Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Μία τρανσέξουαλ... υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη

Η Κρίστυ Ταπαντσή στον συνδυασμό του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη

Η Κρίστυ κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

Πρόκειται για τον Χρήστο Ταπαντσή από Θεσσαλονίκη αφού στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχει και το όνομα με το οποίο γεννήθηκε αλλά και το γυναικείο που χρησιμοποιεί.

Η Κρίστυ δηλώνει δυσαρεστημένη από τον νυν δήμαρχο καθώς ο Γιάννης Μπουτάρης δεν προσέλαβε μια τρανσέξουαλ στο Δήμο Θεσσαλονίκης όπως είχε υποσχεθεί πριν από τρία χρόνια.

Ένταση στην Ιερισσό με στελέχη της Χρυσής Αυγής (Video)



Πηγή: Seleo.gr

Λιφτινγκ στις Καρυάτιδες κάνουν ερευνητές από το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας της Κρήτης

Τα διάσημα αγάλματα σύμβολα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τις Καρυάτιδες, θα αναλάβει να φροντίσει το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης, χρησιμοποιώντας μία νέα πρωτοποριακή μέθοδο που κέντρισε το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Βρετανικής Dailymail τα αγάλματα των Καρυάτιδων της Ακρόπολης θα καθαριστούν και θα ανανεωθούν.

Η αποκατάσταση των Καρυάτιδων θα γίνει στο μουσείο της Ακρόπολης και τα αγάλματα θα περιβάλλονται από ένα λευκό ύφασμα, το οποίο προστατεύει από τις ακτίνες λέιζερ, που μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα μάτια.

Δεν αναγνωρίζει τα δημοψηφίσματα στην ανατολική Ουκρανία η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των «υποτιθέμενων δημοψηφισμάτων» για την ανεξαρτησία που διεξάγονται σήμερα στα προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

Τα «υποτιθέμενα δημοψηφίσματα είναι παράνομα και δε θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματά τους», σημείωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον.

Αυτοί που τα διοργάνωσαν «δεν έχουν δημοκρατική νομιμότητα» και «η διοργάνωσή τους είναι αντίθετη με τους στόχους της κοινής διακήρυξης της Γενεύης για την άμβλυνση της έντασης», πρόσθεσε.

Εν μέσω χειροκροτημάτων και αποδοκιμασιών η άφιξη στα Τρίκαλα του Ευάγγελου Βενιζέλου



Αρθρογράφος: Ελισάβετ Παπανικολάου

Αποκλειστικές σκηνές που κατέγραψε το trikalanews.gr από την άφιξη του Προέδρου του ΠαΣοΚ στα Τρίκαλα

Εν μέσω ..αντικρουόμενων συνθημάτων αφίχθη χθες το απόγευμα στα Τρίκαλα, ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να «στηρίξει» το Ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» σε πολιτική ομιλία στο Επιμελητήριο της πόλης.

Από νωρίς το μεσημέρι όπως κατέγραψε το trikalanews.gr η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, είχε θέσει σε εφαρμογή σχέδιο προστασίας του κ. Βενιζέλου, με ισχυρή αστυνόμευση του χώρου και ελέγχους σε παρακείμενα καταστήματα με την συνδρομή και Αστυνομικού σκύλου που έλεγξε όλους τους χώρους.

Το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, και πάλι στη θέση του

Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Επανατοποθετήθηκε μετά από 7 μήνες εργασιών

 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών του αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της μαρμάρινης βάσης του, στο Ναύπλιο. Το άγαλμα επανατοποθετήθηκε μετά από 7 μήνες που διήρκεσαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών του.

Το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, ένα από τα σπουδαιότερα έργα νεοελληνικής γλυπτικής, έχει χαρακτηριστεί ομόφωνα ως μνημείο, από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Αγγελος Αγγελίδης: μάνα μου… εσύ που έφτιαχνες πάντα γλυκό τον κόσμο

μάνα μου…. 
εσύ που έφτιαχνες
πάντα γλυκό τον κόσμο


από την 2Η Ποιητική Συλλογή  ¨ανθρώπινα¨
του Αγγελου Αγγελίδη
ΑΙΓΙΝΙΟ  18-10-2012 


Μάνα !!!... 
δεν μου τα είπες όλα τότε ….   Μάνα !!!...
Μάνα!!!...
σαν άλλα μ΄ έταξαν θαρρώ τα πρώτα σου τα λόγια.

Μάνα !!!...
κι αν κάποιοι σε ξεγέλασαν, αντίσταση δεν έκανες καθόλου.

Με μια τροπολογία βαφτίζονται… βοσκοτόπια τα δάση

Με μια τροπολογία που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βαφτίζουν κάπου 50 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων…βοσκοτόπια!

Με πρόσχημα την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, με πρόσχημα τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια από το κοινοτικό σύστημα ενίσχυσης μετά τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αποφάσισαν τσαμπουκαλίδικα να αποχαρακτηρίσουν εκατομμύρια δάση και δασικές εκτάσεις και να δώσουν επί της ουσίας το πράσινο φως για την εκποίησή τους.

Με την τροπολογία «απελευθερώνεται» και μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας αφού κάπου 750.000 στρέμματα δασικής γης που ανήκουν στην εκκλησία χρησιμοποιούναι ως βοσκότοποι.

Στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο Α. Τζιτζικώστας

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στον  Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας και, στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Πόντιου παπά και δάσκαλου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους Έλληνες του Πόντου, στο σθένος, τη δύναμη ψυχής και την αντοχή των ξεριζωμένων και των διωγμένων. Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, που με βαρβαρότητα ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες, όμως κατάφεραν, με εφόδια την εργατικότητα, το φιλότιμο, τη θέληση και το πείσμα, να ξαναστήσουν τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου και να μεγαλουργήσουν όπου και αν ρίζωσαν.

Στο νοσοκομείο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση από το βράδυ της Παρασκευής ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο 96χρονος πολιτικός αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα αργά το βράδυ στο νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευθεί και η σύζυγός του λίγο καιρό πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης εμφάνιζε έντονη αδυναμία και μερική παράλυση των κάτω άκρων και μεταφέρθηκε με νοσοκομειακό καροτσάκι για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Πόλη Προοπτικής - Επίσκεψη και συζήτηση της Ελένης Καμπόλη με κατοίκους της Αστυθαίας

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΜΠΟΛΗ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΘΑΙΑΣ

«Είμαστε αποφασισμένοι να πραγματοποιηθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες από τις καταρρακτώδες βροχές τα προβλήματα της περιοχής είναι σοβαρά », δήλωσε η Υποψήφια Δήμαρχος Χαϊδαρίου κα. Ελένη Καμπόλη, η οποία μαζί με στελέχη της Δημοτικής Κίνησης «Πόλη Προοπτικής» επισκέφτηκαν την Αστυθαία και συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής.

Ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Δημήτρη Τσούφη στα Φλογητά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» πραγματοποίησε χθες Σάββατο 10 Μαΐου την κεντρική του ομιλία στα Φλογητά.

Ο κ. Τσούφης, συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες μας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και δεσμεύτηκε να τιμήσει την εμπιστοσύνη που του δείχνουν.

Με αναφορές στο πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας αναφέρθηκε στις αλλαγές νοοτροπίας, αλλά και στρατηγικής, οι οποίες θα εφαρμοστούν στη διακυβέρνηση του τόπου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ενότητας προκειμένου να προοδεύσει ο τόπος.

«Πυραυλική επίθεση» στον Άρη για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής

Όταν ολοκληρωθούν οι δοκιμές και αποδειχθεί η βιωσιμότητα του όλου concept, οι υποστηρικτές του προγράμματος θα ζητήσουν από τη NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες, καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες, να ενσωματώσουν το Exolance σε μελλοντικές αποστολές στον «Κόκκινο Πλανήτη».

 Μία ιδιαίτερη πρόταση σχετικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό μορφών ή ιχνών ζωής στον Άρη αποτελεί το πρόγραμμα Exolance, που αποτελεί πρόταση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Explore Mars.

Καθώς θεωρείται ότι τα όποια ίχνη μικροβιακής ζωής στον «Κόκκινο Πλανήτη» ενδεχομένως να βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, για να προστατεύονται από την κοσμική ακτινοβολία, εκτιμάται ότι οι έρευνες θα πρέπει να κοιτάξουν σε μεγαλύτερο βάθος από αυτό στο οποίο μπορούν να φτάσουν τα όργανα των μη επανδρωμένων οχημάτων όπως το Curiosity.