Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Οι Δήμαρχοι που εκλέγονται στη Χαλκιδική


Δήμος Πολυγύρου: Εκλέγεται ο Αστέριος Ζωγράφος, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία

Δήμος Αριστοτέλη: Εκλέγεται ο Χρήστος Πάχτας, ανεξάρτητος.

Δήμος Κασσάνδρας: Εκλέγεται ο Βασίλης Παπαγιάννης, ανεξάρτητος.

Δήμος Σιθωνίας: Εκλέγεται ο Ιωάννης Τζίτζιος, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία.

Δήμος Νέας Προποντίδας: Εκλέγεται ο Δαμιανός Ιορδανίδης, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος Δήμαρχος Πειραιά - Video

Βασίλης Μιχαλολιάκος: «Δεν κέρδισε η ΝΔ, αλλά ο Πειραιάς»


«Σήμερα κέρδισε ο Πειραιάς» δήλωσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, αμέσως μετά την έκδοση των ασφαλών αποτελεσμάτων που τον έφερναν στην πρώτη θέση στη μάχη για τον δήμο Πειραιά.

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά δήλωσε πως στόχος του είναι η μέγιστη δυνατή συναίνεση για το καλό της πόλης και είπε μάλιστα πως θα συνεργαστεί και με τον απερχόμενο δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα.

«Όταν ανακοίνωσα την απόφασή μου να διεκδικήσω τη δημαρχία του Πειραιά, είχα πει ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι ούτε ως συνδυασμοί ούτε ως πρόσωπα», σημείωσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και τόνισε πως στόχος της νέας διοίκησης είναι «να ξεβρομίσουμε την πόλη από τα σκουπίδια».

Στις ιαχές των ψηφοφόρων του «Ζήτω η Νέα Δημοκρατία», ο νέος δήμαρχος Πειραιά απάντησε πως «δεν κέρδισε η Νέα Δημοκρατία αλλά ο Πειραιάς».

Πηγή: Skeftomaste Ellhnika

Εξελέγει Δήμαρχος Πολυγύρου, ο νυν Νομάρχης Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφος


Βιογραφικό κ. Ζωγράφος Αστέριος

ΟΝΟΜΑ: Αστέριος
ΕΠΩΝΥΜΟ: Ζωγράφος
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ: Γεώργιος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος
Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Πολύγυρος Χαλκιδικής

ΣΠΟΥΔΕΣ:
Αριστούχος Εξαταξίου Γυμνασίου Αρναίας Χαλκιδικής (1966
Πτυχίο Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1966-1971)

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:
Ελληνική Αεροπορία- Δικαστικό Τμήμα (1971-1974)

Γέμισε η Έδεσσα "τουρίστες" σήμερα ! Από Σκόπια και από Βουλγαρία οι εκδρομείς που έφυγαν με το που έκλεισαν οι κάλπες


Βουλγαρικά λεωφορεία και επιβατικά αυτοκίνητα καθώς και Σκοπιανά mini-bus αλλά και αυτοκίνητα εθεάθησαν παντού στην πόλη της Έδεσσας.

Την προηγούμενη Κυριακή δεν υπήρχε ίχνος "τουρίστα" αλλά σήμερα η πόλη ήταν γεμάτη "Μακεδόνες" και δεδομένης της μεγάλης αποχής και της πλήρους απουσίας ελέγχου στα εκλογικά τμήματα ... θα πρέπει να ανησυχούμε.

Επίσης εθεάθη νεαρή γυναίκα Εδεσσαία να προσπαθεί να ψηφίσει χωρίς ταυτότητα ( με το πρόσχημα ότι την ξέχασε) που μόλις είχε ψηφίσει σε άλλο εκλογικό τμήμα της Έδεσσας.

Η Πόλις

Απαγγέλει η Έλλη Λαμπέτη

Η Πόλις


Είπες· «Θα πάγω σ' άλλη γή, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα,
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή.
Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή·
κ' είν' η καρδιά μου -- σαν νεκρός -- θαμένη.
Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμό αυτόν θα μένει.
Οπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα».


Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς·
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ' ασπρίζεις.
Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού -- μη ελπίζεις --
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γή την χάλασες.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1910)

Νέα φυλή ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο - VIDEO

Πηγή: The Insider

Νέα φυλή ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο


Μια άγνωστη μέχρι τώρα φυλή ανακαλύφθηκε τυχαία στον Αμαζόνιο κοντά σε δασικό φυλάκιο που βρίσκεται στην περιοχή για την αποτροπή της παράνομης κοπής ξύλων.
Εντύπωση προκάλεσε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Αρχές του Περού και δείχνει στιγμιότυπα από τις πρώτες επαφές των ιθαγενών με μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης των Άνδεων, του Αμαζονίου και των Αφρό-Περουβιανών (INDEPA), δίπλα σε καλύβες φτιαγμένες από φύλλα φοίνικα και ζαχαροκάλαμου.
Ο πρόεδρος του Ιστιτούτου Mayta Capac Alatrista, σύμφωνα με το Sky News, δήλωσε ότι οι ερευνητές επικοινώνησαν με μέλη της φυλής και έλαβαν πληροφορίες για τον τρόπο ζωής των ιθαγενών.

Ο Μπουτάρης

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Εδώ βλέπετε τον Γιάννη Μπουτάρη να εργάζεται σκληρά, ως αρχηγός Δημοτικής Παράταξης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μπουτάρης: " Μπορείτε να με λέτε κύριο δήμαρχο"!


«Από σήμερα, θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό για τη νέα Θεσσαλονίκη" δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

"Το σύστημα μέχρι σήμερα απέδειξε ότι όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα, αλλά έκοψε τις προοπτικές. Καλούμε τους συμπολίτες να κάνουν το μεγάλο βήμα, τη μεγάλη αλλαγή.

Δεν λέω εχθροί και φίλοι. Λέω συναγωνιστές και ανταγωνιστές και από 1η Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε για την καινούρια Θεσσαλονίκη που ονειρευόμαστε», ενώ χαριτολογώντας , απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε: "Μπορείτε να με λέτε από σήμερα κύριο δήμαρχο"!

Πηγή: The Insider

Σε δημοπρασία ο πρώτος υπολογιστής «Apple - 1», στα 240.000 ευρώ η αξία του


Ο θρυλικός υπολογιστής Apple-1, τον οποίο οι νεαροί τότε φίλοι Στιβ Τζομπς και Στιβ Βόζνιακ κατασκεύασαν με τα χέρια τους στο γκαράζ των γονιών του πρώτου, ένα επίτευγμα που σηματοδότησε τη γέννηση του σημερινού κολοσσού της Apple, πρόκειται να «βγει στο σφυρί», σε δημοπρασία των Κρίστις, σε λίγες μέρες.

Οι εκτιμητές υπολογίζουν την αξία του στα 240.000 ευρώ.

Ο Apple-1, που διέθετε τον επεξεργαστή MOS 6502 1 MHz και μονόχρωμη οθόνη 280Χ192, αλλά όχι πληκτρολόγιο, σχεδιάστηκε το 1976 και σταμάτησε να παράγεται το Σεπτέμβριο του 1977. Τελικά κατασκευάστηκαν μόνο 200 κομμάτια, ενώ σήμερα εκτιμάται ότι επιβιώνουν γύρω στα 50.

Σέρρες: Διέρρηξε εκλογικό τμήμα, έκλεψε τα ψηφοδέλτια υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος


Ένα από τα αξιοπερίεργα των εκλογών καταγράφηκαν στον Ομαλό Σερρών, όπου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος διέρρηξε τα ξημερώματα το εκλογικό τμήμα του χωριού και αφαίρεσε τα ψηφοδέλτια και γενικά όλο το εκλογικό υλικό.

Στη συνέχεια το έκρυψε σε ντουλάπες στο πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται στο ίδιο προαύλιο με το σχολείο – εκλογικό τμήμα, αλλά και στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν τις σχετικές έρευνες, εντόπισαν το δράστη και τον συνέλαβαν για να οδηγηθεί στη συνέχεια στην Εισαγγελία Σερρών, όπου και θα του απαγγελθούν οι σχετικές κατηγορίες.

Πηγή: Newsblog

Κωνσταντίνος: “Έρχομαι να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα”!


Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ έδωσε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος μίλησε για το σπίτι που ετοιμάζει στο Πόρτο Χέλι, το γάμο του Νικόλαου στην Ελλάδα και την πρόθεση του να επιστρέψει μόνιμα στη χώρα μας.

Ο Κωνσταντίνος που πηγαινοέρχεται στη χώρα μας για να επιβλέπει τις εργασίες που γίνονται στο σπίτι του στο Πόρτο Χέλι, βρέθηκε την περασμένη Τρίτη στην Ελλάδα για τη βράβευση των καλύτερων ιστοπλόων του κόσμου από τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ISAF, της οποίας είναι επίτιμο μέλος.

Ο ίδιος ανέφερε πως ασχολείται με την ιστιοπλοϊα εδώ και 50 χρόνια. “Ασχολούμαι περίπου μισό αιώνα. Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, εκτός από την τεχνολογία. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και σκληρή προπόνηση”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Αρχαίο Δίον


Το Δίον είναι μια περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου. Σήμερα είναι γνωστή σ’ όλο τον κόσμο γιατί οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια πολύ σπουδαία μακεδονική πόλη. Οι αρχαίοι βασιλιάδες της Μακεδονίας είχαν διαλέξει το Δίον για θερινή τους κατοικία. Εκεί δημιούργησαν, αιώνες πριν, έναν οικισμό στα ερείπια του οποίου είναι εμφανή τα στοιχεία του αρχαίου Μακεδονικού Πολιτισμού.

Οι αρχαιολόγοι, με επικεφαλής τον καθηγητή Δ. Παντερμαλή, έφεραν στο φως έναν αξιοθαύμαστο πολιτισμό. Απομεινάρια αρχαίου θεάτρου, αγοράς, λουτρών και ανακτόρων. Αξιόλογα επίσης είναι και τα ευρήματα των τάφων που βρέθηκαν στην περιοχή του Δίου. Οι περισσότεροι τάφοι, βασιλικοί, μαρτυρούν την ύπαρξη ενός λαμπρού και ακμαίου πολιτισμού.

Δημοτικά τραγούδια της Βορείου Ηπείρου


Τα τραγούδια ενός λαού είναι το αντιπροσωπευτικότερο στοιχείο της ψυχής και της ζωής του. Μέσα σ' αυτά αποτυπώνονται οι αγώνες του, οι αγωνίες του για τη ζωή και το θάνατο, τα οράματά του, η βιοθεωρία του και εν γένει η ιστορική του παρουσία. Πάνω απ' όλα με το τραγούδι καλλιεργείται ο κοινός γλωσσικός κώδικας και μέσω αυτού η ιστορική μνήμη και ενισχύονται οι εσωτερικές αντιστάσεις σε κάθε προσπάθεια αλλοίωσης και αφομοίωσης.

Για τους Βορειοηπειρώτες που το "δίκαιο" των διεθνών συναλλαγών αποφάσισε το 1913 να τους αποκόψει από τον πολιτισμό τους και να τους επιβάλλει ν' ανήκουν στο αλβανικό κράτος, το δημοτικό τραγούδι αποτέλεσε στοιχείο άμυνας απέναντι στην προσπάθεια αλλοίωσης της εθνικής τους ταυτότητας και αφομοίωσής τους.

Αντώνης Σαμαράς: Μήνυμα κατά του μνημονίου


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σήμερα από την Πύλο, όπου βρέθηκε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα, μπροστά στις κάλπες, υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια: Το ψηφοδέλτιο της κυβέρνησης για το μνημόνιο και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν και το ψηφοδέλτιο της ελπίδας, που ανοίγει δρόμους, ανοίγει προοπτικές για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή»

«Το παντοδύναμο μήνυμα του λαού, από τη Δευτέρα, για αλλαγή πορείας της κυβέρνησης, κανείς δεν θα μπορέσει να υποκριθεί και να πει ότι δεν το είδε, δεν το άκουσε ή δεν το κατάλαβε»

Ρένα Κουμιώτη - Το θαλασσινό τριφύλλι