Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Το ωράριο των καταστημάτων την περίοδο των εορτών

Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σύγκλητος ΕΚΠΑ: «Όχι» στην παραπομπή του Θ. Πελεγρίνη

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης.

 Κατά της παραπομπής του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Όπως δήλωσε ο προεδρεύων της Συγκλήτου M. Τσινισιζέλης δεν προκύπτει κανένας λόγος που να δικαιολογεί την παραπομπή του Θ. Πελεγρίνη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος να τεθεί σε αργία.

Στην απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα από τα 25 μέλη του οργάνου, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, η Σύγκλητος δηλώνει επίσης αναρμόδια εκ του νόμου να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του πρύτανη.

Πρώτη κατοικία: Η επίθεση των Βρυξελλών στο όνομα του ανταγωνισμού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η εκ μέρους του Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπροσώπου του Επιτρόπου του Όλι Ρεν υιοθέτηση των επιχειρημάτων της τρόικας όσον αφορά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως η ΕΕ παραμένει υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ και δεν είναι ακόμη σε θέση να διαμορφώσει δική της, ευρωπαϊκή, πολιτική.

Ο κ. Ο’ Κόνορ αναμάσησε τα γνωστά φληναφήματα περί «καταχρηστικών συμπεριφορών» και ανάγκης εξυγίανσης των τραπεζών, οι οποίες τάχα δεν δίνουν δάνεια και ρευστότητα στις επιχειρήσεις (αν και κάθε τόσο ανακεφαλαιοποιούνται)επειδή δεν μπορούν να βγάλουν στο σφυρί μερικές δεκάδες χιλιάδες κατοικίες – τις οποίες μετά δεν θα ξέρουν τι να κάνουν (εκτός κι’ αν ξέρει ο κ. Ο’ Κόνορ…)

Όταν δύο μαύρες τρύπες χορεύουν

Εικαστική απεικόνιση δύο μαύρων τρυπών, που περιστρέφονται γύρω από το κοινό κέντρο βάρους τους, στην καρδιά ενός γαλαξία.

 Αστρονόμοι εντόπισαν με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου WISE (Wide field Infrared Survey Explorer) της NASA δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες να περιστρέφονται γύρω από το κοινό κέντρο βάρους τους, στην καρδιά ενός μακρινού γαλαξία. Η ανάλυση των εξαιρετικά σπάνιων παρατηρήσεων αναμένεται να δώσει μια πληρέστερη εικόνα στους αστρονόμους για την εξέλιξη και τη συγχώνευση αυτών των αντικειμένων.

Σχεδόν όλοι οι γαλαξίες θεωρείται πως έχουν στο κέντρο τους μία υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, με μάζα εκατομμυρίων η και δισεκατομμυρίων φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου.

Σαμαράς: Τα χειρότερα πέρασαν – Η Ελλάδα γίνεται κανονικό κράτος

fosphotos/Panayiotis Tzamaros
«Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, η Ελλάδα πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς να χρειαστεί να δανειστεί για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ενώ αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για την «προστασία των ανέργων, των φτωχών των μεσαίων δανειοληπτών».

Ειδικότερα, για τους πλειστηριασμούς σημείωσε ότι «μιλάνε για απελευθέρωση των πλειστηριασμών εμείς όμως όπως έχουμε δεσμευθεί, δίνουμε τη μάχη ώστε να υπάρξει πλήρης προστασία των ανέργων, των φτωχών των μεσαίων δανειοληπτών και παράλληλη κατοχύρωση της υγιούς τραπεζικής πρακτικής και της στεγαστικής πίστης. Γιατί η αποκατάσταση της τραπεζικής πίστης δεν ευνοεί τους τραπεζίτες τους δανειολήπτες ευνοεί».

Τι ακριβώς συμβαίνει στο Σκοπιανό;

Ο Γκρούεφσκι μέσω των «Financial Times» ζητάει από ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία να πιέσουν την Αθήνα

Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος

Σε μία κίνηση που εγείρει διάφορα ερωτηματικά προχώρησε ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος παραχωρώντας συνέντευξη στους «Financial Times» ζήτησε από τις Μεγάλες Δυνάμεις, ήτοι τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Γαλλία, να πιέσουν την Αθήνα για να βρεθεί λύση στο όνομα. Κατηγόρησε μάλιστα δημοσίως τον έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά ότι έχει υιοθετήσει τις πιο ακραίες θέσεις στο ζήτημα από την απαρχή της διαφοράς για την ονομασία, ενώ επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να συμμορφωθεί με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που έκρινε ότι η χώρα μας παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008.

NASA: Είναι οριστικό, ο κομήτης ISON «πέθανε»

O «εναγκαλισμός» του Ήλιου αποδείχθηκε «θανάσιμος» για τον ISON

Παρά την αρχική αισιοδοξία

Το μόνο που έχει απομείνει στο διάστημα είναι συντρίμμια και καθόλου πυρήνας κατέληξαν οι επιστήμονες της υπηρεσίας

Δεν τα κατάφερε τελικά ο κομήτης ISON μετά τον θερμό «εναγκαλισμό» του με τον Ήλιο καθώς σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της NASA από τον αποκαλούμενο και «κομήτη του αιώνα» έχουν απομείνει «μόνο συντρίμμια χωρίς πυρήνα».

«Η ακριβής ώρα "θανάτου" του ISON δεν μπορεί να προσδιοριστεί αλλά φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχει» έγραψε εκπρόσωπος της NASA