Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Το βιβλίο του Γιώργου Πιπερόπουλου "Καληνύχτα Ελλάδα"

κλικ στο εξώφυλλο για μεγέθυνση

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις παραμονές των Χριστουγέννων 2008 όταν δημοσιεύθηκε το βιβλίο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου με τον τίτλο που σχολιάστηκε ευρύτατα:

”Kαληνύχτα Ελλάδα”

Το βιβλίο που βρίσκεται σε όλα τα ελληνικά βιβλιοπωλεία αναδεικνύει τους προβληματισμούς του μέσου Έλληνα, της Ελληνίδας των παιδιών μας στα κοινωνικά, πολιτικά, ψυχολογικά δρώμενα της πατρίδας μας απαρτίζεται από 65 άρθρα κατανεμημένα σε 9 ενότητες που καλύπτουν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, την πολιτική και τα Κόμματα, τον Έλληνα και το αυτοκίνητο, την μοναξιά μας που σκοτώνει, τον καρκίνο που θερίζει μεγάλους και μικρούς, την τηλεόραση και τον «περίεργο» ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ, τις εξαρτήσεις μας από ουσίες και ιντερνέτ, τον έρωτα, τον γάμο, το διαζύγιο.

Ή τελευταία ενότητα του βιβλίου δίνει ΕΛΠΙΔΑ η οποία τώρα,
Ένα χρόνο αργότερα γίνεται πολύ Επίκαιρη, με δεδομένη και την πρώτη εδώ και πολλά χρόνια σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών που ΟΛΟΙ οι Έλληνες ελπίζουμε ότι συμμετέχουν και διαισθάνονται το μήνυμα που έχει στείλει με την αφιέρωσή του ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος:

«Να αγαπάς την Ελλάδα,
να λες,
Εγώ μονάχος έχω χρέος να την σώσω…
Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω…»

2 σχόλια:

greeks_against_stupidity είπε...

Εκτός από την προσπάθεια διαφήμισης του συγκεκριμένου βιβλίου, ποιος άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει για την συγκεκριμένη ανάρτηση;
ΥΓ. το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι κακό (ω ναι!!! το έχω διαβάσει) δίνει αρκετές αφορμές για δημιουργικές σκέψεις, έχει βέβαια πολλές μα πάρα πολλές υπερβολές και γενικεύσεις (απλοϊκές και κουραστικές ορισμένες φορές) αλλά παρ όλα αυτά είναι ενδιαφέρον και έχει ακόμα μια χρήση που ο συγγραφέας δεν φαίνεται να είχε προβλέψει. Διαβάζοντας το τα μέλη μιας οικογένειας ή ακόμη και μια φιλική παρέα και στη συνεχεία συζητώντας πάνω στα ζητήματα που θέτει, δίνει πολλές θετικές αφορμές για ουσιαστική συζήτηση. Στα αρνητικά του συγκαταλέγεται μόνο η περσινή προσπάθεια διαφήμισης του σε εντελώς άκαιρη στιγμή και με άκομψο τρόπο.

Τα Ανήλια είπε...

Φίλε greeks_against_stupidity,

Έχουμε κατηγορία με ενδιαφέροντα βιβλία. Δεν είναι το πρώτο βιβλίο που παρουσιάζουμε.

Αν το θεωρείς διαφήμιση, μπορεί και να φαίνεται έτσι. Φυσικά δεν πληρωνόμαστε για αυτό. Καλύτερα να παρουσιάζεις ένα βιβλίο παρά προϊόντα από sex shops ας πούμε.

Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο άρθρο - παρουσίαση βιβλίου μας το έστειλε ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος και έχουμε δημοσιεύσει και πολλά άλλα άρθρα του στο παρελθόν.

Ότι μας στέλνουν με e-mail το δημοσιεύουμε. Κι εσύ αν μας στείλεις ένα e-mail που θα προτείνεις ένα ενδιαφέρον βιβλίο, φυσικά και θα το δημοσιεύσουμε.

Θεωρούμε ότι τα βιβλία είναι χρήσιμα για τον καθένα μας. Φυσικά μπορείς να μας στείλεις και οτιδήποτε άλλο, εκτός από θέμα βιβλίου και θα το δημοσιεύσουμε επίσης.

Να είσαι καλά φίλε.

Εδώ είμαστε και για συνεργασία αν θέλεις.

Με εκτίμηση