Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ημέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες του οχυρού Ρούπελ (φωτό)

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους ήρωες του οχυρού Ρούπελ πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αθανάσιου Δαβάκη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωστράκου, του διοικητή του Γ’ Σ.Σ. Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, και παρουσία αρκετού κόσμου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους Πεσόντες Μαχητές, ο κ. Δαβάκης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων , περιηγήθηκε στις στοές και στο Μουσείο του Οχυρού.

«Βρίσκομαστε σήμερα στο Ρούπελ, για να τιμήσουμε τους ήρωες υπερασπιστές του, που πρίν από 73 χρόνια, πειθαρχώντας στην απάντηση του Διοικητή τους, Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου,

Έκαναν "γυαλιά - καρφιά" τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα

Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχτηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr η επίθεση στα γραφεία του κόμματος έγινε από μέλη της αντιεξουσιαστικής κίνησης Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη ομάδα αντιεξουσιαστών ταξίδεψε μέχρι το Δομοκό για να διαδηλώσει ενάντια στον τρόπο λειτουργίας των φυλακών υψίστης ασφαλείας της περιοχής.

Στον γυρισμό κάποιοι από τους αντιεξουσιαστές κινήθηκαν εναντίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές.

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα!

Οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν ξενάγηση με καταδύσεις!

Ένα μεγάλο και μοναδικό για τα δεδομένα της Ελλάδας εγχείρημα υλοποιείται στις Βόρειες Σποράδες και τον Δυτικό Παγασητικό.

Ένα υποβρύχιοι μουσείο - πάρκο 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που από το 1996 (με υπουργική απόφαση) χαρακτηρίστηκε ως «ενάλιος αρχαιολογικός χώρος», προετοιμάζεται και το 2015 θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό.

Εκεί, όπου δέκα ναυάγια πλοίων «κλείνουν» μέσα τους την ιστορία αιώνων και περιμένουν στη σιωπή του βυθού εκείνους, τους τολμηρούς, που θέλουν να μοιραστούν τα «μυστικά» τους. Εκεί, όπου ήδη έχουν καθοριστεί πολυάριθμοι χώροι οργανωμένης κατάδυσης σε έναν υδάτινο κόσμο που φιλοξενεί την δική του απόκοσμη ομορφιά.

Συνάντηση συνεργασίας του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης με το ΤΕΕ/ΤΚΜ

Συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης με το νέο πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρι Μπίλια είχαν ο Πρόεδρος Χάρης Κυπριανίδης και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Παππάς του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι τρέχουσες εξελίξεις στο έργο, ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που έθεσαν και θέτουν ακόμα σε κίνδυνό την πορεία του έργου.  Στη συνάντηση αυτή τονίσθηκε η ανάγκη διαχείρισης σε τοπικό επίπεδο των προβλημάτων του έργου, με την ύπαρξη ουσιαστικών εκτελεστικών αρμοδιοτήτων, είτε σε επίπεδο διεύθυνσης είτε με τη μορφή μίας εκτελεστικής ομάδας.

Παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη διαχείρισης των αρχαιολογικών καταστάσεων σε πλαίσιο πρόληψης και προετοιμασίας, προκειμένου στο μέλλον να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις,

Σοκαριστικό. Πυροβόλησαν εξ΄επαφής και σκότωσαν μουλάρια υλοτόμων (σκληρές εικόνες)


Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν υλοτόμοι που εργάζονται στο δάσος της Αρέθουσας και των Στεφανινών στην Θεσσαλονίκη

Αγνωστοι δράστες κατα την διάρκεια της νύχτας πήγαν στο βουνό και πυροβόλησαν  εξ επαφής στο λαιμό τους με κυνηγετική καραμπίνα  τρία μουλάρια κι ένα άλογο που έβοσκαν αμέριμνα στο δάσος.

Όπως θα δείτε στις φωτό τρία από τα τέσσερα ζώα έπεσαν νεκρά ενώ το τέταρο έχει σοβαρό τραύμα από τα σκάγια.

Τα ζώα άνηκαν σε υλοτόμους του δασικού συνεταιρισμού Σταυρού Θεσσαλονίκης

29χρονος αλλοδαπός ο δράστης της ανθρωποκτονίας 78χρονης στο Κιλκίς

Στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 78χρονης στο χρονικό διάστημα 25-27 Ιανουαρίου 2014 στη Γουμένισσα Κιλκίς, προχώρησαν άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός 29 ετών, ύστερα από την αξιοποίηση στοιχείων, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή ενός τουλάχιστον έτερου άγνωστου δράστη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 29χρονου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση απεστάλη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.