Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πυροδότησε φήμες η συνάντηση Ξυνίδη-Ψευδομουφτή Ξάνθης.Αλλαγή στο καθεστώς επιλογής τους;


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγες ώρες πριν ο κάλπες ανοίξουν για το δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης συναντάται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης με τον ψευδομουφτή Α.Μετέ,παρουσία και το έτερου βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάταντζη.Χειρότερη στιγμή για να γίνει αυτή η συνάντηση δεν μπορούσε να επιλέξει ο πρώην γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος και νυν βουλευτής Ξάνθης και υπουργός.

Οι πληροφορίες ότι θέμα της συνάντησης ήταν η αναγνώριση των ψευδομουφτήδων από την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί μόνο από τον ίδιο τον κ.Ξυνίδη. Είναι λογικό σε μία περιοχή όπου τα πάθη δεν λείπουν αλλά αντιθέτως συντηρούνται από μια μερίδα «σκληρών μειονοτικών»,τέτοια ζητήματα να ξεκαθαρίζονται άμεσα .

Θεσσαλονίκη: Ασυνείδητος οδηγός Ι.Χ. ανέτρεψε παιδικό καροτσάκι και τραυμάτισε ελαφρά ένα βρέφος


Βρέφος ηλικίας πέντε μηνών τραυματίστηκε ελαφρά όταν ασυνείδητος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου ανέτρεψε το καροτσάκι μέσα στο οποίο βρισκόταν το μικρό παιδί και στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο.

Το περιστατικό συνέβη, το απόγευμα, στη περιοχή της Μαρτίου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν ο οδηγός, κάνοντας οπισθοπορία, παρέσυρε και ανέτρεψε το καροτσάκι με το βρέφος, με αποτέλεσμα αυτό να τραυματιστεί.

Σοκαρισμένη η μητέρα του παιδιού, η οποία την ώρα του περιστατικού κρατούσε το καροτσάκι, ειδοποίησε αμέσως ασθενοφόρο που μετέφερε το βρέφος σε νοσοκομείο.

Aυτοδιοικητικές εκλογές: Αύριο κρίνεται η παρτίδα


Η πιο μεγάλη ώρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα κρίνει τους νικητές των Περιφερειών έρχεται αύριο, αφού η έκβαση της μάχης σε 11 περιφέρειες (τις δύο πρώτες σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο τις κέρδισαν από τον πρώτο γύρο οι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι) και τους 221 δήμους της χώρας που εκλέγουν την Κυριακή τους νέους τους τοπικούς άρχοντες.
"Κορυφαία πολιτική στιγμή της αναμέτρησης», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δίνοντάς του για μία ακόμη φορά πολιτική χροιά. Αυτές οι εκλογές ήταν εξαρχής πολιτικές και τώρα γίνονται ακόμα πιο πολιτικές, τόνισε σε χθεσινή του δήλωση, ενώ αναφερόμενος στο Μνημόνιο επισήμανε ότι επιβεβαιώθηκε πλέον ότι ήταν λάθος και πως «οικονομικά δεν απέδωσε και κοινωνικά αδίκησε».

Αποχώρηση από τον ΛΑ.Ο.Σ. του Ανδρέα Αλεξανδρόπουλου


Η δήλωση του Ανδρέα Αλεξανδρόπουλου:

«Ως έντιμος, ελεύθερος, ενεργός και ευαίσθητος πολίτης, εγκαταλείπω οριστικά και αμετάκλητα την πολιτική, φεύγω οργισμένος και απογοητευμένος από την τρισάθλια συναλλαγή που γίνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα. Επειδή η σιωπή τις ώρες αυτές είναι συνενοχή, επειδή αρνούμαι να δεχθώ τα όποια κομματικο-πολιτικά παιχνίδια και το δούναι λαβείν στα παρασκήνια, και επειδή ο τίτλος του κομματικού μέλους είναι τίτλος τιμής: ΑΠΟΧΩΡΩ και από την οργανωτική δομή του κόμματος, του οποίου υπήρξα ιδρυτικό μέλος και κατήλθα πέντε φορές υποψήφιος βουλευτής και νομαρχιακός σύμβουλος».

Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος

Παλαιό Φάληρο
Δημοσιογράφος-μέλος ΕΣΗΕΠ

Δελτίο Τύπου του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου, Κώστα Μπογδάνου


Πολύγυρος, 13 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου, Κώστας Μπογδάνος, ολοκλήρωσε χθες το πρόγραμμα των προεκλογικών του ομιλιών στον Πολύγυρο, μιλώντας μπροστά σε πλήθος κόσμου. Ο κ. Μπογδάνος καταρχήν ευχαρίστησε τον κόσμο για το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής, που έφερε το συνδυασμό του στον 2ο γύρο αυτής της δύσκολης και άνισης εκλογικής αναμέτρησης, και συνέχισε λέγοντας:

 «Αλλά και όσους δεν μας προτίμησαν, θέλω να τους καλέσω να έρθουν μαζί μας την Κυριακή, στην πιο κρίσιμη και καθοριστική μάχη των τελευταίων χρόνων για τον Πολύγυρο.

Διαφήμιση του Μπουτάρη στο Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων σήμερα

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δημοσιεύουμε την παραπάνω εικόνα, σαν απάντηση σε σχόλιο αναγνώστη, που ανέφερε πως  δεχόμαστε άκριτα ό,τι γράφουν.

Δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση; Δεν μπορούσε να ζητήσει να μην προβληθεί η διαφήμιση του στο Σκοπιανό Πρακτορείο ειδήσεων;

Αν οι εικόνες που δημοσίευσε η Ελεύθερη Ώρα, είναι πλήρους οθόνης ή σκαναρισμένες, αυτό αφορά την εφημερίδα και όχι εμάς.


ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Τελεία και παύλα

Πως… εξαφανίστηκε ο Μπουτάρης από το Σκοπιανό Πρακτορείο Ειδήσεων


Επειδή πολλοί αμφιβάλλανε για τη διαφήμιση του Μπουτάρη στον Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MINA, αλλά και επειδή πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, σας καλούμε να κάνετε ένα «πείραμα».
Μπείτε στην ιστοσελίδα του MINA http://macedoniaonline.eu/ και ακριβώς δεξιά από το λογότυπο στο ευρετήριο του Google πληκτρολογήστε το όνομα του Γιάννη Μπουτάρη.
Το κάνατε; Ωραία. Τι σας έβγαλε; Ότι δεν υπάρχει τέτοια καταχώρηση. Πολύ ωραία!
Κι όμως χθες αν κάνατε την ίδια ακριβώς ενέργεια θα σας έβγαζε την παρακάτω σελίδα:

Κυριάκος Βελόπουλος για τον Β' γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13-11-2010

Σε απάντηση των δηλώσεων την νομαρχιακής Α,Β ΠΑΣΟΚ, κκ Γεράκη Παπαστεργίου και Παντελή «περί ανταλλαγών για τη  μη στήριξη του Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ»:

«Η απάντηση είναι μία: υπάρχουν ιδέες και ιστορία που δεν ανταλλάσσονται με τίποτα, όπως η εθνική συνείδηση και το όνομα της  Μακεδονίας! Αυτά για μας δεν είναι ¨προϊόντα¨ ανταλλαγής και συναλλαγής! Είναι αδιαπραγμάτευτα! Ας ρωτήσουν τους Μπουτάρη, Τρεμόπουλο που στηρίζουν για ανταλλαγές! Όχι εμάς!»

Απάντηση στον  Μπουτάρη για τις δηλώσεις περί φασιστοειδών:

Η εκπαίδευση στη Βόρειο Ήπειρο στα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας


Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος - Καθηγητής

Στο σημερινό σημείωμά μας θα χρησιμοποιήσω τη μεγάλη και σπουδαία εργασία της Δρ. κ. Αθηνάς Κολτσίδα, ως έγκυρη και αξιόπιστη πηγή στην προσπάθειά μου να παρουσιάσω συνοπτικά το θέμα της Παιδείας στην Ελληνική, Β. Ήπειρο κατά τους τελευταίους αιώνες της υποταγής της στην οθωμανική αυτοκρατορία. Στην εισαγωγή του βιβλίου της, η συγγραφέας μας δίνει το πλαίσιο και την αφετηρία της εκπαίδευσης στη Β. ήπειρο.

«Η ίδρυση, η οργάνωση και λειτουργία των Ελληνικών Σχολείων στη Β. Ήπειρο κατά την ύστερα οθωμανική Αυτοκρατορία προήλθε και υποστηρίχθηκε ουσιαστικά και αποκλειστικά από την αρωγή και την ευεργεσία των ντόπιων και απόδημων Βορειοηπειρωτών

Τίμησαν τον Κεμάλ Ατατούρκ οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι δήμαρχοι


ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η μειονότητά μας όπως πάντα, δεν μας άφησε μόνους, είπε με νόημα ο Μουσταφά Σαρνίτς

Υποψήφιοι δήμαρχοι, διεκδικητές δήμων της Ροδόπης, εν ενεργεία και πρώην βουλευτές βρέθηκαν στην τελετή μνήμης του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ που διοργάνωσε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την πιστή τους προσήλωση σε κάθε πρόσκληση του προξενείου.

Με αγάπη και σεβασμό, έτσι μεταδίδουν ότι μνημονεύτηκε στη Δυτική Θράκη ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όπως κάθε χρόνο, τουρκόφωνα μέσα της περιοχής.

Έβγαλαν κάρτα VISA με τον Μέγα Αλέξανδρο οι Σκοπιανοί…


Κυκλοφόρησε από την United Macedonia Diaspora

Πιστωτική κάρτα  Visa, που στην όψη της έχει τον Μέγα Αλέξανδρο, λεπτομέρεια από το κλασικό ψηφιδωτό της Πομπηίας, κυκλοφόρησε η ισχυρή σκοπιανή οργάνωση  «United Macedonia Diaspora»  που εδρεύει στις ΗΠΑ και έχει καλέσει τους απανταχού Σκοπιανούς να την προμηθευτούν.

Το 2008 η ίδια οργάνωση, είχε επιχειρήσει να κυκλοφορήσει πιστωτική κάρτα με τον 16άκτινο Ήλιο της Βεργίνας, την οποία τελικά απέσυρε μετά από αντιδράσεις της ελληνικής ομογένειας και την παρέμβαση των Αμερικανών βουλευτών κ.κ. Μπιλιράκη και Μαλόνεϊ προς την εταιρεία που τις τύπωσε και τις εξέδωσε στις ΗΠΑ.

Έψαχναν αρχαία στο Βασιλούδι


Ένα σπάνιο αθηναϊκό τετράδραχμο βρέθηκε στις τσέπες των δύο ατόμων που έψαχναν για αρχαία αντικείμενα με ανιχνευτές μετάλλων στα οργωμένα χωράφια, σε αγροτική περιοχή στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άνδρες, ένας γεωργός 46 χρόνων και ένας καταστηματάρχης 53 χρόνων, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του νόμου “Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς” και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Την ώρα της σύλληψής τους οι δύο άνδρες, που δήλωσαν συλλέκτες, είχαν στις τσέπες τους περισσότερα από 30 αρχαία νομίσματα που είχαν εντοπίσει στην περιοχή με τους ανιχνευτές μετάλλων και είχαν ξεθάψει με τις τσάπες που είχαν μαζί τους.

Ομόνοια Κορυτσάς – η αντίδραση που προκαλεί σύνθεση


Γρηγόρης Καραμέλιος ο νέος πρόεδρος

Το πολύ γνωστό όνομα του Γρηγόρη Καραμέλιου και η αντίδραση του πρώην πρόεδρου Σπύρο Λίτση πως δεν αναγνωρίζει αυτές τις εκλογές, κατηγορώντας το Ντούλε ότι επέβαλε πραξικοπηματικά νέο πρόεδρο στο Παράρτημα, προκάλεσαν ξαφνικά ενδιαφέρον για την ξεχασμένη Ομόνοια Κορυτσάς.

Μετά την απομάκρυνση του Ανδρέα Μήτση από το τιμόνι της Ομόνοιας στην Κορυτσά είχαμε και την απομάκρυνση του συγκεκριμένου Παραρτήματος  από τον κορμό της Οργάνωσης αφού δεν εκπροσωπούνταν ούτε στο Προεδρείο, ούτε στο Γενικό Συμβούλιο.

Ηλίας Κλωναρίδης - Ήλιε μου σε παρακαλώ