Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο δήμου Πέτρας - Συζητήθηκε και το θέμα της Μονής Πέτρας





Συνεδρίασε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο δήμου Πέτρας, όπου συζητήθηκε και το θέμα με τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Πλαταμώνος και Κίτρους για την επιστροφή της Μονής Πέτρας Ολύμπου και των τριγύρω κτιριακών εγκαταστάσεων στον φυσικό τους ιδιοκτήτη πριν τα πάρει το κράτος στις αρχές του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα το υπουργείο υγείας για τη δημιουργία σανατορίου για φυματικούς και αργότερα μετατράπηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί το 2004.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και μέλη της επιτροπής για τη συλλογή υπογραφών με αίτημα την επιστροφή της Μονής Πέτρας και των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΨΝΠΟ στην εκκλησία.

Η συζήτηση επί του θέματος θα επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πέτρας που συμφωνεί καταρχάς να παραχωρηθούν το μοναστήρι, οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο προαύλιος χώρος στην εκκλησία, αλλά ζητήθηκε από τα μέλη της επιτροπής να προσκομίσουν στην επόμενη συνεδρίαση τοπογραφικό με την επακριβή περιγραφή της έκτασης που διεκδικεί η Μητρόπολη.


Φυσικός ιδιοκτήτης δεν είναι το μοναστήρι αλλά οι παππούδες μας που τα καλλιεργούσαν πριν την Τουρκοκρατία και πριν να γίνει Μοναστήρι.

Επίσης αυτοί που διεκδικούν το Ψ.Ν.Π.Ο. ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ και σαν αντιστασιακοί κατά την περίοδο της Δικτατορίας σε ανάρτηση τους στο διαδίκτυο.

ΗΜΑΡΤΟΝ .... Ας καθίσουν στα αυγά τους γιατί αν ανοίξουν οι Ασκοί του Αιόλου και βγουν στην δημοσιότητα αυτά που έκαναν οι ίδιοι και οι πατεράδες τους κατά την διάρκεια της Δικτατορίας θα χρειαστεί σίγουρα παρέμβαση εισαγγελέα.

Ζούμε σε νόμιμο κράτος το οποίο λέει ότι όποιος κατέχει κάτι σύμφωνα με τους νόμους μπορεί να το κατέχει.

Όποιος δεν έχει γραπτά αποδεικτικά στοιχεία (ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ) δεν μπορεί να το κατέχει.

Κοντός Ψαλμός Αλληλούια....Ας μην μας προκαλούν περισσότερο ....

Επίσης οι κτηριακές εγκαταστάσεις που υπάρχουν έγιναν με λεφτά του λαού για Ψυχιατρείο, και όχι με λεφτά της Μητρόπολης για Μοναστήρι....

Θ.Κ. Πιέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: