Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

This is (πάλι) Sparta!

Έτοιμος να πιάσει το πενάκι του και να επιστρέψει με όχημα τη φαντασία του στην αρχαία Ελλάδα και στους Περσικούς Πολέμους, δήλωσε ο δημιουργός του «300», Φρανκ Μίλερ.

Ο πολυβραβευμένος κομίστας αποκάλυψε στην εφημερίδα "LA Times" τον τίτλο και την πλοκή της νέας του γραφικής νουβέλας και "πνευματικού διαδόχου" των Τριακοσίων. Θα έχει τίτλο "Ξέρξης" και θα αφορά στην περίοδο της πρώτης εισβολής των Περσών στην Ελλάδα, δέκα χρόνια πριν τη μάχη των Θερμοπυλών.

Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι Αθηναίοι και η μάχη των Θερμοπυλών. Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, ο Μίλερ αναφέρθηκε στο διαχρονικό ενδιαφέρον της βιομηχανίας του θεάματος για την αρχαία Ελλάδα, το οποίο αιτιολόγησε με τρόπο αφοπλιστικό:

Ριζοσπαστικές δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας: "Όχι στον όρκο"

Ένταση και προφανώς αντιπαραθέσεις στους ιερατικούς κύκλους θα προκαλέσουν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ο οποίος όχι μόνο τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, αλλά δηλώνει ότι δεν θα είχε αντίρρηση να αφαιρεθούν από τους δημόσιους χώρους τα θρησκευτικά σύμβολα, ενώ δηλώνει αντίθετος και στον θρησκευτικό όρκο.
Μιλώντας στο περιοδικό «Flash Μεσσηνίας» ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος δηλώνει: «Δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Η εκκλησία δεν μένει σε επίπεδο συμβόλων. Είτε μπει είτε δεν μπει η εικόνα στο δικαστήριο εξαρτάται από τη συνείδηση του δικαστή αν θα είναι δίκαιος η όχι». Προσθέτει επίσης ότι «είμαι αντίθετος και με τον όρκο. Σημασία έχει ο σεβασμός προς το Σύμβολο και όχι η παρουσία του. Μόνο έτσι θα διασωθεί η αξία του».

Είμαστε Έλληνες

Το βιβλίο του Γιώργου Πιπερόπουλου "Καληνύχτα Ελλάδα"

κλικ στο εξώφυλλο για μεγέθυνση

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις παραμονές των Χριστουγέννων 2008 όταν δημοσιεύθηκε το βιβλίο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου με τον τίτλο που σχολιάστηκε ευρύτατα:

”Kαληνύχτα Ελλάδα”

Το βιβλίο που βρίσκεται σε όλα τα ελληνικά βιβλιοπωλεία αναδεικνύει τους προβληματισμούς του μέσου Έλληνα, της Ελληνίδας των παιδιών μας στα κοινωνικά, πολιτικά, ψυχολογικά δρώμενα της πατρίδας μας απαρτίζεται από 65 άρθρα κατανεμημένα σε 9 ενότητες που καλύπτουν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, την πολιτική και τα Κόμματα, τον Έλληνα και το αυτοκίνητο, την μοναξιά μας που σκοτώνει, τον καρκίνο που θερίζει μεγάλους και μικρούς, την τηλεόραση και τον «περίεργο» ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ, τις εξαρτήσεις μας από ουσίες και ιντερνέτ, τον έρωτα, τον γάμο, το διαζύγιο.

Ή τελευταία ενότητα του βιβλίου δίνει ΕΛΠΙΔΑ η οποία τώρα,
Ένα χρόνο αργότερα γίνεται πολύ Επίκαιρη, με δεδομένη και την πρώτη εδώ και πολλά χρόνια σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών που ΟΛΟΙ οι Έλληνες ελπίζουμε ότι συμμετέχουν και διαισθάνονται το μήνυμα που έχει στείλει με την αφιέρωσή του ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος:

«Να αγαπάς την Ελλάδα,
να λες,
Εγώ μονάχος έχω χρέος να την σώσω…
Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω…»

Ομιλία του Αντώνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Έχω τη μεγάλη τιμή να σας ομιλώ σήμερα ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι μεγάλη τιμή κι επίσης βαριά συναίσθηση χρέους, να βρίσκομαι εδώ με την εντολή 800 χιλιάδων μελών της Νέας Δημοκρατίας. Για να αλλάξουμε όσα μας οδήγησαν στην ήττα της 4ης Οκτωβρίου. Και να εξαλείψουμε οριστικά όσα πλήγωσαν την παράταξη και τους ψηφοφόρους μας.

Είναι ακόμα μεγάλη τιμή και βαριά συναίσθηση χρέους να βρίσκομαι σήμερα στη θέση του Κώστα Καραμανλή, του ηγέτη που επί 12 χρόνια προσέφερε πολλά στην παράταξή μας, που είναι κοντά μας και που τον θέλουμε μαζί μας σε όλα τα μεγάλα που έρχονται…

Να σας πω ευθύς εξ αρχής ότι αισθάνομαι γύρω μου ένα εξαιρετικό δυναμικό συναδέλφων, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η Νέα Δημοκρατία.

Βρίσκομαι εδώ, μπροστά σας, με απόλυτη συναίσθηση του πρωταρχικού μου καθήκοντος, να διαφυλάξω την ενότητα της παράταξής μας, μετά το πλήγμα της ήττας και τη «δοκιμασία» της εσωτερικής προεδρικής εκλογής.

Αυτό που είπα, το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου, ότι βάζω σφουγγάρι και σβήνω όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, το εννοώ απολύτως και το τηρώ εμπράκτως. Δεν υπάρχουν «δικοί μου» και μη. Όλοι είμαστε το ίδιο.

«Εντολείς» αυτού του μηνύματος ενότητας είναι οι 800 χιλιάδες που ψήφισαν την 29η Νοεμβρίου.

Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι, παρά το συνωστισμό, παρά την ταλαιπωρία, δεν σημειώθηκε ούτε ένα επεισόδιο μεταξύ των ψηφοφόρων που είχαν διαφορετικές απόψεις. Εκείνο που ένιωθαν και μας διαμήνυσαν ήταν απλό: «βρισκόμαστε εδώ, όλοι μαζί, ενωμένοι για τις αρχές μας, σηκώνουμε το κόμμα στα χέρια μας, τα αλλάζουμε όλα, ξαναγινόμαστε νικητές»…

Η απίστευτη προσέλευση των ψηφοφόρων, αυτή η πρωτοφανής κομματική αφύπνιση, έφερε κι ένα χειροπιαστό πολιτικό αποτέλεσμα: Αναπτέρωσε το ηθικό της παράταξης. Γέμισε τις μπαταρίες όλων και από την ηττοπάθεια και την εσωστρέφεια, μας ξανάβαλε σε ισχυρή θέση μάχης.

Αυτό το τεράστιο πολιτικό κέρδος, αυτό το πλεονέκτημα που μας έδωσε η βάση του κόμματος, δεν θα το αφήσω να μαραζώσει στην απραξία. Θα το υπερασπιστώ, θα το αξιοποιήσω, θα το μετατρέψω σε αφετηρία Νίκης!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

«Θεματοφύλακες» αυτής της εντολής είμαστε, πάνω απ’ όλα, εμείς, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού της Νέας Δημοκρατίας.

Έχω δεσμευτεί πριν από την εκλογή μου ότι από την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί.

Έχω ήδη διακηρύξει, αμέσως μετά την εκλογή μου, ότι δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Υπάρχουν μόνο νικητές: όλοι οι νεοδημοκράτες!

Κι έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθώ κανένα πλήγμα σε βάρος της ενότητας. Το χρωστάω, το χρωστάμε σε 800 χιλιάδες Νεοδημοκράτες και όχι μόνον…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Έχουμε μπροστά μας την ανασυγκρότηση της παράταξής μας, εν όψει και του 8ου Συνεδρίου μας.

Ιδιαίτερο καθήκον δικό μας, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι να αλλάξουμε το πρόσωπο του κόμματος στην κοινωνία, να ασκήσουμε αντιπολίτευση συνετή, δυναμική και συνεπή.

Συνετή αντιπολίτευση, γιατί η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εύκολα λόγια και ανεύθυνες διακηρύξεις. Κι αν υπήρχαν τέτοια περιθώρια, δεν το επιτρέπει η ιδεολογία μας να υποκύψουμε στους πειρασμούς του λαϊκισμού. Στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, αυτό που έτσι κι αλλιώς δεν θέλουμε και δεν μας πάει, είναι και απαγορευτικό για τον τόπο…

Δυναμική αντιπολίτευση, διότι «συναίνεση» δεν σημαίνει συνυπευθυνότητα με τα σφάλματα που κάνει η Κυβέρνηση. Και διότι συνετή αντιπολίτευση δεν σημαίνει «παθητική αντιπολίτευση».

Εκεί που χρειάζεται θα είμαστε απερίφραστοι στην κριτική μας και σκληροί στην αντίθεσή μας. Εμείς δεν θα παίζουμε με τους θεσμούς, όπως έκανε κάποιες φορές το ΠΑΣΟΚ, όταν εκείνο βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Αλλά και δεν θα του αφήσουμε κανένα περιθώριο να βλάψει τη χώρα, ούτε θα του προσφέρουμε «λευκή επιταγή».

Συνεπή αντιπολίτευση: συνεπή με τις αρχές και τις αξίες μας. Δεν θα προσπαθούμε να κάνουμε επίδειξη μιας κίβδηλης «πολιτικής ορθότητας». Δεν θα δίνουμε εξετάσεις «ψευτο-προοδευτικότητας»…

Θα παρακολουθούμε τα παγκόσμια ιδεολογικά ρεύματα, θα συμμετέχουμε στην παγκόσμια συζήτηση, αλλά θα έχουμε τα μάτια ανοικτά και τα αυτιά ανοικτά και τα μυαλά ανοικτά, για να κρίνουμε τα πάντα. Για να διαμορφώνουμε τη δική μας στάση απέναντι στις νέες προκλήσεις. Όπως κάνουν όλα τα μεγάλα, σύγχρονα, ευρωπαϊκά, κεντροδεξιά κόμματα εξουσίας.

Θα ακούμε τη φωνή της συνείδησής μας. Δεν θα υποτασσόμαστε άκριτα στους εκάστοτε «ιδεολογικούς συρμούς».

Γιατί αυτό σημαίνει συνέπεια: Συνέπεια με τον εαυτό μας και τις αξίες μας. Συνέπεια με το καθήκον μας να εξυπηρετούμε το συμφέρον του λαού που εκπροσωπούμε. Και κάτι ακόμα: Συνέπεια λόγων και έργων.

Θα εννοούμε αυτά που λέμε. Και θα κάνουμε αυτά που εννοούμε.

Δύο είναι, άλλωστε, τα σφάλματα που ένα κόμμα Αντιπολίτευσης πρέπει να αποφεύγει:

Να αντιμετωπίζει την επάνοδό του στην εξουσία με τη λογική του «ώριμου φρούτου». Δηλαδή να περιμένει παθητικά τη φθορά των αντιπάλων του. Να κερδοσκοπεί πολιτικά στη φθορά της κυβέρνησης, προσδοκώντας τη σειρά της για να διαχειριστεί «ερείπια»...

Και να απαξιώνει το κυβερνητικό έργο, ακόμα κι αν είναι σωστό, προκειμένου να φθείρει την κυβέρνηση μιαν ώρα αρχύτερα.

Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε κακό στη χώρα, προκειμένου να την κυβερνήσουμε .

Μέχρι να μας ψηφίσει ο ελληνικός λαός, θα υψώνουμε το ανάστημά μας σε οτιδήποτε εσφαλμένο γίνεται και θα στηρίζουμε οτιδήποτε σωστό θεμελιώνεται.

Κι όταν θα μας ψηφίσει ο ελληνικός λαός, θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όλα τα σφάλματα που θα παραλάβουμε, αλλά και θα συνεχίσουμε όσα σωστά έγιναν ήδη.

Με δύο λόγια, κανείς δεν θα θεωρεί «δεδομένη», ούτε την αντίθεσή μας ούτε τη στήριξή μας στο έργο της κυβέρνησης.

Δύναμή μας είναι ακριβώς αυτό: Ότι κανείς δεν θα μας θεωρεί «δεδομένους»: ούτε «δεδομένους» μαζί του, ούτε «δεδομένους» εναντίον του.

Άλλωστε, όσο πιο «δεδομένο» σε θεωρούν, τόσο λιγότερο σε υπολογίζουν.

Κι απέναντι σε όλους μας, ο ελληνικός λαός, θα γνωρίζει ότι βρισκόμαστε στην Αντιπολίτευση σήμερα και θα βρεθούμε στην Κυβέρνηση αύριο, όχι για να κολακέψουμε τις αδυναμίες του, αλλά για να υπερασπίσουμε το συμφέρον του.

Όχι για να στηρίξουμε κάποιες προνομιούχες μειοψηφίες, αλλά για να προασπιστούμε το γενικό καλό.

Όχι για να υποκύψουμε σε κάποια οργανωμένα συμφέροντα, αλλά για να συγκρουστούμε μαζί τους, αν χρειαστεί.

Ότι είμαστε εδώ για υπερασπίζουμε τις ιδέες μας, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα ολόκληρης της κοινωνίας, όπως τα βλέπουμε από τη δική μας σκοπιά. Για να δώσουμε δύναμη στους αδύνατους, για να μη νιώθει κανείς ανεκπροσώπητος, κανείς ανυπεράσπιστος, κανείς «παρίας» του συστήματος.

Γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν «παρίες». Υπάρχουν μόνο πολίτες!

Ελεύθεροι και υπερήφανοι πολίτες! Που εμείς είμαστε εδώ για να υπερασπίζουμε το συμφέρον τους: το κοινό, το δημόσιο, το εθνικό συμφέρον. Για να τους εμπνέουμε υπερηφάνεια, για το κοινό μας σπίτι, για την κοινή μας πατρίδα και για τη δημοκρατία μας.

Και κάτι ακόμα: είμαστε εδώ για να υπηρετούμε και να προασπιζόμαστε τους πολίτες, είτε μας ψηφίζουν είτε όχι. Για να κερδίσουμε την εκτίμηση, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη ακόμα κι όσων δεν μας ψηφίζουν. Γιατί πρώτα κερδίζεις την εκτίμηση των ανθρώπων κι ύστερα κερδίζεις την ψήφο τους.

Κι εμείς έχουμε ορκιστεί να δημιουργήσουμε τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη Κεντροδεξιά. Που θα τη φτιάξουμε στηριγμένοι σε σχέσεις εκτίμησης, σε σχέσεις εμπιστοσύνης, διεισδύοντας σε όλους τους χώρους. Και κερδίζοντας από παντού.

Όχι απλώς ποντάροντας στην απογοήτευση των ψηφοφόρων από τους άλλους. Αλλά δημιουργώντας Ελπίδα για όλους. Και χτίζοντας πάνω στην Ελπίδα που εμπνέουμε σε όλους…

Πως θα γίνουν όλα αυτά;

Για να αλλάξουμε την εικόνα που έχουν οι άλλοι για μας, πρέπει πριν απ’ όλα να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Όχι μόνο αυτό που φαινόμαστε. Αλλά κι αυτό που είμαστε…

Εδώ βρισκόμαστε για να δουλέψουμε. Να συμμετέχουμε στις Επιτροπές, να συμμετέχουμε στη συζήτηση που γίνεται, πρωτίστως μέσα στη Βουλή - αλλά και εκτός αυτής, στη δημόσια σφαίρα - με νέες ιδέες, με προτάσεις, με επιχειρήματα.

Να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Αλλά να κερδίσουμε και την ουσία της συζήτησης.

Να μην αφήνουμε τίποτε απ’ όσα λένε οι άλλοι να πέσει κάτω.

Αλλά και να μην αφήνουμε καμία άποψη που εκφράζεται από άλλους και τη βρίσκουμε σωστή να πάει χαμένη…

Αύριο θα κληθούμε να κυβερνήσουμε. Και δεν θα κυβερνήσουμε αυτοσχεδιάζοντας πάνω στη μιζέρια. Αλλά με τις ιδέες και τις προτάσεις που από τώρα θα διαμορφώσουμε. Οξύνοντας τη δική μας την κριτική κι αφομοιώνοντας στη λογική μας οτιδήποτε θετικό προκύπτει από τη συζήτηση.

Εμείς ξέρουμε ότι οι ιδέες μας υπερέχουν.

Οι ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που συνδυάζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με την ευημερία των πολλών. Και προωθούν την ευημερία μέσα από τη διάχυση ευκαιριών κι όχι με την αναδιανομή δανεικών σε βάρος των μελλοντικών γενεών.

Οι ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που συνδυάζουν την οικονομική ανταγωνιστικότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη και τη διάχυση της ευημερίας σε όλους…

Η ζωή απέδειξε, λοιπόν, ότι οι ιδέες μας υπερέχουν γι’ αυτό και κυριαρχούν παντού στον κόσμο. Αλλά αυτό που εμείς ξέρουμε, πρέπει να το αποδείξουμε και στην Ελληνική κοινωνία.

Και θα το αποδείξουμε, αν διδασκόμαστε από τα δικά μας σφάλματα κι από τα σωστά των άλλων.

Η αίσθηση υπεροχής που έχουμε για τις ιδέες της Κεντροδεξιάς, δεν θα γίνει αλαζονεία. Δεν πρέπει να γίνει, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει αλαζονεία…

Κερδίζει τη μάχη των ιδεών, τη μάχη της ιδεολογικής ηγεμονίας, αυτός που μαθαίνει από τα σφάλματά του. Αλλά κι αυτός που μαθαίνει από τα σωστά των αντιπάλων του.

Πάρτε για παράδειγμα τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, που θα αρχίσει σε λίγες μέρες στη Βουλή. Ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη μετά τις εκλογές.

Αποκαλύπτονται ήδη οι ασυνέπειες του ΠΑΣΟΚ.

Θα είμαστε εκεί για να ελέγξουμε τις ευθύνες της δημαγωγίας και του λαϊκισμού του.

Αποκαλύπτεται ήδη η γύμνια του. Δεν έχει σχέδιο. Δεν έχει ανακλαστικά ούτε καν να στελεχώσει την ίδια την κυβέρνησή του έγκαιρα. Δεν έχει την ετοιμότητα να πάρει μέτρα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τα κοστολογημένα και εξειδικευμένα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, τις αρμοδιότητες των υφυπουργών και τους νέους Γενικούς Γραμματείς, προφανώς περιμένει να τα φέρει ο Αη Βασίλης!

Δεν έχει καν αίσθηση προς τα πού θα κατευθυνθεί. Παλινωδεί συνεχώς. Και τις συνέπειες από τις παλινωδίες αυτές τις πληρώνει ήδη ο ελληνικός λαός.

Έχουν και το θράσος να φορτώνουν στη δική μας διακυβέρνηση τη δική τους αβουλία!

Στη συζήτηση του Προϋπολογισμού είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την ισοπεδωτική κριτική που έχουν εξαπολύσει εναντίον του έργου των κυβερνήσεών μας. Και να ξεδιπλώσουμε, ταυτόχρονα, τη δική μας διέξοδο από την κρίση.

Δεν θα αρνηθούμε ευθύνες. Δεν τα κάναμε όλα σωστά.

Αλλά και δεν θα δεχθούμε την ισοπεδωτική κριτική τους. Θα την απαντήσουμε και θα την αποκρούσουμε.

Στο κάτω-κάτω, εμείς διαπράξαμε σφάλματα που ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής αναγνώρισε με παρρησία πριν τις εκλογές.

Κι εγώ ο ίδιος δεν δίστασα να τα παραδεχθώ δημόσια.

Εμείς διαπράξαμε σφάλματα για τα οποία κάναμε την αυτοκριτική μας.

Αλλά ανευθυνότητα δεν επιδείξαμε!

Λαϊκισμό δεν κάναμε. Με τους θεσμούς δεν παίξαμε. Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, λόγω της διεθνούς κρίσης, δεν κερδοσκοπήσαμε.

«Λεφτά» που δεν υπάρχουν δεν τάξαμε.

Πράγματι, δεν είπαμε εμείς το διαβόητο εκείνο «λεφτά υπάρχουν»

Ψεύτικες υποσχέσεις δεν μοιράσαμε.

Ούτε ήμασταν εμείς που μετά από τόσες απατηλές υποσχέσεις ανακαλύψαμε ξαφνικά ότι η χώρα πρέπει να μπει στην… «εντατική»!

Μέσα σε μόλις δύο μήνες διακυβέρνησής του, το ΠΑΣΟΚ έπεσε σε τόσες αντιφάσεις, έσπειρε μόνο του τόση ανασφάλεια, που προκάλεσε πανικό με τις υπερβολές του. Πανικός που, δυστυχώς, καθρεφτίστηκε στις διεθνείς αγορές.

Αντίθετα, εμείς, παρά τα λάθη που κάναμε, έχουμε το πολιτικό ανάστημα να ασκήσουμε αποφασιστική αντιπολίτευση σήμερα και να εγγυηθούμε αποτελεσματική διακυβέρνηση αύριο.

Κι ό,τι μέτρο χρειάζεται ο τόπος για να σταθεί στα πόδια του θα το στηρίξουμε. Και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης. Και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Και σε ό,τι αφορά όλες τις μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά.

Και στα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Και στα μακροπρόθεσμα που πρέπει να γίνουν από σήμερα, για να αρχίσουν να αποδίδουν αύριο.

Με δύο λόγια θα είμαστε και «μαζί» εκεί που πρέπει και «απέναντι» εκεί που χρειάζεται…

Δεν θα περιοριστούμε σε «κοκορομαχίες» αρχηγών στη Βουλή, για το ποιος θα πει την πιο επιτυχημένη «ατάκα». Τα βαρέθηκε ο κόσμος αυτά….

Θα τους καλέσουμε και θα τους προκαλέσουμε να πάρουν μέτρα. Σωτήρια μέτρα για τον τόπο.

Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει να αναβιώσουν αδιέξοδες και ρηχές διαχειριστικές πολιτικές. Πρέπει, αντίθετα, να γίνει ευκαιρία ενός νέου εθνικού οράματος, για περισσότερη παραγωγικότητα, για περισσότερη ανταγωνιστικότητα για «στροφή στην ποιότητα» παντού στην ελληνική οικονομία.

Αλλά και στη διεθνή σκηνή: τα πολλαπλά εξωτερικά μας μέτωπα είναι πολύ σοβαρά για να εξετάζονται μέσα σε πλαίσια διμερών προσωπικών επαφών απροετοίμαστων συναντήσεων Αρχηγών Κρατών.

Κι ας γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου ότι η ΝΔ έχει χαράξει «κόκκινες γραμμές» από τις οποίες δεν πρόκειται να αποστεί.

Με δύο λόγια: Εμείς δεν φοβόμαστε την άμιλλα των ιδεών. Γιατί ξέρουμε ότι εκεί θα νικήσουμε. Αλλά δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί ο τόπος για να κυβερνήσουμε σε ερείπια…

Το είδαμε και χθες με τη βραδινή παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την οικονομία. Η οποία είχε τρεις σοβαρές ανεπάρκειες. Πρώτον, αναφερόταν σε μελλοντικά μέτρα. Ενώ η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από άμεσα και μόνιμα μέτρα. Οι ευρωπαϊκές Αρχές και οι αγορές απαιτούν επίσης άμεσα και μόνιμα μέτρα. Ενώ ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε… αφηρημένα μέτρα, μη κοστολογημένα, που θα ληφθούν μετά από ένα τρίμηνο!

Δεύτερον, εμφάνισε ως «πρόγραμμα σταθεροποίησης»… ευσεβείς πόθους για την αποκλιμάκωση του ελλείμματος και του χρέους. Δεν εξήγησε πώς. Κι αυτό καθιστά το πρόγραμμά του «ευχολόγιο», όχι στρατηγική διεξόδου από την κρίση.

Τρίτον, εμφάνισε την αποκλιμάκωση του χρέους να αρχίζει το 2012! Δηλαδή ως τότε θα αυξάνεται; Αυτό από μόνο του θα είναι καταστροφικό, αν αληθεύει. Ελπίζουμε να το διαψεύσει. Και του θυμίζουμε ότι εκείνος πρώτος, προ ημερών, είχε πει, ότι είτε θα αφανίσουμε το δημόσιο χρέος είτε θα μας αφανίσει εκείνο…

Ουσιαστικά, ο κ. Παπανδρέου έντυσε την αναβλητικότητά του με μιαν έκθεση γενικόλογων ιδεών. Αλλά την αναβλητικότητά του την έχουν ήδη τιμωρήσει οι αγορές. Κι αν αυτή η νοοτροπία της αναποφασιστικότητας συνεχιστεί, θα είναι ολέθρια. Για την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα.

Σε τι, λοιπόν, μας καλεί να δείξουμε συναίνεση; Στην γενικολογία του; Στα ευχολόγιά του; Στην αναβλητικότητά του;

Εν πάση περιπτώσει, θα τα δούμε όλα αυτά αναλυτικότερα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Πρέπει, τέλος, να ετοιμαστούμε σύντομα. Γιατί με τέτοιο ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, πρέπει να βρεθούμε σε πλήρη ετοιμότητα νωρίτερα απ’ ότι υπολογίζαμε. Κι αυτό απαιτεί απόλυτη επιτυχία στο Συνέδριό μας και στη νέα οργάνωση που θα προκύψει απ’ αυτό…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε.

Ζητώ την τακτική παρουσία των βουλευτών στις εργασίες της Βουλής. Ζητώ, ακόμα την απόλυτη ψυχική ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των βουλευτών. Και την τήρηση των βασικών κομματικών γραμμών, εντός κι εκτός Βουλής.

Το κόμμα θα βοηθήσει τη δουλειά σας. Κάθε βουλευτής θα έχει στήριξη στο έργο του, με ιδέες, προτάσεις, τεκμηρίωση, συνεχή ροή ενημέρωσης και συνεχή συντονισμό μεταξύ μας. Με αλληλεγγύη ανάμεσά μας.

Δεν θέλω απλώς να μου δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας. Θέλω να τα δώσετε όλα! Καθένας και καθεμία από σας να σκέφτεται ότι η επιτυχία της παράταξης εξαρτάται, κάθε στιγμή, μόνο από σας.

Βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε. Και δουλειά μας είναι να κερδίσουμε την κοινωνία.

Να πείσουμε την κοινωνία. Να ξανακερδίσουμε όσους απομακρύναμε. Να πείσουμε όσους μας βλέπουν με δυσπιστία. Να ανακτήσουμε το σεβασμό και την εκτίμηση των πολιτών. Κι αυτό θα γίνει, όχι μόνο με τη δουλειά μας μέσα στη Βουλή. Αλλά και με τις παρεμβάσεις μας έξω από τη Βουλή. Στις περιφέρειές τους η καθεμία και ο καθένας. Αλλά και στο δημόσιο διάλογο.

Κι εδώ η βοήθεια του κόμματος είναι απαραίτητη. Και σε αυτό θα βοηθήσει η αναδιοργάνωση του κόμματος. Περιμένω τις εισηγήσεις σας. Και σας βεβαιώ πως ό,τι μπορεί να γίνει θα το κάνουμε άμεσα. Κι ό,τι δεν μπορούμε να το κάνουμε άμεσα θα προσπαθήσουμε να το επιτύχουμε το γρηγορότερο δυνατό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κάποτε ρώτησαν τον πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας Helmut Kohl , πως περνούσε τη μέρα του. Κι αυτός απάντησε ότι τη μισή μέρα την περνά ασχολούμενος με τα θέματα της διακυβέρνησης και την άλλη μισή με τα θέματα του κόμματος.

Στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί η θεωρία ότι το κόμμα χρειάζεται για να αναδειχθεί ο Πρόεδρός του στην Πρωθυπουργία και μετά μάλλον περιττεύει.

Αλλά η ζωή έχει δείξει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ισχυρή, αν δεν έχει την πραγματική και συνεχή στήριξη του κόμματος που την ανέδειξε.

Και κανένα κόμμα δεν μπορεί να στηρίξει την κυβέρνησή του, αν δεν αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πολιτικό οργανισμό.

Και κυρίως, αν δεν εξασφαλίζει μια μόνιμη αμφίδρομη σχέση μεταξύ της βάσης και της ηγεσίας του κόμματος.

Για να το πω αλλιώς: Για να μπορεί ένα κόμμα να είναι ένας αποτελεσματικός εκλογικός μηχανισμός κάθε τέσσερα χρόνια, πρέπει να λειτουργεί και να δρα καθημερινά ως ολοκληρωμένος πολιτικός οργανισμός.

Και το πρώτο πεδίο στο οποίο αυτό κρίνεται, είναι στη στήριξη του κοινοβουλευτικού έργου, στη στήριξη του έργου των βουλευτών, εντός κι εκτός Βουλής.

Ζητάμε πολλά από σας. Αλλά έχουμε την υποχρέωση να σας προσφέρουμε τη στήριξη για να τα δώσετε όλα.

Όλοι θα κριθούν από τη δουλειά τους. Και μόνο απ’ αυτήν…

Όλοι θα κριθούν από την προσφορά τους. Και μόνο απ’ αυτήν…

Όλοι θα κριθούν τελικά από την αξιοσύνη τους. Και μόνο απ’ αυτήν…

Και το Κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, οφείλει να συνδράμει την καθεμία και τον καθένα από σας.

Σε αυτή τη μάχη, όπου όλοι θα τα δώσουμε όλα, κανείς δεν περισσεύει. Κανείς και τίποτε δεν πρέπει να υστερήσει.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Καλό είναι να θυμόμαστε όλοι, κάθε στιγμή, ότι είμαστε υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή η υπόμνηση είναι απαραίτητη για να καταπολεμήσουμε τους πειρασμούς της αλαζονείας, αλλά και για να σφυρηλατήσουμε πνεύμα αποφασιστικότητας.

Επειδή ακριβώς υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, πρέπει να σεβόμαστε τον κόσμο. Δεν είμαστε «καλύτεροι» ή «σπουδαιότεροι» απ’ αυτούς που μας ψηφίζουν. Είμαστε οι εντολοδόχοι τους. Κι επειδή υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον πρέπει να υψώνουμε το ανάστημά μας, όταν θίγεται ή υπονομεύεται το κοινό καλό ή το μέλλον του τόπου.

Και να το κάνουμε, ακόμα κι όταν προσωρινά δεν γινόμαστε συμπαθείς. Και να το τολμάμε, ακόμα κι όταν χρειάζεται να συγκρουστούμε με ισχυρά συμφέροντα. Τελικά οδηγός μας είναι η φωνή της συνείδησής μας.

Πιστέψτε με, όποιος ακούει τη συνείδησή του, τελικά κερδίζει την εκτίμηση του κόσμου. Ακόμα κι όταν είναι μόνος του…

Τώρα που είμαστε όλοι μαζί, ακούγοντας τη φωνή της συνείδησής μας, υπερασπίζοντας τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας, και υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, θα δείξουμε τη μεγάλη διαφορά.

Και θα κάνουμε τη μεγάλη διαφορά.

Γιατί ο λαός γνωρίζει ότι μια αντιπολίτευση που δείχνει σύνεση, αποφασιστικότητα και συνέπεια, αξίζει να γίνει αύριο κυβέρνηση που θα δείξει αποτελεσματικότητα, θάρρος, σύνεση και συνέπεια.

Μια τέτοια Αντιπολίτευση θα είμαστε από σήμερα.

Μια τέτοια Κυβέρνηση θα γίνουμε αύριο…

Γιατί ο λαός μας απέδειξε ότι έχει ανάγκη σήμερα την Ελπίδα.

Και θα αναδείξει όσους του προσφέρουν Ελπίδα.

Και ελπίδα δεν δίνεις μόνο με τα λόγια.

Αλλά και με το Λόγο και με το Έργο σου.

Τα εύκολα και κενά λόγια δημιουργούν εφήμερες εντυπώσεις.

Μόνο που ο κόσμος έχει μπουχτίσει από τέτοια εύκολα λόγια.

Κι όποιος δεν το έχει καταλάβει, έχει ήδη χάσει…

Ο Λόγος, ο Πολιτικός λόγος, όταν συνοδεύεται από πράξεις συνέπειας, δημιουργεί Ήθος…

Πολιτικό και δημόσιο ήθος!

Αυτό έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία. Λόγο και πράξεις που εμπνέουν ήθος και συνέπεια.

Αυτό θα της προσφέρουμε. Και θα δημιουργήσουμε ξανά Ελπίδα στον ελληνικό λαό.

Ως μια τέτοια δύναμη Ελπίδας θα αναδείξουμε τη Νέα Δημοκρατία σήμερα.

Και μια τέτοια κυβέρνηση Ελπίδας θα γίνουμε αύριο.

Το μπορούμε.

Όλοι μαζί!

Και το χρωστάμε.

Στους εαυτούς μας.

Στην παράταξή μας.

Στην Ιστορία μας.

Και στον Ελληνικό λαό.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Στρατηγός Αλευρομάγειρος : Η ΜΙΤ έκλεψε την σορό τού Τάσσου !


Το βίντεο αυτό, είναι από την χθεσινοβραδυνή (μεσάνυχτα Δευτέρας 14-12-09) εκπομπή τού Γιώργου Καραμπελιά στο κανάλι «High», με καλεσμένο τον Αντιστράτηγο εν αποστρατεία Δημήτριο Αλευρομάγειρο, που ως ταγματάρχης είχε πολεμήσει στην Κύπρο τον τουρκικό «Αττίλα», το Καλοκαίρι τού 1974.

Ακούστε τον βαθύ γνώστη τού Κυπριακού, Στρατηγό Αλευρομάγειρο, να δηλώνει πως την κλοπή τής σορού τού Τάσσου Παπαδόπουλου την έκαναν οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες (ΜΙΤ) και όχι ακροδεξιοί εθνικιστικοί Ελληνοκυπριακοί κύκλοι, όπως από την πρώτη στιγμή δήλωσαν οι υπουργοί τού Προδότη Χριστόφια, αλλά και σύμπαντα τα Ελληνικά και Κυπριακά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι πρώτοι που υποστηρίξαμε πως η άκρως επαγγελματική κλοπή της σορού τού Τάσσου είναι δουλειά των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών, ήμασταν εμείς...

Πηγή: Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως

Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας


Πριν από λίγα λεπτά, ανακοινώθηκε ότι έγινε δεκτή η παραίτηση του Υφυπουργού των ρουσφετιών, Ντίνου Ρόβλια.

H zougla.gr είχε δημοσιεύσει στοιχεία για μια λίστα αξιωματικών που ήθελε να μεταθέσει ο Ρόβλιας.

Ευχόμαστε να τον ακολουθήσει στην παραίτηση και ολόκληρη η κυβέρνηση του Γ.Α.Π. πολύ σύντομα, γιατί είπαν ψέμματα στον Ελληνικό λαό.

Περισσότερα για το θέμα διαβάστε εδώ.

Από το "Τσοβόλα δώστα όλα" του Ανδρέα στο "πάρτε τους όλα" του ΓΑΠ


Είναι ένα γεγονός η τραγελαφική κατάσταση που ζει ο λαός μας εδώ και δεκαετίες από τη μεταπολίτευση του 1974 που ζήσαμε στο πετσί μας τους "μεγάλους ηγέτες" Καραμανλήδες, Παπανδρέηδες, Μητσοτάκηδες, Σημίτηδες και έως το σήμερα με την επανάληψη του παπανδρεϊσμού, αλλά σε νέα έκδοση τώρα με τον ΓΑΠ να παίρνει τη σκυτάλη και από το "Τσοβόλα δώστα όλα" του πατρός πήγαμε στο "πάρτε τους όλα" του υιού. Από τη μια υπερβολή μεταβήκαμε στην άλλη.

Ποιος δημιούργησε την κρίση ρε καλόπαιδα, αν όχι όλοι εσείς που κυβερνούσατε και κυβερνάτε και είστε μέρος αυτού του σαπιού συστήματος που οδηγεί αυτή τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια στο βούρκο. Μήπως κυβερνούσαμε εμείς οι απλοί πολίτες πάνω στις πλάτες των οποίων πάτε να φορτώσετε τη δική σας ολέθρια και εγκληματική πολιτική και δεν το γνωρίζουμε;

Άντε ρε πάτε να κρυφθείτε σε καμιά σπηλιά, γιατί ο λαός δεν θα σας πάρει αυτή τη φορά με τις σάπιες τομάτες και τα γιαούρτια μιας και αυτά κοστίζουν, αλλά με βρεγμένες σανίδες και μπαστούνια θα σας φουλτακιάσει τα πισινάδια σας.

Πάψτε ρε να μιλάτε για κρίση και άλλα φαιδρά, γιατί σας έχουμε γραμμένους κανονικά και δεν ακούμε λέξη από όσα λέτε, γιατί είστε ψευταράδες και δεν σας πιστεύουμε άλλο πια.

Σηκωθείτε και πάρτε δρόμο από εδώ και πάτε στου διαόλου τη μάνα και ακόμα παρά πέρα και αφήστε το λαό μας στην ησυχία του να τα βγάλει πέρα μόνος του. Θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα, χωρίς τη δική σας συνδρομή. Τα έχετε κάνει μαντάρα. Δρόμο!

Νίκος Στεφανής
Κατερίνη

Πηγή: Λευτεριά

Συνεχίζει τα πείσματα η κυρία Ντόρα...


Ύστερα από τη θριαμβευτική νίκη του με 11 μονάδες διαφορά, ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που αποδεικνύουν τη βούλησή του να εξασφαλίσει την ενότητα και την ομοψυχία της παράταξης. Εκτός από την αξιοποίηση και στελεχών που στήριξαν την κα. Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς επιφύλαξε ιδιαίτερα τιμητικό ρόλο και στην ίδια. Την συμπεριέλαβε, θέτοντας το όνομά της πρώτο, στην αποστολή της Ν.Δ. στο συνέδριο του Ε.Λ.Κ. στη Βόννη. Αυτή, όμως, τελικά αρνήθηκε να ακολουθήσει, διαμαρτυρόμενη που το κόμμα δεν την κάλυψε όταν αποκαλύφθηκαν μυστικές συνομιλίες της με τον Μιλόσοσκι, που έσπαγαν την εθνική κόκκινη γραμμή μας.

Χθες της πρότεινε να αναλάβει τομεάρχης Παιδείας και Πολιτισμού. Ο Α. Σαμαράς συνένωσε δηλαδή δύο τομείς ακριβώς για να της προσφέρει έναν βαρύνοντα, τιμητικό ρόλο ευθύνης. Η ίδια, όμως, πάλι ανεξήγητα και αψυχολόγητα, απέρριψε και τη νέα πρόταση. Προφανώς θα ήθελε τον Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής. Αυτό, όμως, δεν γινόταν, αφού οι θέσεις της στα εθνικά μας θέματα είναι υποχωρητικές και αποτέλεσαν άλλωστε έναν από τους βασικούς λόγους για την ήττα της ΝΔ στις εκλογές.

Η κυρία Ντόρα, λοιπόν, συνεχίζει τα πείσματα, παρότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. της κάνει γενναιόδωρες προτάσεις. Δεν είναι, όμως, κάθε μέρα Κυριακή. Στη ζωή και στην πολιτική, οι ευκαιρίες και οι προτάσεις δεν παρουσιάζονται διαρκώς, ιδιαίτερα όταν χωρίς ουσιαστικό λόγο αρνείσαι συνεχώς. Αν η κα. Μπακογιάννη συνεχίσει έτσι, σε λίγο δεν θα την καλεί κανείς ούτε για καφέ...

Πηγή: Πατριωτικός Λόγος

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο δήμου Πέτρας - Συζητήθηκε και το θέμα της Μονής Πέτρας





Συνεδρίασε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο δήμου Πέτρας, όπου συζητήθηκε και το θέμα με τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Πλαταμώνος και Κίτρους για την επιστροφή της Μονής Πέτρας Ολύμπου και των τριγύρω κτιριακών εγκαταστάσεων στον φυσικό τους ιδιοκτήτη πριν τα πάρει το κράτος στις αρχές του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα το υπουργείο υγείας για τη δημιουργία σανατορίου για φυματικούς και αργότερα μετατράπηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί το 2004.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και μέλη της επιτροπής για τη συλλογή υπογραφών με αίτημα την επιστροφή της Μονής Πέτρας και των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΨΝΠΟ στην εκκλησία.

Η συζήτηση επί του θέματος θα επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πέτρας που συμφωνεί καταρχάς να παραχωρηθούν το μοναστήρι, οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο προαύλιος χώρος στην εκκλησία, αλλά ζητήθηκε από τα μέλη της επιτροπής να προσκομίσουν στην επόμενη συνεδρίαση τοπογραφικό με την επακριβή περιγραφή της έκτασης που διεκδικεί η Μητρόπολη.


Φυσικός ιδιοκτήτης δεν είναι το μοναστήρι αλλά οι παππούδες μας που τα καλλιεργούσαν πριν την Τουρκοκρατία και πριν να γίνει Μοναστήρι.

Επίσης αυτοί που διεκδικούν το Ψ.Ν.Π.Ο. ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ και σαν αντιστασιακοί κατά την περίοδο της Δικτατορίας σε ανάρτηση τους στο διαδίκτυο.

ΗΜΑΡΤΟΝ .... Ας καθίσουν στα αυγά τους γιατί αν ανοίξουν οι Ασκοί του Αιόλου και βγουν στην δημοσιότητα αυτά που έκαναν οι ίδιοι και οι πατεράδες τους κατά την διάρκεια της Δικτατορίας θα χρειαστεί σίγουρα παρέμβαση εισαγγελέα.

Ζούμε σε νόμιμο κράτος το οποίο λέει ότι όποιος κατέχει κάτι σύμφωνα με τους νόμους μπορεί να το κατέχει.

Όποιος δεν έχει γραπτά αποδεικτικά στοιχεία (ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ) δεν μπορεί να το κατέχει.

Κοντός Ψαλμός Αλληλούια....Ας μην μας προκαλούν περισσότερο ....

Επίσης οι κτηριακές εγκαταστάσεις που υπάρχουν έγιναν με λεφτά του λαού για Ψυχιατρείο, και όχι με λεφτά της Μητρόπολης για Μοναστήρι....

Θ.Κ. Πιέριος

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου της Ορμύλιας

κλικ στην πρόσκληση για μεγέθυνση