Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Άγριο κράξιμο Παπακωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη (Video)

Απίστευτα βρισίδια άκουσε ο -μάλλον ιδιαίτερα μισητός στη Θεσσαλονίκη- Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σήμερα στις 2-3-2012 ο Παπακωνσταντίνου θέλησε να δώσει συνέντευξη στην TV100 με φόντο τον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης,αλλά η συνέντευξη διακόπηκε στα πρώτα μόλις λεπτά από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Θυμήθηκαν το σπήλαιο των Πετραλώνων

'Αμεσες επεμβάσεις, επιστημονικού κυρίως χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθούν στην υφιστάμενη έκθεση του Μουσείου Πετραλώνων Χαλκιδικής, μετά και την έγκριση του Συμβουλίου Μουσείων.

Το Μουσείο Πετραλώνων, που ήρθε στην κυριότητα του Δημοσίου μετά από πολλούς αγώνες, συνεχίζει να λειτουργεί, με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, κυρίως από σχολεία. Έχει υπολογιστεί ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τουλάχιστον 70.000 με 80.000 επισκεπτών τον χρόνο.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μουσείων, τον Μάιο του 2011, είχε εγκριθεί η λειτουργία του Μουσείου Πετραλώνων από το Δημόσιο, καθώς και η απομάκρυνση εκθεμάτων εντός και εκτός του κτιρίου, είτε επειδή δεν έχουν επιστημονική βάση είτε γιατί δεν προέρχονται από το Σπήλαιο.

Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Χαλκιδικής: “Διανομή Τροφίμων έτους 2011 & 2012”

κλικ για μεγέθυνση

Με δύσπνοια στο Ωνάσειο ο Ισίδωρος Κούβελος


Υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις


Ελενα Φυντανίδου

Με έντονη δύσπνοια εισήχθη το απόγευμα της Παρασκευής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ο σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Ο κ. Κούβελος, ο οποίος νοσηλεύεται στο δωμάτιο 618, υποβάλλεται αυτή την ώρα σε ιατρικές εξετάσεις. Σημειώνεται ότι ο κ. Κούβελος είχε εισαχθεί ξανά στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πριν από περίπου τρία χρόνια. Τότε είχε υποβληθεί σε επέμβαση από τον καρδιοχειρουργό κ. Αλκη Μιχάλη.

Πηγή: Το Βήμα

Κούβελος-Μπακογιάννη: Ξέχασαν να δηλώσουν τον λογαριασμό του $1 εκατ.

Να πάει στον εισαγγελέα το θέμα, ζητεί ο σύζυγος της αρχηγού της Δημοκρατικής Συμμαχίας με δήλωσή του

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του κ. Ισ. Κούβελου, συζύγου της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, το οποίο προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών του στις ΗΠΑ για να καταλήξει σε τράπεζα του Λονδίνου. Σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών επί της δήλωσης «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 2011 (χρήση 2010, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου μέχρι την κατάθεση της δήλωσης, δηλαδή έως την 30ή Ιουνίου 2011), που καταθέτει ο κ. Κούβελος ως υπόχρεος από κοινού με την σύζυγό του, προκύπτει ότι δεν δηλώθηκε ο λογαριασμός του Λονδίνου.

Στον λογαριασμό αυτό, ο οποίος τηρείται σε λίρες Αγγλίας και δολάρια ΗΠΑ, κατατέθηκε το επίμαχο ποσόν στις 4 Μαρτίου 2011, ενώ σύμφωνα με τις γραπτές εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει ο κ. Κούβελος από την αρμόδια για τα «πόθεν έσχες» Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ο ίδιος δήλωσε ότι «εκ παραδρομής» δεν αναφέρθηκε στην δήλωσή του για το 2011.

Η συγκλονιστική ομορφιά του ελληνικού τοπίου με κινούμενη εικόνα (Timelapse)

Ένα εξαιρετικό βίντεο που αναδεικνύει την συγκλονιστική ομορφιά του ελληνικού τοπίου παρήγαγαν οι Κώστας Γκολέμης  από την εταιρεία παραγωγής Media offline και ο Φώτης Τραγανουδάκης από την Public eye Studio. Στο βίντεο ακολουθήθηκε η τεχνική του timelapse (κινούμενη εικόνα)

Χρειάστηκαν ώρες φωτογράφισης και χιλιάδες καρέ, με ειδικό εξοπλισμό που σχεδίασαν για να δημιουργηθεί το τελικό εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τη μουσική που δημιουργήθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο timelapse επιμελήθηκε η Τάνια Γιαννούλη.

Δήμος Σιθωνίας: 10ο Ανοικτό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμων Χαλκιδικής 2012

Νικήτη 02 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10o ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ
ΔΗΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2012


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής διοργανώνει το 10Ο  Ανοιχτό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμων Χαλκιδικής, την  Κυριακή 04 Μαρτίου 2012, από τις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο ATHENA PALACE (μεταξύ Νικήτης- Ν.Μαρμαρά).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τα νήπια & οι μαθητές-τριες  της Πρωτοβάθμιας και της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   των Δήμων της Χαλκιδικής.

Ιωάννης Τσουκαλάς: 2,4 εκατομμύρια υπογραφές κατά της συνθήκης ACTA κατατέθηκαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2012

2,4 εκατομμύρια υπογραφές κατά της συνθήκης ACTA κατατέθηκαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Η γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το ACTA θα κρίνει το μέλλον της» δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

2,4 εκατομμύρια υπογραφές χρηστών του διαδικτύου συγκεντρώθηκαν κατά της συνθήκης ACTA και παραδόθηκαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα.

Δελτίο Τύπου του Κυριάκου Βελόπουλου

κλικ για μεγέθυνση

Φθιώτιδα: Αποφάσισαν κοινωνικό αποκλεισμό στους βουλευτές του νομού! Ακόμα και να μην τους βάζουν βενζίνη!

Η κοινωνική κατακραυγή προς τους βουλευτές ξεφεύγει μέρα με την μέρα…

Στην Φθιώτιδα οι Συλλογικότητες Λαμίας αποφάσισαν να αποκλείσουν κοινωνικά τους βουλευτές του νομού!

Όλο το κείμενο:

”Όταν η εξουσία διαλύει την κοινωνία επιβάλλοντας την φτώχεια και τον ολοκληρωτισμό η κοινωνία επιστρέφει στην εξουσία τον κοινωνικό αποκλεισμό…

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας άνεργους και εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι και να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά αποκλείοντας από την κοινωνική ζωή της πόλης μας και του ομού μας σε κάθε επίπεδο, τους 5 βουλευτές Φθιώτιδας

Ο Βελόπουλος παραδέχεται ότι έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό, αλλά για... business!

Το ποσό των 400.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού μετέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή +13».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ζήτημα είναι περίπλοκο καθώς το παραπάνω ποσό είναι πολύ υψηλότερο από τις καταθέσεις του, που σύμφωνα με το πόθεν έσχες που υπέβαλε στη Βουλή το 2010 διατηρούσε σε δύο ελληνικές τράπεζες χρήματα που ξεπερνούσαν τις 230.000 ευρώ. Το όνομα του Κυριάκου Βελόπουλου περιλαμβάνεται στη λίστα των δέκα προσώπων, νυν και πρώην βουλευτών, που εξήγαγαν πάνω από 100.000 ευρώ το 2011 την περίοδο που συζητούνταν το ενδεχόμενο χρεικοπίας της χώρας.

Αναφέρεται δε ότι η περίπτωση του βουλευτή θα εξεταστεί από το ΣΔΟΕ, ώστε να διαπιστωθεί αν τα επιπλέον χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό προέρχονται από νόμιμες πηγές ή κάποια περιουσιακή μεταβολή.

Κατέθεσε αγωγή κατά της Google για μια φωτογραφία του που τον δείχνει να ουρεί στον κήπο του σπιτιού του

Ενας Γάλλος κατέθεσε χθες Πέμπτη αγωγή κατά της Google για μια φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο Ιντερνετ από την εφαρμογή Street View στην οποία εμφανίζεται να ουρεί στον κήπο του σπιτιού του, γεγονός που κατά την κρίση του τον γελοιοποίησε στους συντοπίτες του σε χωριό της βορειοδυτικής Γαλλίας.

 Ο άνδρας αυτός, γύρω στα 50, κατοικεί σε ένα χωριό περίπου 3.000 κατοίκων στην περιοχή Μεν ε Λουάρ και απαιτεί την απομάκρυνση της φωτογραφίας, από την οποία οι συντοπίτες του τον έχουν αναγνωρίσει παρότι έχουν σκοπίμως αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ζητεί επίσης αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ.

Δέσμευση Σαμαρά στη Μέρκελ

Ο Αντώνης Σαμαράς με την Ανγκελα Μέρκελ. Στην συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ επέμενε στην ανάγκη προσφυγής στις κάλπες στην Ελλάδα για να εκτονωθεί η ένταση που υπάρχει στη χώρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε πως θα τηρήσει τα συμπεφωνημένα, στην κατ' ίδιαν τους συνάντηση, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΕΛΚ και επέμεινε στην ανάγκη προσφυγής στις κάλπες

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι θα τηρήσει απολύτως τα συμπεφωνημένα, έτσι όπως αυτά περιγράφονται στη δανειακή σύμβαση, έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, τόσο στον πρόεδρο του Εurogroup όσο και στην καγκελάριο της Γερμανίας, έτσι ώστε να τους καθησυχάσει και σε ό,τι αφορά τον χρόνο των εκλογών.

Η λάμψη της Γης στο κυνήγι εξωγήινων

Η αντανάκλαση της λάμψης της Γης στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης δίνει στοιχεία για την αναζήτηση της ζωής σε άλλους πλανήτηες

Η αντανάκλαση που ο πλανήτης μας στέλνει στο φεγγάρι προσφέρει «πατρόν» για την αναζήτηση της ζωής αλλού

Αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με τη λαμπρότητα ενός άστρου, η Γη εκπέμπει στο Διάστημα μια λάμψη, και η λάμψη αυτή φέρει μέσα της τα σημάδια της ζωής. Τώρα οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να τα αποκρυπτογραφήσουν με στόχο να τα χρησιμοποιήσουν ως βάση για την αναζήτηση ζωής σε άλλους πλανήτες.

Φωτεινές «βιοϋπογραφές»

Ο πλανήτης μας φυσικά δεν είναι αυτόφωτος, αντανακλά όμως προς το Διάστημα το φως που δέχεται από τον Ηλιο.

Οι ορκωτοί ελεγκτές ψάχνουν το πλοίο που δηλώνει ότι αγόρασε ο Κούβελος

Ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας το πόρισμα για την υπόθεση

Χρήστος Μπόκας

Από την αναζήτηση του «φαντομά εκατομμυριούχου βουλευτή» στον εντοπισμό του πλοίου που δηλώνει ότι αγόρασε ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, έχουν περάσει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί λογιστές έχουν λάβει σαφή εντολή  προκειμένου να εντοπίσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείξουν εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του κ. Κούβελου, ότι δηλαδή το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου δολαρίων αφορούσε σε «αγορά ποσοστού επί καινούριου πλοίου… τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση – εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς».

Αθωώθηκαν έξι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου

Αθώος και ο αστυνομικός που κατηγορήθηκε ότι δεν προέβη σε συλλήψεις

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου που προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει.

Οι έξι κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας τις πράξεις της παράνομης βίας και της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δίπλα τους κάθισε κι ένας αστυνομικός, ο οποίος αθωώθηκε τελικά για το αδίκημα της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας διά παραλείψεως. Ο τελευταίος κατηγορείτο ότι παρότι βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ημέρα, δεν προέβη σε καμία σύλληψη.

Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη βουλή (Video)



Όταν το παλιό αρνείται να πεθάνει, το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί…

Η Google αντίθετη με τον κοινοτικό νόμο

Νέα πολιτική: Βορά στη διαφήμιση τα προσωπικά δεδομένα

Μέτωπο αντιπαράθεσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει η Google O αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή τη νέα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα σχέδιά της ανά τον κόσμο, αλλά και κόντρα στη σαφή προειδοποίηση της Κομισιόν για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Από χθες η Google συγκεντρώνει ουσιαστικά 60 διαφορετικές πολιτικές προστασίας δεδομένων σε μία και μοναδική, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι οι αλλαγές είχαν ως στόχο να απλοποιηθεί η πολιτική της και δεν θα έχουν ουσιαστικές επιπτώσεις στους χρήστες, καθώς αφορούν, κυρίως κωδικοποιήσεις πρακτικών που εφαρμόζονται εδώ και καιρό.

Το μυστήριο μιας περίτεχνης χάλκινης περικεφαλαίας

.Ελίνα Ράπτη

Ένα χάλκινο κράνος Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται στον 6ο ή 5ο π.Χ. αιώνα βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας στο Λιμάνι της Χάιφα, στο Ισραήλ.

Ο διευθυντής της Θαλάσσιας Μονάδας Αρχαιολογίας Sharvit Jacob με τις Ισραηλινές Αρχές Αρχαιοτήτων δηλώνει: «Είναι ένα από τα πιο περίτεχνα κομμάτια ελληνικής πανοπλίας που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ».

Ωστόσο, το πώς κατέληξε στον πυθμένα της θάλασσας και σε ποιον ανήκε παραμένει μυστήριο. Μια θεωρία είναι ότι ανήκε σε πολεμιστή ενός από τα πλοία του ελληνικού στόλου που πολέμησαν τους Πέρσες, κυβερνήτες της χώρας εκείνη την εποχή.

To τρίτο «θαύμα» της Άννας Διαμαντοπούλου: Πανελλαδικές χωρίς... τετράδια εξέτασης!

O θυμόσοφος λαός μας συνηθίζει να λέει «μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις και την... κακιά του ώρα». Αυτή η παροιμία ταιριάζει «γάντι» στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, αφού μετά την φαρσοκωμωδία με τα βιβλία και τα συσσίτια στα σχολεία, φαίνεται πως τριτώνει το «κακό» στην Παιδεία.

Σάλος είχε δημιουργηθεί το Φθινόπωρο με τις ελλείψεις που υπήρχαν στα σχολικά βιβλία αλλά όπως όλα δείχνουν η Ιστορία δεν δίδαξε την υπουργείο Παιδείας. Μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, υπάρχουν σχολεία σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής, όπως τα Κάτω Πατήσια, όπου οι καθηγητές από μόνοι τους ναυλώνουν τα αυτοκίνητά τους καθημερινά και μεταφέρουν βιβλία στους μαθητές!

Παράλληλα, οι υποσχέσεις για συσσίτια στα σχολεία μένουν ως επί το πλείστον στα λόγια αφού τα πρωινά του υπουργείου φτάνουν με ρυθμούς «χελώνας» στα σχολεία της χώρας.

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ψήφισα ΝΑΙ γιατί θέλω να δώσω χαρά στους χιλιάδες φίλους μου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/2/2012

Έχω εξηγήσει αναλυτικά και διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους είπα ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο μνημόνιο. Ήταν μια πράξη συνείδησης με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας πρώτα, αλλά και το συμφέρον του κόμματος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί γνώριζα από πριν τις συνέπειες για την πολιτική μου σταδιοδρομία. Έδωσα μια μάχη στην κοινοβουλευτική μου ομάδα και στο Κοινοβούλιο, αλλά μειοψήφισα.

Το ΟΧΙ στο μνημόνιο ωφέλησε γιατί προκάλεσε την ουσιαστική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και το ξέσπασμα των Φιλελλήνων σε όλο τον κόσμο. Σε δημόσια ανακοίνωσή μου στις 22/2/2012 ξεκαθάρισα πως ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΙ στην προσπάθεια για ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ και ΙΣΧΥΡΗ Νέα Δημοκρατία με ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τον Αντώνη Σαμαρά. Την επομένη ήμουν ευτυχής γιατί ο κ. Αντώνης Σαμαράς άνοιξε πάλι την πόρτα της ΝΔ ζητώντας ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ και ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ.