Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο Δρόμος δεν είχε τελικά τη δική του ιστορία, έχει πολλές και μάλλον όχι δικές του.

Εδώ και αρκετές ημέρες, με αφορμή την αποκάλυψη του Μαρμαρόστρωτου Δρόμου στο Σταθμό Βενιζέλου, όλοι όσοι εμπλεκόμαστε αμέσως ή εμμέσως με τις εργασίες κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, έχουμε γίνει μάρτυρες ενός θέατρου του παραλόγου, όπου Σωματεία, Σύλλογοι, Θεσμικοί και μη φορείς της πόλης διαγκωνίζονται για το ποιος αγαπάει περισσότερο ή όχι την πολιτιστική μας κληρονομιά, ποιος «εμποδίζει» την ανάπτυξη και τελικά ποιος θέλει ή δεν θέλει να γίνει το έργο.

Παράλληλα, διατυπώνονται προτάσεις οι οποίες τελικά, δεν γνωρίζουμε ούτε το επίπεδο, ούτε το κόστος υλοποίησης τους. Πουθενά όμως δεν βρίσκουμε σε όλες αυτές τις σκέψεις και τις προτάσεις, έστω μία αναφορά, όχι μόνο για τις συνέπειες αυτών των προτάσεων σε επίπεδο μετώπου εργασίας, των περίπου 400 ατόμων

Δελτίο Τύπου ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο, κατάμεστο από κόσμο, Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, η ημερίδα που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής με θέμα "Προοπτικές Ανάπτυξης και Απασχόλησης".

Στην εκδήλωση, η οποία στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία, συμμετείχαν, ως βασικοί εισηγητές, οι κ.κ. Μάκης Βορίδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, Πάνος Λειβαδάς, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και ο Παναγιώτης Κοκκόρης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Βρέθηκε ο σκελετός του Ριχάρδου Γ'


Επιβεβαιώνεται ότι ο σκελετός που βρέθηκε σε χώρο πάρκινγκ στο Λέισεστερ κατά την εκσκαφή ανήκει στον Άγγλο βασιλιά Ριχάρδο Γ’. Οι μελετητές από το πανεπιστήμιο του Λέισεστερ αναφέρουν ότι το DNA από τα οστά είναι συμβατό με αυτό των απογόνων του μονάρχη.

Ο Ριχάρδος σκοτώθηκε το 1485 στη διάρκεια μάχης αλλά ο τάφος του αγνοείτο καθώς η εκκλησία κατεδαφίστηκε τον 16ο αιώνα.

Ο σκελετός έφερε 10 τραύματα, από αυτά οκτώ στο κρανίο. Τα οστά, που ανήκουν σε άνδρα ηλικίας περίπου 30 χρονών, χρονολογούνται γύρω στο 1455-1540.

Ο Ιβάν Σαββίδης του ΠΑΟΚ νέος διαχειριστής του «Μακεδονία Παλάς»


O μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης θα είναι ο νέος διαχειριστής του «Μακεδονία Παλάς» για τους επόμενους 12 μήνες, αφού κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για την εκμίσθωση του εμβληματικού ξενοδοχείου για τη Θεσσαλονίκη.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ (που είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου), ενώ ήδη ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, όπως αναφέρει ο agelioforos.gr.

Ο Ρώσος ομογενής προσέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ, ενώ τιμή εκκίνησης ήταν τα 50.00 ευρώ.

Δήμος Πολυγύρου: Συνεχίζονται τα δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ
ΣΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Με ικανοποιητική συμμετοχή ολοκληρώθηκαν τα ΤΕΣΤ ΠΑΠ στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ζερβοχωρίων, ενώ με την αρωγή του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλονται τα αποτελέσματα στις γυναίκες που εξετάστηκαν.

Για τις επόμενες εβδομάδες, το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013        ΑΓ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΤΡΙΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013         ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013     ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013    ΠΛΑΝΑ

Κ. Αρβανιτόπουλος: Το σχέδιο «Αθηνά» θα προχωρήσει

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, καταστρέφουν οικονομικά χιλιάδες οικογένειες φοιτητών.
Δεν έχουν καταλάβει ακόμα σε τι κοινωνική κρίση οδηγεί αυτή η απόφαση και τι επιπτώσεις θα έχει στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης.


Αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδιου «Αθηνά» και τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, εμφανίζεται ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. «Δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε λογικές του παρελθόντος» είπε στο «Βήμα 99,5», τονίζοντας ότι το προηγούμενο μοντέλο «εξυπηρετούσε διάφορες σκοπιμότητες».

Οι εξελίξεις στο θέμα της εφαρμογής του σχεδίου είναι ραγδαίες αφού εντός της ημέρας συνεδριάζουν οι πρυτάνεις για να τοποθετηθούν πάνω στο σχέδιο «Αθηνά» ενώ από το πρωί το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο τελεί υπό κατάληψη.

Θεσσαλονίκη: Διεθνής συνάντηση Αριστοτελιστών στο ΑΠΘ

Το άγαλμα του Αριστοτέλη, του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο ΑΠΘ

Πτυχές της Αριστοτελικής φιλοσοφίας θα εξετάσουν Άγγλοι, Βέλγοι, Γερμανοί, Ολλανδοί, Αμερικάνοι και Έλληνες Αριστοτελιστές οι οποίοι θα βρεθούν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι επιστήμονες θα συμμετάσχουν σε «Διεθνές Colloquium για τον Αριστοτέλη» το οποίο διοργανώνεται από το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών».

Στόχος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» είναι η σε βάθος εξέταση διαφόρων πτυχών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από ειδικούς μελετητές. Θα αναλυθούν θέματα που ανήκουν στον χώρο της Ηθικής, της Μεταφυσικής, της Θεολογίας, της Φυσικής, της Ψυχολογίας, της Βιολογίας, της Οικονομίας με ειδικότερες αναφορές σε ζητήματα, όπως η σχέση φυσικής και μεταφυσικής, ιατρικής και ηθικής στο Αριστοτελικό έργο.

Koριέρε Ντέλα Σέρα: Μα τι κάνουν οι τροφαντοί Ευρωπαίοι πολιτικοί στην Ελλάδα;


«H Ελλάδα εξαντλημένη σε μια αδιάφορη Ευρώπη» τιτλοφορεί ανάλυσή του στην εφημερίδα «Koριέρε Ντέλα Σέρα» ο γνωστός Ιταλός ιστορικός Ερνέστο Γκάλι Ντέλα Λότζια.

Ο Ιταλός αρθρογράφος αναφέρει ότι για τη διαφθορά, τις σπατάλες, τη φοροδιαφυγή, η ελληνική ιθύνουσα τάξη και μέρος του πληθυσμού, φέρουν ουσιαστικές ευθύνες, αλλά, στη συνέχεια, επικεντρώνεται στην περιγραφή της σημερινής κατάστασης.

«Το 50% των Ελλήνων ζει κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Υπολογίζεται ότι εννέα στους δέκα Έλληνες απάλειψαν τα έξοδα για αγορά ρούχων και υποδημάτων» γράφει ο Ντέλα Λότζια.

Ο "θάνατος" και "ανάσταση" της Ζωζώς Σαπουντζάκη που απασχόλησε και το CNN


Αν είναι δυνατόν...!!! Τα χρόνια η Ζωζώ δεν τα μετράει με την ταυτότητα της...
Η Ζωζώ θα τους θάψει όλους...


Γράφει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος

Αν νομίζεις ότι η σημερινή πραγματικότητα, έχει αλλάξει ιδιαίτερα από τον καιρό της κοινόχρηστης αυλής και της γειτονιάς των ελληνικών ταινιών του 60, με τους νοικοκυραίους να σχολιάζουν το τι ώρα γύρισες, με ποιον γύρισες, τι είπες και τι έκανες, πολλές φορές πριν καν το κάνεις, έχεις τεράστιο λάθος.

Οk, υπάρχει μια αλλαγή και σημαντική, κι αυτή είναι ως προς το μέγεθος της αυλής. Η οποία πλέον δεν είναι μόνο η γειτονιά, ούτε το χωριό σου, αλλά είναι παγκόσμια. Με μια φήμη να μπορεί να διασχίσει ηπείρους με ένα κλικ σε ένα δευτερόλεπτο. Με τη διαφορά, ότι εμείς, οι Έλληνες, ως πιο παραδοσιακοί, πρωτοτυπούμε στην επίσημη επικύρωση αυτής της φήμης, κρατώντας τα πρωτεία του «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».