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων με κύριο θέμα την ΕΡΤ.

Η κυρία Λουκά για άλλη μια φορά με τον... γνωστό της τρόπο επιχείρησε να διαδηλώσει (μόνη της) αυτή τη φορά κατά της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και αφού φώναξε συνθήματα απομακρύνθηκε από τους αστυνομικούς και προσήχθη.

Πηγή: NewPost

Αλέξης Τσίπρας: Σας ενημερώνω κ. Σαμαρά ότι τελειώσατε, καλή σας νύχτα

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ - ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑ»

Σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές.

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής. Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής. Ως εδώ η καταστροφή. Ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας» ανέφερε.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που είναι σε εξέλιξη είπε: «Αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς έχει καλέσει τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Για να αποφασίσουν την τύχη της κυβέρνησής τους και την προσωπική τους τύχη.

«Ναι» στο κλείσιμο της ΕΡΤ - Τέλος στο «μαύρο» βάζει το ΣτΕ

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΝΕΡΙΤ

Την προσωρινή αναστολή της υπουργικής απόφασης που βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά τις 21:30.

Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:

α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και

Αλβανία: Λεηλάτησαν εκκλησία 400 ετών στη Μοσχόπολη Κορυτσάς

Άγνωστοι λεηλάτησαν για μία ακόμη φορά μια εκκλησία 400 χρόνων στη Μοσχόπολη Κορυτσάς. Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου άγνωστοι πριόνισαν τα κάγκελα της εξωτερικής πόρτας και κατόρθωσαν να αφαιρέσουν σημαντικό μέρος του τέμπλου και των εικόνων, ενώ φεύγοντας πήραν και το χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι η τέταρτη φορά που η συγκεκριμένη εκκλησία γίνεται στόχος κακοποιών, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και σε διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων «πρώτης κατηγορίας» και η τελευταία αναστήλωσή της, με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγινε το 2008.

Αρκουδάκι βρέθηκε δηλητηριασμένο στην Καστοριά

Θηλυκό αρκουδάκι εντοπίστηκε νεκρό στο περιαστικό δάσος της πόλης της Καστοριάς. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου που ειδοποιήθηκε από περαστικό την Πέμπτη 13 Ιουνίου προσέτρεξε στο σημείο αλλά το ζώο ήταν ήδη νεκρό.

Όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι ο θάνατός του επήλθε από δηλητηριασμένο δόλωμα καθώς στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί και άλλα νεκρά ζώα. Δηλητηρίαση έδειχνε και η στάση που είχε το αρκουδάκι όταν βρέθηκε, ενώ δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος τραυματισμού στο σώμα του. Σύμφωνα με το πόρισμα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καστοριάς ο θάνατος προήλθε από πιθανή δηλητηρίαση και σπλάχνα του ζώου θα σταλούν για τοξικολογικές αναλύσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή του περιαστικού δάσους είχαν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα ζημιές σε μελισσοκομικό κεφάλαιο, ωστόσο αυτές είχαν μειωθεί αισθητά έπειτα από τη λήψη προληπτικών μέτρων δηλαδή την τοποθέτηση ηλεκτροφόρας περίφραξης.

Μητσοτάκης: Ο Σαμαράς εκτός από μένα θα ρίξει και τον εαυτό του!

Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φέρεται να είπε αναφορικά με την στάση του Αντώνη Σαμαρά:

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του ως τώρα ήταν ότι έριξε εμένα. Εκανα λάθος. Το κορυφαίο είναι ότι θα ρίξει και τον εαυτό του».

Πηγή: The Insider

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 42ο Ράλι Θερμαϊκού

Πολύγυρος, 17 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 42ο Ράλι Θερμαϊκού που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου 2013 στην ορεινή Χαλκιδική. 

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό και με συμμετοχή είκοσι πληρωμάτων, ξεκίνησε τυπικά το Σάββατο 15 Ιουνίου το 42ο Ράλι με τη διεξαγωγή του τεχνικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Autovision στην περιοχή του ξενοδοχείου Hyatt , ενώ η εκκίνηση δόθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 10.01 από τον χώρο του δημοτικού παρκινγκ επί της οδού Γερακίνας στον Πολύγυρο.

Δήλωση του Ευθύμη Καρανάσιου για την ΕΡΤ

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής  Χαλκιδικής  της Νέας  Δημοκρατίας, κ. Ευθύμης Καρανάσιος, με αφορμή το ζήτημα της ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία μιας νέας δημόσιας τηλεόρασης, είναι ορθή για τη διόρθωση μακροχρόνιων στρεβλώσεων, είναι απαραίτητη για την προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και τον εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους. Είναι επιβεβλημένη για τη δημιουργία ενός ισχυρού και διαφανούς δημόσιου φορέα ενημέρωσης – επικοινωνίας που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ποιοτικά αυξημένες προσδοκίες του απανταχού Ελληνισμού».

Νέος σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στο νησί

Νέος σεισμός «χτύπησε» στα νότια της Κρήτης προκαλώντας αναστάτωση στο νησί, καθώς έρχεται σε συνέχεια του σεισμού που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και των…40 και πλέον μετασεισμών που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η επίσημη μέτρηση όρισε τον σεισμό στα 5,9 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 26 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 100 χιλιόμετρα νότια του Τυμπακίου και ήταν στον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε τον κύριο σεισμό.

Δίστομο: Αστυνομικός νεκρός από πυρά δραπετών των φυλακών Τρικάλων

Το περιστατικό συνέβη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής όταν όχημα δεν σταμάτησε σε έλεγχο

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του από τα πυρά που άνοιξαν εναντίον του δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Δίστομο. Οι δραπέτες διέφυγαν με το όχημα της ΕΛ.ΑΣ., που φέρει συμβατικές πινακίδες. Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολυθεί εναντίον τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων ακινητοποίησαν, υπό την απειλή όπλου, αστυνομικούς που επέβαιναν σε όχημα της ασφάλειας και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο.

Σε τεντωμένο σκοινί η κυβέρνηση

Διάγγελμα του πρωθυπουργού στον ελληνικό λαό πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σε οριακό σημείο είναι πλέον η τρικομματική κυβέρνηση με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό η σύσκεψη των αρχηγών στις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας είναι κρίσιμη. Αν το αδιέξοδο δεν αρθεί τότε δεν αποκλείονται και οι εκλογές. Πάντως η καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ με διαρροή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων στήριξε χθες τον κ. Σαμαρά και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει αποφασίσει η Τρόικα με την κυβέρνηση για να μην υπάρχουν αμφιβολίες περί των προθέσεων των δανειστών.

Πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να υπάρξει μήνυμα εν είδη διαγγέλματος του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό.

Πολιτικό χάσμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση

Τι συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη υπό τον Βενιζέλο στην Ιπποκράτους

Σε έξαλλη κατάσταση είναι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά τα όσα είπε ο τελευταίος την Κυριακή το μεσημέρι στο Ναύπλιο, σχετικά με την υπόθεση της ΕΡΤ, την τύχη των μεταρρυθμίσεων, την πολιτική αστάθεια και το ενδεχόμενο να διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας.

Σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του Κινήματος, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το απόγευμα της Κυριακής στην Ιπποκράτους, τα λόγια που ακούστηκαν για τον πρωθυπουργό ήταν κάτι περισσότερο από βαριά. Ήταν τόσο άσχημο το κλίμα για τον κ. Σαμαρά και τους χειρισμούς του, που φαντάζει δύσκολη ακόμη και οποιαδήποτε συζήτηση και συνεννόηση μαζί του στη σύσκεψη των αρχηγών τη Δευτέρα το απόγευμα.

Έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να αποσυρθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Καμία διάθεση συμβιβασμού δεν φαίνεται από το ΠΑΣΟΚ το οποίο παρά την σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών  δείχνει να ετοιμάζεται για εκλογές.

Ορισμένοι μάλιστα εκτιμούν πως εάν η σύσκεψη των τριών οδηγήσει σε ναυάγιο, δεν αποκλείεται ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις που θα κάνει μετά το Μαξίμου, να προχωρήσει σε απόσυρση του ΠΑΣΟΚ από τον κυβερνητικό συνασπισμό!

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνεργάτες του επιστρέφοντας χθες το απόγευμα από το Παρίσι δεν δείχνουν καμία διάθεση υποχώρησης. Αντιθέτως υποδηλώνουν μία πρόθεση σύγκρουσης μέχρι τέλους ακόμη κι αν χρειαστεί η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες.