Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Επιχείρηση «κάθαρσης» της πλατείας Ταξίμ

Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταξίμ και στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης με σκοπό να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν χημικά και αντλέιες νερού ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων δεν υπάρχουν τραυματίες.

Νωρίτερα τελεσίγραφο προς τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός της Τουρκία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τους να εγκαταλείψουν τον χώρο εντός 24 ωρών.

“Αν η πλατεία δεν εκκενωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ξέρουν τον τρόπο να την εκκενώσουν” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

6 Ρίχτερ ταρακούνησαν ολόκληρη την Κρήτη

Δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές

Ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη σημειώθηκε στις 7:11 το απόγευμα προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού. Ακολούθησαν μετασεισμοί μέχρι και 4.8 Ρίχτερ

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού κέντρου ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο του Λιβυκού πελάγους, 77 xλμ νοτιοανατολικά της περιοχής Τυμπάκι του νομού Ηρακλείου Κρήτης, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ., 143 νότια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και 483 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ο κόσμος περιμένει να σπάσουμε αυγά»

Άρθρο του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ»


--Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι;
--Μπορούν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, χωρίς να συγκρουστείς με όλους εκείνους που πασχίζουν να διασώσουν τα προνόμιά τους;
--Μπορεί να αλλάξει η χώρα, χωρίς τολμηρές τομές;
--Μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να υποστεί θυσίες, όταν βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του «προπύργια» και σύμβολα αδιαφάνειας και διαφθοράς;
Τα ερωτήματα είναι ρητορικά ασφαλώς. Όλοι ξέρουν την απάντηση…

Και όμως, οι εκλογές θα μπορούσαν να είναι μια κάποια λύση

Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

Πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα σε εκλογές; Η ένταση στην τρικομματική έχει βάλει φωτιά στα σενάρια. Παρά τους χαμηλούς τόνους, Κουβέλης και Βενιζέλος δεν έχουν κάνει ούτε βήμα πίσω. Στην άλλη πλευρά, ο Σαμαράς ελίσσεται. Ελιγμός είναι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ελιγμός είναι οι διαρροές ότι αναζητεί λύση για να ξανανοίξει σύντομα το μαγαζί.

Ελιγμός ήταν και η πρόταση που τους κατέθεσε: Προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής η οποία θα αναλάβει να ανοίξει την ΕΡΤ το συντομότερα δυνατό με ένα μικρό αριθμό προσωπικού το οποίο θα αναλάβει το ενημερωτικό κομμάτι του καναλιού. Επίσης, άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της νέας ΕΡΤ ώστε ακόμη και σε μια εβδομάδα από σήμερα να βγει το μαύρο από τις οθόνες που τόσο πειράζει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.