Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Εθνικό Αρχαιολογικό: «Εχει θησαυρούς για ...δέκα μουσεία»

«Πολιτισμό έχουμε. Πολιτική δεν έχουμε» λέει ο δρ Γεώργιος Κακαβάς. «Σκοπός μας είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να αποκτήσει εξωστρέφεια και μέσα από νέες πρωτοποριακές δραστηριότητες να τεθούν οι προϋποθέσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητάς του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος αναπληρωτής διευθυντής του ΕΑΜ, στην άτυπη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Κακαβάς, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Αύγουστο και όντας ήδη διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου από τον Φεβρουάριο 2012, θεωρεί τη θέση αυτή πρόκληση.

«Πρόκειται για το καλύτερο αρχαιολογικό μουσείο του κόσμου, το πρώτο σε ζήτηση σε όλες τις εκθέσεις, με έναν τεράστιο θησαυρό αρχαίων αντικειμένων από όλες τις ανασκαφές της Ελλάδας και ένα απόθεμα που θα μπορούσε να ''γεμίσει'' άλλα 10 αρχαιολογικά μουσεία»,

Δημοσκόπηση: Στο 0,7% το πρόβαδισμα ΣΥΡΙΖΑ από Ν.Δ.

Απογοήτευση και απαισιοδοξία για το 2013

Προβάδισμα 0,7% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τον «Τύπος της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 25,5% και η Νέα Δημοκρατία 24,8%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 9,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και το ΚΚΕ με 4,8%. Σημαντική πτώση παρουσιάζει το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων που υποχωρεί στο 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,7%.

Σε ποσοστό 49,6% οι ερωτηθέντες θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά,
έναντι του 28,8% των προτιμήσεων που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πέρασε τον φίλο του για αγριογούρουνο και τον σκότωσε!

Σοκαρισμένη η κοινωνία στην Καρδίτσα

Μανώλης Βάιας

Με την  κατηγορία της ανθρωποκτονίας  από αμέλεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας ένας 38χρονος κυνηγός που σκότωσε κατά λάθος τον φίλο του με τον οποίο κυνηγούσε μαζί αγριόχοιρους, όταν τον πέρασε για θήραμα!

Το τραγικό  δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Κανάλια του δήμου Μουζακίου στην Καρδίτσα, όπου οι δυο άνδρες είχαν βγει μαζί για κυνήγι. Όταν ο 38χρονος είδε μια κίνηση μέσα στην πυκνή βλάστηση, νόμισε πως ήταν αγριογούρουνο και σήκωσε το όπλο του.

Καλά Χριστούγεννα από την aftodioikisi.gr


H aftodioikisi.gr και η δημοσιογραφική της ομάδα εύχονται σε όλους του e-αναγνώστες τους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Ο Ψωμιάδης δηλώνει «παρών» στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλάει στη Voria.gr για το πολιτικό του μέλλον, κάνοντας μία δήλωση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις

Του Δημήτρη Κούρου

«Εγώ θα είμαι παρών και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Γι’ αυτό ας μη βιάζονται ορισμένοι…». Η δήλωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Voria.gr ήταν αφοπλιστική. Ο ίδιος μπορεί να αποφεύγει να μιλήσει το τελευταίο διάστημα, μετά και την απόφαση έκπτωσής του από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον πολιτικό στίβο, να αποσυρθεί ή να πάει σπίτι του, όπως έσπευσαν πολλοί να προδικάσουν, με βάση τις διφορούμενες πάντως νομικές ερμηνείες που αφορούν τη δυνατότητα που θα έχει ή δεν θα έχει για να διεκδικήσει αιρετό πολιτικό αξίωμα.

Ετος Κωνσταντίνου Π. Καβάφη ανακηρύσσεται το 2013

Αφορμή τα εκατόν πενήντα χρόνια από τη γέννηση του αλεξανδρινού ποιητή

 «Ετος Κ.Π. Καβάφη» ανακηρύσσει το 2013 το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή.

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης (1863 - 1933) είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από έντονη συμβολιστική τάση και συνδυάζεται με λιτό λόγο αλλά διαχρονικά επίκαιρο.

Η ειρωνική διάθεση, αυτό που αποκλήθηκε καβαφική ειρωνεία, συνδυάζεται με την τραγικότητα της πραγματικότητας και αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για πολλούς μεταγενέστερους ποιητές.

O Τ. rex των ποταμών

Ο P. inexpectatus ήταν ο βασιλιάς των ποταμών. credit: pecsics tibor

O Pannoniasaurus inexpectatus ήταν ο φόβος και τρόμος του γλυκού νερού

Θοδωρής Λαΐνας

Νέα Υόρκη
Η μελέτη των απολιθωμάτων ενός γιγάντιου ερπετού δείχνει ότι ήταν ο κυρίαρχος των ποταμών την εποχή των δεινοσαύρων. Ο Pannoniasaurus inexpectatus είχε μήκος 6 μέτρων, άκρα που μοιάζουν με εκείνα των σαυρών της στεριάς και κρανίο που θυμίζει κροκόδειλο.

Ο κυρίαρχος των ποταμών

Τα πρώτα ευρήματα του ζώου εντοπίστηκαν πριν από 13 χρόνια στην Ουγγαρία και έκτοτε έχουν εντοπιστεί πολλά απολιθώματα τόσο από νεαρά όσο και ενήλικα άτομα του είδους που ανήκει στην οικογένεια των μοσασαύρων. Ολα τα ευρήματα έχουν εντοπιστεί σε περιοχές που έβριθαν σε ποτάμια την εποχή που ζούσε αυτό το ερπετό.