Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

"Οταν η Σμύρνη καίγονταν, ο Κεμάλ έτρωγε σε μπαλκόνι σε άλλη γειτονιά"


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

90 χρόνια τα την κατάκτηση της Σμύρνης από τους Τούρκους και την καταστροφή της πόλης , η τουρκική εφημερίδα Radikal, δημοσιεύει ένα τολμηρό άρθρο, που προσπαθεί να αποδείξει πως οι ίδιοι οι Τούρκοι έκαψαν την πόλη και ο Κεμάλ ή ανέχτηκε ή ακόμη και συνεργάστηκε για την πυρπόληση της πόλης.

Στην Τουρκία, ακόμη και σήμερα περιοδικά ιστορίας όπως το “Derin Tarih” ισχυρίζονται πως η πυρκαγιά της Σμύρνης προκλήθηκε από τους Αρμένιους!!

Η έγκυρη ιστορικός Αϊσε Χούρ, αποκαλύπτει ντοκουμέντα τα οποία δείχνουν σημαντικές λεπτομέρειες. «Στην πυρκαγιά καταστράφηκε έκταση 2.6 εκατομμυρίων τετραγωνικών . μέτρων, κάηκαν 25.000 σπίτια, καταστήματα, εκκλησίες, αποθήκες.

Εξώδικο Χρυσής Αυγής κατά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

κλικ για μεγέθυνση
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ


ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Δηλιγιάννη 50, όπως νομίμως εκπροσωπείται

ΚΑΤΑ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ  Νικολάου, Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Η απαράδεκτη και συκοφαντική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 10/9/2012 ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος σε διαστρεβλωμένες δήθεν δηλώσεις του κόμματός μας, είχε ως συνέχεια την πρωτοφανή εν τοις πράγμασι κατάργηση της ελεύθερης λειτουργίας των γραφείων του κόμματός μας.

Αρχαιότητες σε κοσμηματοπωλεία της Πτοελμαΐδας εντόπισε ο ΣΔΟΕ

Κατασχέθηκαν νομίσματα της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής εποχής

Αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, εντόπισε και κατάσχεσε το ΣΔΟΕ Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σε έλεγχο που διενέργησε σε κοσμηματοπωλείο στην Πτολεμαΐδα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 92 αρχαία αντικείμενα (νομίσματα, κειμήλια).

Στην επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε αρχαιολόγος, διαπιστώθηκε ότι πολλά από τα αντικείμενα εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ασημένιο νόμισμα Μεγάλου Αλεξάνδρου ελληνιστικής εποχής, ένα ασημένιο νόμισμα Αντωνίνου ρωμαϊκής εποχής, δύο αρχαία ασημένια νομίσματα,

Ο Αιμίλιος Λιάτσος Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ

Την πρόσληψη του Αιμίλιου Λιάτσου και την τοποθέτησή του στη θέση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

 Παράλληλα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το δ.σ. της ΕΡΤ ενέκρινε την πρόσληψη του δημοσιογράφου Γεώργιου Αντωνίου και την τοποθέτησή του στη θέση του συντονιστή των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΝΕΤ FM και της ΕΡΑ σπορ.

Ο βασιλιάς Χαμουραμπί είχε διαγράψει τέσσερις φορές τα χρέη των πολιτών

Στον κώδικα Χαμουραμπί, που φυλάσσεται στο μουσείου του Λούβρου, ρυθμίζονται μεταξύ άλλων και οι σχέσεις μεταξύ πολιτών και πολιτείας.

Στον επίλογο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι ισχυροί δεν πρέπει να καταπιέζουν τους αδύναμους και ότι οι νόμοι πρέπει να προστατεύουν τις χήρες και τα ορφανά και να είναι δίκαιοι απέναντι στους αδύνατους.

Στα 42 χρόνια της βασιλείας τους, ο σοφός αυτό ηγεμόνας διέταξε τέσσερις φορές την διαγραφή των χρεών που είχαν οι πολίτες στο κράτος και σε άλλους πιστωτές. Από την αποκρυπτογράφηση των κειμένων αποδείχθηκε ότι οι διαγραφές αυτές έγιναν τα έτη 1792, 1780, 1771, και 1762 Π.Χ.

Σύγκρουση Δένδια - Χρυσής Αυγής

Ρεπορτάζ: Αλεξίου Νάντια

Πλήρη διαλεύκανση για τα περιστατικά σε Ραφήνα, Μεσολόγγι και Καλαμάτα ζήτησε ο Ν. Δένδιας. Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, έθεσε με εντολή του σε διαθεσιμότητα τη διοικητή του Α.Τ. Ραφήνας σχετικά με την υπηρεσιακή διαχείριση του περιστατικού με την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε αλλοδαπούς μικροπωλητές. Παράλληλα διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Επίσης, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ παύεται η διάθεση αστυνομικών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με αφορμή τις ανακοινώσεις για βίαιες ενέργειες. Εξαιρούνται οι αστυνομικοί για την φρούρηση των κεντρικών γραφείων και του γενικού γραμματέα του κόμματος.

Η επιληψία σκότωσε τον Τουταγχαμών;

Μια νέα θεωρία αποδίδει τον θάνατο του Τουταγχαμών σε μια μορφή επιληψίας του κροταφικού λοβού

Νέα εξήγηση για τα θηλυπρεπή χαρακτηριστικά του φαραώ αλλά και για την αρχή του μονοθεϊσμού

Τσώλη Θεοδώρα

Ισως βρέθηκε η ιατρική εξήγηση στο μυστήριο που καλύπτει τον θάνατο του Τουταγχαμών σε εφηβική ηλικία. Και όχι μόνο αυτό: η ιατρική αυτή εξήγηση σχετικά με την πάθηση που έκοψε τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής του φαραώ,  ίσως μας δείχνει και πώς «πυροδοτήθηκε» η γέννηση της αρχαιότερης μονοθεϊστικής θρησκείας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Πλήθος θεωριών για τον θάνατο

Από την ανακάλυψη του σχεδόν άθικτου τάφου του Τουταγχαμών το 1922 μέχρι σήμερα, τα αίτια του θανάτου του έφηβου αιγύπτιου φαραώ αποτελούν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των ειδικών.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας στον Άγιο Πρόδρομο

κλικ για μεγέθυνση

Δελτίο Τύπου - "Κάλεσμα"

ΚΑΛΕΣΜΑ

Πολύγυρος 9-9-2012

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση «ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ», που θα γίνει στην Ορμύλια την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2012, στην κεντρική πλατεία.

Ο επικεφαλής της παράταξης

Κώστας Μπογδάνος

Θλιβερή πρωτιά: Δύο αυτοκτονίες κάθε μέρα

Αυτή την πρωθυπουργία με τις αυτοκτονίες ονειρευόσουν Αντώνη Σαμαρά; Κρίμα...

Μια δραματική εικόνα για την ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας καταγράφουν οι αριθμοί της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ αλλά και των οργανώσεων υποστήριξης, καθώς οι αυτοκτονίες έχουν φτάσει πλέον τις δύο κάθε μέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ «Κλίμακα», του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση πλέον σε αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών καθώς οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 22,5% την τελευταία τριετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2009 έως το 2011 έχουν γίνει 1.727 αυτοκτονίες και απόπειρες. Μάλιστα, το ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι το 50% των περιπτώσεων είναι επανάληψη παλιότερης αποτυχημένης απόπειρας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο 25% των περιστατικών απόπειρας αυτοκτονίας που καταγράφονται μέσω της γραμμής βοήθειας "1018" οι συνηθέστερες αιτίες που δηλώνονται για την απόπειρα είναι τα οικονομικά αδιέξοδα και η ανεργία.