Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο μικρομεγαλισμός του Ταγίπ Ερντογάν


Τι δείχνουν τα εκρηκτικά γεγονότα στην τουρκοσυριακή μεθόριο για την πολιτική της Αγκυρας

Καρακούσης Αντώνης

Τα εκρηκτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στην τουρκο-συριακή μεθόριο φανερώνουν αν μη τι άλλο περιπλοκές για τη φιλόδοξη Άγκυρα.

 Από καιρό το  δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου έχτιζε το μύθο της ηγεμονικής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Στη βάση αυτού του μύθου τοποθετήθηκε ευθέως στην συριακή κρίση, υποστήριξε τους αντάρτες και διεκδίκησε ρόλο από αμερικανούς και ρώσους για τη διαχείρισή της.

Τρίτο κορυφαίο μουσείο στον κόσμο της Ακρόπολης, κατά την Sunday Times

Αλλη μία διεθνής διάκριση για το Μουσείο της Ακρόπολης. Η έγκριτη βρετανική εφημερίδα Sunday Times το κατέταξε στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας της με τα καλύτερα μουσεία του κόσμου.

Στην κορυφή ήταν το Σμιθσόνιαν που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και δεύτερο το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Εντυπωσιακό είναι το σχόλιο που συνοδεύει το Μουσείο της Ακρόπολης: «Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον "ιερό βράχο" πάνω στον οποίο δεσπόζει πάνω από την Αθήνα ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα λαμπερό νέο σπίτι για τον οικοδεσπότη των πιο σπουδαίων κληροδοτημάτων του κλασικού πολιτισμού.

Δεύτερη πιο απαισιόδοξη χώρα στον πλανήτη η Ελλάδα!

Πίσω μόνο από την Πορτογαλία

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι και ανήσυχοι, τόσο για την εργασιακή τους ασφάλεια όσο και για τη γενικότερη οικονομική τους κατάσταση, παρά την ανάκαμψη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Αυτό προέκυψε από τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, σύμφωνα με την οποία ο παγκόσμιος δείκτης αυξήθηκε οριακά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, κατά δύο μονάδες, φτάνοντας στις 93.

Όσον αφορά στη χώρα μας, η Ελλάδα πλέον αποτελεί τη δεύτερη πιο απαισιόδοξη χώρα του πλανήτη, μετά την Πορτογαλία,

Την Τετάρτη θα δικαστούν οι τρεις διαδηλώτριες

Ελεύθερες μετά την αναβολή που ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, αφέθηκαν οι τρεις διαδηλώτριες που συνελήφθησαν χθες στις Σκουριές Χαλκιδικής στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που διατύπωσαν να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης για μεθαύριο, ενώ, ταυτόχρονα, ήρε την κράτησή τους.

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, κατηγορούνται για εξύβριση, αντίσταση, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, ενώ μία εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Ερώτηση του Ευθύμη Καρανάσιου για τις συντάξεις των Αγροτών

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολύγυρος  13 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση κατέθεσαν Βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο κ. Ευθύμης Καρανάσιος, στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, με θέμα τα όρια συνταξιοδότησης του αγρότη και της αγρότισσας.
Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές αναφέρουν:

«Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε μέσα στην Βουλή την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο έτος στο 62ο, με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.