Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Στα 10.550 ευρώ το πρόστιμο για ανασφάλιστο εργαζόμενο

Θέλουν τη «μαύρη» εργασία να είναι «ασύμφορη» και «ριψοκίνδυνη»

 Πρόστιμο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, δηλαδή 10.550 ευρώ, προβλέπουν τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης τη Δευτέρα.

 Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι τα βαριά πρόστιμα καθιστούν πλέον την αδήλωτη εργασία ασύμφορη και ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη πρακτική για τις επιχειρήσεις και πρόσθεσε: «Τα ψέματα τελείωσαν. Άλλοθι δεν υπάρχει για κανέναν. Όποιος σχεδιάζει να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι κυρώσεις αυτές θα επιβάλλονται άμεσα, επιτόπια και κατά «δέσμια αρμοδιότητα» του ελεγκτή, καθώς η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπίζεται,

Εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Πολυγύρου - Οι Θησαυροί του Αιγαίου

Σας προσκαλούμε
την Τετάρτη, 21 Αύγουστου 2013 και ώρα 20:30
στο Αμφιθέατρο Πολυγύρου

στην πολιτιστική εκδήλωση
«Ο Πολιτισμός μας ενώνει»

Φαντασμαγορική βραδιά
      με τραγουδιστές και χορευτικά συγκροτήματα
από την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Ελλάδα

που θα πραγματοποιηθεί
υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 

Ατελείωτο "κράξιμο" στον Σμαραγδή μέσω twitter για την... "γλυφτο - μαντινάδα" στον Σαμαρά

Μια αυτοσχέδια μαντινάδα (ο Θεός να την κάνει δηλαδή) του  σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, αφιερωμένη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πυροδότησε πλήθος αρνητικών σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα. Ο σκηνοθέτης, δημιουργός γνωστών (πλην ιδιαιτέρα μετρίων) ταινιών όπως οι «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», «Ελ Γκρέκο», «Καβάφης», βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και -όπως γίνεται συνήθως- της μαζικής διαπόμπευσης.

Αφού πρώτα τιμήθηκε ο ίδιος από τον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Σμαραγδής είπε μερικούς στίχους τους οποίους, όπως υποστηρίζει έγραψε λίγο πριν ανέβει στο βήμα σε ένα χαρτάκι:

«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».

Η Άγκυρα στήνει σκηνικό Αιγύπτου στην Θράκη;

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΖΕΤ ΑΛΤΙΝΤΑΣ

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Την αποκοπή από το Ελληνικό έθνος ζήτησε από τους μουσουλμάνους της Ανατολικής Μακεδονίας ο αντιπρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Συνομοσπονδίας Τούρκων Βαλκανίων» Ιζέτ Αλτιντάς λέγοντας ότι «για τον Τούρκο, άλλος φίλος από τον Τούρκο δεν υπάρχει». Η δήλωση αυτή, που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις ξεκάθαρες και απροκάλυπτες διχαστικές ενέργειες που δρομολογούνται από την Άγκυρα στην Ροδόπη και στον Έβρο έγινε κατά τη διάρκεια των αγώνων πάλης με λάδι που πραγματοποιήθηκαν στο οροπέδιο Χίλια.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο περιθώριο των αγώνων δεν παρέστη από την πλευρά των επισήμων κανείς παράγοντας της περιοχής μη μουσουλμάνος, γεγονός το οποίο ενθάρρυνε δηλώσεις με τις οποίες καλλιεργείται η διχόνοια και ο διαχωρισμός του μουσουλμανικού απο το χριστιανικό στοιχείο. Γεγονός που όπως έχει αποδειχθεί σε Αίγυπτο αλλά και σε Συρία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες και εκρηκτικές καταστάσεις.

Στο... αντάρτικο η Τζάκρη για τους πλειστηριασμούς

Οι πλειστηριασμοί φαίνεται να δοκιμάζουν την κυβερνητική συνοχή. Ηδη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην το φέρει στη βουλή, διότι σε αντίθετη περίπτωση η χώρα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

«Εγώ τουλάχιστον δεν θα το ψηφίσω με οποιονδήποτε τρόπο κι αν έρθει αυτό. Νομίζω μάλιστα ότι δεν θα το ψηφίσει η παρούσα βουλή και έχω προσλαμβάνουσες από βουλευτές της συμπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Η κυρία Τζάκρη πρόσθεσε ότι «Το δίλημμα είναι 1 εκατ. ξεσπιτωμένοι στο δρόμο ή εκλογές. Αν αυτό είναι το δίλημμα είναι εύκολο. Δεν πρέπει να τις φοβάται κανένας τις εκλογές».

Πηγή: NewPost