Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη ΔΕΘ: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

 
20: 00- Ένταση μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της αστυνομίας έξω από το Βελλίδειο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές. Στην περιοχή βρίσκονται και οι «Αγανακτισμένοι» αλλά και αντιεξουσιαστές.

19:45- Στις 62 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι προσαγωγές, την ώρα που κλιμακώνονται τα επεισόδια έξω από τη ΧΑΝΘ καθώς αυτοκινητιστές πετούν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ με τους τελευταίους να απαντούν με πλήθος χημικών. Η αστυνομία προχώρησε και σε δεύτερη σύλληψη στην οδό Σαρανταπόρου και Λεωφ. Στράτου πραγματοποιήθηκε και δεύτερη σύλληψη ατόμου για κατοχή βεγγαλικών.

Ελέφαντας - γίγας στη Μεγαλόπολη

Το 2007 είχαν βρεθεί στα Γρεβενά οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες του κόσμου (μήκους 5 μ.)

Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ - ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΑΥΛΙΟΔΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΤΑ

Η Μεγαλόπολη Αρκαδίας είχε ελέφαντες, ελάφια, δασόβιους ρινόκερους, ιπποπόταμους και άγρια άλογα. Αυτό συνέβαινε πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, όπως επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά με την ανακάλυψη τμημάτων από δύο χαυλιόδοντες (μήκους 1,80 μ.) ελεφάντων και οστών του ίδιου ζώου από τη ΛΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. 

Τα ευρήματα αυτά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εκσκαφών για ένα κτήριο της ΔΕΗ στο Ισιωμα μεγαλόπολης και ήδη μελετώνται από ειδικό που εστάλη επιτόπου από την έφορο Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας Αικατερίνη Κυπαρίσση- Αποστολίκα.

Δεν έκανε πίσω ο Ηρακλής, στη Γ' Εθνική τον έστειλε η ΕΠΟ


Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, παίζει κανονικά ο Αστέρας Τρίπολης


Αποκλεισμό από τους αγώνες και όχι υποβιβασμό προβλέπει το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ

Δεν απέσυρε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει για να μπλοκάρει τους αγώνες του Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής. Η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά στο Εφετείο Αθηνών και η ΕΠΟ υποβιβάζει τον «γηραιό» στη Γ' Εθνική λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, όπως είχε προαναγγείλει με χθεσινή της απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία της ομοσπονδίας. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η ποινή στον Ηρακλή είναι παράνομη και μάλιστα εις διπλούν!

Συγκεκριμένα, η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ στηρίζεται προφανώς στο άρθρο 35 του ΚΑΠ "περί επίλυσης αθλητικών διαφορών".

76'η ΔΕΘ:Σε πόλη φάντασμα μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

Σε πόλη - φάντασμα μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη τα αστυνομικά μέτρα αλλά και τα κλειστά μαγαζιά και τα «στόρια» που έχουν κατεβάσει πολλές επιχειρήσεις υπό το φόβο επεισοδίων κατά τη διάρκεια των απογευματινών διαδηλώσεων.

Δρόμοι θα κλείσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά από τις 12 το μεσημέρι περιμετρικά της ΔΕΘ, ταξί δε θα κυκλοφορούν στους δρόμους, πολλά εστιατόρια και καφέ του κέντρου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ και τα εμπορικά καταστήματα θα κατεβάσουν στόρια μετά τις 3 το μεσημέρι.

Το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε «έρημο», με χιλιάδες διαδηλωτές και αστυνομικούς που θα βρεθούν αντιμέτωποι μετά τις 7 το βράδυ στην πλατεία της ΧΑΝΘ,