Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Πολυγύρου: Παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2013 για το Κτηματολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2013
για το Κτηματολόγιο


Παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2013 για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης/ένστασης δίνεται από την Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ. Οι εκατοντάδες πολίτες, που δεν θα καταφέρουν να εξυπηρετηθούν λόγω του τεράστιου όγκου εργασίας στο Γραφείο Κτηματογράφησης Πολυγύρου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2013, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις διόρθωσης/ένστασής τους μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2013. Σε περίπτωση που παρατηρηθούν προβλήματα και κατά τη διάρκεια της παράτασης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν από το Γραφείο Κτηματογράφησης Πολυγύρου αριθμό πρωτοκόλλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν έως το τέλος του μήνα.

«Καρφιά» Γλέζου κατά Τσίπρα για «μαντρί», «κύκλους» και διαρροές

«ΣΑΝ ΙΩΣΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ - ΤΟΤΕ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;»

Ένα άρθρο του βουλευτή Επικρατείας, Μανώλη Γλέζου, με σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος και τον Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύεται στο ιστολόγιο της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες», με αφορμή την απουσία του από την ψηφοφορία στη Βουλή για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αλλά και το «παρών» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στην ανάρτηση, με τίτλο «Εξωκυκλική δήλωση του Μανώλη Γλέζου» ο βουλευτής απαντά σε «κύκλους» και «διαρροές» του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για λογική του «μαντριού», επισημαίνοντας ότι «με το να αφομοιώνουμε συνήθειες και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού» διαψεύδουμε τους πολίτες που στήριξαν τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας

Διαβάστε αναλυτικά που επιτρέπεται και που απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων

Aυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου και άλλων επισήμων.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για λόγους ασφαλείας το τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Σεραφείμ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Διάκου, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό.

Ιδιώτες αναλαμβάνουν και ανασκαφές

Συνεχίζεται η ανασκαφή στο παιδικό νεκροταφείο της Αστυπάλαιας

 Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

Ιδιωτικές εταιρείες φαίνεται πως θα αναλαμβάνουν στο εξής τις σωστικές ανασκαφές, τουλάχιστον όσο διαρκεί η μνημονιακή απαγόρευση νέων προσλήψεων στο Δημόσιο. Ετσι, το ανασκαφικό έργο που διενεργείται σε όλη την Ελλάδα από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού αφ' ενός θα κοστίζει περισσότερο στο κράτος και αφ' ετέρου θα βάζει από το παράθυρο το ιδιωτικό συμφέρον σε ένα κάστρο που έμενε ακόμη απόρθητο από παρεμβάσεις εργολάβων.

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτεται μετά την απόφαση της ΚΒ' Εφορείας Αστυπάλαιας να προσλάβει το εργατικό και τεχνικό προσωπικό που χρειάζεται για να συνεχίσει μια σωστική ανασκαφή μέσω μιας ιδιωτικής εταιρείας.

Στηρίζουν εξεταστική για τα υποβρύχια οι ΑΝ.ΕΛ

Είναι πιθανό να κινηθούν και δικαστικά για το θέμα

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα στηρίξουν πιθανή πρόταση για εξεταστική επιτροπή αναφορικά με το θέμα των υποβρυχίων.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας και της γραμματείας Τεκμηρίωσης του κόμματος, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να αναδειχθεί το ζήτημα των υποβρυχίων, το οποίο, όπως είπε στέλεχος του κόμματος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο Πάνος Καμμένος το έχει ανακινήσει από το 1998». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι πιθανόν να κινηθούν και δικαστικά εξετάζοντας όλες τις εκδοχές της υπόθεσης των υποβρυχίων.

Βουλή: Κενά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» πέντε βουλευτών

Κενά στις δηλώσεις πόθεν έσχες 5 Βουλευτών εντόπισε η Επιτροπή της Βουλής που τις ελέγχει.

Ο έλεγχος αφορούσε τις δηλώσεις του 2011.

Οι Βουλευτές και πρ. Βουλευτές που θα κληθούν εντός 15 ημερών να φέρουν πρόσθετα δικαιολογητικά είναι οι:

Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών, την Κυριακή

Στην χειμερινή ώρα περνάμε τα ξημερώματα της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου.

Έτσι, στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00,

Φωτογραφίες που βραβεύτηκαν: Εκπληκτικές εικόνες ανεπανάληπτα τοπία


 Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού για τον Φωτογράφο Άγριας Ζωής της Χρονιάς 2013 (σ.σ. pentapostagma.gr - Wildlife Photographer of the Year 2013) απαθανάτισαν την φύση στις πιο απροσδόκητες της στιγμές: ηφαιστειακές εκρήξεις, πολικές αρκούδες βυθισμένες σε παγωμένα νερά, «στέμματα» φτιαγμένα από μωρά κροκοδείλων, πιθήκους που «λούζονται» από παγωμένες νιφάδες χιονιού.

Η πρώτη θέση του διαγωνισμού για το 2013, όμως, ανήκει δικαιωματικά σε έναν φωτογράφο από τη Νότια Αφρική που κατάφερε να πλησιάσει τόσο κοντά σε ελέφαντες στην Botswana της Αφρικής ώστε να απαθανατίσει την στιγμή που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από μικρή λίμνη εμφανίζοντας τις αντανακλάσεις τους και την κίνησή τους στον φωτογραφικό φακό.

Στο φως δέκα άγνωστα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου

Δέκα άγνωστα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου έρχονται στο φως, σε μια προδημοσίευση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο της ανέκδοτης συλλογής «Το Υπερώον», που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τον εκδοτικό οίκο Κέδρος: Πρόκειται για 72 ολιγόστιχα πεζόμορφα ποιητικά, στο πολυτονικό σύστημα, που γράφτηκαν το 1985.

 Πρόκειται για μία ακόμη αποδέσμευση δημιουργημάτων του Ρίτσου, έχοντας την έγκριση της κόρης του Ερης, αποδέσμευση από το απέραντο ωκεανό ποιημάτων του ανθρώπου ο οποίος δεν δίσταζε να γράφει αενάως, αδιαφορώντας για τους επικριτές αυτής της πληθωρικής επιμονής του .

Αλλωστε, ήδη από το 1977, στο πεζοποίημα «Το τερατώδες Αριστούργημα», ένα έργο εκπληκτικού μοντερνισμού ελληνικής προέλευσης, ο Ρίτσος έχει απαντήσει ευθέως :

Γνωστά φυτά με… άγνωστες θεραπευτικές ιδιότητες!


Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες είδη φυτών στον κόσμο, άλλα είναι βρώσιμα, κάποια έχουν ιδιαίτερη εμφάνιση και μυρίζουν ωραία, ενώ ορισμένα έχουν εκπληκτικές χρήσεις πέρα από αυτές που θα περίμενε κανείς.

1. Κανέλα

Η κανέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο μαγείρεμα, προσφέροντας άρωμα και νοστιμιά. Ωστόσο έχει αποδειχθεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο κυκλοφορικό σύστημα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά αλλά και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επίσης, δρα προληπτικά στο διαβήτη, συντελεί στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμη και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer.