Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Χαράλαμπος Μούσκος 15/12/1955 ο πρώτος νεκρός της ΕΟΚΑ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΟΥΣΚΟΣ (19 Μαΐου 1932 - 15 Δεκεμβρίου 1955)
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ


Ο Χαράλαμπος Μούσκος γεννήθηκε στο χωριό Παναγιά, της επαρχίας Πάφου, στις 19 Μαΐου 1932. Γονείς του ήταν ο Γεώργιος και η Αναστασία Μούσκου, είχε έξι αδερφές, την Κυριακού, την Μαρία, την Καλλισθένη, την Ορθοδοξία, την Κλεοπάτρα και την Φανή. Ήταν αγνός οπαδός του Σωματείου ΑΠΟΕΛ και διετέλεσε ένας από τους πρώτους πέντε ομαδάρχες ομάδων δολιοφθορών Λευκωσίας.

Είναι ο πρώτος αγωνιστής της θρυλικής ΕΟΚΑ που έπεσε σε μάχη. Μετά την αποφοίτηση του Γυμνασίου, εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο και μετά στο μεταλλείο της Καλαβασού. Ήταν στέλεχος των οργανώσεων ΠΕΟΝ και ΟΧΕΝ. Όταν στη συνέχεια η Αρχιεπισκοπή άνοιξε τυπογραφείο στη Λευκωσία, ο Μακάριος τον τοποθέτησε εκεί, αφού έκανε εξάμηνη εκπαίδευση λινοτυπίστα στην Ελλάδα.

Τοποθέτηση Αργύρη Λαφαζάνη στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Associated Press: Video από τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Έκθεση Ζωγραφικής Ιωάννη Τσίκουλα

κλικ για μεγέθυνση

Έργα ζωγραφικής θα εκθέσει ο Πολυγυρινός καθηγητής παιδιατρικής
Ιωάννης Τσίκουλας, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, από τις 18.00 έως τις 22.00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου.

Η έκθεση αποτελεί παράλληλη εκδήλωση στην παρουσίαση
του λευκώματος "Πολύγυρος ο τόπος και οι άνθρωποι", του περιοδικού Πολύγυρος.

Αριστεριστές έδειραν τον βουλευτή της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη - Video


Εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν πριν λίγο στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος περνούσε από την οδό Πανεπιστημίου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όταν είδαν τον Κωστή Χατζηδάκη, απλός κόσμος άρχισε να τρέχει και να τον κυνηγά, φωνάζοντας «θα φάτε ξύλο όλοι», ενώ τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές.

Χρειάστηκε να επιστρατευτούν άνδρες των ΜΑΤ για να οδηγήσουν τον πρώην υπουργό μέσα στο αυτοκίνητό του και να τον φυγαδεύσουν.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Κωστής Χατζηδάκης έχει αίματα στο πρόσωπό του.

Καταγγελία του Δημήτρη Γκελντή κατά της Τουρκίας, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Σας αναλύω λίγο την  απάντηση της Ε.Ε.

Πήρα  απάντηση στην Καταγγελία που είχα κάνει σις 3-11-2010 κατά της Τουρκίας στην αρμόδια για την διεύρυνση Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βέβαια δεν απαντάει στην ουσία της Καταγγελίας   αλλά το θετικό είναι ότι:

Είναι τμήμα της Έκθεσης Προόδου της Τουρκίας για το 2010  Αποτυπώνεται για πρώτη φορά η παραβίαση από πλευράς Τουρκίας σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εκθέσεις. Τον Φεβρουάριο του 2007 ο τότε Επίτροπος Ολι Ρεν σε καταγγελία μου ,είχε απαντήσει ως εξής:

“Συμμόρφωση από μια υποψήφια στο Άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ένα σημαντικό στοιχείο στις υπό ένταξη διαπραγματεύσεις.  Όμως, δεδομένου ότι, πρώτον, δεν υπάρχει νομολογία, εξ όσον γνωρίζουμε, στο Άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα του περιορισμού των κληρονομικών δικαιωμάτων και,

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου στη βουλή


κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Κραδαίνοντας τις ποιμαντικές Σας ράβδους!….


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η παρουσία του κκ Ιερώνυμου δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Παπούλια στην ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ για εκκλησιαστικά δεδομένα «συναυλία…συμφιλίωσης» στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα την περιοχή που χρειάζεται άμεσα κοινωνικό-ψυχολογικές, ανθρωπολογικές, και οικονομικές διατριβές μου θύμισε μια παλιότερη εικόνα του κκ Ιερώνυμου καθήμενο δίπλα στον κ Πρωθυπουργό σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα την απονομή της ελληνικής υπηκοότητας σε μετανάστες.

Η συναυλία στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα με ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ τον κ Νταλάρα (Υπουργικό Σύζυγο, εάν ΔΕΝ απατώμαι…) σε συνδυασμό με την γνωστή ρήση "μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις" μετέφεραν το μήνυμα στην ελληνική κοινή γνώμη ότι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ χαίρεται και ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ αυτήν την πράξη...