Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αστρονομία: Νέα στοιχεία για τις μαύρες τρύπες στον γαλαξία μας

Αμερικανοί, Βρετανοί κι Αυστραλοί αστρονόμοι έκαναν για πρώτη φορά την απρόσμενη ανακάλυψη ότι δύο μαύρες τρύπες κατά πάσα πιθανότητα συνυπάρχουν στο εσωτερικό του ίδιου αστρικού σμήνους που βρίσκεται στο γαλαξία μας. Ποτέ έως τώρα οι επιστήμονες δεν είχαν βρει ούτε μια μαύρη τρύπα σε ένα σμήνος άστρων του γαλαξία μας.

Στην πρώτη περίπτωση, οι αστρονόμοι, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέι Στράντερ του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature, εντόπισαν δύο μαύρες τρύπες, η κάθε μία δέκα έως 20 φορές βαρύτερες από τον Ήλιο, που βρίσκονται μέσα στο ηλικίας 12 δισεκατομμυρίων ετών σφαιρωτό αστρικό σμήνος Μ22 του γαλαξία μας. Σύμφωνα με τις έως τώρα θεωρίες, δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια τέτοια συνύπαρξη στο αρχαίο ίδιο σμήνος άστρων, αλλά μόνο μία μεγάλη τρύπα στο κέντρο του. Αντίθετα, ανιχνεύθηκαν δύο μικρότερες μαύρες τρύπες σε κάποια απόσταση από το κέντρο του σμήνους, οι οποίες αποτελούν πηγές ισχυρών ραδιοκυμάτων.

Αυτοκτόνησε ο Λεωνίδας Τζανής, πρώην υφυπουργός εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ

Αυτοκτόνησε ο Λεωνίδας Τζανής, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ Τζανής ελεγχόταν από το Σ.Δ.Ο.Ε  Θεσσαλονίκης αφού το όνομά του εμφανιζόταν στη λίστα των 36 πολιτικών πρόσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Λεωνίδας Τζανής βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στο Βόλο. Το συγγενικό του περιβάλλον αναφέρει ότι ο Λεωνίδας Τζάνης ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος το τελευταίο χρονικό διάστημα μετα την αποκάλυψη της περίφημης λίστας των 36 που ερευνούσε το ΣΔΟΕ.

Ποιος ήταν ο Λεωνίδας Τζάνης

Ο Λεωνίδας Τζανής γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας, στις 7.9.1955. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Παναγιωτοπούλου και πατέρας δυο παιδιών, ενός γιου και μιας κόρης. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και γνώριζε αγγλικά.

Σέρρες:Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο λόφο Καστά Αμφίπολης (Video)


Video: kraxtis-gr

Θάλεια Καμπουρίδου

Μπροστά σε μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών.

Ύστερα από εντατικές εργασίες των τελευταίων δύο μηνών στον τύμβο Καστά, σε περιοχή του Δήμου Αμφίπολης, αναδείχθηκε ταφικός περίβολος, που το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής του γεννά αισιοδοξία – αν όχι τη βεβαιότητα- για την ύπαρξη σημαντικών ταφών στο εσωτερικό του. Ο κυκλικός περίβολος που αναδείχθηκε έχει διάμετρο 160 μ., μήκος 230 μ. και ύψος 3 μ και αν ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα αναδειχθεί το σύνολό του που φτάνει τα 500 μ.

Επεισόδια και χημικά στο Πεντάγωνο


Ξύλο και εκτεταμένη χρήση χημικών στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανάμεσα σε ΜΑΤ και εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που εισέβαλαν στο χώρο σπάζοντας τα προστατευτικά ρολά και «πολιορκούσαν» την είσοδο του υπουργείου.

Ο Βενιζέλος βάλλεται από παντού, η κυβέρνηση ανησυχεί


Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Φώτης Κουβέλης παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τη θύελλα που ξέσπασε εξαιτίας των χειρισμών του στο θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες το βράδυ ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος εμφανίζεται πλέον αδυνατισμένος ηθικά και οργανωτικά και αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την συνοχή της κυβέρνησης.

Στελέχη της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, μετά την χθεσινοβραδυνή τηλεοπτική εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο κεντρικό δελτίο του Mega,

Επίθεση του τουρκικού στρατού στη Συρία (Video)



Η Τουρκία βάλλει  από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης με δυνάμεις βαρέως πυροβολικού και πεζικού σε συριακό έδαφος.  Οι προθέσεις του τουρκικού στρατού παραμένουν ακόμη άγνωστες ως προς τον στόχο της επιχείρησης, ωστόσο η αφορμή για την επίθεση των τουρκικών δυνάμεων εντός της Συρίας  αποτέλεσε η ρίψη συριακού όλμου σε τουρκικό έδαφος, στη πόλη Ακσάκαλε της Νοτιοανατολικής Τουρκίας  με αποτέλεσμα να σκοτωθούν  μία μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της.. Ακόμα 9 άτομα τραυματίστηκαν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας στα σύνορα απάντησαν αμέσως στην επίθεση. Χτυπήθηκαν με πυρά πυροβολικού στόχοι στη Συρία που εντοπίστηκαν με ραντάρ», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού της Τουρκίας. «Η Τουρκία δεν θα αφήσει ποτέ αναπάντητες τέτοιου είδους προκλήσεις από το συριακό καθεστώς που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιστολή του Δ. Αβραμόπουλου στον ΥΠΕΞ της FYROM για υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης

Λίγες ημέρες μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ν. Ποπόσκι  στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ελληνικής Κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, στη διαδικασία υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Με την επιστολή του αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών προτείνει, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου, που θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών,

ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας: Δελτίο τύπου για την έναρξη της νέας καμπάνιας για την επιχειρηματικότητα

Καλαμάτα, 4 Οκτωβρίου  2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Επιχειρώ Αλλιώς»
Δελτίο τύπου για την έναρξη της νέας καμπάνιας για την επιχειρηματικότητα

Σε μία εποχή που η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και η κοινωνία αναζητεί τη νέα της ταυτότητα, είναι καιρός να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, και χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές ξεκινάμε ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, ένα ευρύ φάσμα δράσεων υπό τον τίτλο «επιχειρώ αλλιώς», προκειμένου να αναδείξουμε πως μπορούμε να συναντήσουμε την επιτυχία μέσα από ένα νέο, διαφορετικό δρόμο.

Η δράση «επιχειρώ αλλιώς», στηρίζεται στις αρχές  της ανοιχτής διαβούλευσης με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, ικανού να θεσμοθετηθεί  και από το κράτος.

Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια της ανασύστασης του Κινήματος, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρα 7.00μμ συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαλκιδικής στα γραφεία της Νομαρχιακής στον Πολύγυρο, παρουσία κλιμακίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Από το Γραφείο Τύπου


Συνέντευξη Τύπου
Θα δοθεί  την Παρασκευή 5/10 ώρα 11.00π.μ. στα γραφεία της Νομαρχιακής στον Πολύγυρο.