Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κυριάκος Μάτσης: ο Ένας και Μέγας Έλληνας της Κύπρου


"Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα, και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου!"

Δεν είναι ολίγες οι φορές που η Κύπρος αναζήτησε και αναζητάει τον ηγέτη της. Ένα Ηγέτη ξεφυτρωμένο από τα σπλάχνα της. Ένα ηγέτη ανιδιοτελή, φτιαγμένο από την ονειρογέννητη πέτρα του τόπου και... σκαλισμένο με τα πιο ακονισμένα σκαρπέλα της Ιστορίας του λαού μας.

Ένα Ηγέτη που να έχει το Ψυχικό σθένος και Παλληκάρια να Ξεφτιλίζει τον ίδιο τον Θάνατο για να Παραδώσει στους μεταγενέστερους, την Πραγματική έννοια της Πατρίδος, του Έθνους, της Αυταπάρνησης!


Πολλοί Άρχισαν τον Αγώνα, Ολίγοι τον τέλειωσαν!

19.11.1956: Ο Ανδρέας Παναγιώτου πεθαίνει από βασανιστήρια των Άγγλων στις Πλάτρες


Ο Αvδρέας Παvαγιώτoυ γεvvήθηκε στov Πoλύστυπo στις 26 Δεκεμβρίoυ 1930 και δoύλεψε στo μεταλλείo της Ελληvικής Μεταλλευτικής Εταιρείας στo Μιτσερό.

Ηταv αχώριστoς φίλoς με τo ξάδελφό τoυ Χρίστo Τσιάρτα. Ετσι όταv στις αρχές τoυ 1956 πληρoφoρήθηκε ότι τov καταζητoύσαv oι Αγγλoι έφυγε για vα συvαvτήσει στo αvτάρτικo τov Χρίστo Τσιάρτα, πoυ έπεσε αργότερα στη μάχη τωv Χαvτριώv.

Στη γυvαίκα τoυ είπε:

"Αv τύχει και μια πιάσoυv καμιά φoρά πάvω στα βoυvά ή πεθάvω δεv θέλω vα χύσεις έστω κι έvα δάκρυ αφoύ θα πεθάvω για τηv πατρίδα μας.

Κυριάκος Μάτσης


"Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής"

19.11.1958 - Ο Κυριάκος Χριστοφή Μάτσης, ο οποίος ως μέλος του Συλλόγου "Ανόρθωσις" ελάμβανε πάντοτε ενεργόν μέρος εις όλας τας εθνικάς εκθηλώσειςτου Συλλόγου, εθυσιάσθη υπέρ βωμών και εστιών μαχόμενος εναντίον των Βρεττανικών Δυνάμεων εις το παρά το Δίκωμον κρησφυγετόν του. Η αυτοθυσία του θα είναι παράδειγμα δια τας επερχόμενας γενεάς δια να αντλούν δύναμιν δια τους υπές ελευθερίας αγώνας.

Γεννήθηκε στο χωριό Παλαιχώρι, της επαρχίας Λευκωσίας, στις 23 Ιανουαρίου του 1926.
Γονείς: Χριστοφής και Κυριακού Μάτση
Αδέλφια: Γεώργιος και Γιαννάκης

Ο Κυριάκος Μάτσης τελείωσε το δημοτικό σχολείο Παλαιχωρίου και το Γυμνάσιο Αμμοχώστου, όταν αυτό λειτουργούσε στο Τρίκωμο, όπου είχε μεταστεγαστεί λόγω του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Αυτό είναι μεγάλη ... έκπληξη: Ο … Σουφλιάς στηρίζει Ντόρα !!!


Στο  κέντρο Travel Stop, στην είσοδο της Λάρισας, συγκέντρωσε χθες και σήμερα συγγενείς και φίλους  του ο Γιώργος Σουφλιάς και τους ζήτησε να στηρίξουν το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες οικογενειακές συγκεντρώσεις στήριξης πρόσφερε στη Ντόρα ο θεωρούμενος και ως ένας εκ των βασικών στυλοβατών της …συντριβής της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2009 και κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών στην ΝΔ. Με τα γνωστά αποτελέσματα

Αν κρίνουμε δε και από την ευνοϊκή προς τη Ντόρα στάση και του κ. Βουλγαράκη τότε είναι προφανές ότι το νέο κόμμα θα φτιαχτεί με «νέα και άφθαρτα υλικά».

Πηγή: Antinews

Σαμαράς: «Μόνο μία όρθια κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»


Δήλωση προέδρου ΝΔ Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με την τρόικα.

Την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα ανάπτυξης και να μην επικρατήσει ασφυξία στην αγορά, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στους εκπροσώπους της τρόικας, με τους οποίους συναντήθηκε στη Ρηγίλλης, αργά το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να καταλάβουμε όλοι και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι μόνο μία ζωντανή οικονομία και μία όρθια κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να έχει τη δυνατότητα θετικής και αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον».

Επεισόδια με αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη


Καταστρέφουν βιτρίνες καταστημάτων. Πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών, που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα.

250 άτομα άρχισαν να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων και πέταξαν βόμβες μολότοφ, οι οποίες, ευτυχώς, δεν κατάφεραν να εκραγούν.

Αμέσως έγινε επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ με δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης

Η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία και η Ελληνική Μειονότητα


Την ερχόμενη άνοιξη στην Αλβανία θα πραγματοποιηθεί η απογραφή πληθυσμού και εθνικιστικοί κύκλοι της χώρας των «αετών», φοβούνταν την «τεχνητή»  όπως λένε αύξηση των Ελλήνων στη Νότια Αλβανία όπου εκτός από τους μειονοτικούς πολλοί Αλβανοί θα δηλώσουν Έλληνες λόγο των χαρτιών που έχουν στην Ελλάδα.

Για τους παράγοντες της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία η εθνικότητα και το θρήσκευμα στην απογραφή ήταν πάγιο αίτημα και αφορμή για αποχή στην προηγούμενη αποτυχημένη απογραφή επί πρωθυπουργίας του σοσιαλιστή Fatos Nano. Η Ελληνική Μειονότητα δεν είναι μόνο  οι 60.000 Έλληνες των 100 περίπου χωριών που αναγνωρίζει η  Αλβανία αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη πληθυσμιακά και γεωγραφικά.

Το ερωτηματολόγιο είχε προταθεί από τον ΟΑΣΕ πριν από δυο χρόνια στην Αλβανική Κυβέρνηση η  οποία το αποδέχτηκε αρχικά δεχόμενη τα πηρά της αντιπολίτευσης, ακαδημαϊκών, μουσουλμανικής κοινότητας  και άλλων παραγόντων.

Εξι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό

Θα λειτουργήσουν τους επόμενους τρεις μήνες και η τιμή τους θα είναι στα 2,80 ευρώ

Του Χρήστου Βήττα

Νέος γύρος κινητοποιήσεων αρχίζει στην Πιερία από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατά των διοδίων μετά την αιφνιδιαστική αύξηση της τιμής τους στο σταθμό των Μαργάρων.

Από την περασμένη Δευτέρα οι οδηγοί Ι.Χ. πληρώνουν στα Μάλγαρα 2,80 ευρώ (από 2 ευρώ). Δηλαδή για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Κατερίνη με επιστροφή ο οδηγός πρέπει να πληρώσει 5,60 ευρώ.

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα Πιερίας συνεδρίασαν χθες το βράδυ, για να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σε πρώτη φάση αποφάσισαν την προσεχή Κυριακή να “ανοίξουν” τις μπάρες από τις 11 έως τη 1 το μεσημέρι στο σταθμό, ώστε οι οδηγοί να περνούν χωρίς να πληρώνουν.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος για το μνημείο των Νεότουρκων του Μπουτάρη


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19-11-2010

Για την πρόθεση του Μπουτάρη, όσων αφορά τη δημιουργία μνημείου για τους Νεότουρκους,  ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε τα εξής:

Ο κ Μπουτάρης πρέπει να αντιληφθεί και να κατανοήσει ότι ζει σε μία πόλη όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι απόγονοι Ποντίων και Μικρασιατών.  Είναι αδιανόητο με τους 52.184 σταυρούς που πήρε να θέλει να δημιουργήσει μνημείο Νεότουρκων, όταν είναι γνωστό ότι οι Νεότουρκοι κατέστρεψαν  Πόντιους, Μικρασιάτες και άλλες μειονότητες!

Οι απόψεις του μέχρι σήμερα φαινόταν γραφικές. Τώρα αποδεικνύονται επικίνδυνες. Η ρήση του Δημόκριτου αποτυπώνει τις πράξεις του: Πολλοί μολονότι κάνουν τις αισχρότερες πράξεις, βρίσκουν τα λογικότατα (περί τουρισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων) επιχειρήματα για να τις σκεπάσουν.

Μπουτάρης: «Να ξυριστεί ο Ανθιμος και, αν θέλει, να κάνει κόμμα»


Ο Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΩΣ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΑΒΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Λευκό Πύργο δεν έχει η Αθήνα αλλά και η ιδέα να συναντήσουμε τον Γιάννη Μπουτάρη στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου απεδείχθη ευχάριστα... ελαττωματική. Κάθε λίγο και λιγάκι σταματούσαμε την κουβέντα γιατί όλο και κάποιος διερχόμενος ερχόταν με ένα χαμόγελο φαρδύ-πλατύ, χειραψίες και ευχές: «Συγχαρητήρια... Ανακουφιστήκαμε με την εκλογή σας... Κάντε κάτι, δεν πάει άλλο με αυτούς εκεί πέρα».

Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της «Ε» Η συνέντευξη κύλησε κυματιστά, σαν να καθόμασταν στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης φάτσα στον Θερμαϊκό. Μόνο που αντί για πλεούμενα, βλέπαμε αυτοκίνητα να παραβιάζουν τον πεζόδρομο και πολλά πολλά περιπολικά.

Τα πρώτα «όχι» στη Ντόρα μέσα από το «κάστρο» της … Ευρυτανίας


«Σεισμός» στο ντορικό μέτωπο μέσα στο Κάστρο της κας Ντ. Μπακογιάννη την Ευρυτανία.

Ο σημερινός Νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ένας από τους πιο πιστούς και σταθερούς φίλους και συνεργάτες της  κ. Μπακογιάννη στον οποίο  οφείλεται εν πολλοίς και η θριαμβευτική εκλογή του γιου της Κώστα ως Δημάρχου Καρπενησίου και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, δηλώνει πικραμένος σε μια αποκαλυπτική και «καυτή» συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ από την κα Μπακογιαννη.

Το βράδυ των εκλογών ευρυτάνες νεοδημοκράτες που  ήταν όμως εδώ και πολλά χρόνια στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιαννη διατύπωναν την αγανάκτηση τους γιατί  η πρώην υπουργός Εξωτερικών ενώ την πρώτη Κυριακή που είχε προσωπικό ενδιαφέρον να εκλέγει ο γιος της Δήμαρχος είχε δρομολογήσει λεωφορεία απ ο την Αθήνα και αλλα αστικά κέντρα για να μεταφέρει ετεροδημότες στην Ευρυτανία, τη δεύτερη Κυριακή που  ήταν μόνο περιφερειακές εκλογές

Άλλο θρησκευτική ελευθερία ..άλλο λαθρομετανάστευση


"..έχουμε καταφέρει να αφήσουμε να συγκεντρωθούν στην Αθήνα και μάλιστα στο κέντρο της χιλιάδες χιλιάδων νόμιμων και παράνομων μεταναστών, πολλοί από τους οποίους είναι εξαθλιωμένοι και χωρίς τις παραμικρές δεξιότητες, μουσουλμάνοι και μη αφομοιώσιμοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους.."

Η προχθεσινή δημόσια προσευχή χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών σε διάφορους χώρους της Αθήνας με αφορμή το Μπαϊράμι προβάλλει το θέμα κατά τρόπο που δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε από την Πολιτεία, ούτε από την Εκκλησία, ούτε...και από την κοινωνία.

Οι πτυχές είναι πολλές και συνδέονται με την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης, την μετανάστευση και την λαθρομετανάστευση, τα προβλήματα των ελλήνων και νομίμων μεταναστών σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης,

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πολυγύρου, Κώστας Μπογδάνος, μιλάει για το αποτέλεσμα