Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Συναυλία Μουσικής Δωματίου από το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση

Συναυλία μουσικής δωματίου με το DUO TERPSIS (κιθάρα: Ευαγγελία Παράσχου, φλάουτο: Νίκος Ζήσης) διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.

Ώρα έναρξης: 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Ωδείου (Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο).

Είσοδος ελεύθερη.

Ψηφιακό μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, εκεί που κάνουν γωνία οι δρόμοι Μοναστηρίου και Κρέοντος, θα δημιουργηθεί το ψηφιακό μουσείο αφής. Το θέμα της χωροθέτησής του απασχόλησε χτες τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που έδωσαν ομόφωνα τη θετική γνωμοδότησή τους.

Το πολυεπίπεδο ψηφιακό μουσείο, που θα φιλοξενηθεί προσωρινά σε μια λυόμενη καλαίσθητη κατασκευή, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος- Η Πολιτεία και ο Πολίτης», το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Α. Ωνάσης» και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

«Βόρεια Μακεδονία» θα πουν τα Σκόπια

Και το όνομα αυτής, «Βόρεια Μακεδονία»… Πρόταση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό κατέθεσε, στους αντιπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων ο απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Η πρόταση του Μάθιου Νίμιτς παραδόθηκε στην ελληνική και τη σκοπιανή πλευρά χθες, σε κοινή συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η iTabloid.gr. oι Αμερικανοί έχουν ήδη εγκρίνει την πρόταση και πιέζουν προς την αποδοχή της από την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται, η Ελλάδα δεν πρόκειται να “περάσει” τη θέση της ότι δεν αποδέχεται σύνθετη ονομασία που να περιέχει τη λέξη “Μακεδονία”. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Νίμιτς, η πρόταση αυτή “καταρρίπτει” όποιες ελληνικές αντιρρήσεις περί καπήλευσης της ιστορίας και αλυτρωτισμού, λόγω του γεωγραφικού προσδιορισμού. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα ετοιμάζεται να πέσει στην παγίδα…

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βιοτεχνών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής


Το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βιοτεχνών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής επισκέφθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Λάκκωμα ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, όπου είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μάρκος Μπόλαρης ανέπτυξε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητώντας την έμπρακτη βοήθεια από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για την επίλυσή τους ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είναι αρμόδια.

Το σκίτσο της Καθημερινής για το υπόμνημα του Παπανδρέου (φωτό)

Την τακτική «δεν γνωρίζω τίποτα, δεν άκουσα τίποτα» που υιοθέτησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σατιρίζει σήμερα η Καθημερινή σε σκίτσο της.

Στο ιδιαίτερα εύστοχο σκίτσο του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή ο κ. Παπανδρέου παρουσιάζεται ως... πίθηκος που κλείνει τα αυτιά του, τα μάτια του και το στόμα του σχετικά με τα όσα συνέβησαν με τη λίστα Λαγκάρντ και το επίμαχο στικάκι.

Υπενθυμίζεται ότι στο τετρασέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

ΚΚΕ: Ο Μπογιόπουλος δεν εκλέχθηκε καν σύνεδρος

Τέλος εποχής και αρχή μιας άλλης ή μια απο τα ίδια; Με εισήγηση της απερχόμενης γενικής γραμματέως κυρίας Αλέκας Παπαρήγα  ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης οι εργασίες του 19ου (Προγραμματικού) Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Το κύριο ζητούμενο του Συνεδρίου είναι αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, που θέλουν την κυρία Παπαρήγα να μην επιδιώκει την ανανέωση της θητείας της, το βράδυ της Κυριακής, οπότε θα εκλεγούν τα νέα όργανα του κόμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση των "διαφωνούντων" (για τα μέτρα του ΚΚΕ).  «Τα μέλη του κόμματος υπερψήφισαν» τις νέες προγραμματικές θέσεις που εισηγήθηκε η ηγετική ομάδα «σε ποσοστό πάνω από 95%»,

Το τετ α τετ Μητσοτάκη - Θάτσερ και οι… περίεργες συμπτώσεις

Μια... σχεδόν συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας για τη σχέση του με τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο MEGA μας μετέφερε 23 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις 21 Νοεμβρίου του 1990 στις Βρυξέλλες.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε τι του ανέφερε η Θάτσερ μία μόλις ημέρα πριν υποβάλει την παραίτησή της, εξαιτίας μίας «ανταρσίας» στο κόμμα της αλλά και από τις αναταραχές που προκλήθηκαν στην Βρετανία μετά από την επιβολή ενός «κεφαλικού» φόρου σε κάθε κάτοικο της χώρας (το περίφημο Poll Tax).