Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η Επανάσταση του '21 της Χαλκιδικής. Η απαξίωση της και ο George Finley


Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΄21 ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
 Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ και ο George Finley.
Μία Πολιτικοϊστορική Προσέγγιση του Θέματος

Αθανάσιος Τσαμουρτζής


 Η Επανάσταση της Χαλκιδικής του 1821  με τη μεγάλη διάρκεια της και με τις μεγάλες αναστατώσεις και καταστροφές, που παρατηρήθηκαν σ΄όλη τη Χαλκιδική,  ήταν αναμφισβήτητα ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός εθνικών διαστάσεων, μεγάλης στρατιωτικής και σημειολογικής σημασίας τότε και σήμερα, διότι απέδειξε κατά μη αμφισβητούμενο τρόπο, ότι

1. Η μεγάλη εθνική προσπάθεια του 1821 δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός της νοτίου Ελλάδος και των νησιών της περιοχής, αλλά ένας γενικότερος πανελλήνιος ξεσηκωμός από το Νότο μέχρι το Βορρά, όλης της Ελλάδος

Δήμος Θεσσαλονίκης: Λογαριασμός-βόμβα για την υπεξαίρεση

Χρηματιστηριακές συναλλαγές ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, που βρέθηκαν σε λογαριασμούς υπαλλήλου του δήμου Θεσσαλονίκης, ανατρέπουν τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με την απόφαση για την υπεξαίρεση στον δήμο.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Η υπάλληλος ελέγχθηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, παρότι απηλλάγη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, και μόλις πριν μία εβδομάδα ο οικονομικός εισαγγελέας ενημερώθηκε για τις συναλλαγές-μαμούθ.

Η σχετική έκθεση στάλθηκε από την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες ως προς τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης της ελεγχόμενης υπαλλήλου.

Με ελικόπτερα ψάχνουν τους 11 βαρυποινίτες που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων!

Μανώλης Βάιας, Βασιλική Κόκκαλη

Συνεχίζονται ως και αυτή την ώρα οι εξονυχιστικές έρευνες ομάδας των ΕΚΑΜ στο εσωτερικό των φυλακών Τρικάλων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στα κελιά υπάρχει οπλισμός, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και από τον αέρα με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων της αστυνομίας για εντοπισμό των δραπετών. Η περιοχή γύρω από τις φυλακές έχει αποκλειστεί, ενώ ελέγχεται κάθε κίνηση.

Η απόδραση των 11
Με το πρώτο φως της ημέρας πήρε τέλος το ολονύκτιο θρίλερ με την ένοπλη συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων, καθώς ξεκίνησε επέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων που έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι κατάφεραν να αποδράσουν συνολικά έντεκα βαρυποινίτες! Μέσα στο σκοτάδι, οι ένοπλοι Αλβανοί κρατούμενοι είχαν ήδη αποσυρθεί από την ταράτσα της πτέρυγας όπου είχαν οχυρωθεί πυροβολώντας ως εκείνη τη στιγμή.