Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Άγγελος Φιλιππίδης - Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ (Video)



ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Την πόρτα της ΓΑΔΑ πέρασε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον περίμεναν στον χώρο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι «προσήλθα οικειοθελώς όπως σας υποσχέθηκα χθες το βράδυ». Εντός των επομένων ωρών θα μεταφερθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο πρώην επικεφαλής του Τ.Τ. έφτασε στην Ελλάδα στις 09:00 το πρωί με την πτήση ΤΚ 1845 των τουρκικών αερογραμμών, κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές Αρχές.

Νωρίτερα σε επικοινωνία του newpost.gr με τον δικηγόρο του κ. Αθανάσιο Βαρλάμη εκείνος επεσήμανε πως «ο κ. Φιλιππίδης επιστρέφει από μόνος του στην Ελλάδα και πως πρόκειται για δική του επιλογή».

Άλλες δικαστικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για απέλαση ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει για το αν τελικά πρόκειται για έκδοση του κ. Φιλιππίδη στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας ή για κάποιο άλλο καθεστώς βάσει του οποίου επιστρέφει στη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Φιλιππίδης επέλεξε να μείνει τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα της Τουρκίας όπου κρατείτο, ώστε να αποφύγει την εκτέλεση του δεύτερου εντάλματος σύλληψης.

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: