Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την επίσκεψή του στο Ισραήλ

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Σήμερα, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό και Υπουργό στρατηγικών Υποθέσεων κ. Moshe Ya’alon.

Επισκέφτηκε το Ισραηλινό Κοινοβούλιο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Reuven Rivlin και την Αρχηγό της αντιπολίτευσης κα Tzipi Livni.

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Shimon Peres και παρακάθισε σε δείπνο εργασίας με ισραηλινούς επιχειρηματίες από όλους τους τομείς.

Βορίδης: Παραιτούμαι αν απελευθερωθούν πλήρως τα ταξί, διαφωνώ με το νομοσχέδιο Ραγκούση (Video)

Διατεθειμένος ακόμα και να παραιτηθεί εμφανίζεται ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης σε περίπτωση που η τρόικα εμμείνει στη θέση της για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, δηλώνοντας την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο Ραγκούση για τα ταξί.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Mega ότι δεν πρόκειται να πράξει κάτι που είναι αντίθετο με τη συνειδησή του. «Δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση» είπε για τα ταξί, ενώ τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης με ορθολογικά κριτήρια.

«Κάποιοι προτρέχουν να ερμηνεύσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο»

Η παραμυθοχώρα, ο Γκλέτσος, οι ξυλοδαρμοί και...

Απ. Γκλέτσος - Ευάγ. Κυριακίδης
Ένα άγριο παραμύθι θα μπορούσε να είναι αυτό που ξετυλίγεται στην Στυλίδα, με αφορμή την Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα που στήθηκε εκεί για να φιλοξενήσει μικρά και μεγάλα παιδιά και να τους προσφέρει διασκέδαση και χαρά.. η συνέχεια του παραμυθιού που έχει να κάνει με ξυλοδαρμούς, νοσοκομεία, μηνύσεις στα οποία εμπλέκεται ο δήμαρχος Γκλέτσος, ο υπεύθυνος της παραμυθοχώρας (χωριό του Αη Βασίλη) και τοπικός πρόεδρος Στυλίδας Ευάγγελος Κυριακίδης και άλλοι πολλοί..

Ώρα 11.00 . Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή έχουν ως εξής: Ο Απόστολος Γκλέτσος βρίσκεται στο Νοσοκομείο Λαμίας με ορό στο χέρι και κόκκινο σημάδι στο πρόσωπο. Απειλεί ότι θα καθαρίσει την Ανατολική Φθιώτιδα από τους "κακούς"..από τα αποστήματα όπως είπε χαρακτηριστικά στην Μαρία Τσατζαλή..

O Λουκάνικος σκύλος της χρονιάς από το περιοδικό TIME!

Το περιοδικό TIME ανακήρυξε ως ένα από τα «πρόσωπα της χρονιάς» τον διάσημο -παγκοσμίως πλέον- σκύλο των διαδηλώσεων της Αθήνας, τον Λουκάνικο!

Το αμερικανικό περιοδικό κάνει φωτογραφικό αφιέρωμα στο συμπαθές τετράποδο με 11 χαρακτηριστικές εικόνες, από τις παρουσίες του σε κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Το κομμάτι, μάλιστα, έχει τίτλο «Συναντήστε τον Λουκάνικο, το σκυλί των διαδηλώσεων της Αθήνας».

Γέμισε η χώρα ανίκανους γυρολόγους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν θυμόμαστε καλά το ΠΑΣΟΚ είχε χαλάσει τον κόσμο επειδή η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει στην απογραφή.

Έκτοτε, έχουν γίνει τόσες πολλές απογραφές, που πια έχουμε χάσει τον λογαριασμό.

Με πρόσκληση του κ. Παπανδρέου και των συν αυτώ μας… απέγραψαν όλοι: Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, η Eurostat δια της ΕΛΣΤΑΤ.

Χρησιμοποιώντας αμφιλεγόμενα στοιχεία ανεβάζουν το έλλειμμα, κατεβάζουν το ΑΕΠ, μετρούν την αποδοτικότητα του Δημοσίου, μοιράζουν χαρακτηρισμούς, ταπεινώνουν τη χώρα, στοχοποιούν τους Έλληνες.

Η απεικόνιση της Γέννησης του Χριστού στη Βυζαντινή Αγιογραφία

Εικόνα 1:Η κατά σάρκα Γέννησις του Κυρίου
Η γιορτή της Γέννησης του Θεανθρώπου, γιορτάζεται κάθε χρόνο όχι μόνο για να τη θυμηθούμε και να δοξολογήσουμε το Θεό, αλλά και για να μπορέσουμε κατά το σύντομο διάστημα της ζωής μας να αισθανθούμε πνευματικά το μεγάλο αυτό γεγονός, το ότι δηλαδή ο Χριστός προσέλαβε την ανθρώπινη φύση, έγινε Άνθρωπος για να οδηγήσει στη θέωση και τον ίδιο τον άνθρωπο. Είναι δύσκολο, μέχρις αδύνατον, να κατανοηθούν λογικά τα γεγονότα της θείας ενανθρώπησης, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να βιωθούν στον εσωτερικό μας χώρο, στην καρδιά μας.

Στα Ευαγγέλια, τα τροπάρια της Εκκλησίας, και στις ομιλίες των αγίων Πατέρων παρουσιάζονται διάφορες πτυχές αυτού τού μεγάλου μυστηρίου και στην συνέχεια καλείται ο άνθρωπος να το επιβεβαιώσει στα όρια της προσωπικής του ζωής.

Γιατί ο μαθητευόμενος μάγος Γ. Παπακωνσταντίνου παραμένει υπουργός

Όσο περνούν οι μέρες, όσο διαπιστώνεται το αδιέξοδο στην οικονομική πολιτική του Μνημονίου και κυρίως όσο ακούμε τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι τροϊκανοί, τόσο επαναλαμβάνεται αβίαστα το ερώτημα «είναι δυνατόν να παραμένει στην κυβέρνηση ο μαθητευόμενος μάγος Γιώργος Παπακωνσταντίνου;»

Θυμίζουμε ότι επί ημερών της παντοκρατορίας του πρώην «τσάρου»: Δεν δικαιώθηκε καμιά από τις οικονομικές προβλέψεις. Ούτε για τα έσοδα, ούτε για τις δαπάνες, ούτε για την ύφεση, ούτε για τον χρόνο επιστροφής στις αγορές. Όλα τα βάρη τα σήκωσαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οι φοροφυγάδες χτυπήθηκαν μόνον στα λόγια. Και όσοι εισφοροδιέφευγαν, συνέχισαν να καπνίζουν επιδεικτικά τα πούρα τους στα σικάτα εστιατόρια.

Διακοσμητικός ο Γεωργίου, λέει ο Καρατζαφέρης

«Φωτιές» στο Πεντάγωνο

Σε ρόλο... αρχιπύραρχου ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και... αντιπύραρχου ο Ευ. Βενιζέλος, έδρασαν αστραπιαία το βράδυ της Δευτέρας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη «γαλάζια» πολυκατοικία. Αφορμή η καθυστέρηση εκχώρησης αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Γ. Γεωργίου.

Απείλησε με... απόσυρση!

Τι ακριβώς συνέβη; Ο Γ. Καρατζαφέρης, θεωρώντας υπεύθυνο τον Δ. Αβραμόπουλο για το γεγονός ότι επί έναν μήνα ο πρέσβης Γ. Γεωργίου παραμένει διακοσμητικό στοιχείο στο υπουργείο Αμυνας, ενημέρωσε τηλεφωνικώς, στις 11 τη νύχτα (!), τον Ευ. Βενιζέλο ότι προτίθεται να τον αποσύρει ο ίδιος από την κυβέρνηση!

Θεσσαλονίκη: «Χάνονται» 245 αξιόλογα κτίρια στην «καρδιά» της πόλης


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Χάνονται το ένα μετά το άλλο τα πλέον αξιόλογα αρχιτεκτονικά κτίρια του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και μαζί τους η ιστορική μνήμη της πόλης. Η φυσιογνωμία του ιστορικού κέντρου αλλάζει καθώς τη θέση των υπό διατήρηση κτιρίων παίρνουν συνήθως ακαλαίσθητες πολυκατοικίες, χωρίς αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες, που διασφαλίζουν κέρδη. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν είχαν χαρακτηριστεί υπό διατήρηση 260 αξιόλογα κτίρια του ιστορικού κέντρου, περίπου 15 χάθηκαν. Τα υπόλοιπα 245 απλώς στέκονται περιμένοντας είτε να χαρακτηριστούν διατηρητέα είτε να ακολουθήσουν την τύχη των 15...

Το πρόβλημα έχει επισημανθεί από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, όμως η Πολιτεία απλώς διευκολύνει τα ιδιωτικά και εργολαβικά συμφέροντα όποτε της δοθεί η ευκαιρία, αδιαφορώντας για την προστασία του -έστω και αλλοιωμένου πλέον- χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου.

Επαναπατρίστηκαν δέκα μεταβυζαντινές αρχαιότητες

Τα σπαράγματα τοιχογραφιών «Προφήτης Ηλίας» και «Aγιος Ανδρέας Κρήτης» (έργα του αγιογράφου Μιχαήλ Χωματζά το 1734), τα οποία κλάπηκαν από το βυζαντινό ναό της Παναγίας Κρήνας στη Χίο, το 1981

Δέκα μεταβυζαντινές αρχαιότητες, οι οποίες επαναπατρίστηκαν πριν από λίγες ημέρες από την Ολλανδία, παρουσιάστηκαν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι εικόνες: «Ζωοδόχος Πηγή», «Μυστικός Δείπνος», «Περιτομή του Χριστού», «Έγερση του Λαζάρου», «Άγιος Γεώργιος», «Άγιος Δημήτριος», «Εις ’δου Κάθοδος» κλεμμένες από τους νομούς Ιωαννίνων και Γρεβενών όπως,

Τι κρύβει η απαξίωση της πολιτικής Παπανδρέου από τον Βενιζέλο

Δεν θέλει να χρεωθεί την αποτυχία του Μνημονίου ο υπ. Οικονομικών

Γιώργος Ι. Δημητρομανωλάκης

Στην πλήρη απαξίωση της οικονομική πολιτικής της 2ετιας Παπανδρέου-Παπακωνσταντινου- Σαχινιδη προχώρησε ουσιαστικά χθες το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Έξι μήνες μετά την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι «δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του μνημονίου - δεν επιβεβαιώθηκαν. Είμαι εξουθενωμένος, μένω εδώ από εθνικό καθήκον».

Εκείνη την ώρα μάλιστα ο κ. Βενιζέλος είχε δίπλα του τον αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Φ. Σαχινιδη ο οποίος επίσης φέρει βαρύτατες ευθύνες για την αποτυχίας της οικονομικής πολικής . Μάλιστα δεν τόλμησε να αρθρώσει κουβέντα για τα όσα είχε πει νωρίτερα ο προϊστάμενος του υπουργός.

Κλέβουν αβέρτα καύσιμα σε όλη την Ελλάδα!

Έχει… τρελαθεί η Αστυνομία

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Από τους κλεφτοκοτάδες της δεκαετίας του ‘50, στους «σαλταδόρους» καυσίμων του 2011! Ένα νέο είδος μικρο-εγκληματικότητας έχει κάνει εμφάνιση,  τους τελευταίους μήνες,  σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τους κλέφτες πετρελαίου, οι οποίοι βάζουν στο στόχαστρο τους σπίτια, εργοστάσια, νταλίκες, σχολεία ακόμη και στρατόπεδα για να κλέψουν  καύσιμα.

Πέρα από τα οργανωμένα κυκλώματα που βλέπουν πλέον ότι η κλοπή καυσίμων με τις σημερινές τιμές είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, στις κλοπές πετρελαίου καταφεύγουν πλέον και απελπισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν άλλο τρόπο για να προμηθευτούν καύσιμα.

Εστειλε ο Θεός σημάδι μέσω CERN

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ύπαρξη του μποζονίου του Χιγκς θα επιβεβαιωθεί την επόμενη χρονιά

Ρεπορτάζ: Στέφανος Κρίκκης

Μία αδιόρατη ελπίδα ότι η ύπαρξη του μποζονίου του Χιγκς - του σωματιδίου του Θεού - θα επιβεβαιωθεί την επόμενη χρονιά, και μαζί η ικανότητά μας να κατανοήσουμε δυνάμεις που καθορίζουν την εξέλιξη του Σύμπαντος από τη στιγμή της δημιουργίας του γέννησαν οι χθεσινές ανακοινώσεις στο CERN.

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα των φυσικών υποδέχτηκε με αισθήματα συγκρατημένης αισιοδοξίας τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών για την ανεύρεση του μποζονίου του Χιγκς, που πραγματοποίησαν δύο πολυπληθείς ομάδες ειδικών, αξιοποιώντας τα δεδομένα από τους ανιχνευτές ATLAS και CMS του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Η Χαλκιδική Σήμερα"