Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αη Μάμα Παναΐρ - 2 9 2010


Ο Παπάς απ' τ' Άγιο Μάμα είχε μια κουτσή γαϊδάρα...

Τα παρακάτω δεν τα γράφουμε, γιατί είναι άσουγα. (άσεμνα)

Οι Μυημένοι στα δρώμενα του Αγίου Μάμαντος, Πολυγυρινοί, ξέρουν τους υπόλοιπους στίχους.

Άντε και του χρόνου με υγεία!

Oh Mama!


-Θα πάμε στο πανηγύρι του Αϊ Μάμα; με ρώτησε ο φίλος μου ο Γιάννης.

Εγώ, παιδί της Αθήνας τον κοίταξα περίεργα.

-Πού να πάμε;

-Στο πανηγύρι του Αϊ Μάμα κοντά στα Νέα Μουδανιά!

-Δεννννννν νομίζω! απάντησε ο (βλάκας) αστός εαυτός μου.

Πανανθρώπινα όνειρα του ύπνου


Της Νατάσσας Πιπεροπούλου - Κωνσταντάρα, Διδάκτορος Ψυχολογίας

Οι άνθρωποι ανέκαθεν προβληματίσθηκαν με το φαινόμενο του ύπνου και των ονείρων και όπως γνωρίζουμε Βιβλικές μαρτυρίες και ιστορικά δεδομένα καταμαρτυρούν ότι σε πολλούς λαούς επικρατούσε η αντίληψη πως στη διάρκεια του ύπνου η ψυχή μας ταξιδεύει και τα όνειρα δεν είναι τίποτε άλλο από τις εικόνες που καταγράφει η...ταξιδιάρα μας ψυχή. Μια άλλη άποψη πρέσβευε ότι στα όνειρά μας έρχονται θεοί και δαίμονες για να μας προειδοποιήσουν για επικείμενες χαρές, λύπες και κινδύνους ή να μας βασανίσουν για πράξεις και παραλείψεις μας.
Πέρα από το προφανές νόημα κάθε ονείρου υπάρχει, ψυχοδυναμικά, και ο λανθάνων συμβολισμός που συνήθως εκφράζει υποσυνείδητες αναζητήσεις και συγκρούσεις μας ή και κάποια προβλήματα της προσωπικότητάς μας. Να σημειώσουμε εδώ ότι τόσο οι συγκεκριμένες παραστάσεις όσο και τα συναισθήματα που διακατέχουν το άτομο την ώρα που βλέπει το όνειρο αποτελούν σημαντικά στοιχεία που πρέπει να αναφέρουμε στον ψυχολόγο για να τον βοηθήσουμε να ερμηνεύσει με μεγαλύτερη επιτυχία τα όνειρα που είδαμε.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου: ΝΙΚΗ με Κρήνη - το Σάββατο με Αμπελόκηπους


Νικηφόρο ήταν το χτεσινό φιλικό τεστ της ΝΙΚΗΣ απέναντι στη Θύελλα Κρήνης. Η ομάδα του Πολυγύρου νίκησε με 4-0, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Τα γκολ της ομάδας μας πέτυχαν: 2 ο Κυριάκος Ζούνης και 2 ο νεοαποκτηθείς Θωμάς Ναλμπάντης.

Το επόμενο φιλικό παιχνίδι της ΝΙΚΗΣ προγραμματίστηκε για το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, όταν και θα υποδεχθεί τον Ηρακλή Αμπελοκήπων, ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 Κατηγορία Θεσσαλονίκης. Στη φωτογραφία, η ομάδα της ΝΙΚΗΣ όπως παρατάχτηκε στο φιλικό με τη Θύελλα Κρήνης
 

ΝΙΚΗ Πολυγύρου: Σερέτης - Ναλμπάντης και πάλι στη ΝΙΚΗ

Δύο γνωστά παιδιά που έχουν ξαναφορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου, επανήλθαν στην ομάδα. Δυό Χαλκιδικιώτες που παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας τους - στα 25 και οι δυο - έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στα εθνική πρωταθλήματα. Με την παρουσία τους ενισχύεται σημαντικά η ομάδα στον άξονα και το ρόστερ αριθμεί πλέον 24 ποδοσφαιριστές.

Ο Βασίλης Σερέτης είναι 25 ετών και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στη γενέτειρά του, στην ομάδα του Αιγέα Πευκοχωρίου Χαλκιδικής και στη συνέχεια αγωνίστηκε στους ερασιτέχνες του Άρη Θεσσαλονίκης για 3 χρόνια. Το 2003 έγινε επαγγελματίας στην αντρική ομάδα του Άρη όπου και πήρε αρκετές συμμετοχές. Πέρασε από τον Αγροτικό Αστέρα και το Πολύκαστρο στη Γ' Εθνική Κατηγορία. Το 2006 ήρθε για πρώτη φορά στη ΝΙΚΗ Πολυγύρου και επί δυόμιση χρόνια φορούσε τη φανέλα της. Την τελευταία αγωνιστική περίοδο, είχε μια γεμάτη χρονιά στον ΠΑΟΝΕ, στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Αναβολή εκδηλώσεων στον Ταξιάρχη