Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Βρέθηκαν δύο alter ego της Γης!

Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός εκ των πλανητών που μοιάζουν πολύ με τη Γη. Credit: (David A Aguilar/CfΑ)

Εντοπίστηκαν οκτώ νέοι εξωπλανήτες που πιθανώς διαθέτουν συνθήκες ευνοϊκές για τη παρουσία της ζωής

Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν οκτώ νέους εξωπλανήτες, που βρίσκονται στη «φιλόξενη» ζώνη των μητρικών άστρων τους, δηλαδή σε κατάλληλη απόσταση από αυτά - ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακρυά- για να διαθέτουν νερό και πιθανώς συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Γης. Τουλάχιστον δύο από αυτούς θεωρούνται οι πιο όμοιοι με τη Γη που έχουν ποτέ βρεθεί.

Κοπή πίτας στον Δήμο Πολυγύρου

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Πολυγύρου

Η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, παρουσία της διοίκησης και των εργαζομένων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου για τη συνέπεια στην εργασία τους, ζήτησε εντατικοποίηση των ρυθμών ενόψει των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, που τρέχουν ή θα τρέξουν και ευχήθηκε υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά.

Ιερέας κάνει μούσκεμα τους πιστούς ανήμερα των Θεοφανείων

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΑΛΛΙΑ ΚΑΡΤΣΑΚΗ

Τον πιο πρωτότυπο Αγιασμό Υδάτων έκανε ένας ιερέας στο ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην περιοχή των Αχαρνών.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο πάτερ πήρε δύο ανθοδέσμες και ράντισε τους πιστούς. Το θέμα, όμως, είναι ότι η ποσότητα του αγιασμού ήταν τόσο μεγάλη, που τους έκανε… μούσκεμα.

Προς ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή για την υπόθεση Καρατζαφέρη

 (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Εφέτης ειδικός ανακριτής θα αναλάβει την ανάκριση για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, σε βάρος του οποίου, μετά από παραγγελία της Βουλής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Ήδη έχει οριστεί για αύριο, Πέμπτη, η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, η οποία θα εκλέξει τον δικαστικό λειτουργό που θα αναλάβει τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι αντιμέτωπος με κακουργηματική κατηγορία για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», καθώς και με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της συμμετοχής σε υπεράκτια εταιρία.

Τοιχογραφία της Παναγίας Σουμελά ήρθε στο φως

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εργασιών ανακίνησης και αναστύλωσης της ιστορικής μονής της Παναγιάς Σουμελά του Πόντου, με την ξεχωριστή σημασία της για την Ορθοδοξία, οι Τούρκοι άνοιξαν τις πύλες του Βαπτηστηρίου και του λεγόμενου, Çile Odası, (Κελί Δοκιμασίας). Εκεί, μόλις εισήρθε το φως του ήλιου, έμειναν έκθαμβοι από την ανακάλυψη μιας μοναδικής περίτεχνης τοιχογραφίας της Παναγιάς με τον Ιησού Χριστό στην στοργική αγκαλιά της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού, που εποπτεύει των εργασιών της ανακαίνισης της ιεράς ελληνορθόδοξης σταυροπηγιακής μονής της Παναγιάς Σουμελά,

Οι καλύτερες φωτογραφίες ζώων το 2014

Το 2014 ήταν γεμάτο με φωτογραφικό υλικό κάθε είδους, ωστόσο κάποιες από αυτές εντυπωσίασαν ιδαίτερα, καθώς προέρχονται από το βασίλειο των ζώων.

Δείτε τις όπως τις αξιολόγησε η ειδησεογραφική υπηρεσία της YAHOO της Μεγάλης Βρετανίας, αξιοποιόντας υλικό από διάφορα πρακτορεία!

Συναυλία – αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι από τη Μικτή Χορωδία Πολυγύρου στην Ορμύλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναυλία – αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι
από τη Μικτή Χορωδία Πολυγύρου
στην Ορμύλια

Συναυλία - Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι θα δώσει η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, υπό τη διεύθυνση της Τατιάνας Σαραφιανού, με τη συμμετοχή της ορχήστρας του ΜΟΝΤΑΖ, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορμύλιας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σημαία της μεγάλης Αλβανίας στο πρωθυπουργικό μέγαρο της χώρας και στο facebook του Ράμα


από Ιλίρ Πάτσο

Σεμινάρια εθνικιστικής παραφροσύνης παραδίδει ο Αλβανός πρωθυπουργός

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δημοσίευσε μεταξύ πολλών φωτογραφιών στο λογαριασμό του στο μέσω κοινωνικής δικτύωσης Facebook, την εικόνα του λαβάρου που προκάλεσε τις ταραχές και τα επεισόδια κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας. Μάλιστα η εικόνα αυτή της μεγάλης Αλβανίας προβλήθηκε και στην πρόσοψη του πρωθυπουργικού μεγάρου όπου κατα την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι πολίτες μπορούσαν να στείλουν sms με ευχές από τα κινητά τους και έπειτα το μήνυμα προβαλλόταν εκεί.