Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κρίσιμη η κατάσταση στον Έβρο

Έκτακτη σύσκεψη για την κατάσταση στον Έβρο πραγματοποιήθηκε, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Εκεί έγινε μια αποτίμηση της μέχρι σήμερα δύσκολης κατάστασης στην περιοχή και των μέτρων που θα ληφθούν τις επόμενες ώρες.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Παυλίδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών ν’ απεγκλωβιστεί η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων από μακροχρόνιες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και ν’ αλλάξει η διαδικασία της νομοθεσίας για την απόληψη αδρανών υλικών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσα να προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή των απαραίτητων αναχωμάτων.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς με αντικαρναβαλική εγκύκλιο χαρακτηρίζει το θεσμό .. σατανικό!

Εγκύκλιο με την οποία κάνει επίθεση στον θεσμό του Καρναβαλιού τον οποίο χαρακτηρίζει ειδωλολατρικό και σατανικό, εξέδωσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς για την έναρξη της περιόδου του Τριωδίου. Σε ένα κείμενο που θυμίζει άλλες εποχές ο Μητροπολίτης καλεί τους χριστιανούς να απέχουν από το Καρναβάλι αφού, όπως υποστηρίζει, όποιος συμμετέχει πέφτει σε ακολασίες, κραιπάλες και μέθη.

Σημειώνει δε ότι ο διάβολος κάνει «θαυμάσια» το ανθρωποκτόνο έργο του με τις κοσμικές αυτές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Με 235 ψήφους εξελέγη πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αθήνα

Με 235 ψήφους εξελέγη πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. Σύμφωνα με την καταμέτρηση, 61 βουλευτές ψήφισαν «λευκό», ενώ υπήρξαν και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Όπως ανακοίνωσε ο εκτελών χρέη προσωρινού προέδρου Γιάννης Τραγάκης, τα 235 «ναι» στην υποψηφιότητα της κ. Κωνσταντοπούλου αποτελούν αριθμό-ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί κατά την εκλογή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι κλινήρης λόγω τροφικής δηλητηρίασης, και ο Ν.Μιχαλολιάκος.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας: Εκδηλώσεις για τον Έρωτα και την Αγάπη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνας του έρωτα και της αγάπης ο Φεβρουάριος και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας έχει προγραμματίσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

«Κραταιά ως θάνατος αγάπη»: οι ενήλικοι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από την εικόνα, τον αφηγηματικό και τον ποιητικό λόγο, την απαγγελία και την υποκριτική, να ταξιδέψουν στο παρελθόν, το οποίο μας δίδαξε την παντοδυναμία του έρωτα και γιατί «η αγάπη είναι δυνατή σαν τον θάνατο», όπως σοφά λέγει ο Σολομών στο «Άσμα Ασμάτων».
Αφήγηση: Νικόλαος Παππάς (Αρχαιολόγος)· Απαγγελία: Τάσος Παπαναστασίου (Ηθοποιός). Στα ενδιάμεσα κενά θα ακουστούν στίχοι και μουσική επώνυμων δημιουργών.
Χαιρετισμός εκδήλωσης: Ελισάβετ Τσιγαρίδα (Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας).

Ενημέρωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Βουρβουρού"

κλικ για μεγέθυνση

Έβρος: Εκκενώνεται το χωριό Λαγυνά

Σε συναγερμό βρίσκεται ο νομός Έβρου, καθώς η στάθμη των υδάτων του ποταμού έχει ξεπεράσει τα όρια, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν τα χωριά Πόρος και Λαγυνά.

Οι τεράστιες ποσότητες νερού που «έπεσαν» από τη Βουλγαρία έχουν ανεβάσει τη στάθμη του περίπου 1,5 μέτρο πάνω από το όριο με αποτέλεσμα τα αναχώματα που είχαν στηθεί σε κάποια χωριά να υποχωρήσουν και το νερό να καλύψει δρόμους και πλατείες!

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς το πρόβλημα εντοπίζεται στις νότιες περιοχές του Έβρου ποταμού. «Εκκενώνομαι τα Λαγυνά όπου τα νερά πέρασαν τα αναχώματα.