Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Το «τέλειο» δεινοσαυράκι

Το απολίθωμα του μικρού δεινόσαυρου είναι το καλύτερα διατηρημένο στην Ευρώπη

Εντοπίστηκε το καλύτερα διατηρημένο απολίθωμα στην Ευρώπη

Ενα καταπληκτικό εύρημα ανακάλυψαν ερευνητές στη Γερμανία. Εντόπισαν το απολίθωμα ενός δεινοσαύρου που όταν έχασε τη ζωή του ήταν ακόμη μωρό. Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού σύμφωνα με τους ερευνητές πρόκειται για το καλύτερα διατηρημένο απολίθωμα δεινοσαύρου που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.

Η ανακάλυψη

Η ανακάλυψη έγινε στην περιοχή Κελχάιμ στη Βαυαρία και πρόκειται για έναν δεινόσαυρο που μοιάζει με μικροσκοπικό Τυραννόσαυρο-Ρεξ. Ο Sciurumimus, όπως τον ονόμασαν οι ερευνητές, είχε μήκος μόλις 30 εκατοστά και ζούσε πριν από 135 εκατομμύρια χρόνια.

Νέος Πρόεδρος της Δράσης

Συνεδρίασε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο καταστατικό του κόμματος, ώστε να εκλέξει νέα Διοικούσα Επιτροπή και νέο Πρόεδρο του κόμματος, μετά την παραίτηση του ιδρυτή, Στέφανου Μάνου, την επαύριο των εκλογών του Ιουνίου.

Στη σημερινή διαδικασία, νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Αντύπας Καρύπογλου, μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της Δράσης, και εκ των ιδρυτικών μελών της. Αντιπρόεδρος του κόμματος αναδείχθηκε η Αντιγόνη Λυμπεράκη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του συνασπισμού Δημιουργία Ξανά, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία στις εκλογές του Ιουνίου.

Κασιδιάρης: Ο Παπαδάκης φώναζε «όχι-όχι» αλλά μέσα του έλεγε «δώσ'της» (Video)

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, αναφέρθηκε στην στάση που τήρησε ο  παρουσιαστής, Γιώργος Παπαδάκη στο περιστατικό χειροδικίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην βουλευτή του Λιάνα Κανέλλη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, «Χωρίς Αναισθητικό», στην τηλεοπτικό σταθμό EXTRA 3, είπε χαρακτηριστικά πως «εκείνη την ώρα που ο Παπαδάκης φώναζε "όχι, όχι" από μέσα του έλεγε "δωσ' της"».

«Δεν κάνουμε ασκήσεις επί χαρτού για να δούμε αν ένα χαστούκι μπορεί να μας δώσει ποσοστά ή όχι» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας πως προβλήθηκε τόσο πολύ για να πληγεί η Χρυσή Αυγή.

Η Δούρου θα συναντήσει τον Ούγκο Τσάβες ;

Από το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Καράκας αναχώρησε σήμερα το πρωί η Ρένα Δούρου. Μαζί της και ο υπεύθυνος των Εξωτερικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος.

Τα δύο στελέχη της Κουμουνδούρου θα μείνουν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας μία εβδομάδα και θα έχουν συνεχείς επαφές με στελέχη της κυβέρνησης της χώρας ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθούν και με τον Ούγκο Τσάβες. Όλα εξαρτώνται βέβαια από το πρόγραμμα του προέδρου της Βενεζουέλας.

Υποψηφιότητα για γραμματέας της ΝΔ θέτει ο Νικήτας Κακλαμάνης

O πρώην δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης απέστειλε επιστολή με την οποία ενημέρωσε τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για γραμματέας του κόμματος.

Την ύπαρξη της ποστολής αλλά και την αποκάλυψη της πρόθεσής του, ο κύριος Κακλαμάνης την έκανε μιλώντας σε εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού.

Πηγή: NewPost

Σκιώδης κυβέρνηση και από τους Ανεξάρτητους Ελληνες

Δημιουργούνται επίσης και 4 συντονιστικές γραμματείες

Χασαπόπουλος Νίκος

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ανακοίνωσαν την δική τους «σκιώδη κυβέρνηση», δηλαδή τους τομείς κοινοβουλευτικής ευθύνης που θα έχουν εφεξής οι βουλευτές του κόμματος.

Στον τομέα Εξωτερικών θα είναι ο κ. Τέρενς Κουϊκ, στον Οικονομικών ο κ. Νότης Μαριάς, Εθνικής Άμυνας ο κ. Γ. Νταβρής, Εσωτερικών ο κ. Ι. Κουράκος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης η κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών ο κ. Κ. Μαρκόπουλος, Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων η κυρία Ραχήλ Μακρή, Εργασίας ο κ. Π. Χαϊκάλης, Υγείας ο κ. Π. Μελάς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Κ. Γιοβανόπουλος, Δικαιοσύνης η κυρία Χρυσούλα- Μαρία Γιαταγάνα, Δημόσιας Τάξης ο κ. Β. Καπερνάρος, Τουρισμού η κυρία Έλενα Κουντουρά, Ναυτιλίας η κυρία Μίκα Ιατρίδη, Μακεδονίας Θράκης ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης και Επικρατείας ο κ. Γαβ. Αβραμίδης.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με απόφαση του κ. Π. Καμμένου δημιουργούνται 4 συντονιστικές γραμματείες, που είναι:

Οι δεκαεπτά «υπουργοί» του Αλέξη Τσίπρα

ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Tην σύνθεση της «σκιώδους κυβέρνησής» του ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σήμερα το μεσημέρι, ο κ.Τσίπρας γνωστοποίησε τα ονόματα των 17 βουλευτών και τους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί ο καθένας.

Αναλυτικά:

Του χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Υποδομών ο Γιώργος Σταθάκης

Ηλίας Μόσιαλος: Το ΠαΣοΚ έκλεισε τον κύκλο του

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας προχωρά την Πέμπτη στην ίδρυση πολιτικής κίνησης

Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να συμμετάσχει στις διεργασίες που αναπόφευκτα θα γίνουν για τη σύγκλιση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας, εκφράζει ο πρώην υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος προχωρά την Πέμπτη στην ίδρυση πολιτικής κίνησης, που -όπως λέει- επιδιώκει τη σύγκλιση και ανασύνθεση των μεταρρυθμιστικών, εκσυγχρονιστικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, με στόχο τη ρήξη με τις αρνητικές μεθόδους του παρελθόντος και του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real.gr o Ηλίας Μόσιαλος εκφράζει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να συμμετέχουν πιο ενεργά στην κυβέρνηση, η οποία κατά τις εκτιμήσεις του δεν θα είναι κυβέρνηση τετραετίας.

Καταργούνται Επιτροπές και Eιδικές Γραμματείες υπουργείων

Με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά καταργούνται οι αμειβόμενες Επιτροπές και οι Ειδικές Γραμματείες των υπουργείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, η ανασυγκρότηση των όποιων Γραμματειών και Επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση.

Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για Ειδικές Γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν την λειτουργία τους, όπως το ΣΔΟΕ.

Μνημόνια δύο ταχυτήτων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι επαρκείς για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης οι τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής;

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, που θεωρήθηκε και ο «ήρωας» της Συνόδου, δεν έδειξε πολύ σίγουρος από την πρώτη στιγμή.

Όπως είπε, «υπάρχουν πολλά παραδείγματα αποφάσεων στην Ευρώπη που θεωρούνταν επαρκείς αλλά αποδείχθηκε το αντίθετο. Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και αυτή τη φορά, αν και εξετάζοντας το πακέτο συνολικά διακρίνω περισσότερη ουσία από πολλές άλλες περιπτώσεις».

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε, βέβαια, είναι πως όταν πηγαίνεις αποφασισμένος να κερδίσεις, στο τέλος τα καταφέρνεις.