Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πρόκληση Τούρκων στο Αιγαίο - Έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Προκλητική NAVTEX με την οποία αναγγέλλεται έρευνα μέσα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά και σε ελληνικά χωρικά ύδατα στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων εξέδωσε η Άγκυρα, σημαίνοντας συναγερμό στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Λιμενικό  αλλά, λόγω του θέματος και στο ελληνικό ΥΠΕΘΑ  που διαθέτει τα μέσα επιτήρησης (ραντάρ κλπ).

Σήμερα, πρώτη ημέρα των ερευνών που αναγγέλλει η παράνομη έτσι και αλλιώς NAVTEX, δεν υπήρξε καμία δραστηριότητα από το πλοίο ''Τσουμπουκλού'' που έχει αναφερθεί ότι θα κάνει τις έρευνες. Το πλοίο φέρεται να είναι στην Μαρμαρίδα και είναι άγνωστο άν και πότε θα βγει στο Αιγαίο, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου που λήγει η NAVTEX.

Καμμένος: Παραμένω στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής

Τη στήριξή του στους κατοίκους της Χαλκιδικής επανέλαβε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Χρήστο Πάχτα.

«Παραμένω στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής. Στηρίζω τις μανάδες των παιδιών που ποτίζει αρσενικό η κυβέρνηση Σαμαρά, ο Πάχτας και η Ελληνικός Χρυσός» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Πηγή: NewPost

Αίτημα για άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, να «λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα».

Μετά το συμβάν αυτό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε δώσει εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Αποκαθίσταται το αρχαίο θέατρο στη Σπάρτη

To KAΣ ενέκρινε τη σχετική μελέτη

Το πράσινο φως για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης άναψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, εγκρίνοντας τη σχετική μελέτη.

Το αρχαίο θέατρο, χτισμένο γύρω στα 30-20 π.Χ., βρίσκεται βόρεια της σύγχρονης πόλης, στη νότια κλιτύ του λόφου του Aκρόπολης. Ξεχωρίζει για το μέγεθος, την ποιότητα και την πολυτέλεια της κατασκευής του.

Παραμένει ξεχωριστό μνημείο ακόμα και σήμερα, παρά τις φθορές του χρόνου και των μεταγενέστερων περιπετειών του, όπως όταν το κοίλο του καταστράφηκε για να κατασκευαστούν βυζαντινά σπίτια και εργαστήρια.

Σαμαράς: Εχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και παράνομης μετανάστευσης

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μάσκατ κάνουν κοινές δηλώσεις μετά την συνάντηση τους, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» είπε μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Μάλτας

Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντησή του τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Ζ.Μουσκάτ, στη Βαλέτα.

Στέλνοντας μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους για το θέμα του χρόνου λήψης αποφάσεων για την διευθέτηση του χρέους, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Έλλαδα έχει προχωρήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις απαραίτητηες μεταρρυθμίσεις, έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που οδηγούν την χώρα πίσω στην οικονομική ομαλότητα.

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Πολύδωρα για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ανακοίνωση του γραφείου του πρώην προέδρου της Βουλής

Σχολίασε ειρωνικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα
Με τη λέξη «αίσχος» σχολιάζει ο τέως πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και την προοπτική να ληφθούν μέτρα που δεν θα θεωρηθούν οριζόντια.

Να προσέχουν μη στενοχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν», είναι το –σαφώς ειρωνικό- σχόλιο του κ. Πολύδωρα, όταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, τον ρώτησαν για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με την σθεναρή απόκρουση νέων οριζόντιων μέτρων.

«Δηλαδή, αν δεν είναι οριζόντια τα πρόσθετα μέτρα (για μισθούς και συντάξεις) και είναι κάθετα (για "κούρεμα" καταθέσεων και για δημεύσεις περιουσιών), θα είναι καλά;»,

Bαρβιτσιώτης: Εθνικός στόχος η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας μεταφέρω το μήνυμα ότι σας στηρίζω και παράλληλα σας ευχαριστώ για το έργο σας», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος στα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλης.

«Γνωρίζω και προσπαθώ να επιλύσω προβλήματά σας, όπως είναι αυτό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ήδη από την πλευρά του Υπουργείου έχουν γίνει αυτά που πρέπει και περιμένουμε από το Υπουργείο Οικονομικών τις περαιτέρω ενέργειες. Αυτό που έχω θέσει ως κεντρικό στόχο είναι να σας απαλλάξω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να γίνετε ακόμη πιο παραγωγικοί.

Θεσσαλονίκη: Η νύφη έτρεξε με δρομέα

Χολιγουντιανή σκηνή θα μπορούσε να είναι η αληθινή ιστορία που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην συμπρωτεύουσα!

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι κατέβηκε με τα πόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , λόγω του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, προκειμένου να βγάλει τις γαμήλιες φωτογραφίες του!

Όπως ήταν φυσικό το ζεύγος τράβηξε όλα τα βλέμματα, ενώ ένας δρομέας άρπαξε την νύφη από το χέρι κι εκείνη με χιούμορ.... ανταπέδωσε!

Χωρίς να ενοχληθεί, δεν δίστασε να αφήσει το χέρι του καλού της και να πιάσει τα δάχτυλα του δρομέα, τον οποίο αν τον παρατηρήσετε καλά θα δείτε ότι φέρνει κάπως εξωτερικά στον γαμπρό!

Νεκρός μετανάστης σε κέντρο κράτησης στην Ξάνθη

 Εικοσιπεντάχρονος υπήκοος Πακιστάν έχασε τη ζωή του στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών, στην Ξάνθη, όταν έπεσε από το διώροφο κρεβάτι στο οποίο κοιμόταν, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, η φρουρά του Κέντρου Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών ενημερώθηκε από συγκρατούμενούς του, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο νεαρός Πακιστανός έπεσε και έχασε τις αισθήσεις του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι αστυνομικοί, ενεργώντας άμεσα, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης,