Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Διακομματική Επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές ζητεί ο Γλέζος

Τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα ζητά ο Μανώλης Γλέζος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη.

Ο κ. Γλέζος αναφέρει τα ακόλουθα στην επιστολή του:

«Αγαπητέ Ευάγγελε Μεϊμαράκη,

Στις 20 και 28 Μαρτίου 2012 συνεδρίασαν από κοινού οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας, και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα τις γερμανικές οφειλές. Τα μέλη των παραπάνω Επιτροπών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν ως προς την ανάγκη σύστασης Επιτροπής με αντικείμενο τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Σίγησε η φωνή της Τζένης Βάνου

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα, στο νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, στα 75 της χρόνια, νικημένη από τον καρκίνο, η μεγάλη ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου.

Το «αηδόνι» του ελληνικού τραγουδιού, η κατά κόσμον Ευγενία Βραχνού, γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα.

Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.

Ομιλία στη Νέα Τένεδο με θέμα "Οικιακή Κομποστοποίηση"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Τενέδου σε συνεργασία
με τον Πρόεδρο του ΧΥΤΑ Νέας Προποντίδας
με αφορμή την παροχή κάδων οικιακής κομποστοποίησης
σε κάθε ένα  απο τα σπίτια του χωριού,
διοργανώνουν ομιλία που θα πραγματοποιηθεί
την Πέμπτη 6/2 και ώρα 17:30

Συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Άγγελος Φιλιππίδης - Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ (Video)



ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Την πόρτα της ΓΑΔΑ πέρασε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον περίμεναν στον χώρο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι «προσήλθα οικειοθελώς όπως σας υποσχέθηκα χθες το βράδυ». Εντός των επομένων ωρών θα μεταφερθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο πρώην επικεφαλής του Τ.Τ. έφτασε στην Ελλάδα στις 09:00 το πρωί με την πτήση ΤΚ 1845 των τουρκικών αερογραμμών, κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές Αρχές.

Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Σιθωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Σιθωνίας

O Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Σιθωνίας παρέδωσε σήμερα τις βεβαιώσεις παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όσους παρακολούθησαν τα προγράμματα την προηγούμενη περίοδο.

Ο κ.Τζίτζιος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Σιθωνίας συνεχίζει τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης γιατί στοχεύει στη συνδρομή και προώθηση της δημιουργικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της απασχολησιμότητας και της επιχειρηματικότητας, ιδίως στους δημότες με χαμηλά προσόντα ή μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι μπορούν να  βελτιώσουν –ανεξάρτητα από την ηλικία τους– την ικανότητα προσαρμογής τους στις αλλαγές που επέρχονται στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.