Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αποφθέγματα και Γνωμικά του Αριστοτέλη


Μαζί με το δάσκαλό του Πλάτωνα αποτελεί σημαντική μορφή της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου, και η διδασκαλία του διαπερνούσε βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την Επιστημονική Επανάσταση του 17ου αιώνα. Υπήρξε φυσιοδίφης, φιλόσοφος, δημιουργός της λογικής και ο σημαντικότερος από τους διαλεκτικούς της αρχαιότητας.

Γνωμικά του Αριστοτέλη
  •     Άνθρωπος που δεν έχει φίλους ή ειναι θεός ή αγρίμι.
  •     Τα πράγματα που πρέπει να μάθεις να κάνεις, τα μαθαίνεις κάνοντάς τα.
  •     Ο καθένας μπορεί να θυμώσει, είναι εύκολο. Αλλά να θυμώσεις με το σωστό άνθρωπο, στο σωστό βαθμό, για το σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Δήλωση του Πάνου Παναγιωτόπουλου για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης


Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που ελήφθη μετά την προσφυγή των Σκοπίων:

«Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αναμφίβολα, θα γίνει αντικείμενο πολλαπλών αναγνώσεων και περισσοτέρων ερμηνειών, αλλά και διαστρεβλώσεων.

Έχουν εκδηλωθεί ήδη οι πρώτες προσπάθειες της κυβέρνησης των Σκοπίων να χρησιμοποιήσει την απόφαση αυτή ως «πρώτη ύλη» για μια νέα επίθεση προπαγάνδας σε βάρος της Ελλάδος ,

Οι μεγαλύτερες μαύρες τρύπες στο Σύμπαν

Μαύρες τρύπες με μάζα δέκα δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου ανακάλυψαν ερευνητές στο κέντρο δύο γαλαξιών

Θοδωρής Λαΐνας

Εντοπίστηκαν δύο μαύρες τρύπες με μάζα δέκα δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου!

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη πραγματοποίησε ομάδα αμερικανών ερευνητών. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν δύο κολοσσιαίες μαύρες τρύπες, τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στο Σύμπαν. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι δύο μελανές οπές έχουν παρόμοια μάζα και υπολογίζουν ότι κάθε μια εξ αυτών έχει μάζα δέκα δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου!

Η ΠΓΔΜ θα κληθεί στο ΝΑΤΟ όταν λυθεί το θέμα του ονόματος

Γεώργιος Π. Μαλούχος

Δεν αλλάζει ούτε μετά τη Χάγη η πολιτική της Συμμαχίας επιβεβαίωσε ο Αντερς Ράσμουσεν

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το θέμα των Σκοπίων δεν πρόκειται να επηρεάσει τη στάση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, δηλαδή τον διεθνή οργανισμό τις θέσεις του οποίου κατεξοχήν η πλευρά των Σκοπίων επιδίωκε να επηρεάσει μέσα από την απόφαση του Δικαστηρίου.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του Βήματος νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το ζήτημα των Σκοπίων:

Λευκάδα: Αρχαιολογικός χώρος ο βράχος Λευκάτας

Μαρία Θερμού

Ασπίδα προστασίας από τον «πολιτισμό» για το ακρωτήρι από όπου έπεσε η Σαπφώ

Ενα ακρωτήρι που συνδέεται με πανάρχαιους μύθους, ερωτικές ιστορίες με τραγική κατάληξη αλλά και τελετουργίες καθαρμών, αυτό του Λευκάτα στη νοτιότερη άκρη της Λευκάδας, κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος προκειμένου να προστατευθεί από κάθε είδους επεμβάσεις καθώς ο «πολιτισμός» πλησιάζει κάθε χρόνο όλο και κοντύτερα στη δυσπρόσιτη, κάποτε, χερσόνησο.

Οι λευκοί απότομοι βράχοι («Λευκάς άκρα» όπως ονομαζόταν) που κατεβαίνουν κάθετα έως τη φουρτουνιασμένη θάλασσα θεωρείται, κατά μία εκδοχή, ότι έδωσαν το όνομά τους σε όλο το νησί – κατά άλλη οφείλεται σε έναν ζακυνθινό σύντροφο του Οδυσσέα,

Το δελτίο τύπου του Διεθνούς Δικαστηρίου για την καταδίκη της Ελλαδας

Στον διαδικτυακό τόπο του Διεθνούς Δικαστηρίου αναρτήθηκε το δελτίο τύπου σχετικά με την καταδικαστική απόφαση.

Μετάφραση στα Ελληνικά:

Δελτίο τύπου Νο. 2011/37
5 Δεκεμβρίου 2011

Το Δικαστήριο κρίνει ότι η Ελλάδα, προβάλλοντας ένσταση για την εισδοχή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, παραβίασε την υποχρέωσή της, κατά το Άρθρο 11 παρ. 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτέμβρη 1995.

ΧΑΓΗ, 5 Δεκέμβρη 2011.

Το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ), το κεντρικό δικαιοδοτικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών,

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (5.12.11)

Σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2011, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε την απόφασή του στην Υπόθεση της προσφυγής της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της χώρας μας.

Με πλήρη σεβασμό προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως βασικό δικαιοδοτικό όργανο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, η Ελλάδα θα εξετάσει την Απόφαση.

Η προσφυγή αυτή, που ασκήθηκε μονομερώς από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας στις 17 Νοεμβρίου 2008, αποσκοπούσε κατ’ ουσίαν στο να παρακάμψει τη διαδικασία διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και να εξαναγκάσει την Ελλάδα να μην ασκήσει στο μέλλον τις υποχρεώσεις της, που πηγάζουν από τη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) ως προς την αξιολόγηση της υποψηφιότητας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Το Δικαστήριο με τη σημερινή του απόφαση, δεν ικανοποίησε την επιδίωξη αυτή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Τα σημαντικότερα σημεία της Απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης. Το Διεθνές Δικαστήριο, αφού απέρριψε την ένσταση αναρμοδιότητας που είχε υποβάλει η Ελλάδα, έκρινε ότι η χώρα μας παραβίασε το άρθρο 11.1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (1995), επειδή η Ελλάδα αντιτάχθηκε στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου (2008).

Απέρριψε ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα και όλες τις ενστάσεις της Ελλάδας, σημειώνοντας και επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα «απέτυχε να αποδείξει» (“failed to demonstrate”) παραβιάσεις τής Ενδιάμεσης Συμφωνίας εκ μέρους της ΠΓΔΜ.  Η χώρα μας δεν κατάφερε να αποδείξει ούτε τη γνωστή συστηματική κωλυσιεργία των Σκοπίων στις διαπραγματεύσεις, ούτε το γεγονός ότι έχει υποχωρήσει στη διαπραγματευτική της θέση (από μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στη «σύνθετη» ονομασία), ούτε καν την αλυτρωτική προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας, που επανειλημμένως έχει παρουσιασθεί από τον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο.

Απόφαση-κόλαφος για την Ελλάδα στην διένεξη με την ΠΓΔΜ

Ο Πρόεδρος του Δ.Δ.Χ., Hisashi Owada

Η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου 1995, παρεμποδίζοντας την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Στην απόφασή του που είναι τελική, χωρίς δικαίωμα έφεσης, και δεσμευτική για τις δύο πλευρές, το Δικαστήριο έκρινε με ψήφους 14 - 2 ότι έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την προσφυγή της ΠΓΔΜ*, κάνοντάς τη αποδεκτή και απορρίπτοντας τις σχετικές ενστάσεις της ελληνικής πλευράς.

Με ψήφους 15 προς 1 το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελληνική Δημοκρατία ασκώντας βέτο στην εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, παραβίασε την υποχρέωσή της βάσει του άρθρου 11, παρ.1, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Καραμανλής: "Στα 60 μου θα είμαι πάλι αρχηγός"

...ή αυτά είναι φήμες και φούμαρα ή ο Καραμανλής έχει κόψει αλυσίδα...

Στα εξήντα μου θα είμαι πάλι αρχηγός…» 
φέρεται να είπε προ ημερών σε μια από τις πολλές συναντήσεις που έχει με στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ., ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Το «Καρφί» έχει επισημάνει εδώ και καιρό ότι ο τέως καταλληλότερος, έχει αρχίσει να προετοιμάζει (για τα καλά) την επιστροφή του, στο πολιτικό προσκήνιο.

Όπως, λένε, όσοι συνομιλούν μαζί του, πιστεύει ότι: «όσοι ασχολούνται με την διαχείριση της κρίσης αυτή την περίοδο θα καούν».
Σ’ αυτή τη κατηγορία συμπεριλαμβάνει και τον διάδοχό του, στην ηγεσία της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. «Δυστυχώς, θα την πατήσει…» φέρεται να είπε στις αρχές της βδομάδας σε βουλευτή της νεοδεξιάς.

Θεσσαλονίκη: Πλατάνια και πεύκα μετρούν και... γραπώνουν ρύπους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

«Πνιγμένη» από το επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία χρώμιο είναι η πλατεία Αριστοτέλους, όπου επίσης συσσωρεύονται και άλλα βαρέα μέταλλα, όπως για παράδειγμα ο τοξικός μόλυβδος. Αυτό αποδεικνύεται από ευρωπαϊκή έρευνα που έγινε σε Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι και Σάλτσμπουργκ, στην οποία καταγράφεται επίσης η... θαυματουργή δράση ορισμένων δέντρων ενάντια στους ρύπους.

Η έρευνα εκπονήθηκε από Ελληνες, Σέρβους και Αυστριακούς επιστήμονες, με συντονιστή τον καθηγητή του Τομέα Βοτανικής του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, dr Θωμά Σαββίδη. Προέκυψε ότι τα φυτά, με κορυφαία τα πλατάνια και τα πεύκα, όχι μόνο μπορούν να καταπολεμήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, χαρίζοντάς μας έναν καλύτερο αέρα για να αναπνέουμε, αλλά και να τη μετρήσουν!

Α.Ο.Π. 4η αγωνιστική Α' κατηγορίας Ανδρών basket Χαλκιδικής Βορείου Ομίλου


4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΧ
              Β' ΟΜΙΛΟΥ (ΒΟΡΡΑΣ)

ΚΛΕΙΣΤΟ  ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  :   AO ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΣΚ ΙΕΡΙΣΣΟΣ 99  71-55 
 ( ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ :   25-07  /  40-28  ΗΜΙΧΡ.  / 55-41 /  71-55  )

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : ΕΔΙΑΡΟΓΛΟΥ - ΜΑΝΙΟΣ

ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ : ( ΝΑΚΟΣ )  ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 13(3) , ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΦΙΛ.  , ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡ. , ΓΡΙΨΙΟΣ ΝΙΚΟΣ 19 ,
ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ  2  , ΚΟΥΓΙΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 13 , ΠΑΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ  , ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ ΑΡ. .  , ΚΡΟΜΗΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 18 ,
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 6 , ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ , ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , ..

Βασίλης Παπαγεωργοπουλος: Γίναμε προτεκτοράτο ΟΧΙ - Μπορούμε και μόνοι μας

Β.Παπαγεωργόπουλος:  Με τον διορισμό του κ. Φούχτελ ως Υφυπουργού Γερμανίας για την… Ελλάδα, ακόμη και ο τελευταίος ονειροπόλος ιδεολόγος πατριώτης πείσθηκε ότι τελικά η Ελλάδα μας έγινε ένα κλασσικό προτεκτοράτο.

Ποιος αλήθεια θα μπορούσε να το φαντασθεί αυτό 2 μόλις χρόνια πριν;

Ότι θα ερχόταν να εγκατασταθεί στην πατρίδα μας –και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη -  Υφυπουργός άλλης χώρας για να μας «βοηθήσει» να αντλήσουμε τα κονδύλια της Ε.Ε.;

Τόσο ανίκανοι είμαστε, ή κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από την ενέργεια αυτή;

Παπανδρέου: Η προσωπική μου σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά βοήθησε στη συναίνεση

 Τι εννοεί ο Γ.Α.Π. ο ποιητής;
Η προσωπική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά από την εποχή που ήταν συμφοιτητές και που το προηγούμενο διάστημα έλαβε χαρακτηριστικά έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ήταν ένα από τα ερωτήματα που κλήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο CNN.

Ο Γ. Παπανδρέου παρατήρησε: «Πάντα ήλπιζα ότι η προσωπική αυτή σχέση θα μας βοηθούσε να βρούμε ευρύτερη συναίνεση, λόγω της έκτασης των αλλαγών που θέλουμε να επιφέρουμε στη χώρα». 

Στα όρια κοινωνικού κραχ η χώρα

Δραματική είναι η αύξηση των ανθρώπων που καταφεύγουν στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων. Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται αύξηση κατά 40%, με τους Ελληνες να είναι συντριπτικά περισσότεροι

ΕΡΕΥΝΑ - ΣΟΚ ΤΟΥ «ΕΘΝΟΥΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Περισσότεροι από 20.000 νεόπτωχοι συνωστίζονται έξω από τα ιδρύματα που διανέμουν φαγητό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ελληνες το 60%, οι περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι ή πρόσφατα απολυμένοι

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τον αριθμό των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια των δήμων και των ενοριών. Τουλάχιστον 10.000 μερίδες διανέμει καθημερινά η Αρχιεπισκοπή και άλλες 3.500 διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων στο Ιδρυμα Αστέγων, στο οποίο γίνονται καθημερινά τρία συσσίτια.

Σαρωτική επανεκλογή Γ. Γκιλή στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Επανεκλέγεται στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής η παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» του Γιώργου Γκιλή, η οποία σάρωσε σε ψήφους όλα τα τμήματα. 

Σε πολύ υψηλά ποσοστά ωστόσο, κυμάνθηκε η αποχή των εμπόρων και επαγγελματιών της Χαλκιδικής, καθώς γύρισε την πλάτη στις εκλογές του Επιμελητηρίου περίπου το 75% των εγγεγραμμένων μελών του.

Η παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» του Γιώργου Γκιλή έλαβε 1391 ψήφους (79%), η παράταξη «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» της Στέλλας Μπαλάση 234 ψήφους (13%) και η παράταξη «ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» του Αθανάσιου Αβέρη 137 ψήφους (8%).

Αυστραλία: Αμετάβλητη η πολιτική του Εργατικού Κόμματος για το Κυπριακό και το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ


Η πολιτική του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας για το Κυπριακό παραμένει αμετάβλητη.Το 46ο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος που ολοκληρώθηκε στο Σίδνεϊ την Κυριακή ενέκρινε ομόφωνα πρόταση του ομογενούς ομοσπονδιακού βουλευτή, Στιβ Γεωργανά, με την οποία το Εργατικό κόμμα παραμένει με προσήλωση στη θέση του για βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την πρόταση του κ. Γεωργανά στήριξε η βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Φάτζιο και δευτέρωσε ανεπιφύλακτα στην αγόρευσή του ο υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ, ο οποίος φιλοδοξεί στις αρχές του επόμενου έτους να επισκεφθεί την Κύπρο.