Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής στους “καθιστούς” δημοσιογράφους...

Μας είναι ακατόρθωτο να μάθουμε σε ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να κάθονται κατάχαμα και να κινούνται έρποντας πώς να σηκώνονται όρθιοι.

«Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι θα παραμένουν ένα με την γη στο πέρασμα των Χρυσαυγιτών, καθώς δεν διαθέτουμε τα… χαρτζιλίκια για να τους σηκώσουμε όρθιους!».

Σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου την ώρα που ο κ. Μιχαλολιάκος εισερχόταν στο κτήριο, οι δημοσιογράφοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το “εγέρθητι” κάθονταν οκλαδόν, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει...

«Ή για να γίνουμε πιο κατανοητοί στο αμερικανοθρεμμένο σινάφι “you can’t teach an old dog, new tricks”. Κάθε άνθρωπος συμπεριφέρεται και διάγει τον κοινωνικό του βίο σύμφωνα με όσα έχει διδαχθεί από το περιβάλλον του και πράττουν οι όμοιοί του.

Ανοιγμα Βορίδη σε "Ανεξάρτητους Έλληνες" (Video)

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ "πρώτη γραμμή" υπήρξε ένας ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ Βορίδη-Μαρκόπουλου που από πολλούς εκλήφθηκε ως ένα πρώτο δείγμα των διεργασίων που λαμβάνουν χώρα στην δεξιά....

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο των Ανεξαρτητων Ελλήνων ο Μάκης Βορίδης είπε: "εγώ διάβασα τις 7 θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έτσι όπως αυτές δημοσίεύτηκαν στον τύπο και θεωρώ ότι αυτά κάλλιστα μπορούν να αποτελέσουν μια βάση συζήτησης" διευκρινίζοντας πως αυτό απότελεί προσωπική του θέση.

Μαρκόπουλος: Δηλαδή η αλλαγή καταστατικού και ο έλεγχος από το Ελληνικό δημόσιο της τράπεζας της Ελλάδος που ανήκει σε τρίτους είναι κάτι που το προσυπογραφετε;

Συνελήφθη ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Αθήνα για διακίνηση λαθρομεταναστών, μετά από σήμα της Ιντερπολ

ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέτ Ασλάμ, έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο καταζητείται για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Ο Τζιαβέτ συνελήφθη στο σπίτι του στον Κολωνό και κρατείται στην Ασφάλεια.
Το ένταλμα της Interpol είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, οι οποίες κατηγορούν τον Τζαβέτ ότι απο το 2005 είχε μεσολαβήσει επ’ αμοιβή για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από το Πακιστάν στην Ελλάδα!!

Ο Τζαβέτ Ασλάμ παρουσιάστηκε το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών κ. Παντελή, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του.

Ντόρα – Μάνος φτιάχνουν κεντρώο κόμμα

Με πιθανότερη ονομασία «Συμμαχία για την Ελλάδα» όπως αποκάλυψε η Realnews και με επικεφαλής πρόσωπο από τον κεντρώο χώρο Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανος Μάνος ξεκινούν επαφές.

Πρώτος στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία για συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων αν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει και στο πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα.

Στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας η Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος για την πορεία των συζητήσεων με την «Δράση» του Στέφανου Μάνου οι οποίες βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Παράλληλα η υποστήριξε πως έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομα του.

Νίρου Χάνι: Ενα μινωικό μέγαρο δίπλα στη θάλασσα

Σημαντικά συμπεράσματα παρουσιάζονται την Παρασκευή στην Αρχαιολογική Εταιρεία

Μαρία Θερμού

Ηταν ένα δημόσιο κτίριο, διοικητικού και τελετουργικού χαρακτήρα, ήταν η κατοικία ενός αρχιερέα ή ήταν απλώς μία έπαυλη; Η μελέτη των στοιχείων, που έχουν συγκεντρωθεί για το μινωικό μέγαρο στο Νίρου Χάνι έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι επρόκειτο για δημόσιο κτίριο που διατηρούσε αδιαμφισβήτητες στενές σχέσεις με την Κνωσό και την ευρύτερη επικράτειά της, διέθετε σημαντικό αποθηκευτικό δυναμικό και - κυρίως - ήταν το κέντρο του παραθαλάσσιου οικισμού, ο οποίος έχει εντοπισθεί σε μικρή απόσταση. Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει η αρχαιολόγος κυρία Μαρία Σακελλαράκη, η οποία θα τα παρουσιάσει την Παρασκευή 11 Μαΐου στην Αρχαιολογική Εταιρεία στο πλαίσιο του Μινωικού Σεμιναρίου (ώρα 18.30).

Το κτίριο οικοδομήθηκε τον 16ο αιώνα π.Χ. αλλά έναν αιώνα μετά καταστράφηκε από πυρκαγιά και δεν ξανακατοικήθηκε. Είχε κτισθεί με μεγάλες πελεκητές πέτρες και οι τοίχοι του με ξυλοδεσιά, ήταν διώροφο και διέθετε πλακόστρωτη αυλή και δύο διαδρόμους.

Η Θράκη γιορτάζει 92 χρόνια ελευθερίας

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΜΙΓΑ

Δεν έγινε γνωστό ποιος θα εκπροσωπήσει την κεντρική κυβέρνηση

 Τη Δευτέρα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στην Κομοτηνή με την κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητών και ενόπλων δυνάμεων, πολιτιστικές εκδηλώσεις  

Με εκδηλώσεις σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη θα γιορτάζει η Θράκη την 92 επέτειο ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό. Τα Ελευθέρια, τιμώνται και φέτος για να θυμίσουν στον απογοητευμένο ελληνικό λαό τους αγώνες και τις θυσίες του, για να ζει ελεύθερα. Αυτό προσπάθησε να κάνει μιλώντας για τα γεγονότα της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας στο ράδιο Χρόνος 87, 5 fm ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας. Κάνοντας ιστορική αναδρομή μίλησε για τις σημαντικότερες στιγμές του Θρακιώτικου Ελληνισμού, λίγες ημέρες πριν η ιστορική σημαία της πόλης κυματίζει μπροστά από το ηρώο.

Πάτρα: Παρουσίαση της έκδοσης «Αρχαιολογία - Πελοπόννησος»

Η αρχαία Μεσσήνη από ψηλά

Μια ιστορική καταγραφή από τα Παλαιολιθικά έως τα Ρωμαϊκά χρόνια

Μαρία Θερμού

Μία η ιστορία αλλά 67 οι συγγραφείς, που μέσα από 616 σελίδες και με τη βοήθεια 1.216 εικόνων έφεραν εις πέρας ένα σπουδαίο εγχείρημα: την καταγραφή της ιστορίας της Πελοποννήσου διά μέσου των χιλιετιών.

Και η Πάτρα, πρωτεύουσα της Πελοποννήσου στη σύγχρονη εποχή με το αστραφτερό Αρχαιολογικό Μουσείο της, υπήρξε το περασμένο Σάββατο ο ιδανικός τόπος για την παρουσίαση ενός βιβλίου που, χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος έπος.

Ήρθαν στα χέρια ο Π. Τατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σ. Σταυρίδης της Δράσης

Δημοκρατικός διάλογος, μεγάλων Δημοκρατών...!

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821

κλικ για μεγέθυνση

Εκδήλωση στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών

Το ΕΠΑ.Λ Ν. Μουδανιών στις 15-05-2012, ημέρα Τρίτη, διοργανώνει παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ερευνητικών Εργασιών με ποικιλία θεμάτων έτσι όπως αναπτύχθηκαν μέσα από την συνεργασία εκπαιδευτικών – μαθητών.

Στο χώρο του σχολείου μας παράλληλα θα λειτουργήσει και έκθεση έργων των μαθητών μας από κατασκευές, που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων.

Ο Διευθυντής
Ξενοφών Δημητριάδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9:15 – 10:00 Χώρος: Αμφιθέατρο
Παρουσίαση Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας-Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
1. Αιμοδοσία.
Υπεύθυνος Προγράμματος: Αδαμίδου Αγγελική

Ευχαριστίες του βουλευτή Χαλκιδικής της Ν.Δ. Ευθύμη Καρανάσιου

κλικ για μεγέθυνση

Να πει στον λαό την αλήθεια, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέκος Αλαβάνος

Εκτός Μνημονίου, εκτός ευρώ

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να πει «την αλήθεια στον λαό» και να παρουσιάσει το σχέδιό του, εξηγώντας ότι η πρότασή του οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ, στέλνει ο Αλέκος Αλαβάνος με άρθρο του στην ιστοσελίδα «tometopo.gr». Όπως σημειώνει: «Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική» .

«Υπάρχει η άποψη ότι αν η Αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ), θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία» γράφει ο Αλ. Αλαβάνος, σημειώνοντας:

«Εδώ όμως διαχωρίζεται η Αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική.

Οι Ανεξάρτητοι 'Ελληνες διαψεύδουν...

«Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις οποιεσδήποτε συνομιλίες μας παρασκηνιακές ή μη με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ή οποιονδήποτε στελεχών της», διευκρίνισε σήμερα μέσω δελτίου Τύπου, ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Τέρενς Κουίκ.

«Έχουμε αποδείξει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνομιλούν πάντοτε δημόσια και με απόλυτη γνώση του ελληνικού λαού και ποτέ εν κρυπτώ ή παρασκηνιακά.

Τα βρώμικα παιχνίδια αφορούν τους Εφιάλτες εμπνευστές τους που προσπαθούν με απελπισμένα από κάπου να πιαστούν μετά την απόλυτη εκλογική τους ήττα», καταλήγει.

Πηγή: enikos.gr

Μιχαλολιάκος: Τα εγκλήματα στα Καλάβρυτα δεν έγιναν από ναζί αλλά από Γερμανούς


Παραδέχεται πως έγραψε το κείμενο που δημοσιεύτηκε σε έντυπο της Χρυσής Αυγής το 1987 και το οποίο αναφέρεται εγκωμιαστικά στο «μεγάλο άνδρα του 20ου αιώνα, Αδόλφο Χίτλερ». Χαρακτηρίζει εγκληματίες χωρίς ιδεολογία όσους εκτέλεσαν άμαχους στα Καλαβρύτα και μάλιστα υποστηρίζει πως ανάμεσα στα θύματα ήταν και συγγενείς της γυναίκας του.

Παρόλα αυτά, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, πρόεδρος της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές» δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως τα εγκλήματα στα Καλάβρυτα δεν έγιναν από ναζί αλλά από Γερμανούς.

Μάλιστα η δήλωσή του αυτή κάνει ήδη τον γύρο των γερμανικών μέσων ενημέρωσης που αναφέρονται με άκρως επικριτικά σχόλια για τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής.

Σύλλογος Μεσιτών Χαλκιδικής: Πρόσκληση τακτικής - καταστατικής - Γενικής Συνελεύσεως

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΧΑΛ/ΚΗΣ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛ/ΚΗΣ
Τερτσέτη 8 / Τ.Κ. 63100
23710-22810 ( ΓΡΑΦΕΙΟ )
6945-413647 ( ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ )
ΕΜΑΙL : STIVAHTARIS@HAL.FORTHNET.GR

Πολύγυρος 02-04-2012
Αριθ. Πρωτ .: 1405

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ – ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ – ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ

ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ – ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στον Λευκό Πύργο η Φλόγα

Παρουσία πλήθους κόσμου, επισήμων και μέσα σε συγκινητικό κλίμα, έγινε το απόγευμα της Κυριακής (13/5) στην Πλατεία του Λευκού Πύργου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης η άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας.

Στην Ανατολική Μακεδονία έφτασε το ιερό φως των Ολυμπιακών Αγώνων, που πέρασε από Ιωάννινα, Κοζάνη και Βέροια και με τελευταία λαμπαδηδρόμο την Γιώτα Οικονόμου, εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο στον μαστό "Αλμα ζωής" που μαζί με τον απόγονο των Μακεδονομάχων Νίκο Κότση άναψε ο βωμός στη συμπρωτεύουσα.

Είχαν προηγηθεί λαμπαδηδρομοι όπως η Βούλα Πατουλίδου, η Τασούλα Κελεσίδου, η Κ. Ζάντου, η Μ. Φλώρου, η Ζωή Φίτσιου, ο Αρης Γρηγοριάδης, ο Χ. Ταϊγανίδης και ο Σίμος Παλτσανιτίδης, ενώ μετά την τελετή που διοργανώθηκε την φλόγα πρώτος ανέλαβε ο Ιωάννης Μελισσανίδης και εν συνεχεία οι Κώστας Τριγκώνης και άλλοι επώνυμοι διακεκδιμμένοι αθλητές του βορειελλαδικού χώρου.