Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τροπολογία για την πλήρη καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες

Τροπολογία για την πλήρη καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του τροπολογία με την οποία προτείνουν την ακέραια καταβολή στους δικαιούχους αγρότες των  πάσης φύσεως  ενισχύσεων, επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων.

Αφορμή για την προτεινόμενη τροπολογία, στάθηκαν τα πολλά περιστατικά παρακράτησης επιδοτήσεων για το συμψηφισμό με οφειλόμενα ποσά προς το δημόσιο γενικότερα, όπως επίσης και οι αντιδράσεις βουλευτών στην παραπάνω τακτική.

Ακολουθεί η Τροπολογία.

Παράλογη η παρακράτηση από τις επιστροφές χρημάτων


Παράλογη η παρακράτηση από τις επιστροφές χρημάτων.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Κ. Ευθύμης Καρανάσιος, συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με την παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές εισοδήματος, ΦΠΑ ,φόρου πετρελαίου και εκλογικών επιδομάτων.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών
Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, κάνουν λόγο για παράλογη τακτική και ζητούν να σταματήσει αμέσως η παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθεί η ερώτηση.

Αντιδράσεις για τα κάγκελα στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

SOOC/Konstantinos Tsakalidis
Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης παρέλασαν στην οδό Τσιμισκή όπου είχαν τοποθετηθεί κάγκελα, ώστε οι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο να μείνουν μακριά από την εξέδρα των επισήμων για να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις και αποδοκιμασίες.

Υπό αστυνομικό κλοίο πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης παρέλασαν στην οδό Τσιμισκή όπου είχαν τοποθετηθεί κάγκελα, ώστε οι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο να μείνουν μακριά από την εξέδρα των επισήμων για να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις και αποδοκιμασίες.

Νέα προσομοίωση επανδρωμένης αποστολής στον Άρη

Το ερώτημα αυτό αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία μιας πραγματικής μελλοντικής αποστολής στον Άρη.

 Ξεκίνησε εδώ και δύο 24ωρα, με σκοπό να διαρκέσει 8 μήνες, μια νέα προσομοίωση των συνθηκών που θα ζήσουν οι αστροναύτες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή με προορισμό τον πλανήτη Άρη. Η δοκιμή χρηματοδοτείται από τη ΝΑΣΑ και διεξάγεται στις εγκαταστάσεις Hawaii Space Exploration Analog and Simulation (γνωστές ως «Hi-Seas») στη Χαβάη, για να μελετηθεί πώς θα αντιδρούσε μία ομάδα ανθρώπων στην περίπτωση που θα χρειαζόταν να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα κλεισμένη σε έναν μικρό χώρο και εν πολλοίς αποκομμένη από τον έξω «κόσμο».