Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Πρώην Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Άγκυρα έκαιγε ελληνικά δάση!


Τα μυστικά τουρκικά κονδύλια την περίοδο της πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ, προορίζονταν για δολοφονίες Κούρδων και για εμπρησμούς ελληνικών δασών.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιργκιούν που έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr , υποστηρίζει αυτή την άποψη δημοσιεύοντας και σχετική δήλωση του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζο οποίος λέει με νόημα:

«Όλοι οι πρωθυπουργοί στο τέλος της θητείας τους ενημερώνουν τον νέο πρωθυπουργό σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά, και οι προηγούμενοι από εμένα με είχαν ενημερώσει.

Λαϊκή κατακραυγή και ξεσηκωμός…

Όλοι στο πλευρό του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ

Ετοιμάζεται ψήφισμα καταδίκης της απόφασης του Εφετείου και στήριξης του Γέροντα, που θα κυκλοφορήσει τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, για να μαζευτούν υπογραφές των πιστών

ΤΟ ΣΚΑΪ
άρχισε εκπομπές μέσα από τις οποίες αποκαλύπτει το σκάνδαλο πίσω από την υπόθεση Βατοπαιδίου, όπου φαίνεται ότι οι λόγοι της απόφασης είναι πολιτικοί

Κλινήρης από ίωση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες, στη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, πέρασε τελικά τα Χριστούγεννα ο Γέροντας Εφραίμ, αφού δεν του έχει επιδοθεί ακόμη το ένταλμα σύλληψης, το οποίο εξεδόθη εις βάρος του την περασμένη Παρασκευή.

Χριστούγεννα στη Χαλκιδική

Καλανδιστές στον Πολύγυρο
Το έθιμο είναι τοπική συνήθεια και πράξη, που πηγάζει από την ανάγκη να εκφραστούν εσωτερικές ψυχικές καταστάσεις και η παράδοση. Τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων σ’ όλη την Ελλάδα τελείται πλήθος εθίμων, αλλά και στη Χαλκιδική δεν υπάρχει υστέρηση.

Τα έθιμα αυτών των ημερών είναι ενδιαφέροντα, διότι διακρίνει κανείς σ’ αυτά ιδέες κληρονομημένες από τα πανάρχαια χρόνια και είναι σύμφωνες με τον τρόπο σκέψης του πρωτόγονου ανθρώπου, δοξασίες προχριστιανικές βαθιά ριζωμένες στο πνεύμα του λαού και πράξεις αντίθετες προς το νόημα της χριστιανικής διδασκαλίας, μολονότι γίνονται στο όνομα του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων.

Από θαλάσσης ή αέρος η μεταφορά του Εφραίμ στη φυλακή

Θρίλερ με την προφυλάκιση του ηγούμενου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας εκπνέει η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψής του, ενώ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, ο οποίος τον εξέτασε, έχει αναφέρει ότι ο ηγούμενος θα μπορεί να μετακινηθεί, εκτός απροόπτου, εντός των επόμενων δύο-τριών ημερών.

Τον ηγούμενο εξέτασε εκ νέου, το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Δοκουσλής, ο οποίος διαπίστωσε βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του. «Διαπίστωσα ότι εμφανίζει ύφεση η λοίμωξη του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε και έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα της δισκοπάθειάς του» είπε ο γιατρός, ο οποίος εκτίμησε ότι την Τρίτη,

Αρναία - Μέλωμα του Χριστού (Video)

Κάμερα Στέλιος Ρήγας
Παραμονή Χριστουγέννων 2011
Αναβίωση απο την Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας του Έθιμου του Μελώματος του Χριστού και του κοψίματος του Γιγαντιαίου Χριστόψωμου

Ένα Χριστόψωμο 200 κιλών

Την παραμονή των Χριστουγέννων η Αρναία γιόρτασε το «μέλωμα του Χριστού» παρά το τσουχτερό κρύο. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της κομώπολης για να αναβιώσουν για μια ακόμη χρονιά ένα παλιό έθιμο της Αρναίας και να δοκιμάσουν από το Χριστόψωμο που φέτος ζύγιζε 200 κιλά!.

Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας διοργάνωσε την καθιερωμένη κοπή του Χριστόψωμου και του μελώματος του Χριστού.

Το φετινό Χριστόψωμο ζύγιζε 200 κιλά και ο φούρνος του κ.Λαλιώτη που το παρασκεύασε χρειάστηκε 150 κιλά αλεύρι και 8 κιλά καρύδια, μεταξύ των άλλων συστατικών.

Ενα λεύκωμα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας


ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ

Το εκδοτικό πρόγραμμα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για τα ελληνικά μουσεία γράφει τη δική του ιστορία στον ελλαδικό χώρο και όχι λίγες φορές είναι ένα πολύτιμο εργαλείο. Ο φετινός, εντυπωσιακός, τόμος της σειράς είναι αφιερωμένος στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας και, όπως σημειώνει στο ειασγωγικό της σημείωμα η Μαριάννα Ι. Λάτση, «αφιερώνεται με σεβασμό σε όλους τους αρχαιολόγους που συνέδραμαν στην ανασκαφική προσπάθεια της περιοχής, από την πρώτη περίοδο έως σήμερα, καθώς επίσης και σε όλους όσοι επιμελούνται και φροντίζουν το νέο Μουσείο που από μόνο του είναι άξιο θαυμασμού».

Στην πολυτελή έκδοση παρουσιάζεται συνολικά το αρχαιολογικό έργο στην Πέλλα, στο Αρχοντικό και στην ευρύτερη περιοχή της, όπως είναι έως σήμερα γνωστό από την αρχαιολογική έρευνα, με κείμενα των ανασκαφέων - μελετητών, αλλά κυρίως με πλούσιο φωτογραφικό υλικό υψηλής ποιότητας.

Πέτρος Ζαράνης & Ανοιχτό Σχήμα στην Αθηναίισα Live

κλικ για μεγέθυνση

Τραγούδια & οργανικές συνθέσεις του Πέτρου Ζαράνη
βασισμένα κυρίως στις επτά διατονικές κλίμακες
σε ένα πάντρεμα Ανατολής - Δύσης
σε στίχους από ποιήματα των
Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σαραντάρη,
του συνθέτη, αλλά και
από αριστουργήματα της δημοτικής ποίησης.

Πέτρος Ζαράνης: Κιθάρες, Ούτι, Ney Τραγούδι
Μαρία Κοτσίρη: Τραγούδι, Μπάσο
Daniel Coglin: Ney
Μανούσος Κλαπάκης :Κρουστά
Δήμητρα Μπακαλγιάννη: Τραγούδι
Ματός Δημήτρης: Ούτι

Το 2011 μέσα σε 3 λεπτά: Από την Ταχρίρ στη Αθήνα (Video)


Το 2011 ήταν μια χρονιά αντίστασης, επανάστασης και μνήμης.Ένα έτος που φεύγει σε λίγες ημέρες, αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα σε όλο τον κόσμο.

Άλλες -μικρές- και άλλες -πιο μεγάλες- ιστορίες και γεγονότα συνέθεσαν ένα εκπληκτικό και ταυτόχρονα συγκινητικό «αμάλγαμα» εικόνων εκπληκτικής δύναμης, τις οποίες η  Google συγκέντρωσε σε ένα εξαιρετικό βίντεο, διάρκειας περίπου τριών λεπτών, μέσα από το οποίο περνάει όλη η φετινή χρονιά και οι σημαντικότερες στιγμές της.

Από την "αραβική άνοιξη" και την ανατροπή των απολυταρχικών καθεστώτων μέχρι τις μαζικές διαδηλώσεις της Αθήνας και την ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα για τον θάνατο του  Οσάμα μπιν Λάντεν.